Se pregăteşte marea revenire a lui Traian Băsescu?

gethumb.details.php  Oare cât de idiot poți fi ca să fii băsist? Penibilitatea unei strategii de grupare a electoratului „sătul de mafia politica” în jurul acestui personaj obscen și malefic.
Acesta este Traian Băsescu – liderul absolut al mafiei politice, trădătoare de neam și de țară!

Se pregăteşte marea revenire a lui Traian Băsescu?

Fostul preşedinte-jucător, Traian Băsescu, nu s-a grăbit să ocupe biroul amenajat personal de protejata sa, Elena Udrea, deşi susţinea anterior că, atunci când îşi va încheia mandatul, va merge să se înscrie în PMP. Mulţi s-au tot întrebat în ultima vreme ce anume plănuieşte fostul şef de stat. Zilele acestea, Pavelescu a tot vorbit despre construcţia unei platforme politico-civice pe modelul Convenţiei Democratice a seniorului Corneliu Coposu, platformă care ar putea fi condusă de Traian Băsescu.

„În numele PNTCD, încă din decembrie, i-am făcut o ofertă Preşedintelui Traian Băsescu pentru constituirea unei platforme politico-civice, la care să participe partide şi organizaţii neguvernamentale, pe modelul gândit la începutul anilor 90 de Corneliu Coposu: Convenţia Democratică. Aceasta platformă ar putea câştiga alegerile generale din 2016. Preşedintele Traian Băsescu ar putea deveni liderul acestei mişcări”, a afirmat Aurelian Pavelescu.

Ulterior, în cadrul unei emisiunii TV, şeful PNŢCD anunţa că Traian Băsescu „a luat act de această propunere şi sigur urmează să stabilim paşii exacţi zilele viitoare.”

„Aceasta este o platformă politică care se construieşte pe ideile preşedintelui Traian Băsescu. Preşedintele poate să fie foarte bine liderul acestei platforme, fără a face parte din niciunul dintre partidele sau organizaţiile civice care vor face parte din aceasta platformă. Eu cred că în luna martie proiectul poate fi deja conturat, obiectivul imediat este la alegerile locale din 2016. Asociaţiile fermierilor, asociaţiile patronatelor şi alte asociaţii care sunt ignorate de actualele mari partide. Avem şi partide: PNTCD, PMP, ANA”, a precizat Pavelescu.

Pavelescu consideră că, aceasta platformă politică, care să cuprindă forţele politice şi civice vizionare alte ţării, reprezintă o adevărată necesitate.
Traian Băsescu şi Elena Udrea ar plănui să pună mâna pe PNŢCD. Scenariul este lansat de fostul membru PMP Teodor Baconschi, care scrie pe o reţea de socializare despre planul de fuziune prin absorbţie cu PNŢCD (pentru brand şi cele vreo 45 de sedii bune ale acestuia).

Potrivit acestuia, Elena Udrea ar urma să devină preşedinte, Traian Băsescu, preşedinte de onoare, iar Gelu Vişan şef peste relaţiile cu publicul.

„Aud că „partidul altfel”, la care am trudit alături de Marian Preda, Sebi Lăzăroiu, Cristian Diaconescu, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Eugen Tomac, Dragoş Ciuparu, Cristian Preda, Toader Paleologu şi alţii (eliminaţi între timp) are următorul plan de acţiune: fuziunea prin absorbţie cu PNTCD (pentru brand şi cele vreo 45 de sedii bune ale acestuia). Udrea, preşedintă, Băsescu, preşedinte de onoare, Marin Anton, consumabile, Gelu Vişan, relaţii cu publicul, Vlaston, intelectualul partidului, Pavelescu, paznicul ştampilei”, a scris Baconschi.

Traian Băsescu a făcut un bilanț contabil al țării pe care ”o predă” lui Klaus Iohannis, după 10 ani de mandat. Profesorul Mircea Coșea prezintă, într-o analiză scrisă pentru DCNews, realitățile din spatele cifrelor enunțate de fostul președinte. Prof. Coșea arată că România este dependentă de un mic grup de țări occidentale, capitalul autohton este slab, economia se află sub ”ocupație străină”, exportând resurse și forță de muncă ieftină.

