Asistam permanent la o denigrare a Romaniei de agentii de presa si organizatii occidentale,la comanda

mihai_vasilescu_mandru_roman

Asistam permanent la o denigrare a Romaniei pe toate fronturile,asistam la clasamente facute de niste agentii de presa sau fel de fel de organizatii occidentale,la comanda.

Toti acestia sint aceia care au venit in Romania si s-au simtit bine, in perioada “comunista”,care au fost primiti de romanul de rind cu piine si sare si cea mai buna gaina din curtea taranului roman, care au fost uimiti de constructiile monumentale ale Bucurestiului, care au arvunit arhitecti romani pentru a derula proiecte in tarile lor,care au fost multumiti sa scrie ca Romania este pe calea democratiei capitaliste ani de zile….

Din pacate,pentru bucuresteanul de rind si romanul in general,nu mai exista politicieni si diplomati, in general, care sa ii apere,care sa spuna cite ceva despre ce se intimpla acasa la acesti “critici” si facatori de clasamente.

Daca inainte de 1989,acestor occidentali li se  refuza de catre Ceausescu, Clauza Natiunii Celei mai Favorizate si erau in situatia sa nu poata mituii pe nimeni din conducerea de partid de atunci,neavind nici un lobby in fostele structuri de guvern,acum, acesti occidentali care critica Romania,au in spate o liota de lasi si perversi politicieni romani,care nu numai ca nu iau pozitie fata de acest proces permanent de detriorare de imagine,dar le fac jocul acestor mascarici de afara.

Nu am auzit pe nimeni,dintre acesti occidentali,sa militeze pentru o perioada limitata in care romanii de afara sa fie reimpropietariti cu imobilele pe care le revendica cu acte in regula.

Aceste imobile si acceptarea lor in stare degradanta,dau imaginea Bucurestiului,intr-o mare masura.Pe cine astepta ele? Nimeni nu s-a intrebat : pina cind pot ramine aceste ruine? Ei se prevaleaza de dreptul de proprietate,dupa care ne arata cu degetul si gasesc blocurile “comuniste” ca fiind de vina.

Acele blocuri comunise au adapostit si au educat, datorita spatiului restrins(un paradox la prima vedere),generatii intregi de oameni bine pregatiti,de profesionisti in diferite domenii,de oameni sociabili care stiau cind trebuie sa ajute un vecin,aveau prieteni in comunitate si se salutau intre ei.

Dupa Revolutie, nimeni din acesti corifei ai capitalismului, nu a spus romanilor ca acele case capitaliste de prost gust pe care si le doresc,trebuie sa fie rezultatul unei sigurante economice,ca trebuie intii sa producem banii si dupa aceea sa ii cheltuim,ca este necasr sa incepem prin a face ceea ce trebuie si dupa aceea ceea ce ne place.

Acesti vestici au dorit sa ne invete lectia capitalismului si ne-a predat-o pe holul bancilor, aratindu-ne otravitele instrumente de indatorare si inrobire fata de ei,ne-au aratat ce fac ei si de ce nu au valoare, ne-au aratat de ce familia nu exista la ei si de ce banul este grija lor de dimineata pina seara, uitind de respect fata de cei din jur.

Ne-au aratat ca facind datorii, va fi treaba noastra sa gasim de lucru intr-o economie pe care au distrus-o. Ne-au distrus fabricile in intregime,pentru a fi siguri ca nimic nu mai poate fi refacut, ne-au luat cladirile construite cu multi ani in urma si le-au dat utilizari de banci, fara ca ei sa construiasca, in cea mai mare parte, pentru a vedea si noi cum gindesc ei un oras modern,din punct de vedere”architectonic”.

Pe acest fond, au renuntat ei sa mai construiasca si ne-au indreptat pe noi catre constructia de vile si case ce aveau ca prêt de referinta o economie artificiala. Au preferat sa valorifice un prêt mare al caselor “capitaliste” si chiar a celor mai vechi,prin a da imprumuturi si nu prin a construii ei,pentru ca era mult mai rentabil, sa dai bani si sa privesti din tribuna la o competitie intre romani,care in final sa iti aduca banii in buzunar.

