Nu vă îngrijorați, există extremă dreapta românească

Nu vă îngrijorați, există extremă dreapta românească

Necunoscute sunt caile politicii, iar Romania anilor post ’89 s-a demonstrat a fi fost un poligon larg in care si-au facut mendrele putini priceputi, dar foarte multi sarlatani ! Intamplarile din gradina ultimilor te lasa, de multe ori, fara grai si marcheaza fara dubiu importanta banilor, dar mai ales a manuitorilor care devin eminente cenusii in mizerabilul carusel al devenirii politice dambovitene.

Catalin Predoiu un personaj acest sasait

Noua formațiune politică de dreapta, formată din PDL, PNL și Forța Civică a ajuns la un consens cu privire la numele omului potrivit să intre în bătălia pentru fotoliul de premier .

De la Cotroceni, Klaus Iohannis urmează acest plan și-l va numi pe Cătălin Predoiu premier. Forțat de liderii PDL, care ar fi fost dispuși să-l sacrifice pe Predoiu, dar în schimbul unor funcții extrem de grele, Iohannis alege să dea premierul PDL.

Neveste și bani

Atât MRU, cât și Predoiu sunt căsătoriți. Amândoi sunt considerați heterosexuali, dacă trecem cu vederea balsamul de buze și crema lui MRU.
Despre soția lui MRU se știu puține. Mai toate legate de activitatea sa de la Viena.

Despre soția lui Predoiu, Alina, se pot spune mult mai multe: este fata unia dintre cei mai importanți avocați, Călin Zamfirescu. Acel Călin, amic al lui Arin Stănescu, lichidatorul. Mai precis, șeful lichidatorilor. Alina însă, se pare că este o persoană modestă, cu existență foarte discretă, mamă a doi copii și care se ocupă cu manufacturarea bijuterilor. Din piele și sticlă și expune, nu de una singură, că se pare că nu are bani, ci împreună cu șase-șapte artiști plastici.

Aparent, Cătălin Predoiu este mult mai bogat decât MRU. Asta dacă ne uităm în ultima declarație de avere a lui Predoiu, din 2012, față de cea a lui MRU, din 2014. Una peste alta, Predoiu câștigă din cabinetul său de avocatură bani mulți și are de luat și vreo juma` de milion din fostul cabinet de avocatură, în timp ce MRU trăiește din aproape opt mii de lei pe lună, din care presupunem că își cumpără și balsamuri de buze, creme de corp, își face sejururi, are grijă de familie, mănâncă, se îmbracă și conduce mașina. Pentru a nu vă plictisi cu detaliile tehnice, click aici pentru a vedea declarația de avere a lui Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu.

Zei și Dumnezei

MRU e pocăit. Într-un fel care este legat cumva de bani. ZIUAnews a dezvăluit pe 6 noiembrie 2012, sub titlul „Ucenicii pocăiți”, cum tinerele speranțe ale Dreptei românești, MRU și Neamțu, au candidat la parlamentare pe banii penticostalilor. De ziua a Șaptea. Sau adventiști.

Cătălin Predoiu, ca un făcut, este din nou singurul candidat al Dreptei care este ortodox pur. Nu a ținut discursuri prin amvoane, nu a luat bani de la biserici de peste Ocean și se roagă la Biserica Stavropoleos.

Ambii candidați ai Dreptei au valori euro-atlantice. Unul însă pe față, altul pe spate. În timp ce MRU a lucrat în tunelul cu luminița de la capăt, ca șef al SIE, Cătălin Predoiu a negociat toate mecanismele din Justiție cu Departamentul de Stat American și Comisia Europeană și pentru șase luni, ca ministru interimar de Externe. După ambele funcții, Cătălin Predoiu s-a retras fără scandal, în timp ce la MRU au apărut cremele, luciul de buze, vita Kobe și alte farafastâcuri necesare oricărui șef al spionilor din tunelul cu luminița euro-atlantică la capăt.

Imaginea și ciocoismul intelectual

Cei mai iscusiți strategi politici sunt de părere că toți politicienii se erodează în timp. La acest capitol, din nou Cătălin Predoiu iese câștigător. Aflat cu mult în umbra contracandidatului său, Predoiu se bucură încă – și se pare că până în septembrie – de umbra lizierii.

