SUA a fost implicata în multe războaie

uncle-sam-war

Războaie au fost finanţate prin „credite adiţionale” , o practică începută sub Bush şi continuată sub Obama, inclusiv pentru finanţarea tensiunilor din Afganistan. Costurile reale ale războiului nu au apărut în registrele normale ale cheluielilor bugetare şi au fost ascunse poporului american – între timp se estimează că ar fi vorba despre 75.000 de dolari pe gospodărie. În loc să finanţeze operaţiunile militare din venituri fiscale, guvernul a redus taxele pentru cei bogaţi şi a împrumutat aproximativ 2 bilioane de dolari, în mare parte din străinătate.

Aceste metode de finanţare a războaielor, susţinute atât de democraţi, cât şi de republicani, corespund cu frauda, parazitismul şi formele sociale distructive de speculaţii, care sunt practicate în sistemului financiar american şi în capitalismul american ca un întreg.

În timp ce oficialii ambelor partide cântă refrenul că nu sunt bani pentru locuri de muncă, salarii decente, educaţie, o îngrijire de calitate a sănătăţii şi pentru alte necesităţi sociale vitale , ei au fost dispuşi să strânga resurse imense pentru maşina de război a Washingtonului – sume care vor fi plătite prin intensificarea măsurilor de austeritate împotriva oamenilor muncii.

Administraţia Obama a extins dramatic războiul cu drone, efectuând prin telecomandă campanii criminale de bombardament împotriva populaţiei fără apărare în Afganistan, Pakistan, Yemen, Somalia şi în alte părţi şi proclamând dreptul prezidenţial de a ordona asasinarea cu drone a cetăţenilor americani. Cu toate acestea, această schimbare tactică nu înlătură lansarea unor războaie mult mai costisitoare în vieţi umane şi în resurse decât cele duse în Irak şi Afganistan.

10991175_243653772471832_2138630517727603077_n

Faptul că cei care au lansat războaiele de agresiune în Irak şi Afganistan – în primul rând George W. Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Colin Powell, Condoleezza Rice şi George Tenet – nu au fost niciodată traşi la răspundere face ca şi alte astfel de războaie să fie tot mai mult probabile.

Administraţia Obama a efectuat deja de război pentru schimbarea de regim în Libia şi sprijină acum un război similar în Siria. În acelasi timp, SUA ameninţă Iranul cu o agresiune militară, dislocă trupe în Africa şi are un „pivot” înspre Asia, în cadrul căruia alimentează constant tensiunile militare cu China.

În timp ce clasa muncitoare nu a avut niciun cuvânt de spus în decizia de lansare a războaielor de agresiune în Irak şi Afganistan şi nici nu va avea vreo decizie privind noile războaie, aflate deja în curs de elaborare, ea va suporta costul lor complet sub forma atacurilor reînoite asupra locurilor de muncă, salariilor și servicii sociale esenţiale, precum şi în uciderea şi mutilarea muncitorilor tineri trimişi să lupte în aceste războaie.

Mai toata Europa canta dupa cum vor americanii. La fel ca si razboaiele duse cu lumea araba.

Lista cu toate războaiele purtate de cei mai civilizați oameni de pe planeta :

http://www.cassiopaea.org/cass/uswars.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s