Să nu luăm seama la ce zice lumea

safe_image.php

Un creștin pune mâna pe stele. Și mai mult, sfinții spun că un om smerit mută astrele. Asta-i totul! Când te smerești cu adevărat, ești un Dumnezeu și gata. Nu se poate, oameni buni, fără smerenie! Cu nici un chip! Nici să despici socotelile cele mai de școală primară. Acolo unde nu-i Hristos, este o mândrie umilită. Cel mai mare urât posibil de care trebuie să scăpăm este mândria. ”Să mă vorbească lumea de bine, să nu mă bârfească!” Nu contează asta.

Totdeauna trebuie să ne gândim ce părere are Dumnezeu despre noi, nu lumea. Căci asta a tăiat zborul multor valori din România. Românii trebuie să înțeleagă că nu se poate fără cruce. Suferința-i un dar de la Dumnezeu… ”Te-am umilit, popor român, ca să te pot înălța!”

Din Ieromonah Benedict Stancu, Iată duhovnicul: părintele Arsenie Papacioc

Dumnezeu te ajută atunci când nimeni altcineva nu te ajută
Dumnezeu te ajută atunci când nimeni altcineva nu te ajută. Dumnezeu se află în punctul de maximă tensiune, în locul critic, în mijlocul furtunii. Într-un fel, deznădejdea se află în mijlocul tuturor lucrurilor – numai să știm cum să trecem prin ea. Trebuie să fim pregătiți pentru o vreme în care Dumnezeu nu va fi lângă noi și trebuie să știm să ne ferim să punem în locul Lui un fals Dumnezeu.

Din Mitropolitul Antonie de Suroj, Școala rugăciunii

Minunate sunt căile Domnului!

Un tânăr preot şi soţia lui, trimişi la prima lor parohie, ajung acolo într-o zi de octombrie şi constată că biserica are nevoie de o mai bună rânduială… Plini de entuziasm, îşi propun să o restaureze până in Ajunul Crăciunului, când vor să slujească prima Sfântă Liturghie… Muncesc din greu, repară pereţii, tâmplăria, refac icoanele, curăţă şi…. termină totul pe 18 decembrie! Pe 19 însă începe o vijelie cumplită, care desprinde o bucată din acoperiş iar apa scursa le distruge o porţiune mare dintr-un perete lateral…. Întristat că trebuie să amâne slujba , preotul pleacă spre casa, dar pe drum se opreste la o licitaţie în scopuri caritabile şi acolo îi atrage atenţia o faţă de masa brodată, de o mare fineţe, care avea în mijloc o cruce; îşi dă seama că are exact dimensiunea porţunii de perete avariat, o cumpără si se întoarce la biserică.

Între timp începuse să ningă, iar în staţie zăreşte o doamnă învârstă care tocmai pierduse autobuzul. O invită să-l aştepte pe urmatorul în biserică, iar el începe să fixeze faţa de masă pe peretele avariat. Doamna aşteaptă absentă într-un colţ; deodată îşi ridică ochii şi, şocată, îl întreabă pe preot de unde are faţa de masă cu iniţialele ei (EBG)… Îi povesteşte apoi că ea o brodase în Austria în urmă cu 35 de ani, în timpul războiului. La venirea naziştilor e nevoită să plece în grabă şi-şi lasă în urmă soţul, care este arestat şi trimisîin lagăr… e ultima dată când îl mai vede.. Impresionat, preotul vrea să-i returneze faţa de masă, dar ea îi spune că e mai bine să rămână în biserică…Tot ceea ce poate să facă este să o conducă pe doamna întristată acasă… Slujba de sfinţire a bisericii reuşeşte de minune, iar la sfârşit preotul îşi conduce spre ieşire noii enoriaşi; când revine observă pe un scaun un domn în vârstă cu ochii pironiţi pe faţa de masă…. Bărbatul îi povesteşte îndurererat că faţa de masă fusese brodată de soţia lui, care dispăruse pe timpul ocupaţiei naziste şi pe care o credea moartă… Preotul îl roagă să-l însoţească într-o scurtă plimbare cu maşina şi îl duce la domiciliul bătrânei doamne, unde asistă la cea mai impresionantă revedere de Crăciun….

Întamplare adevărată povestită de un preot pentru a ilustra „minunatele căi ale Domnului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s