Pas cu pas,Iohannis, omul lui Băsescu

base-si-klaus-620x350

Iohannis: sluga dumneavoastră, domnule președinte  Băsescu!

  Ultimele declarații, cu totul anti-constituționale, ale lui Iohannis, dovedesc că vrea să fie și el un președinte jucător! Adică un președinte care nesocotește statutul fixat funcției sale prin Constituția Țării. Vrea să se amestece în activitatea Parlamentului, tulburând mersul firesc al activității legislative. A declarat – de data asta n-a mai citit, că are nevoie de un alt guvern, un guvern „liberal”, condus de Dobrinoiu, condus adică de Vasile Blaga. În termeni mai exacți, condus din umbră de Traian Băsescu.

iohannis e basescu

Cum se poate ajunge la schimbarea de guvern? Simplu: prin manevre de culise, adică prin șantaj și momeli politice, care să-i determine pe cât mai mulți parlamentari de doi bani duzina să părăsească barca guvernului și să voteze alături de PD, de cei pe care Țara i-a rejectat în 2012 ca pe niște gunoaie!

Aceste gunoaie politice le reciclează acum Iohannis, printr-un procedeu care poartă marca bine cunoscută, inconfundabilă, a lui Traian Băsescu: soluția imorală, cea care l-a adus la guvernare pe Boc în 2008 fără ca partidul său să fi câștigat alegerile parlamentare! Ce a urmat, cunoaștem cu toții! Evident, nu atât de bine cum se cunoaște la DNA opera de guvernare a lui Boc.

Iohannis al dumneavoastră, stimați români care l-ați votat și stimați români care ați sperat că Iohannis ar putea fi un președinte bun – din această ultimă categorie am făcut și eu parte câteva săptămâni, până la numirea lui MRU în funcția de consilier prezidențial!, Iohannis al nostru se dovedește că este mai mult al lui Băsescu și al pedeliștilor decât al nostru. A promis că va merge până la capăt cu combaterea corupției și prima lui grijă este să-i readucă la guvernare pe oamenii lui Băsescu! Și mai ales să-l salveze de ștreang pe Băsescu, insul cel mai corupt, mai nociv și mai venal de la Carol al II-lea încoace!

Îi trebuie lui Iohannis un nou guvern? Ideea pare rezonabilă! Ideea ar fi de bun simț în măsura în care Iohannis ar propune un guvern într-adevăr nou și legat de speranțele noastre că noul președinte este un om normal, capabil și decis să ofere un parcurs nou și corect pentru România! Am sperat că Iohannis are în vedere un guvern nou care să rupă legăturile cu corupții din clasa politică, să pună capăt dependenței și servituții față de clanurile mafiote, un guvern de tehnocrați și, în același timp, de uniune națională.

Din fericire pentru societatea românească, din mai multe direcții a venit propunerea, sugestia că un asemenea guvern s-ar putea constitui în jurul lui CĂLIN GEORGESCU! A ținut Iohannis seamă de această idee, promovată mai ales în mediile internaute, tinerești? L-au informat consilierii săi că există pe lumea asta un CĂLIN GEORGESCU cu care ar fi de bun augur să se întâlnească și să stea de vorbă?

Am sperat că Iohannis la o asemenea schimbare de guvern visează! Dinaintea acestei perspective nu este exclus ca Ponta însuși să cedeze și să demisioneze. Gestul acesta însă Ponta nu-l poate face ca să-i aducă la guvernare pe cei pe care votul popular din 2012 i-a trimis la plimbare, i-a scos de la guvernare prin cel mai răspicat rezultat electoral! Cu șuturi în spate!…

Proiectul lui Iohannis de a crea o nouă majoritate parlamentară, proiect gangsteresc la nivel politic, în condițiile în care actualul guvern are o susținere parlamentară atât de mare este mai degrabă un vis decât un proiect realist! Un vis nesăbuit care va avea un singur efect: dezbinarea și mai adâncă a societății românești! Tulburarea apelor, suspendarea pentru câteva luni a activității parlamentare propriu zise!