Acesti “binevoitori” raspindaci ai ideii ca Bucurestiul reprezinta ultima capitala europeana, doresc sa avem ca la ei, adica luxul si saracia lucie din marile orase occidentale. Ei doresc ca noi sa intelegem ce meritam sa primim si sa respectam megalomania celor care au furat si fura continuu pentru a ne sfida cu casele lor capitaliste.

Nu exista oras occidental fara discrepante uriase, mai mult decit vizibile.Pornind de la Detroit,unde cladirile GM ,Ford sau Chrysler sint pe brelocurile de la chei ale multor americani, iar la numai citeva sute de metri de ele este un calvar al spatiilor de locuit,cu o mizerie de nedescris,cu drogati intinsi pe strada,cu seringi aruncate pe trotuare, cu gunoaie care te inconjoara si ciini vagabozi, casele fiind actual cotate la citeva sute de dolari, chiar si citiva dolari, numai sa isi gasesca cumparatorii si sa plateasca taxa primariei.

La fel Chicago, New York si toate orasele americane.Nu este nici o diferenta,daca discutam de opulenta unor zone rezidentiale din Franta,Germania,Italia si alte tari europene,linga care se intind zone ale unei saracii de neimaginat. Cine da aspectul acestor orase?

Trebuie sa avem drogati pe strazi si in statiile de metrou pentru a traii ca la Viena? Trebuie sa avem gunoaiele ce sucumba orasul Napoli pentru a fi occidentali? Trebuie sa acceptam ca oameni de afaceri germani sa isi faca case la Snagov si sa fie pedofili si proxeneti in Bucuresti, sa abuzeze tineri si sa faca afaceri din abuzul sexual al lor? Trebuie sa avem un metrou mizgalit si ruginit ca la Paris si New York pentru a dovedii ca sintem civilizati? Trebuie sa avem oameni care cumpara inconstient case mari, dupa care isi pierd simtul masurii si isi neglijeaza familia, pierd contactul din punct de vedere social cu lumea care ii inconjoara si in final pierd casa si se muta la blocurile numite de occidentali “comuniste”?

Un proverb romanesc spune:”intinde-te cit iti este plapuma”.

Statul roman,condus de niste incapabili, nu face nici un demers in vederea anularii retrocedarii imobilelor ce nu au fost revendicate pentru o perioada de timp destul de mare,nu da nici un ultimatum legal acestora care inca mai cred ca pot specula aceste imobile cazute. De ce? Pentru ca asteapta sa ia spaga,pentru ca nu vor sa dea o intrebuintare utila fondurilor alocate,ci vor sa fure in cirdasie cu occidentalii si sa faca tot felul de invirteli.

Nu a stiut occidentul acest lucru inainte de a face aceste statistici? Ma indoiesc,dar au dat in continuare bani pentru distrugerea totala a economiei Romaniei.

Locul ultim pe care ni-l ofera occidentalii pentru Bucuresti, tine cont de rata criminalitatii din oras. Dar Romania nu avea droguri si drogati in sistemul trecut, nu avea o populatie tinara atit de slab educata si mica numeric, nu avea o economie atit de dezechilbrata in teritoriu, axata pe consum si fara sa produca, nu avea pedofili straini in tara, nu avea banci care sa fure ca in codru, nu avea toate gunoaiele de masini occidentale invechite care sa produca poluarea de acum, nu avea sisteme de canalizare nedimensionate si care refuleaza in cartierele milionarilor capitalisti din Baneasa si pretutindeni.

Nu s-a facut nimic de catre guvernarile “capitaliste” in Bucuresti si in marea majoritate a oraselor mari ale tarii,dar se da vina pe blocurile “comuniste”,care cel putin au fost construite si au oferit un grad de confort.

Un alt criteriu in clasificarea facuta de acesti raspindaci occidentali,este cel legat de reteaua elctrica a orasului. Cite finantari pentru structurile energetice au fost facute de UE in Romania “capitalista”,pentru ca ce s-a facut in socialism stim? Cite centrale energetice au fost construite in Bucuresti in perioada de dupa Revolutie si cite inainte? De ce am avut un program inexistent, energetic, in toate orasele tarii?

Occidentalii care dau nota Bucurestiului ,nu numai ca nu finanteaza aceste proiecte indispensabile,energetice,dar ei doresc chiar privatizarea lor ( FMI,BM,BCE ) si evident cumpararea de catre ei a acestor structuri energetice,pentru a controla totul, pentru a oferii stare de normalitate saraciei pe care o vor aduce in Bucuresti si in tara.