Ieșit în câmp deschis, Răzvan Ungureanu a fost nevoit să facă față tirului adversarilor politici și mass-media. Se spune că televizorul te îngrașă șapte kilograme. Pe MRU, celebra emisiune în care a fost invitat alături de Mihai Gâdea l-a slăbit considerabil. Mulți se întreabă care a fost greșeala lui MRU din disputa cu Gâdea. Ei bine, așa-zisul „ciocoism intelectual”, sau mai pe roâmenște „bă, ești deștept, dar prea te dai mare cu asta”. Expus publicului timp îndelungat, Răzvan Ungureanu și-a erodat imaginea.

Preferatul lui Blaga, Cătălin Predoiu, mult mai puțin invitat în studiourile de televiziune, mult mai puțin atacat, și-a conservat forța politică, dar, mai ales, și-a ținut ascunse slăbiciunile. Planul lui Blaga, așa cum ne-a fost dezvăluit de surse din interiorul Alianței, este de a-l expune pe Cătălin Predoiu cât mai târziu posibil ca unic rival al Dreptei împotriva lui Victor Ponta. Logica e simplă: din septembrie și până în noiembrie, timpul e prea scurt pentru ca Predoiu să poate fi atacat serios și, totodată, vulnerabilizat.

Predoiu în America

Secretomania cu care este înconjurat Cătălin Predoiu s-a extins inclusiv asupra călătoriilor și negocierilor sale cu partenerii euro-atlantici ai României. Sursele noastre ne-au confirmat că, în luna iunie a acestui an, Cătălin Predoiu a făcut o deplasare de cinci zile în Statele Unite, la Washington, unde a purtat discuții politice consistente la „cel mai înalt nivel”. Oficial, a fost vorba despre o „vizită privată de lucru”, dar asemenea vizite la un asemenea nivel sunt trecute sub tăcere doar în cazuri speciale de către liderii politici. Aceleași surse au confirmat pentru ZIUAnews că preferatul lui Blaga pentru alegerile prezidențiale, Cătălin Predoiu, „a fost foarte bine primit și că se consideră că poate fi garantul păstrării orientării euro-atlantice a României, îndeosebi în contextul geopolitic dificil de la granița de Est a României”.

MRU, acuzat că este spion străin

Una dintre cele mai grave acuzaţii care i s-au adus lui Mihai Răzvan Ungreanu este aceea de trădare de ţară. Mai exact, fostul purtător de cuvânt al SRI – care, nota bene, este serviciul român care se ocupă de contrainformaţii – l-a acuzat că este agent al unui serviciu străin de informaţii. Locotenent colonelul Nicolae Ulieru a susţinut, încă din 2009, că are şi dovezi în acest sens şi spunea că e dispus să le prezinte comisiilor parlamentare de control ale SRI şi SIE. „Înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi, ca urmare a acestei conferinţe de presă, s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcut la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin”, a spus Ulieru.

Tata-socru, o piatră de moară pentru Predoiu

Una dintre pietrele de moară ale lui Cătălin Predoiu îl reprezintă chiar tatăl soţiei sale. Călin Zamfirescu, socrul lui Predoiu, a fost avocatul firmei Millenium Building Development – cea cu imobilul de lângă Catedrala Sfântul Iosif. De asemenea, în 2004, în raportul comun, cele două comisii de abuzuri ale Parlamentului au concluzionat că devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor este rodul „unei acțiuni de crimă organizată şi corupţie instituţionalizată”, pusă la cale de „un grup de interese constituit din mai multe persoane, printre care avocații Arin Stănescu, Călin Andrei Zamfirescu, Flavius Baias şi alţii, împreună cu persoane din conducerea Băncii Naţionale a României, Emil Iota Ghizari, Mihai Bogza şi alţii”, dar şi cu „complicitatea unor magistrați de la diferite instanţe”. Una dintre acuzaţiile aduse lui Predoiu este aceea că, o coincidență, imediat după numirea ca ministru al Justiţiei, a fost dispusă scoaterea de sub urmărire penală a socrului său şi a celorlalţi 13 invinuiţi în dosarul falimentului fraudulos al BIR.

Soția lui Ungureanu, peste 170.000 de euro de la OMV Petrom

Daniela Ungureanu, medic anestezist în cadrul secției de Terapie Intensivă a Spitalului Fundeni a încasat în 2009 și 2010 câte 7.000 de euro pe lună de la OMV Petrom pentru servicii de consultanță medicală. Fostul premier a declarat în acea perioadă că soția sa a fost aleasă să facă parte dintr-un proiect social al companiei austriece, care a implicat medici foarte buni din România și din străinătate.