Va fi însă și ocazia ca să ne dăm seama cât de mult am greșit când ne-am pus nădejdile în acest Iohannis!… Această hologramă, inventată de Băsescu, fără existență reală, există numai virtual, pe internet, acolo unde a și fost omologat ca politician. Pseudo-creație internaută, a unui tineret sătul de clasa politică, ușor de păcălit de șulfele îmbătrânite în rele din subordinea și anturajul lui Băsescu.

 Sauf de mieux, în lipsă de ceva mai bun, copiii noștri l-au vrut pe Iohannis. Imediat după aflarea rezultatului mi-am zis că e poate mai bine așa! Ponta președinte era o pălărie prea mare pentru liderul încă imatur al PSD. Dar rămânerea la guvernare a lui Ponta nu pica rău! Era clar că Ponta, atât cât va depinde de el, știindu-se supravegheat de un președinte respectat de electorat, se va strădui să nu greșeacă, să nu mai facă jocuri de partid, ci să-și vadă propriu zis de treabă!

Iohannis se plânge că având șef de guvern un adversar de idei nu-și va putea urma proiectul său politic! Proiectul său de țară!… Un proiect care, se vede tot mai clar, are ca principală țintă salvarea lui Traian Băsescu!… În rest, apă de ploaie, nu proiect de țară!

Se vede tot mai clar că alegerile prezidențiale au fost câștigate de un candidat mai neavenit chiar și decât Ponta. Iohannis a câștigat printr-o diversiune electorală extrem de abilă însă. Peste ani de zile, la masteratele din domeniul serviciilor speciale, se va cerceta pas cu pas diversiunea prin care a fost posibilă cacealmaua din noiembrie 2014. Dovezile privind matrapazlâcurile oamenilor lui Băsescu din diasporă încep să se adune. Unele au ajuns și la mine, fără să le caut. Vor deveni curând folclor! Minciuna are picioare scurte, cum bine se știe!

Încolțit din toate părțile, Traian Băsescu este în stare să provoace orice tulburare în țară, orice eveniment de destabilizare politică favorizând proasta funcționare a justiției! Favorizând infractorul prezidențial.

Zic unii că Băsescu are sprijinul americanilor! Care americani? Numai americanii care fac pe ascuns politica Moscovei l-ar putea susține pe Băsescu!

Există oare această categorie de politicieni americani? Există politicieni, înalți funcționari de stat americani care se află în slujba Moscovei?

Pentru mine existența acestei categorii de politicieni americani sau europeni este singura explicație logică pentru sprijinul acordat de americani și UE lui Băsescu! Asta dacă cumva acest sprijin chiar este real, iar nu o fumigenă de-a lui Băsescu! Cum să sprijine America un individ atât de odios?! De sordid, cum i s-a spus de curând!

                           Adică Băsescu ar fi omul Moscovei?…

Asta se știe la Constanța dinainte de 1990. Nu v-ați întrebat de ce oare, de câte ori a candidat la alegerile pentru Parlament, Băsescu nu a candidat la Constanța, acolo unde multă lume îl știe câte parale face?…

În ianuarie 1990, colegii și subordonații lui Traian Băsescu din Portul Constanța l-au demis din funcție cu huiduieli și înjurături ca la gura portului. La ministerul respectiv, din toată țara au venit 40 de propuneri de demitere a unor directori, la cererea „oamenilor municii”! Din cele 40 de cereri, primul ministru Petre Roman a fost de acord cu 39, iar pe una nu a acceptat-o și l-a păstrat în funcție pe directorul respectiv, al dumnevoastră Traian Băsescu.

Peste câteva luni, același Petre Roman, kgb-ist din tată-n fiu, l-a făcut ministru pe directorul alungat din funcție de colegii săi…

Acesta este mentorul, cel care l-a inventat pe Iohannis, pentru a-i continua opera malefică din fotoliul de la Cotroceni!

