Libertate unde ești? Nu în America, nici in Europa

ThaiCoup2014_Fighting_terrorism_and_corruption

În momentul în care fostul șef al Goldman Sachs, care conduce acum Banca Centrală Europeană (BCE), a anunțat că imprima 720 miliarde de euro pe an, pentru a achiziționa credite neperformante de la banci importante interconectate politic, moneda europeană a plecat la fund și piața financiară și francul elvețian a crescut. Ca și în SUA, relaxarea cantitativă (QE) servește pentru a îmbogăți pe cei deja bogati. Nu are alt scop.
Instituțiile financiare bogate, care au dobândit la cele mai mici preturi datoria publica din : Grecia, Italia, Portugalia și Spania vor vinde acum valorile la BCE, la prețuri ridicate. Și în ciuda nivelul de recesiune, șomajul în majoritatea țărilor din Europa, precum și de austeritate impuse pentru cetățeni, piața financiară a crescut în anticiparea faptului că majoritatea noilor 60 de miliarde de euro care va fi creat în fiecare lună, vor găsi drumul în prețurile de capital: lichiditatea hrănește bursa.
Unde altundeva poat merge banii? Citiva merg în franci elvețieni și citiva merg in aur , până aurul este încă disponibil, dar cea mai mare parte a BCE il imprima pentru a crește bogăția de unu la sută din deținătorii de titluri. Federal Reserve (Fed) și BCE au raportat Occidentul într-un moment când un mic grup de aristocrați au fost patroni de tot.
Bancile sunt bule umflate prin crearea de banii băncii centrale. In baza a un raționament tradițional, nu există nici un motiv real sa dețină capital actionar, astfel încât investitorii atenti le-au evitat .
Dar nu se da in nici o altă parte: astfel, băncile centrale sunt conduse de către cei bogați pentru cei bogați, un mod just de a raționa au vrut să demonstreze ca pe o eroare, în cursul ultimilor șase ani. Acest lucru arată că corupția poate suprascrie principiile de bază pentru o perioadă indeterminabila.
Așa cum am demonstrat in mod concludent în cartea mea de 2012 Nerespectarea de laissez-faire capitalismului și Dizolvarea economică a Occidentului [„Eșecul capitalismului liberal și deteriorarea economică a Occidentului”, NDT], înainte Goldman Sachs a induș în eroare creditorii cu credite exagerat [overlending] al guvernui grec, apoi foștii săi directori au preluat controlul afacerile financiare ale Greciei și au forțat la austeritate populația, pentru a evita pierderile față de creditorii externi.
Acest lucru a stabilit un nou standard în Europa, Fondul Monetar Internațional (FMI) a solicitat necontenit pentru debitorii din America Latină și Lumea a Treia. Principiul este că, atunci când creditorii externi fac greșeli și presteaza in surplusul guvernelor străine, incarcindu-i de datorii, greșelile bancherilor sunt remediate jefuind pe cei săraci. Pensiile, serviciile sociale și sectorul public sunt tăiate, resurse pretioase sunt devalorizate si sunt vândute străinilor pentru citiva bani, iar guvernul este obligat să sprijine politica externă SUA. Confesiunile unui asasin economic [Minim Fax, 2004] Ioan Perkins descrie perfect acest proces. Dacă nu ați citit cartea lui Perkins, aveti doar o idee vagă de modul în care acestia sunt corupți și lipsit de scrupule, Statele Unite ale Americii. De fapt, Perkins arată că excesul de creditare se face pe scopul de a pregăti țara să fie jefuita.
Aceasta este ceea ce a făcut Goldman Sachs în Grecia, în mod intenționat sau nu.
Grecii au luat o lungă perioadă de timp pentru a observa. Aparent, 36,5 la sută din populație a fost trezit de o creștere a sărăciei, a șomajului și sinucideri. Această cifră, doar peste o treime din voturi, a fost suficienta pentru a aduce la putere SYRIZA în alegerile din Grecia tocmai încheiate și alungarea coruptului partid Noua Democrație, care a vândut întotdeauna poporul grec la băncile străine. Cu toate acestea, 27,7 la sută dintre greci – în cazul în care cifra electorala este corectă – a votat pentru partidul care a sacrificat poporul grec a banksters (bancheri gangster). Chiar și în Grecia, o țară obișnuiți cu demonstratii populare pe străzi, un procent semnificativ din populația a suferit o spalatura pe creier pentru da votul împotriva propriilor interese.
SYRIZA poate face ceva? Se va vedea, dar probabil nu. Dacă ar fi luat 55%, 65% sau 75% din voturi, da, dar o majoritate de 36,5% nu este o țară compacta, conștienta de starea și deposedări lor în mâinile bancherilor bogati . Votul arată că un procent semnificativ de greci, sprijinit jefuirea țării lor de străinătate.
Mai mult decât atât, SYRIZA este împotriva sefilor mari: băncile germane și olandeze care dețin împrumuturi pentru Grecia și guvernele care susțin băncile; UE care utilizează criza datoriei publice pentru a distruge suveranitatea țărilor individuale, membre ale aceleiași uniunii; Washington care susține puterea suverană a țărilor individuale ale UE, deoarece este mai ușor de controlat un guvern, mai degrabă decât zeci.

