Holocaustul bucureștean din 4 aprilie 1944

bombardamente sua 1944  Astăzi,americanii,partenerii noștri cei mai strategici,pe care unii se străduie să ne convingă să îi iubim cu înflăcărare,vor să ne târască într-un război cu Rusia,care nu este nici al nostru și care nu ne aduce nici un folos,în afară de acela de a deveni țintă predilectă pentru bombele și rachete rusești.

În urmă cu 70 de ani,pe 4 aprilie 1944,aceiași parteneri strategici bombardau Bucureștiul,conform doctrinei militare numită pe atunci covor de bombe , lăsând în urmă sute de case și clădiri distruse și în jur de 3.000 de morți din rândul populației civile. Gara de Nord,în care se aflau trenuri cu refugiați din Basarabia a fost distrusă complet.

Au fost lovite în special cartierele de vest si nord-vest ale orasului – Cotrocenii, Grivita, Steaua – si în primul rînd regiunea Garii de Nord, unde s-a întrebuintat sistemul “covorului” de bombe. Au cazut bombe si în Calea Victoriei asupra Hotelului “Splendid” si a “Parc-Hotelului” de alaturi, unde îsi avea sediul misiunea militara germana, ambele hoteluri fiind complet distruse si o mare parte a locatarilor lor ucisi. Bombe au cazut si pe Calea Grivitei, Plevnei, Bd.Titulescu, Dinicu Golescu, soseaua Orhideelor, cartierele Giulesti si Crangasi, Bd Ghencea, Alexandriei. Cel putin un adapost antiaerian a fost lovit in plin, cei dinauntru fiind ucisi.

Oficial, bombardarea zonelor civile a fost pusa pe seama vantului, care ar fi imprastiat bombele. Nu trebuie uitat, insa, ca Sir Arthur Harris, comandantul Royal Air Force dezvoltase doctrina “covoarelor de bombe” prin care se urmarea lovirea tintelor si populatiei civile cu scopul de a demoraliza atat populatia cat si soldatii de pe front.

Marturii

Pe calea Giulesti erau corpuri sfârtecate cu organele interne si intestinele atârnând în copaci, bãlti de sânge si cadavre carbonizate, iar pe calea Grivitei, un cal de la o trãsurã fusese proiectat la etajul unui bloc ruinat. Au fost distruse multe case vechi si blocuri, oamenii care nu au mai încãput în adãposturi s-au ascuns în subsoluri, multi fiind striviti între dãrâmãturi sau asfixiati.

Analizând toate acestea,în conformitate cu standardele organizațiilor evreiești,avem de-a face cu echivalentul unui holocaust. De aceea mă întreb :  americanii și-au cerut cumva scuze,ne-au plătit daune materiale și morale,ne-au construit vreun muzeu memorial sau ridicat vreun monument comemorativ la Washington sau New York ? S-au introdus în școlile românești sau americane,ore speciale pentru studierea acestor atrocități? S-a înființat vreo organizație,care să facă cunoscute în lume aceste orori și să ceară despăgubiri ?! Eu nu am auzit. Voi,știți ceva?!

Sursa articol:

http://dantanasescu.ro/2015/02/09/holocaustul-bucurestean-din-4-aprilie-1944.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s