Flota noastră a fost înainte de 1990 ținta unor sabotaje, din partea URSS, contrariată de faptul că România deținea nu numai cel mai mare port maritim, dar și cea mai mare flotă din Marea Neagră!… Ce n-au izbutit acele sabotaje kgb-iste până în 1990, a reușit de minune agentul Traian Băsescu după 1990! Firește, nu singur! Nu de capul său!… E și el, mai departe, slugă!

Așadar, avem un președinte, pe numele său Iohannis, slugă la altă slugă. A cui slugă este Băsescu?… Asta n-o mai știu! La cât este el de pezevenchi și de poltron, cred că are mai mulți stăpâni! Numai în slujba României nu a conceput să fie!

                                                           

25 ianuarie 2015

Post scriptum. Un prieten din SUA se întreba de ce nu au fost probleme cu votul din noiembrie și în State. Și tot el răspunea în locul meu: pentru că în SUA nu s-au putut trimite autobuze cu „turiști electorali” scandalagii și puși pe harță. Aveau nevoie de viză de intrare în SUA…

Dispariția ștampilelor, un detaliu neînsemnat, care a însemnat, la unele secții de vot, dublarea timpului necesar votării, în vina cui cade? Nu a guvernului, ci a ambasadorilor care, NOTA BENE!, au fost numiți toți de Băsescu!… Erau și unii mai sunt oamenii lui Băsescu, aflați la ordinul Guvernului, după lege, dar în fapt sub ascultare de Băsescu!… Slugi ale lui Băsescu! Pe aceștia ar trebui să-i ancheteze procurorii!

justitiarul.ro

Klaus Iohannis, preşedintele-fentator

După preşedintele-jucător, iată că se prefigurează la orizont un preşedinte-fentator. Iohannis nu-şi asumă nimic, nu dă socoteală de nimic şi, în general, nu dă explicaţii, cel puţin nu românilor. O preferă pe cea occidentală. Dacă e musai să se adreseze şi românilor, preferă presa cuminte de la Sibiu, care pune întrebări frumoase. Încă nu am primit explicaţii pentru prezenţa lui Dan Mihalache la Cotroceni, dar Iohannis nu simte nevoie să dea vreuna. Ca să uităm de Mihalache, ni l-a adus pe Mihai Răzvan Ungureanu, o altă tînără speranţă a politicii eşuate lamentabil şi care poate fi orice, mai puţin schimbarea în numele căreia a cîştigat Iohannis alegerile. Nici o explicaţie despre legea securităţii cibernetice. Mă tem că strategia preşedintelui-fentator dă roade.

