România o colonie! Băncile şi firmele străine domină masiv economia românească

atac-la-integritatea-teritoriala-a-Romaniei  Masurile de austeritate au fost testate in România în 2010, cand masurile au fost impuse de FMI și UE prin Palatul Cotroceni în urma unor decizii brutal anti-nationale.

Acestea au dus la dublarea șomajului, distrugerea a sute de afaceri mici înghețarea creditării, aruncarea a mii de oameni în sărăcie.
Băncile se îmbogăţesc din comisioanele impuse clienţilor. Cine primeşte salariul pe card plăteşte de la început aproape doi euro, fără să facă vreo tranzacţie. Este vorba de comisionul de administrare. Adunate, astfel de taxe aduc venituri anuale băncilor de sute de milioane de euro.

Un număr de 18 din cele 20 de bănci prezente pe piaţa românească au comisioane de administrare penrtru clienţi cuprinse între 1 leu şi 7,5 lei pe lună.

„Principala motivaţie pentru utilizarea unui cont curent şi a unui card de debit o reprezintă este însuşi salariul. Pentru că este mai comod şi pentru angajator şi pentru angajat ca banii să fie viraţi printr-un cont curent”, spune Diana Ţăruş, analist financiar.

Pe această comoditate mizează şi bancherii. Ştiu că oamenii sunt dispuşi să plătească, doar ca să scape de drumul până la casierie. Mai ales că, la prima vedere, sumele nu par mari.

„Dacă cineva ar sta să analizeze extrasul de cont pe un an de zile, ar vedea nişte sume destul de mari pe care le-a plătit doar pentru a avea acel cont curent”, explică Ţăruş.

De exemplu, un român care primeşte 1.000 de lei salariu, are în cont de fapt 992 de lei. Opt lei sunt reţinuţi încă de la început de către bancă pe post de comision de administrare.

Dacă salariatul este curios să afle câţi bani mai are în cont, plăteşte încă 2,5 lei pentru fiecare interogare. Dacă face acest lucru de patru ori pe lună, mai lăsă băncii încă 10 lei.

Şi dacă are ghinionul să fie clientul unei instituţii financiare care percepe comisioane la ridicarea de numerar de la propriul bancomat, atunci se mai scad cel puţin 50 de bani din suma retrasă.  În total, 20 de lei, care se întorc într-o singură lună în conturile proprii ale băncii, fără un efort deosebit.

Pe an, nota de plată se ridică la 240 de lei, adică un sfert din salariu.

Dan Tănăsescu :

Ce n-a înţeles poporul român este că nu politicienii şi oamenii de afaceri ne-au adus în sapă de lemn, ci străinii. Politicienii şi oamenii de afaceri sunt doar nişte instrumente create şi dirijate de străini, pentru a-şi realiza planurile în România fără a fi vizaţi în mod direct.

Land grabbing este actiunea prin care marile corporatii si oligarhii acapareaza terenurile agricole ale oamenilor

http://dantanasescu.ro/2013/06/01/land-grabbing-sau-acapararea-terenurilor-agricole-de-catre-corporatii.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s