Mai mult,soția lui MRU a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Petromed. „Datorită expertizei și abilităților sale profesionale excelente, dr. Ungureanu este membru al Consiliului de Administrație al Petromed (100% subsidiară a Petrom). Petromed este compania care gestionează activitatea de medicina muncii a Petrom si este furnizorul tuturor serviciilor medicale catre Petrom”, transmitea OMV Petrom pentru Jurnalul Național în 2012. Daniela Ungureanu a ajuns să încaseze 170.000 de euro de la OMV în 2009 și 2010 .

Banii lui Mihai Răzvan Ungureanu

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Mihai Răzvan Ungureanu este proprietarul a nu mai puţin de trei terenuri. Unul dintre ele, cel situat în comuna prahoveană Nistoreşti, are o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în timp ce al doilea, tot intravilan, este ceva mai mic, 423,5 metri pătraţi, dar la Voluntari. Al treilea teren are 20 de hectare şi este unul agricol, lângă Slobozia. Fostul premier mai este şi proprietarul unui apartament în Iaşi şi a unei case în Voluntari. Ungureanu mai deţine şi aproximativ 10.000 de euro, în bănci austriece, şi aproape 120.000 de lei la bănci româneşti.
Veniturile din salarii nu au fost foarte impresionante – aproape 59.000 de lei de la Parlament şi 41.000 de lei de la Universitatea Bucureşti. Adică un total de aproximativ 8.300 de lei lunar, adică mai puţin de 2000 de euro. Pare destul de mult pentru un român obişnuit, însă pentru un om cu un standard de viaţă atât de ridicat, precum cel al lui Ungureanu, este foarte greu de crezut că ar putea supravieţui cu aceşti bani. Mai ales că am văzut cât de mult a cheltuit pe vremea când era prim-ministru. Doar a decontat 78 de miliarde de lei vechi (7,8 milioane de lei noi) pentru cheltuieli curente, inclusiv deodorante, săpunuri sau creme antirid pentru bărbaţi!

Singura salvare pentru fostul şef al Forţei Civice o constituie soţia. Daniela Ungureanu a avut un salariu lunar de aproximativ 50 de milioane de lei vechi de la Institutul Fundeni, dar, pe lângă aceştia, a mai câştigat şi 84.000 de euro din „consultanţă medicală”.

Banii lui Cătălin Predoiu

Fost ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu este un avocat de succes. Ultima lui declaraţie de avere a fost depusă în 2012, pentru că, după această dată, nu a mai avut funcţii publice. La data depunerii acesteia, Predoiu avea două terenuri în Voluntari, cu valoare totală de impozitare de 208,96 lei, dar şi o vilă de 225,30 metri pătraţi, tot în oraşul ilfovean, pe care a cumpărat-o în 2007 cu aproape 300.000 de euro. Candidatul PDL la preşedinţie mai are şi un autoturism Toyota, cumpărat în 2005, dar şi bunuri de valoare de aproximativ 75.000 de euro. În conturi, Predoiu are păstraţi aproximativ 95.000 de lei şi peste 200.000 de euro. Predoiu a încasat şi din salarii mai mult decât Mihai Răzvan Ungureanu – aproximativ 100.000 de lei. Cea mai mare parte a veniturilor lui Predoiu a venit, însă, de la firma de avocatură la care era partener atât el, cât şi soţia sa, firmă care era cotată a doua din România. Fostul premier interimar a declarat nu mai puţin de 850.000 de euro din această activitate!

Mihail Neamțu și MRU se folosesc de banii și de influența penticostalilor

Şcoliți la cele mai prestigioase universităţi din străinătate, preşedintele Noua Republică și cel al Forței Civice încearcă să creeze un pol de putere şi de influenţă pe scena politică românească • Neamţu este văzut des la întrunirile penticostalilor din Arad • Mihai Răzvan Ungureanu se închină la penticostalii lui Gheorghe Falcă, pentru un loc în Senat • Locul pentru colegiul de deputat din Arad i-a fost cedat lui Neamțu de fiul preşedintelui Cultului penticostal, Pavel Riviş Tipei, deputatul Lucian Riviş Tipei

Mihail Neamţu,susţinut financiar de penticostali, pionier şi apoi membru al Tineretului PNŢCD, apropiat de preşedintele Traian Băsescu, este candidat la parlamentare la un colegiu din Arad, pe listele PNŢCD. Acesta ar fi, în mare, portretul unui cameleon cu pretenţii de lider politic care și-a abandonat orașul natal și convingerile politice, pentru credința penticostală și banii neoprotestanților.