[ NDT Ziaristii regimului] „presstitutes” Financiarii occidentali, deja avertizeaza Syriza, să nu pună în pericol aderarea sa la moneda comuna deviind din modelul de austeritate impuse din exterior cetățenilor greci cu complicitatea Noua Democrație.
Aparent, există o lipsă de mijloace formale să părăsească UE și moneda euro, dar Grecia ar putea fi speriata de a fi dat afară. Este ceva de care ar trebui sa se bucure. Lăsind UE și moneda euro, este cel mai bun lucru care se putea întâmpla în Grecia, pentru că o țară fără propria monedă nu este o țară suverană, este un stat vasal al unei alte puteri. O țară fără propria monedă nu poate finanța propriile nevoi. Deși este membră a Uniunii Europene, Regatul Unit și-a păstrat propria monedă și nu este supusă controlului de către BCE. O țară fără banii sai ,este lipsit de putere,… nu este nimic.
În cazul în care Statele Unite nu ar fi avut propriul dolar, ei nu ar avea nici o importanță pe scena mondială.
Uniunea Europeană și moneda euro au fost doar trucuri și minciuni. Țările și-au pierdut suveranitatea lor în fața conceptelor occidentale de „auto-guvernare”, „libertate”, „democrație”: toate sloganuri fără conținut. De-a lungul Occidentului ,nu găsim nimic altceva decit oameni jefuiti de acei 1% care controlează guverne.
În America jefuirea nu se bazează pe datorie, deoarece dolarul este moneda de rezervă și SUA pot imprima toti banii necesari pentru a plăti facturile și răscumpăra datoriile: in America jaful s-a realizat prin offshoring și anume deplasare muncii.
Companii mari americane, au descoperit – si daca nu o faceau erau invitați de Wall Street, sa mute conturile afara sau să fie recunoscute – că acestea ar putea crește profiturile prin mutarea activitățile lor de producție în străinătate. Costurile de muncă mai scăzute, au dus la profituri mai mari, valori ale actiunilor mai ridicate, bonusuri uriașe manageriale bazate pe „prestari”, câștigurile de capital pentru acționari. În offshoring, SUA a crescut semnificativ disparitatea veniturilor și in averi: capitalul a reușit să jefuiască locul de muncă.
În cazul în care acestea au fost în stare să găsească înlocuitori locuri de muncă, muncitorii de fabricație bine plătiti, care și-au pierdut locurile de muncă vor lucra part-time la salariul minim de la Walmart și Home Depot.
Economiștii – presupunând că merită să fie numiti astfel – ca Michael Porter și Matei Slaughter au promis poporului american ca imaginara”Noua Economie” ar produce locuri de muncă mai bune, cu salarii mai mari și mai curate, decit lucrarile de „unghii murdare” care din fericire companiile noastre delocalizau.
Așa cum am demonstrat in mod concludent, după ani nu există nici o evidență a acestor locuri de muncă „noua economie”. Ceea ce avem în schimb este o scădere bruscă a ratei de participare a forței de muncă, cum ar fi șomerii care nu pot sa se angajeze. Locuri de munca ce au înlocuii fabricile sunt în principal de locuri de muncă part-time pentru servicii interne, precum și oamenii au nevoie de a păstra două sau trei dintre aceste locuri de muncă pentru a face fata cheltuielilor.
Acum, acest fapt implinit – că polemicii cred sau nu – s-a dovedit în întregime adevărat, ca același purtătorul de cuvânt al angajatilor care au furat locul de muncă și care au distrus sindicatele, susțin fără o fărâmă de dovadă, că locurile de muncă delocalizate se întorc acasă.
Conform acestor propagandiști, acum avem ceea ce se numește „reshoring” (repatriere de producție).
Un propagandist pentru repatrierea a producției spune că o creștere a „reshoring” în ultimii patru ani este 1775%, o creștere de 18 ori.
http://www.manufacturingnews.com/news/2015/A.T.Kearny-No-Data-Supporting-Reshoring-0112151.html