Dacă nu se explică, Iohannis nici nu poate fi tras la răspundere. În general, alţii fac şi desfac, aşadar el nu este vinovat. Pe acelaşi principiu, nu doar că vom savura prezenţa valului de schimbare reprezentat de Mihalache şi de MRU la Cotroceni, o ironie amară a lucrului bine făcut, dar vom avea, la un moment dat, şi un Guvern nou, dar mai ales înnoitor, cu Blaga şi cohorta de baroni foşti PDL călare pe ministere şi bani. Din nou, Iohannis va găsi o fentă prin care el nu va da explicaţii, aşadar nici nu va avea vreo responsabilitate. Cît despre minunăţia de purtător de cuvînt de la Cotroceni, aceasta a fost deja taxată suficient chiar de internauţii cu care comunică direct pe Facebook ca să nu mai fie mare lucru de adăugat. Singurul lucru real pe care l-am aflat pînă acum de la Iohannis, şi asta din presa străină, este că el ne doreşte să-l avem 10 ani la Cotroceni şi că speră ca Guvernul PSD să nu mai dureze mult. Şi eu sper ca Guvernul PSD să plece, dar nu pentru a fi înlocuit de caracatiţa PDL-PNL, adică de greii care aşteaptă iarăşi să se vadă cu sacii în căruţă ca să facă ce ştiu ei mai bine. În rest, România e pe calea lucrului bine făcut, ştim că preşedintele şi-a petrecut Revelionul lîngă Sibiu, la Cisnădioara, îi dorim La Mulţi Ani (nu neapărat încă 10 la Cotroceni), dar, în rest, trebuie să ne obişnuim cu un joc al disimulărilor şi eschivelor. De fapt, de cînd Iohannis a ajuns preşedinte, nu prea mai vedem mingea, ci numai fente. Ştiu că există termenul de graţie de 100 de zile pentru un nou preşedinte, sper ca următoarele să le contrazică pe cele deja trecute, dar, între timp, ne-am ales deja cu cîteva semnale foarte clare despre cum va decurge meciul şi care sînt jucătorii. Ţin, însă, să-i liniştesc pe cei care vor vedea în această interpretare a eschivelor iohannice un fel de mesaj ascuns pro-Ponta: actualul premier a luat-o pe coclauri atît de tare, mai ales dacă avem în vedere OUG-ul pentru anularea doctoratului, încît e greu să-l mai urmăreşti cu raţiunea. Ponta îşi sapă singur o groapă politică atît de uriaşă, încît nu mai are nevoie de criticile mele, e autodistructiv pînă la a-şi rosti singur cifrele de la numărătoarea inversă care îl apropie pas cu pas de capitularea finală. Ponta e la capătul drumului, al oricărui drum. Ce ne facem cu cei care urmează? Şi, mai ales, ce ne facem cu preşedintele-fentator care, la fel de pas cu pas, ne arată cum poţi alerga un teren întreg fără să atingi mingea. Bănuiesc că nimeni nu a ştiut că lucrul bine făcut al lui Iohannis va fi fenta, executată perfect pînă la zăpăcirea publicului alegător.

JOACA DE-A CONSULTĂRILE

E clar că echipa de borfaşi care l-a adus la Putere pe impostorul Klaus Iohannis încearcă să tragă de timp. Toată lumea a priceput că plăvanul greu de cap habar n-are ce să facă, aşa că se depun eforturi disperate să i se umple prostului agenda, de ochii lumii. Şi, pentru că n-o putea ţine, ca gaia maţu’, tot într-un pelerinaj la biserici şi într-o azvîrlire cu decoraţiile – s-a apelat la mai vechea strategie, a „consultărilor” cu partidele. Atîţia bani irosiţi, furaţi de la gura unui popor înfometat! Este din ce în ce mai scumpă cacealmaua democraţiei la români.

Aştern aceste rînduri la cîteva minute după ce am văzut pe un canal de ştiri cîteva imagini cu delegaţia PNL la Palatul Cotroceni. Cine conducea gaşca asta? În prim-plan, de la stînga la dreapta, Alina Ghorghiu (?!), Vasile Blaga (?!) şi Gh. Flutur (?!). Toţi „liberali” din moşi strămoşi! Sau, cum zicea Vasile Alecsandri: „Toţi dorobanţi, toţi căciulari/ Viteji de viţă veche”. Locul lui Ionel C. Brătianu în fruntea PNL a fost luat de o pretinsă avocată, ciolănoasă şi colţuroasă ca o ascuţitoare de creioane. Locul lui Al.I. Cuza e ocupat de un Mamut Mutant din Sibiu, străin de Neam şi Lege, care interpretează (prost) un rol în sceneta de coşmar, scrisă de alţii. În ceea ce-i priveşte pe „liberalii” Vasile Blaga şi Gh. Flutur, mai mare rîsul. După moartea PDL, cei doi – şi alţii ca ei – încearcă să se salveze, pretinzînd că sînt altceva şi strecurîndu-se într-un partid care a fost, odinioară, istoric. Aşadar, în ce constau „consultările” traficantului de copii din Sibiu cu vameşul corupt de la Oradea? Ce-au discutat ăştia? Soarta ţării? Dar asta a discutat Buldogul cu Băsescu de zeci de ori, la beţie. Rezultatele? Dezastru. Catastrofă. Dar, parafrazînd o lozincă post-belică: Ah, ce şmen fenomenal!/ Chiorul merge înainte/ Prin Partidul Liberal!