Lipsa unei adevărate economii de piață face ca societatea să fie extrem de polarizată, iar beneficiile creșterii economice să se împartă la foarte puțini. În concluzie, ”progresele formidabile” menționate de Traian Băsescu au o mare doză de fragilitate și nu reprezintă garanția unor succese ulterioare. Cifrele nu sunt rezultatul unei economii sănătoase, ci mai mult a unor factori conjuncturali sau a unor sacrificii  impuse populației și sectorului privat.

Economia de piață,  fără conținut

Prof. Coșea arată că societatea românească nu a identificat și asimilat corect principiile și valorile economiei de piață.  S-a creat doar forma, iar conținutul, atunci când nu a fost complet ignorat, a fost deturnat spre interese politice generale sau economice de grup. Lipsește cultura relației contractuale. Sursa principală a acumulării de capital nu o reprezintă profitul afacerii, ci banul public preluat prin relații clientelare cu bugetul statului. Ca o consecință, economia de piață românească a condus la o stratificare rapidă a societății, în contradicție cu tendințele europene actuale de reducere a diferențelor prin politici de solidaritate și coeziune socială.

România, dependentă de un mic grup de țări occidentale

Structura economiei a devenit periculos de dependentă doar de un grup mic de țări occidentale, manifestată în planul relațiilor economice externe prin unidirecționare ( cca. 70% spre UE), prin exces de export de forță de  muncă ieftină, materii prime slab prelucrate și produse industriale manufacturate pe bază de licențe fără contribuții de cercetarea-inovare. Economia se află sub ”ocupaţie străină”, ponderea capitalului străin în total capital investit fiind de peste 80%, iar la nivelul sectorului bancar depăşind şi acest nivel.

Capitalul autohton, slab și dependent

Capitalul autohton este slab şi în majoritatea cazurilor este fie dependent, fie doar în parteneriat cu capitalul străin. Delocalizările din vestul Europei au transformat România într-o zonă de valorificare a capitalurilor occidentale prin menținerea costului muncii la niveluri inferioare față de alte țări membre UE. Valoarea adăugată produsă de economia românească se află doar la 38-40% față de media europeană (calculată prin raport de productivitate) și este capitalizată în interiorul țării doar în proporție de 15-20%.

Iată integral editorialul scris de prof. Mircea Coșea pentru DCNews:

România la schimbare de mandat

”De la intrarea în UE, și asta este poza de astăzi, România a făcut progrese formidabile pe care nu le recunoaștem, dar ele sunt și sunt consemnate, spre exemplu rata inflației este de 1,4% , rata la dobânzile pe termen lung este de 4,8%, cursul de schimb euro-RON este într-o marjă mică de 15%, deficitul bugetar este sub 3%, datoria publică este 37,9% . Astăzi România îndeplinește criteriile de convergență, deci îi voi preda domnului Iohannis o țară care îndeplinește toate criteriile de convergență în vederea intrării în zona euro”, a spus domnul Traian Băsescu la ultima sa conferință de presă de la Palatul Cotroceni.

Sunt de acord că România a făcut progrese formidabile dar mi-e greu să le consider efecte ale mandatelor de președinte ale domnului Băsescu. România și-a urmat drumul său, când tărîș când grăpiș, condusă mai mult de instinctul ei secular de descurcare și supraviețuire decât de viziunea și expertiza prezidențială.

Trecând peste tenta de marketing publicitar pe care domnul Băsescu a imprimat-o prezentării sale, ar fi interesant să analizăm mai realistic starea și situația țării pe care domnia sa ” o predă ” domnului Iohannis.

O astfel de analiză, obiectivă și apolitică, o găsim într-un articol devenit ” best seller”, publicat în  ” Globalinequlity” pe data de 3/XI/ 2014 de către Branko Milanovic, intitulat ” For Whom the Wall Fell ? A balance-sheet of transition to capitalism ”. Autorul propune o clasificare a parcursului spre capitalism a fostelor țări comuniste în patru categorii în funcție de evoluția PIB pe cap de locuitor. În prima categorie denumită de ” eșec net” sunt incluse țări ca Republica Moldova, Bosnia și Serbia care înregistează stagnări ale creșterii.In a doua categorie de  ”eșec relativ” este Federația Rusă care a avut o rată de creștere inferioară OCDE  (1,7%/an), în a treia categorie sunt incluse și România, Slovenia și Cehia care au avut rate de creștere egale sau puțin superioare OCDE, iar în a patra categorie sunt țările de ” succes” care au avut o creștere superioară de 2%/an datorită exploatării unor resurse naturale excepționale, adică Azerbaidjan, Kazakhstan și Uzbekistan.

