Lumea asa cum este

History_The_Universe_Planet_Earth_SF_still_624x352

Lumea este asa cum este pentru ca nu mai exista grija omului pentru om ci doar pentru lucrurile materiale.Grija omului pentru om naste empatie, compasiune, iubire, sentimentul ca esti de ajutor, ca faci ceva bun, ceva bine, ca ajuti viata, ca investesti viata ta in Viata, pe cand grija pentru lucrurile materiale naste o iubire egoista si nesatula.

Omul devine prin iubirea egoista o fiinta care alearga doar dupa satisfacerea propriilor nevoi si mai mult de atat, dupa cai verzi pe pereti, fantezii desarte.El vrea doar ce vrea el si nu oricum si nici oricat, ci din ce in ce mai mult mai bun mai des, transformandu-se astfel intr-o fiinta individualista, rupandu-se de restul creatiei ca o frunza care se rupe din copac,  separandu-se de Sursa Vietii adica de Dumnezeu iar separarea aceasta inevitabil duce la insingurare, tristete, deprimare, boala iar apoi moarte.
Si vazut din afara un astfel de om pare ca si-a trait viata frumos, a avut de toate, vai dar ce om! s-a plimbat peste tot, ce bine se imbaca, pana si in groapa a intrat aranjat la 4 ace, dar nimeni nu se gandeste ca tot ce a facut, a facut pentru el , pentru orgoliul lui, pentru imaginea lui si mai ales pentru a-si intretine aceasta imagine.

Oare ce poate fi de apreciat la acest om?! Care a fost valoarea reala a vietii lui? Ce a facut pentru semenii lui? Ce a lasat in urma? O imagine?! Da, o imagine ce se va sterge din memoria celor care l-au cunoscut asa cum se sterge praful cu o carpa uda.

Il vor uita imediat, pe cand un om care a trait pentru semenii lui, va fi tinut minte in inima tuturor celor pe care i-a ajutat si i-a iubit, el ramanand flacara vie prin faptele sala ce au bucurat sau au salvat suflete.

Pace

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s