Sfârşitul sărăciei?

images

De ce unele țări sunt sărace și altele bogate ?

Există un singur motiv : unele state sunt dezvoltate pentru că exploatează alte state,iar alte state sunt sărace pentru că sunt exploatate de statele dezvoltate.

De-a lungul anilor ne-a fost băgată în cap ideea că țările dezvoltate ale lumii au ajuns la un nivel atât de ridicat de civilizație datorită faptului că oamenii de acolo muncesc mai mult,sunt mai harnici și mai inteligenți.

Istoria ne demonstrează însă că toate țările care au atins un nivel ridicat de dezvoltare au realizat acest lucru creând vaste imperii coloniale,cotropind,exploatând și distrugând popoare din întreaga lume,odată cu tradițiile și culturile lor.

Acest proces durează de mai bine de 500 de ani și a început odată cu apariția capitalismului,un sistem bazat pe colonialism și acumulare primitivă. Și atâta vreme cât acest sistem va exista,vom avea câteva țări foarte bogate,în care va domina o elită de plutocrați și o lume plină de sărăcie,sclavie,foamete,boli și războaie.

Acest proces,început acum 500 de ani și care continuă și astăzi,prin care statele bogate ale lumii – mai precis din Europa,America de Nord,la care se adaugă și Japonia – au creat vaste imperii coloniale,în care populații întregi de pe glob au fost și sunt deposedate de resursele lor naturale,de propria cultură și organizare economică,sunt folosite ca forță de muncă ieftină sau chiar gratuită și ca piețe de consum pentru produsele înalt prelucrate realizate pe baza propriilor materii prime.

Acum ia ghiciți,România ce este,imperiu sau colonie ?

Surse articol :

1, http://dantanasescu.ro/2015/01/20/de-ce-unele-tari-sunt-sarace-si-altele-bogate.html

2, http://dantanasescu.ro/2013/09/20/sfarsitul-saraciei.html

Un gând despre &8222;Sfârşitul sărăciei?&8221;

  1. Nu cred c -acel motiv , este chiar singurul motiv pentru care unele tari sant sarace iar altele…bogate . Mai poate fi adaugat { tot asa …ca motiv } , pseudo elitele , incompetenta si indolenta lor si nu in ultimul rand dorinta lor de-a s e innavutii cu orice pret si pe orice cale de-a fi in rand { doar ei fireste } cu bogatii lumii …aia cu numele scrie in ” Forbes ” si mai ales a acelora care…nu au numele trecute in paginile ” Forbes ” si care….sant cei mai importanti , averea lor , cuantumul acesteia , fiind … TOP SECRET . DIn acest motiv consider ca Romania nu este o colonie ci mai curand o tara colonizata deoarece , d e regula cel ce colonizeaza un teritoriu ” munceste ” intr-un fel sau altul pentru a dobandii controlul total asupra acelui teritoriu . In Romania ” elitele ” au facut totul pentru a oferii pe tava cui a dorit si cui nu , pe gratis ….FREE {!!!} , tot ceea ce-a-nsemnat vreodata Romania din 1918 si pana azi . Oare acestia …vor fi pedepsiti de Dumnezeu ? Ma indoesc profund deoarece , mi-aduc aminte de ” pilda talantilor ” si ajung la concluzia ca…astia au facut voia lui Dumnezeu . Pai nu-i pacat daca omul respectiv este prost …sa nu profiti d e pe urma prostiei sale ?? Excelenta postarea si inca o data , ma felicit pentru ca ….v-am descoperit blogul . Fireste felicitarile va sant adresata si dumneavoastra pentru postare .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s