Scopul “primăverii arabe” este controlul Eurasiei

base-forward-kuschamond-operating

Scopul final al SUA este acela de a lua resursele din Africa şi Orientul Mijlociu sub control militar, pentru a bloca creşterea economică în China şi Rusia, luând astfel întreaga Eurasie sub control, dezvăluie scriitorul şi istoricul William F. Engdahl.
Criza economiei Statelor Unite şi a sistemul dolarului, conduita politicii externe americane,sunt toate o parte a dărâmării întregii structurii a superputerii, care a fost construită după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, susţine Engdahl.

“Nimeni de la Washington nu vrea să recunoască, la fel cum nimeni în Marea Britanie în urmă cu o sută de ani nu a vrut să admită că Imperiul Britanic se afla în declin terminal”,susţine autorul, menţionând că “Toate acestea se referă la încercarea de a menţine aceastăsingură superputere nu numai intactă, dar şi capabilă de a-şi extinde influenţa asupra restului planetei.”

William F. Engdahl crede că revoltele din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord sunt un plananunţat pentru prima dată de George W. Bush la o reuniune G8 în 2003 şi a fost numit“Proiectul Orientului Mijlociu Extins”.

Acesta a fost plănuit pentru a ţine sub control, pentru “democratizarea” întregii lumi islamicedin Afganistan în jos, prin Iran, Pakistan şi ţările producătoare de petrol din zona Golfului Persic, de-a lungul Africii de Nord până în Maroc.
“Aşa-numita ‚primăvară arabă’ a fost planificată, pre-organizată şi utilizată de instigatorii la proteste ‚spontane’, şi revolte pe Twitter în Cairo, Tunisia şi aşa mai departe”, insistă istoricul.

Engdahl dezvăluie faptul că unii dintre liderii protestelor au fost instruiţi la Belgrad, Serbia,de către activişti ai „Canvas (Centrul pentru Acţiuni Aplicate Non-Violente şi Strategii) şi „Otpor” (o mişcare de tineret care a jucat un rol semnificativ în înlăturarea fostul preşedintesârb Slobodan Miloşevici), organizaţii finanţate de către Departamentul de Stat american.

Engdahl enumeră două motive pentru planurile Departamentului de Stat asupra lumii islamice.

Primul motiv este vasta bogăţie aflată în mâinile liderilor din lumea arabă, fondurile suverane de investiţii şi resursele. Pe ordinea de zi – exact aşa cum a fost făcut, odată cu prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991 – sunt “privatizările FMI”, economia de “piaţă liberă”, şi aşa mai departe, astfel încât băncile occidentale, agenţiile financiare şi corporaţiile să poată veni aici să jefuiască.”

“Al doilea obiectiv este să militarizeze sursele de petrol, în locuri cum ar fi Libia şi aşa-numita Republică a Sudanului de Sud, care sunt în mod direct puncte strategice pentru viitoarea creştere economică a Chinei,” precizează Engdahl.

“Toate acestea se referă la controlul Eurasiei,lucru despre care Zbignew Brezinski a vorbit în 1997,în faimoasa sa carte ,,The Great Chessgame” (Marele joc de șah),în special cu referire la controlul Rusiei și Chinei,precum și orice potențială coeziune dintre țările Eurasiei din punct de vedere economic și politic”,spune el.

Iar rezultatelese văd deja în Egipt și Tunisia democrația a adus deja economii slabe,în timp ce Libia,țara cu cele mai înalte standarde de viață din toată Africa,înainte de bombardamentele NATO,astăzi este în ruine.

Preocuparea puterilor occidentale,în special Pentagonul,este controlul militar din regiunea cu probleme,nu restabilirea normalității,evaluează istoricul. Principala grijă a guvernului marionetă NTC este acordarea de importante drepturi de bază pentru NATO ceva nemaiauzit în 42 de ani de guvernare a lui Gaddafi.

“AFRICOM (comandamentul Pentagonului din Africa) coordonează operațiunea,” spune William F. Engdahl,menționând că “destul de interesant (AFRICOM) a fost creat chiar după acțiunea diplomatică a Chinei în Africa din 2006,atunci când 40 de șefi de națiuni africane au fost invitați la Beijing și au fost semnate afaceri enorme privind explorarea petrolului,construirea de spitale și infrastructură tot ceea ce FMI nu a făcut în Africa în ultimii 30 de ani.”

Este adevărat că Statele Unite acționează împotriva intereselor chineze și a securității lor naționale,dar Beijingul,care obține în jur de 300 miliarde dolari în fiecare an din venituri comerciale,pur și simplu trebuie să investească acești bani undeva și deoarece nu există suficient de mari pentru a absorbi acești bani Beijingul trebuie să cumpere obligațiuni americane sponsorizând astfel războaiele Americii,care în mod ironic sunt îndreptate împotriva intereselor chineze.

“ Pentru ,zeii Banilor ” de pe Wall Street,singura șansă de supraviețuire și menținere a dolarului este acum găsirea unor noi domenii de pradă. Primăvara arabă este îndreptată spre acapararea și privatizarea imensei averi a lumii arabe”,conchide Engdahl.

Dar și viitorul zonei euro,de asemenea,par sumbru,deoarece criza financiară elenă a fost plasată în spinarea Europei în 2002 de către nimeni altcineva decât Goldman Sachs. Traseul banilor,afirmă Engdahl,arată că “criza din Grecia a fost programată să fie detonată la comandă de către Wall Street și Trezoreria Statelor Unite,precum și de Rezerva Federală,cu scopul de a-și apăra rezerva de valută – dolarul american”. Căderea Greciei a fost programată încă din 2002 pentru a fi declanșată la comandă în caz că economia americană va avea probleme grave. Toată șmecheria a fost instrumentată de Goldman Sachs iar nemții și francezii tac pentru că Grecia a cumpărat de la ei, cu banii împrumutați, submarine și fregate în valoare de vreo 4 miliarde de euro.

Engdahl avertizează că SUA construiește tot mai multe baze în jurul lumii,cum ar fi cele 17 baze noi,în cea mai mare parte ale Forțelor Aeriene,din Afganistan,pentru a fi gata de un război cu China sau,probabil,Rusia.

“Dată fiind istoria,mai mult decât în epoca Războiului Rece,Rusia poate juca un rol foarte constructiv și stabilizator,ca o contrapondere la această strategie extrem de periculoasă a Orientului Mijlociu Extins,proiect al NATO și SUA,” susține Engdahl. “Sper că o va face.”

Sursa articol :

http://dantanasescu.ro/2011/11/01/scopul-primaverii-arabe-este-controlul-eurasiei.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s