La această clasificare, articolul adaugă însă un element esențial, acela că adevărtaul succes al trecerii de la comunism la capitalism, indiferent de creșterea economică, nu l-a înregistrat decât Polonia care este singura țara care a reușit să construiască o adevărată democrație de tip occidental și să implementeze principiile și valorile economiei capitaliste.

Evident, clasificarea mai sus citată nu ne este defavorabilă dar ar trebui să ne dea de gândit deoarece simpla rată de creștere a PIB pe cap de locuitor nu este îndeajuns de relevantă pentru caracterizarea unei stări de fapt și mai ales pentru situația structurală și tipul de economie existent la un moment dat.

Mergând în direcția descifrării stării de fapt existentă în România predată de către domnul Băsescu domnului Iohannis adaug analizei următoarele considerente strict personale. Astfel, consider că:

  • Societatea și economia românească nu au identificat și asimilat corect și eficient principiile și valorile economiei de piață.  S-a creat doar forma dar conținutul , atunci când nu a fost complet ignorat, a fost deturnat spre interese politice generale sau economice de grup. Economia de piață românească nu a asimilat cultura relației contractuale ci pe cea a relației clientelare,sursa principală a acumulării de capital nu o reprezintă profitul afacerii ci banul public preluat prin relații clientelare cu bugetul statului. Deși se declară, de formă,  adversar al economiei subterane, statul român practică o poziție de tolerare a acesteia favorizând, și pe această cale, acumulări imense de capital la nivelul clientelei politice. Într-o perioadă istorică extrem de scurtă, clientela politică a acumulat averi personale pe care o economie de piață adevărată nu le-ar fi putut realiza decât în decenii. Ca o consecință, economia de piață românească a condus la o stratificare rapidă a societății în contradicție cu tendințele europene actuale de reducere a diferențelor prin politici de solidaritate și coeziune socială.
  • Structura economiei a devenit periculos de dependentă doar de un grup mic de țări occidentale, manifestată în planul relațiilor economice externe prin unidirecționare ( cca. 70% spre UE), prin exces de export de forță de  muncă ieftină, materii prime slab prelucrate și produse industriale manufacturate pe bază de licențe fără contribuții de cercetarea-inovare.
  • Economia se află sub ”ocupaţie străină” , ponderea capitalului străin în total capital investit fiind de peste 80%, iar la nivelul sectorului bancar depăşind şi acest nivel. Capitalul autohton este slab şi în majoritatea cazurilor este fie dependent, fie doar în parteneriat cu capitalul străin. Delocalizările din vestul Europei au transformat România într-o zonă de valorificare a capitalurilor occidentale prin menținerea costului muncii la niveluri inferioare față de alte țări membre UE.
  • Valoarea adăugată produsă de economia românească se află doar la 38-40% față de media europeană (calculată prin raport de productivitate) și este capitalizată în interiorul țării doar în proporție de 15-20%.

Sunt elemente care arată că ” progresele formidabile ” au o mare doză de fragilitate și nu reprezintă o garanție a unor succese ulterioare. Ele arată și că cifrele frumoase care îmbracă rapoartele prezidențiale, ca și pe cele guvernamentale, nu sunt întotdeauna rezultatul unei economii sănătoase ci mai mult al unor factori conjuncturali sau a unor sacrificii  impuse populației și sectorului privat.

O astfel de țară preia domnul Iohannis. O țară ” prezentată și predată” pe baza unui raport contabil și nu printr-un raport de analiză a modului cum viziunea prezidențială asupra strategiei și proiectului de țară a fost materializată într-un deceniu. In realitate, nici nu se putea altfel deoarece n-a existat nicio strategie și nici un proiect de țară.