Deşi este un nume relativ nou pe scena politică, Neamţu are un trecut care demonstrează că a fost susţinut financiar, încă din perioada liceului, de grupuri politice şi neoprotestante al căror plan a fost de a forma un nucleu de influenţă şi putere de necontestat.

Într-o naţiune formată din 89% ortodocşi, Mihail Neamţu a ales banii Bisericii Penticostale. Neamţu este susţinut de lideri marcanţi ai comunităţii penticostalilor, printre care şi preşedintele Cultului Penticostal, Pavel Riviş Tipei. Ca urmare a unui joc politico-religios, Tipei i-a şi cedat lui Neamţu locul fiului său, Lucian Riviş Tipei, pentru un scaun de parlamentar. E adevărat, fiul lui Tipei nu numai că nu a reuşit să termine vreo facultate cu care să se laude în CV, spre deosebire de Neamţu, dar acesta este, se pare, implicat în mai multe dosare penale, cercetat pentru infracţiuni din sfera economică.

Vorbind despre Zelea Codreanu, Mihail Neamţu spunea, în urmă cu câţiva ani: „Unii i-au reproşat Căpitanului absenţa simţului politic. S-au înşelat însă. Căpitanul a ştiut să facă alianţe politice fără compromis, nu şi-a subestimat niciodată adversarii şi a ştiut să se poarte corect cu fraţii de aceeaşi credinţă. A făcut pact electoral cu Maniu din dorinţa de a contracara acţiunile demenţiale carliste. Conştient că va trebui să ajungă la putere doar pe cale legală, printr-un sistem imperfect, dar necesar (e tot mai limpede aceasta!), şi-a sfătuit întotdeauna camarazii să se adreseze cu precădere celor dezorientaţi şi mai puţin celor înfipţi într-un crez (naţional-ţărănesc, liberal sau socialist). Iar România sfârşitului de secol XX e plină de astfel de dezorientaţi. Masele nedumerite trebuie câştigate cu încetul, printr-un program, nici superficial, dar nici imposibil sau anacronic”.

Legătura Neamţu-penticostali

La începutul lunii octombrie 2012, deputatul Lucian Tipei şi-a anunţat fraţii din comunitatea penticostală, în mijlocul unei întruniri, că nu va mai candida pentru un nou mandat de deputat. Pretextul invocat de Tipei a fost o oarecare ameninţare la adresa vieţii familiei sale, venită din partea contracandidatului său, Flavius Măduţa.

De-a dreapta lui Tipei, atunci când şi-a anunţat retragerea, a stat nimeni altul decât primarul PDL-ist al Aradului, Gheorghe Falcă. Acesta din urmă, prieten de-o viaţă cu Tipei junior, a precizat că el însuşi intenţionează să se înscrie în lupta pentru Parlament, în locul lui Tipei, pentru a-i da o lecţie lui Măduţa. Falcă şi-a luat măsuri de precauţie în momentul anunţului, precizând că va candida numai dacă partidul său, adică PDL, va fi de acord. Numai că, la câteva zile de la anunţul respectiv, Lucian Tipei a ieşit public şi a precizat că votul său de susţinere merge către candidatul PNŢCD (n.r. – PDL, FC şi PNŢCD formaseră Alianţa România Dreaptă), Mihail Neamţu.

Interesant este că iniţial, Neamţu ar fi trebuit să candideze în alte colegii, dar s-a ferit de adversarii mult mai bine cotaţi şi a preferat un loc sigur, acela al candidaţilor penticostali, adică fix în fieful acestora, în Colegiul 1 din Arad, chiar colegiul unde predică Pavel Riviş Tipei. De altfel, chiar Mihail Neamţu preciza, pentru ZIUAnews, încă din august 2012, că şi-a ales Aradul pentru a candida la Parlament.

