Cum trebuie să ne apărăm ţara, domnule preşedinte?

646x404 De la preluarea mandatului de preşedinte al României şi până în prezent, Klaus Johannis a reuşit, sistematic şi pe tăcute, să „aducă la consens” toate forţele politice româneşti şi să realizeze unele obiective. Astfel, încă din primele zile ale lui 2015, s-a realizat acordul politic pentru alocarea a 2% din PIB-ul României pentru cheltuielile de apărare. Sau, mai degrabă, 2% din PIB pentru NATO, ca să respectăm o realitate deja existentă.

De asemenea, tot prin „ajungerea la consens”, indicaţiile şi directivele „marelui licurici” de la Washington, aduse de către echipa de”ceauşi împărăteşti” în frunte cu Victoria Nuland, sunt puse în practică întocmai şi fără cârtire. Doar suntem un „aliat preţios şi de nădejde” al SUA, nu-i aşa ? „Yes, sir!” – răsună clar şi puternic răspunsul emanat prin consens de spaţiul mioritic, prin toţi porii săi.

Nici nu s-au stins la Cotroceni ecourile mesajului rostit de Victoria Nuland, că un „Yes, sir!” a răsunat clar şi puternic dinspre DNA. Imediat, procurorii şi mascaţii s-au pus pe treabă şi au început să-i ridice pe toţi infractorii cu ştaif care au prăduit din greu România. Acţiune care continuă şi în prezent. Procurori, mascaţi, cătuşe, presă, instanţe se succed neîntrerupt, din zori până în noapte pe toate canalele media. Ai zice că în sfârşit, a început adevărata curăţenie, asanarea clasei politice româneşti.Şi, mai ales, eradicarea sistemului mafiot care a pus pe butuci această ţară.

S-ar putea spune că, odată curăţenia terminată şi toţi marii infractori zvârlţi după gratii, există în fine liniştea necesară şi toate condiţiile ca întreaga naţiune să înceapă activitatea de reconstrucţie a României. Adică să fie refăcute industria, agricultura, transporturile, create acele locuri de muncă pentru ca oamenii acestei ţări să-şi poată câştiga existenţa cinstit şi demn. Oare aşa să fie?

Din păcate, toate semnalele ne arată că această „curăţenie” a fost demarată la ordin extern iar scopul ei este crearea unui stat autoritar, poliţienesc, subordonat necondiţionat SUA, UE, NATO. Acest stat poliţienesc este absolut necesar pentru transferarea de trupe, tehnică de luptă, crearea unor comandamente NATO în România. Adică transformarea României în „ vârf de lance” îndreptat spre răsărit. Spre Federaţia Rusă. Intenţiile americane sunt clare, nu mai are rost să ne ascundem după degete!

Ziarul „ România Liberă” ne prezintă intenţiile lui Johannis într-un articol care poate fi accesat AICI

Astfel, Klaus Johannis declară într-un interviu pentru revista austriacă „Profil”: , deși apartenența la NATO este ”valoroasă”, ” trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam tara”.

Cum o vom face? Klaus Johannis ne explică în cele ce urmează: „Toate partidele s-au angajat să crească alocările bugetare pentru armată la 2% din PIB, până in 2017, si să le tină la acest nivel pentru următorii 10 ani”. 

Domnia sa a mai adăugat: „apartenenţa la NATO este foarte valoroasă, dar intr-o situatie exceptională – sperăm că ea nu se va intâmpla – trebuie să fim pregătiti să ne apărăm ţara. Asta presupune o armată bine pregătită şi echipată”.

De acord, frumos spus, trebuie să avem o armată bine pregătită şi echipată. Trebuie să avem un buget îndestulător pentru apărare. Întrebarea este: din ce surse se alimentează acest buget? Normal ar fi ca din exporturile produselor româneşti, din profitul societăţilor cu capital de stat şi-abia după aceea-din impozite. Dar se ştie foarte bine că, prin distrugerea sau înstrăinarea activelor sale din industrie, agricultură şi transporturi, România este lipsită de principalele surse care ar putea alimenta bugetul în mod corespunzător.

Cum s-ar putea rezolva această problemă? Prin finanţarea unor investiţii directe, pentru refacerea activelor ţării, care să alimenteze bugetul prin producţia lor. Are Johannis în vedere alocarea unor fonduri pentru acest scop? Nici vorbă! Aflăm în cele ce urmează:” Întrebat dacă aceste fonduri(2% din PIB, n.n) nu sunt stringente în alte domenii, în care România are deficit de finanţare, Johannis a spus că „nu există alternativă “.

Serios?? De unde vreţi să fie alimentat bugetul, domnule preşedinte? Din taxe şi impozite? Imposibil! Populaţia este deja secătuită de birurile “fără număr” şi nu poate da mai mult! Cumva din împrumuturi externe? România este deja împrumutată, până peste poate!

Domnule preşedinte Klaus Johannis, haideţi să o luăm băbeşte (rimează cu nemţeşte): vreţi să avem pentru apărare un buget îndestulător, care să ne dea o armată bine pregătită şi echipată? Ei bine, pentru asta trebuie să aducem în stare de funcţionare activele proprietate de stat din industrie, agricultură , transporturi. Aceste active alimentează bugetul pe trei căi: 1) prin încasările de la export, 2) prin profitul realizat. 3) prin impozitarea modică pe salariile numeroaselor locuri de muncă nou create.

Unde exportăm? Avem, mai la răsărit, o imensă piaţă pe care România a fost prezentă: Rusia şi spaţiul CSI, China, India, ţările din Asia centrală. Avem, de asemenea, piaţa Americii Latine. Trebuie doar refăcute legăturile: tratate bilaterale, acorduri comerciale, contracte pe termen scurt şi lung, comenzi ferme.

Este singura cale de a relansa economia, de a crea noile şi numeroasele locuri de muncă de care avem cu toţii nevoie ca de aer. Având producţie pentru export şi pentru uz intern, vor exista la buget bani pentru investiţii, sănătate, cultură, învăţământ. Şi, bineînţeles, pentru acea armată bine chipată şi instruită.

Existând locuri de muncă retribuite decent, creşte nivelul de trai al populaţiei. Creşte gradul de ocupare al acesteia şi scade infracţionalitatea. Scăzând infracţionalitatea şi migraţia, creşte stabilitatea internă a ţării şi, implicit, capaciatea de apărare.

Ei, ce spuneţi ? Nu sună bine această variantă? Nu numai că sună bine, dar este singura posibilă. Aşadar, domnule Johannis, lăsaţi baltă atitudinea de frondă la adresa Rusiei şi folosiţi realismul şi pragmatismul nemţesc în tot ceea ce faceţi în numele ţării care v-a acordat încredere. Şi nu uitaţi: România nu este numai Sibiu şi Transilvania. România este şi Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Bucovina! Trebuie să aveţi ca obiectiv dezvoltarea României şi prosperitatea acestui popor greu încercat! Aşa trebuie să ne apărăm ţara, domnule preşedinte! De – Marian Rădulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s