Domnului președinte Klaus Werner Iohannis i s-a predat o țară, noi , cetățenii așteptăm de la domnia sa să ne predea o viziune și un proiect de țară.

Sursa: DCNews 21.12.2014

CEL MAI MARE SECRET AL LUI BASESCU SECRETIZAT PE 50 DE ANI
SECRETUL lui HAYSSAM – BASESCU este initiatorul rapirii din IRAK SI AR PUTEA LUA PUSCARIE GREA PENTRU TERORISM. BASESCU A FURAT PESTE 100 MILIOANE DOLARI DIN RECOMPENSA
Imediat dupa ce a fost ales presedinte, la inceputul anului 2005, BASESCU s-a hotarat sa dea prima lovitura dubla, o lovitura de imagine, ca eliberator si salvator al unor cetateni romani rapiti in Irak dar si o lovitura financiara, preluand o parte din averea lui hayssam si 100 milioane dolari, suma platita ca recompensa “rapitorilor” si care de fapt au primit doar 5 milioane $.

OVIDIU EDUARD OHANESIAN (n. 1 ianuarie 1968, Bucureşti), era jurnalist la cotidianul România Liberă când a fost răpit în Iraq, la 28 martie 2005, împreună cu SORIN MISCOCI (cameraman), jurnalista marie jeanne ion şi ghidul Muhamad Munaf. Ei au fost eliberaţi la 22 mai 2005. Se pare ca exista si telegrame Wikileaks despre aceasta afacere,trimise atat de la Bucuresti dar si din Irak. Ovidiu Eduard Ohanesian: Răpirea a fost iniţiată la Bucureşti cu concursul serviciilor secrete şi al unui cerc restrâns de politicieni sub acoperire din vechea Securitate din jurul Palatului Cotroceni. Preşedintele ţării Traian Basescu a declarat imediat după eliberarea noastră că acţiunea a fost instrumentată în România. Am să vă fac o dezvăluire din volumul 2 al cărţii mele Răpirea din Irak – Terorism de Stat cu Luare de Ostatici – Ancheta. Unul dintre iniţiatorii răpirii este generalul (r) Ion Ştefănuţ, fost şef al Direcţiei Antitero din cadrul SRI. Numele său figurează în raportul generalului (r) Ion Maranda, fost şef al Direcţiei de Protecţie Internă din SRI in anul 2005.

Omar Hayssam a fost doar o unealtă, o rotiţă în mecanismul răpirii. Conform declaraţiilor sale olografe date în 2007-2008 în faţa unui notar libanez, asupra lui Hayssam s-au făcut presiuni imense să treacă de la PSD la PD (actual PD-L) la începutul anului 2005. A fost înlocuit cu dr. Yassin Mohammad, un apropiat al lui Traian Basescu, încă de când acesta era primar al Bucureştiului. Spun înlocuit pentru că Yassin nu a preluat numai o mare parte din averea lui Hayssam, ci şi responsabilităţile acestuia in afacerile Cotrocenilor pe zona Hamas-Hezbollah.

Într-o primă fază, răpitorii au fost membrii şi prieteni ai familiei americanului Mohamad Munaf iar recompensa de 100 milioane $ ar fi ajuns usor in conturile lui Basescu. Ulterior ziaristii rapiti au fost preluaţi de o echipă condusă de un ofiţer al trupelor speciale ale lui Saddam Hussein, poreclit Abu Sahar. Aceştia i-au dus in zona Triunghiul Mortii (zona Iskandaria, Yussufia, Mahmudia), la 29 Km sud de Bagdad. Acolo au putrezit 51de zile în susbolul unei ferme. Ohanezian a reuşit să faca rost de un film din beci, realizat de trupele speciale americane Hostage Working Group. Abu Sahar este posibil să fi fost membru în brigăzile Moudh Ibn Jabal. Cert este ca a participat la execuţia britanicului Kenneth Bigley din 07 Octombrie 2004. Răpitorii urmareau să obţină bani, un milion $/persoana.

