În timp ce românii plătesc mai mult la pompă, austriecii prosperă datorită petrolului românesc!

10455120_591571054308037_1447171734500675568_n 
România este singură țara din lume care și-a pierdut petrolul fără război! A mai existat Venezuela, dar datorită lui Chavez a reușit să își redobândească resursele. Amintiți-vă cum, înainte de privatizare, litrul la benzină era de 3 lei! Astăzi se vede cât de bine au administrat guvernele manipulate de UE, FMI și capitaliștii străini, resursele în detrimentul populației.

Petrom, „găina cu ouă de aur“ a austriecilor de la OMV

Petrom, companie cumpărată în 2004 de OMV de la statul român cu numai 669 de milioane de euro, a obţinut de la privatizare şi până în prezent profituri cumulate de 5,55 miliarde de euro. Suma este de peste opt ori mai mare decât cea plătită de OMV autorităţilor.

Petrom este prima companie românească care a realizat vreodată un profit mai mare de un miliard de euro. Recent, societatea a raportat un câştig net de 4,82 miliarde de lei (1,091 miliarde de euro) pentru anul trecut, în creştere cu 22% faţă de cel din 2012, şi venituri de 24,18 miliarde de lei (5,47 de miliarde de euro), în scădere cu 8%. Astfel, marja de profit a Petrom este de 19,93%.

Petrom a contribuit astfel cu jumătate la profitul OMV, deşi veniturile grupului austriac au fost de 42,4 miliarde de euro, adică de peste 7 ori mai mari decât ale companiei româneşti. OMV controla la finele anului trecut rezerve dovedite de petrol şi gaze de 1.131 milioane barili echivalent petrol, din care 728 milioane barili echivalent petrol la Petrom. Adăugând şi rezervele probabile, OMV are acces la 1.916 milioane barili echivalent petrol, din care 1.025 milioane reprezintă rezervele Petrom.

De ce am privatizat Petrom?

Iată care era situația SNP “Petrom” S.A înainte de a fi privatizată!

SNP “Petrom” SA era cea mai mare societate din România şi una dintre cele mai importante societăţi integrate de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, având un rol vital în economia românească. Petrom asigura peste 1,3 miliarde USD anual la bugetul statului, ceea ce reprezenta 13,7% din Produsul Intern Brut. Petrom deținea 600 de benzinării, două rafinării, combinatul de îngrășăminte Doljchim, 145 de depozite de combustibili, un parc de 1.580 de autocisterne și 1.450 de vagoane-cisternă CFR, câmpuri petroliere mari, nu numai în Romania, ci și în Kazahstan, Iran și India, cu rezerve estimate la 2 miliarde de barili, ceea ce înseamnă, o valoare de până la 60 de miliarde de euro.

Deci nu era pe pierdere.nu era o “gaură neagră” așa cum eram mințiți zi de zi,ba din contră,contribuia la PIB cu un procent însemnat,care nu cred că mai este egalat azi vreo companie românească. Atunci,de ce a trebuit să privatizăm Petromul și să concesionăm și rezervele de petrol și gaze ale României???

Surse articol:

1, http://www.justitiarul.ro/in-timp-ce-romanii-platesc-mai-mult-la-pompa-austriecii-prospera-datorita-petrolului-rominesc/

2, http://dantanasescu.ro/2014/11/01/de-ce-am-privatizat-petrom.html

PS. Eu cred că țările occidentale care au pus mâna pe resursele noastre au avut un mare interes în ecuația aceasta a privatizării Petromului. Este doar o părere personală

Un gând despre &8222;În timp ce românii plătesc mai mult la pompă, austriecii prosperă datorită petrolului românesc!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s