Nu există nici o urmă de aceste locuri de muncă ce ar fi repatriațe, în BLS statisticile lunare (creditele bancare acordate Sondaj: sondajul asupra creditului bancar) plătite în mod regulat la credite.
Reshoring este propaganda doar pentru a compensa constatarea târzie că acordurile de „comerț liber” și relocarea de muncă, nu au fost benefice pentru economia Statelor Unite, nici pentru forța de muncă, dar au fost doar pentru super-bogați.
În ceea ce s-a întâmplat cu oamenii de-a lungul istoriei, americanii au devenit servitori și sclavi, deoarece proștii cred minciunile care li se oferă pe masă. Ei stau în fața Fox News, CNN și alte chestii, citesc New York Times. Dacă doriți să vedeti cum americanii sunt prost deserviti de așa-numitele mass-media, citit istoria poporului american din 1492 până în prezent [1980, 2003] istoricul Howard Zinn și urmăriți serialul documentar nespus istoria Statelor Unite [2012] Oliver Stone si Peter Kuznick.
Mass-media ajuta guvernul, precum și interesele private care profită de controlul guvernului pentru controlarea si spălarea publică a creierului. Trebuie să invada Afganistanul, deoarece o facțiune care luptă pentru controlul politic al țării, protejeaza Osama bin Laden, ca Statele Unite acuza fără dovezi pentru ca deranjeaza puternic Statele Unite ale Americii cu atacul 11 septembrie. Trebuie să invadeze Irakul pentru că Saddam are arme „de distrugere în masă”, pe care el le are cu siguranță, în ciuda rapoartelor contrare din inspectorilor ONU. Trebuie să răstoarne Gaddafi din cauza la o listă de minciuni, care este cel mai bine sa fie uitate. Trebuie să răstoarne Assad pentru că a folosit arme chimice, chiar dacă toate dovezile spune altfel. Rusia este responsabil pentru problemele din Ucraina: nu pentru că SUA a răsturnat guvernul ales în mod democratic, ci pentru că Rusia a acceptat 97,6% din voturi la referendumul pentru reunificarea din Crimeea la Rusia, care a fost provincie pentru sute de ani înainte ca un lider sovietic ucrainean, Hrușciov, se alăture Crimeea Ucrainei, atunci o parte din URSS, împreună cu Rusia.
Război, război, război, aceasta este tot ceea ce vrea Washington. Îmbogățește armata sindicat / securitate, cel mai important element din PIB SUA și cel mai mare contribuitor, împreună cu Wall Street și lobby-ul Israel, campaniile politice din SUA.
Oricine sau orice organizație care se opune minciunii, cu adevarul, este demonizat. Săptămâna trecută, noul șef al Consiliului Audiovizualului superior (BBG: agenția guvernamentală independent, responsabil de toate mijloacele non-militare de comunicare), Andrew Lipsa, a indicat serviciul rus de Internet TV Russia Today ca echivalentul a Boko Haram și grupări teroriste ISIS. Aceasta acuzatie este absurda, un preludiu la sfârșitul RT în Statele Unite,tocmai cind guvernul britanic, marioneta de la Washington,a închis postul de televiziune iranian Press TV.
Cu alte cuvinte, anglo-americanii nu permit știri diverse, decât cele care le-au fost servite guvernelor,, lor.”

Aceasta este starea de „libertate” în Occident astăzi.

Dr. Paul Craig Roberts este un economist, comentator și fost secretar adjunct al Trezoreriei SUA pentru politica economică și redactor asociat al Wall Street Journal. A scris în Business Week, Scripps Howard News Service, și Creatori Syndicate. Are mai multe poziții universitare și scrierile sale pe Internet atrage cititori din intreaga lume. Ultimele Cărțile sale sunt Eșecul capitalismului și economice laissez-faire Dizolvarea thewest și cum America a pierdut.

Sursa: globalresearch.ca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s