S-a dovedit faptul că Basescu a folosit evenimentul Răpirii în scopuri personale,financiare si electorale, acoperind adevăraţii vinovaţi şi dovezile pentru 50 de ani. Basescu a platit o suma foarte mare rapitorilor cca 100 milioane $,, nu se stie cat din ea a ajuns la rapitori si cat a ajuns in alte conturi secrete ,oficial rapitorii cereau retragerea trupelor, neoficial se cereau bani. Eliberarea s-a produs în momentul în care Basescu a platit rascumpararea printr-un ofiter al serviciilor secrete romane care negociase cu rapitorii si poliţia irakiană, condusă de colonelul Moaied Abdel Kazem şi serviciul secret al Ambasadei SUA în Irak Hostage Working Group, condus de Daniel O’Shea au arestat o parte din răpitori şi au ajuns la familiile şi prietenii lui Abu Sahar.In realitate Basescu a platit doar 5 milioane $,cate un milion pentru fiecare din cele 5 persoane aflate in ascunzatoare, adica cei 3 jurnalisti,Mohamad Munaf,si jurnalista franceza Florence Aubenas ,restul de 95 milioane $ au fost depusi intr-un cont bancar pe numele PROPHET, (adica „Profesorul” in limba araba).Sa fie intamplator ca Hayssam ii spunea „Profesorul” lui Basescu ,ulterior, in convorbirile telefonice? Pe jurnalista franceza Florence Aubenas au gasit-o în beci. Era răpită cu vreo 3 luni înaintea romanilor. Cel mai probabil ea este ofiţer sub acoperire. Ea a dat declaraţie semnată că a fost cu jurnalistii romani în beci. Acum a dispărut de la ziarul Liberation, unde lucra. Au mutat-o. Altfel, o femeie deosebită.

Multe servicii secrete irakiene, americane, româneşti (SIE, SRI, DGIPI), au fost implicate in aceasta actiune. Din păcate, unii ofiţeri din cadrul acestor servicii, politicieni, jurnalişti, afacerişti sub acoperire au facut joc dublu. MUNAF este cetăţean american şi cel mai probabil, agent infiltrat pe langă teroristul Omar Hayssam pentru controlul acestuia. Munaf a fost doar o unealtă ca şi Hayssam. Împreună cu fratele său Yussuf au concretizat prima răpire în teren, adică în cartierul Al Yarmook din centrul Bagdadului, zonă cunoscută ca Patru strazi, lângă Universitate. Munaf a fost obiectul unui troc între serviciile SUA şi cele româneşti. A fost predat după eliberearea jurnalistilor romani, la ordinul Cotroceniului, de pe pamânt romanesc, de către fostul ambasador al Romaniei în Irak – ofiţerul deplin conspirat al SIE Mihai Stefan Stuparu acum ambasador NATO al lui Basescu. Este în mâinile forţelor americane la închisoarea din Camp Crooper din 2005. Munaf a fost judecat şi condamnat de tribunalul irakian Shark El Kanat la moarte. In 2008 S-AU PIERDUT DOCUMENTELE DE LA DOSARUL IRAKIAN AL LUI MOHAMAD MUNAF !!!!! Muşamalizare totală. Condamnarea la moarte a fost casată. Se reia ancheta. Asta ca să vedeţi ce implicare uriaşă internaţională are cazul Rapirea din Irak.

