Atrocitățile Imperiului Britanic

orwell-British-empire

Foametea din Bengal

În 1943,o foamete ucigătoare a măturat regiunea Bengal din India modernă de Est și Bangladesh-ul. Între 1 și 3 milioane de oameni au murit într-o tragedie care putea fi evitată complet. La momentul respectiv,amploarea daunelor a fost pusă pe seama unui guvern britanic incompetent,prea implicat în război,ca să se ocupe de imperiu în mod corespunzător. Dar,în 2010,a apărut o nouă carte care susține că lipsa măsurilor pentru diminuarea foametei a fost deliberată și că moartea acelor milioane de oameni au fost în mod intenționat instrumentată de un singur om : Winston Churchill.

winston-churchill

Potrivit cărții,Churchill a refuzat să redirecționeze livrările de la trupele britanice,deja bine aprovizionate,spunând că efortul de război nu ar permite. Acest lucru în sine nu ar fi prea condamnabil,dar,în același timp,el ar fi împiedicat navele americane și canadiene să ofere ajutor Indiei. Nici nu ar fi permis indienilor să se ajute singuri :  guvernul colonial a interzis țării să utilizeze propriile nave sau rezervele valutare pentru a ajuta masele înfometate. Între timp,Londra a urcat prețul la cereale prin achiziții imense,făcându-le inaccesibile pentru muribunzi și nevoiași. Cel mai sinistru,a fost când guvernul de la Delhi i-a trimis o telegramă lui Churchill să-i spună că oamenii mureau,iar acesta a răspuns numai întrebând de ce Gandhi nu a murit încă.

Dacă toate aceste lucruri sunt adevărate și documentele o susțin atunci Winston Churchill,erou de război britanic,ar putea foarte bine să fi înfometat până la moarte mulți oameni nevinovați.

Sursa articol : dantanasescu.ro

Lagărele din Kenya

În anii 50,oamenii din Kenya au decis că își vor națiunea înapoi. Din păcate,cei de la care își voiau țara înapoi s-a întâmplat să fie aceiași indivizi responsabili pentru toate atrocitățile din zonă. Temându-se de o rebeliune națională,britanicii au adunat 1,5 milioane de oameni și i-au băgat în lagăre de concentrare. Ce s-a întâmplat în aceste tabere vă va întoarce stomacul pe dos.

09

Sub lozinci precum muncă și libertate și alte variațiuni pe tema Arbeit macht frei,deținuții munceau până la moarte ca sclavi,umplând gropile comune. Execuțiile aleatorii nu erau ceva neobișnuit și utilizarea torturii era larg răspândită. Bărbații erau violați anal cu cuțite. Femeilor li se mutilau și li se tăiau sânii. Li se scoteau ochii și li se tăiau urechile,iar pielea le era sfâșiată cu sârmă ghimpată. Bărbații erau castrați cu cleștele apoi sodomizați de gardieni. Interogarea implica umplerea gurii deținutului cu noroi și îndesarea lui pe gât până ce acesta leșinea sau murea. Supraviețuitorii erau uneori arși de vii.

Numărul oficial de cadavre este sub 2.000,dar estimări mai realiste plasează numărul total de morți la zeci sau sute de mii de oameni. Cei mai mulți dintre ei erau civili sau copii,reținuți în baza acuzațiilor vagi,inventate,de complicitate cu rebelii. Și totul a fost pentru nimic. Kenya a fost declarată independentă în 1963.

curry-and-rice-on-forty-plates-by-g-f-atkinson

Comentariu :

Cred că realizați că aceste atrocități nu s-au petrecut în Evul Mediu sau în vreunul dintre cele două războaie mondiale,ci în anii 50 și ele au fost comise nu de naziștii lui Hitler,de bolșevicii lui Stalin sau de teroriști islamiști,ci de mult prea civilizații și democrații britanici,care dau altora lecții de umanism și civilizație și drepturile omului!

Sursa articol : dantanasescu.ro

PS. Cel mai mare genocid din istoria umanitatii a fost cel din India. Propaganda occidentală nu suflă un cuvintel despre asta. Oare de ce?

Atrocităţile Imperiului Britanic – Divizarea Indiei

Mau Mau round-up, Kenya 1954

Ca slujitor al Imperiului Britanic în 1947, Cyril Radcliffe are meritul de a fi ucis mai multe persoane cu o trăsătură de stilou decât oricine altcineva în istorie. Cu aproape zero timp să se pregătească, Radcliffe a fost însărcinat cu trasarea graniței dintre India și nou-creatul Pakistan, care să împartă subcontinentul pentru totdeauna de-a lungul liniilor religioase. A fost o sarcină dificilă, una care a avut potențialul de a provoca deportări masive și violențe etnice, chiar dacă a fost gestionată cu grijă. Lui Radcliffe, pe de altă parte, i-a fost cerut să ia unele dintre cele mai importante decizii pe parcursul unei singure mese de prânz.

Rezultatul a fost o graniță care nu avea nici un sens etnic sau geografic. Îngroziţi să nu fie prinşi pe picior greşit, hindușii din Pakistanul modern și musulmanii din India modernă au ridicat bastoanele și au luat-o la fugă. Rezultatul a însemnat 30 de milioane de oameni încercând cu disperare să scape de o țară sau alta, o situație care a evoluat rapid în violență năucitoare.

Bande de musulmani înarmați rețineau trenuri de frontieră și măcelăreau orice non-musulman aflat la bord. Mulțimi hinduse urmăreau și băteau copiii musulmani până la moarte în plină zi. Au fost devastate case, arse sate și o jumătate de milion de persoane ucise. A fost o risipă ridicolă de vieţi, care ar fi putut fi evitată în mare măsură, pur și simplu prin acordarea ghinionistului Cyril Radcliffe unui timp suficient pentru a-şi face treaba în mod corespunzător.

Vă sună cumva cunoscut?! Trasări de frontiere în mod arbitrar, deportări, violenţe, conflicte şi dezbinări pe criterii etnice şi religioase. Toate acestea nu se petrec în mod natural şi de la sine, aşa cum vor unii să credem, ci reprezintă strategia de control a imperiilor numită „divide et impera”, adică dezbină şi stăpâneşte. În cazul de faţă este vorba de Imperiul Britanic.

Sursa

http://dantanasescu.ro/2015/04/17/atrocitatile-imperiului-britanic-divizarea-indiei.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s