În acest ianuarie, Căpşună Vodă s-a fîţîit, de două ori, în „consultări politice”. Toate discuţiile au fost apă de ploaie. Să vadă românii cum lucrează el şi haita de umplutură care toacă banii ţării de pomană: Dan Mihalache (PSD), M.R. Ungureanu şi L.M. Ştefan (ambii CIA), Tatiana Niculescu-Bran (Tanacu). Cîtă şmecherie au ăştia în scăfîrlie ca să prertindă că ei slujesc Interesul Naţional atunci cînd tot strîng mîna apucătoare, ca o cange, a vameşului Vasilică! Dar apar ei la televizor? Îi vede lumea cum dau în brînci pentru binele ţării? Îi vede. Dar şi pe Mexicanul îl vede lumea. O vede şi pe Pastramă. Cu ei de ce nu se „consultă” aşa-zisul preşedinte? În mod sigur, cei doi au mai multe idei şi propuneri decît mafiotul băsist Vasile Blaga.

A trecut şi prima lună a anului. Banda de la Palatul Cotroceni se roagă să pice vreo pleaşcă: vreun accident minier sau feroviar, vreun cutremur sau altă nenorocire, Doamne fereşte. Şi atunci, mai bifează o activitate pentru şomerul sas, care abia aşteaptă să mai depună niscaiva coroane, sau să mormăie vreun mesaj scris de alţii, cu faţa aia de dulău rău şi cu cearcăne pokeriste la ochi. Timpul trece. Problemele reale ale ţării? Care probleme? Şi, în definitiv, care ţară? Ţara a plecat în lumea largă, la cules căpşuni, sau la spălat la fund o bătrînă ramolită: Europa. La toată farsa asta sinistră, presa participă din plin, prefăcîndu-se a nu înţelege adevărul. Doar primeşte reclame, publicitate, sponsorizări.

Ce minunat e să fii liber! Să nu te aibă nimeni la mînă, cu nimic. Pe scurt, să dormi liniştit.

Din ordin american, Klaus Iohannis aşteaptă raportul FMI pentru a da ordin sau nu acoliţilor din PNL să treacă la debarcarea lui Victor Ponta. Conform unor surse de la Palatul Cotroceni, noul ofiţer de legătură al CIA, plantat la palatul Cotroceni, în funcţia de consilier prezidenţial, i-a dat directivele chiar de Ziua Unirii, în timp ce se deplasa spre Iaşi. În mod concret, Mihai-Laurenţiu Ştefan, fost consilier al Ambasadei SUA, numit (din porunca lui Giknavorian) consilier pe probleme politice la Cotroceni, a primit, la sfîrşitul săptămînii trecute, ordinele pentru perioada următoare.

El l-a prelucrat pe Klaus Iohannis în elicopter, pe drumul de la Bucureşti la Iaşi. Conform surselor noastre, americanii sînt interesaţi ca Guvernul României să prelungească acordul cu FMI, care ar trebui să expire în acest an. Noul acord va fi condiţionat ferm de privatizarea rapidă a sectorului energetic şi, în funcţie de atitudinea pe care Ponta o va avea în această chestiune, el va continua sau nu guvernarea. Bineînţeles că principalii beneficiari ai privatizării industriei energetice urmează a fi companiile americane interesate în extinderea afacerilor în Uniunea Europeană şi care văd în România capul de pod pentru această strategie. Mai mult, sursele spun că, în ultima săptămînă, Klaus Iohannis a avut o serie de discuţii şi întîlniri secrete cu vicepremierul Gabriel Oprea, iar acesta aşteaptă doar un ordin pentru a scoate UNPR-ul de la guvernare şi a-l alinia la o nouă majoritate, în funcţie de ordinul americanilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s