Au existat contradictii, dupa eliberare,intre declaratiile celor trei jurnalisti. Doi dintre jurnalişti au încercat să ascundă adevărul, adică implicarea lor în diversiune. Se doreau eroi naţionali. Unul singur a spus adevarul,Ohanezian, şi a facut un pas lateral imediat ce şi-a dat seama de implicarea celorlalţi. Azi Miscoci este cameramanul lui Basescu la Cotroceni, de Marie Jeanne Ion nu se mai stie nimic, doar Ohanezian a scris doua carti despre rapire, a facut dezvaluiri incendiare care confirma ipoteza implicarii lui Basescu si se judeca cu statul roman. Hayssam este in Syria dupa ce Basescu l-a facut “scapat” din puscarie ,tot ca sa-i inchida gura si sa nu mai vorbeasca despre “profesorul” care a condus intreaga afacere, si, desi s-a cerut de sanchi extradarea lui in Romania, Hayssam si-a gasit un culcus bun “in puscarie” in Syria pentru vreo 4 ani .Cine l-a ajutat pe Basescu sa-l faca scapat pe Hayssam? Razvan Mihai Ungureanu. O organizaţie privată, percepută ca o organizaţie puternică, Conferinţa Preşedinţilor Principalelor Organizaţii Evreieşti din America, îi trimite o scrisoare ministrului de externe de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, cerînd o favoare specială pentru un avocat israelian al familiei lui Omar Hayssam. Teodor Baconski, la acea vreme secretar de Stat în MAE, trimite la rîndul său scrisoarea procurorului general şi biroului DIICOT, ordonîndu-le, practic, să se supună. Între timp, acestui avocat din Tel Aviv i se permite să se întîlnească de 3 ori, în secret (de două ori în puşcărie), cu Omar Hayssam, fără ştirea DIICOT – împotriva procedurilor penale din dreptul românesc. Apoi, in baza unui referat medical aranjat, si a cererii exprese a procurorului de caz (?),Hayssam este eliberat si imediat fuge din tara cu avionul pe ruta: Bucuresti,Chisinau,Viena,Liban (Beirouth).

Americanii stiu insa tot, ne mai miram atunci ca BASESCU este la mana lor?

Sursa: opiniicetatenesti.com 30.08.2012

Băsescu 1999 – groparul industriei româneşti!

În calitate de responsabil din partea Guvernului Radu Vasile şi apoi Mugur Isărescu pentru programul PSAL 2, el, Băsescu, s-a angajat la  ”privatizarea”  celor mai mari  63 de  societăţi din economia ţării, lăsând în urma sa obligaţii extrem de greu de îndeplinit de către statul român.

Iată lista acestor societăţi:

ALRO SA Slatina

ALPROM SA Slatina

SIDEX Galaţi

HIDROMECANICA Braşov

ELECTROPUTERE Craiova

ROMVAG  Caracal

ANTIBIOTICE Iaşi

TRACTORUL Braşov

ROTEC Buzău

CORD Buzău

FORTUS Iaşi

ŞANTIERUL NAVAL Constanţa

CMB Bocşa

REAL Pleaşa

SIDERMET Călan

CUG Cluj

ELSID Titu

INDUSTRIA SARMEI Câmpia Turzii

FAUR Bucureşti

SUBANSAMBLE AUTO  Sf. Gheorghe

MECANICA Marsa

ROCAR Bucureşti

TIMPURI NOI  Bucureşti

UZTEL  Bucureşti

UZUC Ploieşti

PETROUTILAJ Câmpina

GRIRO Bucureşti

VIROMET Victoria

CAROM Oneşti

UZINELE SODICE Govora

COLOROM Codlea

BICAPA Târnăveni

ARGESANA Piteşti

MOLDOSIN Vaslui

CORAPET Corabia

TEROM Iaşi

ROMTENSID Timişoara

COST Târgovişte

ARO Câmpulung

VULCAN Bucureşti

RULMENTUL Braşov

UCM Reşiţa

LUGOMET Lugoj

NICOLINA Iaşi

MECANICA Negreşti Oaş

F.S.R. Râşnov

URBIS Bucureşti

OPTICA Timişoara

TEHNOFRIG Cluj

ELECTROTURRIS Turnu Măgurele

BIOSIN Calafat

ELECTRONICA Bucureşti

ROFEP Urziceni

SINTER Azuga

EXFOR  Bucureşti

POIANA Braşov

CELHART DONARIS Brăila

CLUJANA Cluj-Napoca

I.U.G. Craiova

ROMAN Braşov

NITRAMONIA Făgăraş

SIDERURGICA Făgăraş

Florin Deaconu

Sursa: Ziaristul de Olt 19.06.2012 , Ziarul de Iaşi 21.12.1999

Un gând despre &8222;Se pregăteşte marea revenire a lui Traian Băsescu?&8221;

  1. O POSTARE EXCELENTA , NU POT DECAT SA VA FELICIT PENTRU ASTA !!!! Mai bine dezbatem teme politice de actualitate decat sa ne contram in teme religioase de viitor , este benefic pentru amandoi . Inca o data , felicitari pentru postare !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s