Dar hai sa explicitam MINCIUNA verde capitalista adusa in Romania si pe marginea careia este criticat Bucurestiul. Minciuna oferita cu amabilitate de presa romana aservita.

In Paris, traiesc, numai in orasul propriuzis(nu in suprafata metropolitana), in jur de 2.200.000 de locuitori. Suprafata orasului este de 86,9 km patrati. Un calcul simplu pentru a demonta minciunile lor sfruntate, este in acest fel:

-vom inmultii 2.200.000 locuitori cu 26 de pomi pe cap de locuitor si ne va da un numar de 57.200.000 de pomi in Paris.

-vom inmultii cei 57.200.000 de pomi cu cel putin 15 metri patrati aferenti fiecarui pom in jurul lui si vom ajunge la o suprafata ocupata de pomi, in Paris, de 858.000.000 metri patrati,ceea ce inseamna 858 de kilometri patrati.

Pai cum pot fi plantati 26 de pomi pe locuitor in Paris cind suprafata plantata ar depasii de aproape zece ori suprafata orasului,fara a tine cont ca exista si cladiri ?

Cam asa este criticat Bucurestiul,cu acest fel de minciuni sfruntate.

Sa luam Berlinul si sa spunem ca aici locuiesc 3.400.000 lucuitori si orasul are o suprafata de 892 de kilometri patrati(cu suprafata metropolitana).

-Inmultim 3.400.000 de locuitori cu 26 de pomi pe locuitor si vom avea 88.400.000 de pomi in Berlin,dupa circul de calcul, generat de ei si preluat de presa glumeata din Romania.

-Inmultim  88.400.000 de pomi cu o medie de 15 metri patrati pentru un pom si vom avea rezultatul de 1.326.000.000 de metri patrati,pe care convertindu-i in kilometri patrati,vom avea 1.326 km patrati, deci cu mult mai mare decit suprafata orasului german, ca si cum ar fi mult mai inghesuiti pomii in Berlin, iar cladiri nu ar exista deloc.

Circ ieftin si degradant pentru niste ciurucuri care vor sa denigreze Bucurestiul.

De ce nu a spus nimeni nimic, dintre oficialii romani? De ce presa s-a grabit sa arunce in pagina pozitia lor si neroziile pe care le debiteaza la adresa capitalei Romaniei.

Fara discutie ca nu s-a facut nici pe departe ce trebuia in Bucuresti si mai sint multe de facut, dar nu va fi facut nimic, cu complicitatea acestui UE si vom fi mereu criticati. Dar nu putem si nu trebuie sa uitam ca prietenii nostri din UE ne pun de cite ori au ocazia,pe ultimul loc in toate clasamentele. Cind ai un prieten, nu ii scoti in evidenta deficientele, ci il ajuti tacit sa treaca peste ele si sa le elimine, ii pui in prim plan calitatile care il pot duce la eliminarea acestor deficiente. Se pare ca mincinosii din vestul Europei nu gindesc asa.

Adrian Cosereanu

Nu e o problema ca toti urasc românii in Europa? Este totlamente vina noasta? De ce au cuvinte mai bune doar despre ei?
Ne jignesc istoria si cultura,si de ce nu ,jignesc fiecare individ in parte care isi pierde deminitatea intr-o uniune ce se vrea cu ‘drepturi egale’.

Ideea e mai grava; U.E. isi bate joc la proporiu de acest popor; Exista scriitori,savanti,oameni de cultura,diplomati romani care ar fi putut fi prezentati:
Ei prezinta tigani,handicapati,cersetori,iar aceste imagini formeaza in mintea celor ce le vad ideea ca asa e toata tara,asa e tot poporul,de ajung oamenii sa nu te creada in strainatate (cum mi s-a intamplat mie) ca esti roman, daca ai tenul mai deschis : You cannot be Romanian,Romanians look like Indians,they are gypsies”.

Se face adesea comparatia U.E.= Uniunea Sovietica ; ei bine,diferenta e ca Uniunea Sovietica nu isi denigra popoarele,fie ei gruzini,moldoveni,estonieni,mongoli,rusi,azeri. Uniunea Europeana o face. Ce interes are U.E. in Romania in afara de o forta de munca buna de exploatat si pe care sa o plateasca in conditii inumane si o piata de desfacere?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s