Neamţu, candidatul penticostalilor, inexistent pentru arădeni

Mai marii bisericii penticostale, deşi nu vorbesc direct despre Neamţu, se fălesc cu poziţia socială a oamenilor care le calcă pragul. Şi nu e de mirare. Astfel, din dorinţa de a arăta ce oameni bine poziţionaţi există în comunitatea penticostală, pastorul Pavel Riviş Tipei ne-a precizat că „în comunitatea noastră există doctori, ingineri, profesori, inclusiv soţia primarului Gheorghe Falcă”. În ceea ce priveşte implicarea sau poziţia pe care Biserica Penticostală ar trebui să o aibă în viaţa politică, pastorul Pavel Riviş Tipei ne-a declarat că „Biserica nu trebuie văzută mai jos de societate, nici deasupra acesteia, trebuie să se găsească o cale de mijloc, dar Biserica trebuie să intervină în aplanarea conflictelor şi în păstrarea echilibrului social. Deci, Biserica poate să intervină în viaţa politică, mai ales acum, în tot haosul ăsta”.

Mihail Neamţu nu este nici pe departe singurul politian apropiat de PDL şi mai ales de preşedintele Traian Băsescu, care a fost şi este susţinut de penticostali. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe şi fost premier al României, actual lider al Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, este susţinut de penticostalii familiei primarului Aradului, Gheorghe Falcă.

Mihai Răzvan Ungureanu, în calitate de director al SIE, a primit sute de informări despre modul în care penticostalii din Chicago au penetrat PDL şi despre modul în care aceştia, folosindu-se de fondurile imense pe care le au la dispoziţie, au pus stăpânire pe acţiunile şi iniţiativele anumitor lideri ai PDL, dar a decis să le ţină sub tăcere. Afacerile oneroase ale penticostalilor din Chicago, în care au fost implicaţi şi lideri politici ai PDL, au fost ţinute la sertar de MRU. Este de menţionat faptul că Falcă l-a susţinut pe ieşeanul MRU să candideze la parlamentare într-un colegiu din Arad, pentru care a fost nevoit să îl scoată din joc pe socrul său, Gheorghe Seculici. Falcă s-a afişat cu Mihai Răzvan Ungureanu la Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, adică un eveniment organizat de Falcă, pentru Ungureanu, ca să îl cunoască votanţii din Arad. Fostul şef al SIE a privit pasiv cum mai multe organizaţii ale penticostalilor l-au sprijinit financiar pe fostul primar Emil Boc, care ulterior a şi fost uns prim-ministru al României. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe nu a avut niciun fel de problemă în a îi urma la şefia Executivului chiar lui Emil Boc.

Astfel, de departe, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este cel mai elocvent exemplu de politician, apropiat al lui Băsescu, cu legături strânse în cultul penticostal. Pastorul Pavel Riviş Tipei ne-a dezvăluit că soţia edilului este membru al Bisericii penticostale din Arad. Despre consoarta lui Falcă am aflat de la ceilalţi membri ai cultului că are, de ani de zile, completate formularele de intrare în acest cult, e activă, participă foarte des la întruniri, uneori fiind însoţită de primarul Falcă. Fiica celor doi, deşi botezată în Biserica Ortodoxă, de preşedintele Traian Băsescu, a fost mai întâi binecuvântată în Biserica Penticostală. Ulterior, cei doi şi-au înscris copilul la grădiniţa penticostală, unde merge şi în continuare. Am încercat să aflăm dacă primarul Gheorghe Falcă este membru al Bisericii Penticostale, însă, acelaşi tânăr dezgheţat a făcut lumină: „Deocamdată, primarul nu a completat formularele de înscriere, dar cred că urmează, participă foarte des la întruniri şi uneori ţine predici”. Falcă este nu numai un apropiat al lui Băsescu, dar şi prieten de o viaţă cu Lucian Tipei. Majoritatea adversarilor politici, dar şi unii votanţi ai primarului, l-au acuzat pe acesta, în nenumărate rânduri, că şi-a asigurat scaunul de primar al Aradului cu sprijinul comunităţii penticostale. Mărturia unuia dintre membrii acestei comunităţi a scos la iveală un lucru altminteri greu de demonstrat: „Pastorul nostru ne-a spus că în Biblie se spune că trebuie să votăm, că este un drept al nostru, iar Biblia este cuvântul lui Dumnezeu, deci noi participăm la vot pentru că aşa se spune în Biblie”. Cu alte cuvinte, pastorii sunt direct implicaţi în viaţa politică locală şi nu numai, îndemnând oamenii să voteze, iar prin predici dedicate, li se sugerează profilul liderului care ar merita să beneficieze de voturile lor.

Cine este Neamţu

Interesant este că cultul penticostalilor nu admite divorţul, liderul ARD nu a avut nicio problemă în a predica în Biserica Penticostală din Arad, deşi este divorţat recent. În perioada 1985 – 1989, a fost șoim și pionier, între 1992 – 1996, a fost elev la Liceul „Moise Nicoară”, fost Liceul „Ioan Slavici” din Arad, la clasa de matematică-fizică, perioadă în care s-a şi înscris în Tineretul PNŢCD. După terminarea Facultăţii de Istorie şi Filosofie de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, la 23 de ani, brusc, Neamţu pleacă la studii în străinătate. Şi, pentru mulţi ani, este mereu student sau masterand ori doctorand la unele dintre cele mai prestigioase Universităţi din străinătate. În anul 2001, devine bursier la Universitatea „Ludwig Maximilians” din München, pentru ca un an mai târziu să își ia masterul la Universitatea din Durham, Anglia. Între 2002 și 2005, face studii doctorale la King’s College Londra, iar între 2005 şi 2007, devine bursier al Colegiului Noua Europă, un colegiu patronat de Andrei Pleşu şi de Ministerul Afacerilor Externe. Un an mai târziu, în 2008, Neamţu își ia doctoratul în teologie și științe religioase la Universitatea din Londra, iar în 2009, începe studii postdoctorale la Woodrow Wilson International Center, Washington DC & Russell Kirk Center, Michigan. Între 2010 și 2011, este numit director ştiinţific al Institutului pentru condamnarea crimelor comunismului, iar în prezent este lector la Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad, Facultatea de Științe Umaniste.

Liderii politici ai PDL, conexaţi la infrastructura financiară a pocăiţilor

Mare parte dintre liderii PDL ajunşi în Parlament sau în funcţii executive de înaltă responsabilitate sunt oameni ale căror cariere politice au fost pritocite în laboratoarele cultului penticostal. Un alt membru marcant al comunităţii neoprotestante din Arad este Gheorghe Seculici, socrul liderului PDL Arad, Gheorghe Falcă. În media au apărut informaţii bine documentate, de-a lungul timpului, conform cărora apropiaţi ai cultului penticostal sunt şi fostul primar al Cluj-Napocii, Sorin Apostu, ţinut un an de zile în arest preventiv pentru luare de mită şi alte fapte de corupţie, dar şi Alin Tişe, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, deputatul Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor. Numele lui Buda, parlamentar de Cluj, a apărut într-o afacere imobiliară internaţională cel puţin ciudată, în care implicaţi au fost şi membri ai cultului penticostal. Acesta a vândut două apartamente, dintr-un bloc pe care îl deţinea, surorii româno-americanului Mihai Chezan, un individ implicat în mai multe afaceri oneroase. Tranzacţia a avut loc la preţuri mult supraevaluate, tocmai de aceea, presa vremii scria că, în realitate, prin achiziţionarea apartamentelor, Chezan şi-a cumpărat protecţia politică a PDL şi ajutorul politic necesar concesionării unui teren public de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-USAMV, pe care s-a pornit proiectul imobiliar Tower, dovedit o ţeapă. De asemenea, alt lider important al PDL cu strânse legături cu penticostalii este și fostul președinte al Consiliului Județean Bihor, Radu Ţârle. De altfel, legăturile dintre Boc şi penticostali s-au materializat şi în bani. Mulţi bani. În 2005, în calitate de primar al Cluj-Napocii, „Emil Boc a salutat finalizarea, la 8 octombrie a.c., a demersurilor comunităţii române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, legate de colectarea unor importante fonduri (aproximativ 300.000 USD) destinate îndepărtării efectelor inundaţiilor din România, urmând ca această sumă să fie direcţionată, prin intermediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, susţinerii proiectelor de refacere a zonelor afectate de calamităţi”. Totodată, PDL a susţinut candidaţi pentru parlamentare ale căror cariere au fost legate de neoprotestanţi: Mircea Lubanovici – candidat PDL, William Brânză şi Dan Liga.

Surse: ziuanews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s