Cum se crează revolutiile

1535001_1571194573095594_5987739489457709944_n

„Revoluţiile colorate”

În cursul ultimului deceniu, „revoluţiile colorate” au apărut în mai multe ţări. „Revoluţiile colorate” din SUA sunt mișcări ale agențiilor de informaţii ce constau în pretinsa sprijinire a mișcărilor de protest cu scopul de a declanșa o „schimbare de regim” sub pancarta unei mişcări de pro democratice.

„Revoluţiile colorate” sunt sprijinite de către National Endowment for Democracy, Institutul Republican International și Freedom House. Obiectivul unei „revoluţii colorate” este acela de a stârni tensiuni sociale şi de a folosi mişcarea de protest pentru răsturnarea a unui guvern existent. Scopul final al politicii externe este acela de a instaura guvern maleabil, supus, pro SUA (sau „regim marionetă”).

„Primăvara arabă”

În ceea ce privește „primăvara arabă” din Egipt, principalele organizaţii ale societăţii civile, inclusiv Kifaya (suficient) şi Mişcarea Tinerilor din 06 aprilie nu au fost numai susţinute de fundaţii din SUA ci au avut, de asemenea, aprobarea Departamentului de Stat american. (pentru detalii, vezi Michel Chossudovsky, „Mişcarea de protest în Egipt: „dictatorii” nu dictează, se supun ordinelor”, Global Research, 29 ianuarie 2011)
http://www.globalresearch.ca/the-protest-movement-in-…/22993

În SUA,un grup de lobby a marilor corporații controlează atât pe republicani cât şi pe democraţi. „Consensul bipartizan” este stabilit de către elitele care operează în spatele scenei; de către principalele grupuri corporatiste de lobby, care exercită o dominaţie asupra ambelor părţi politice majore.

Elitele vor promova un „ritual de disidenţă”, cu sprijin mare din partea mass-mediei, reţelelor de televiziune, ştirilor corporative, precum şi prin internet.

Elitele economice – care controlează fundaţii majore – supraveghează, de asemenea, finanţarea a numeroase organizaţii din cadrul societăţii civile, care au fost implicate istoric în mişcarea de protest împotriva economiei existente şi a ordinii sociale. Programele multor ONG-uri (inclusiv cele implicate în Ocuppy Wall Street) se bazează în mare măsură pe finanţări provenite de la fundaţii private, inclusiv Ford, Rockefeller, MacArthur, printre altele și fundaţia Tides.

Din punct de vedere istoric, mişcarea anti-globalizare, care a apărut în anii 1990, s-a opus Wall Street şi giganţilor petrolului din Texas controlați de Rockefeller. Cu toate acestea, fundaţiile şi organizaţiile de caritate Rockefeller, Ford și aliații, au realizat de-a lungul anilor, o finanţare generos progresivă a reţelelor anti capitaliste, precum şi a ecologiştilor (spre deosebire de Big Oil), cu scopul de a supraveghea, în cele din urmă, formarea și activitate acestora.

Din punct de vedere istoric, mişcările social progresiste au fost infiltrate prin liderii lor co-optați şi manipulați, prin finanţările corporative ale organizaţiilor non-guvernamentale, sindicate şi partide politice. Scopul final al „disidenţei de finanţare” este de a preveni posibilitatea ca mişcarea de protest să conteste legitimitatea elitelor din Wall Street:

„Printr-o amară ironie, în ultimii ani, o bună parte din câştigurile financiare frauduloase de pe Wall Street au fost reciclate pentru fundațiile și centrele de caritate scutite de taxe ale elitelor. Aceste câştiguri financiare excepţionale nu au fost utilizate numai pentru a cumpăra politicieni, ele au fost, de asemenea, direcţionate către ONG-uri, instituții de cercetare, centre comunitare, grupuri de religii, ecologişti, mass-media alternativă, grupuri pentru drepturile omului și altele.

Obiectivul interior este acela de a „fabrica disidenţa” şi de a stabili limitele unei „opoziții corecte din punct de vedere politic” . Pe lângă acestea, în multe ONG-uri sunt infiltrați informatori care de multe ori acţionează în numele agenţiilor de informaţii occidentale. În plus, un segment din ce în ce mai mare de știri și informații media alternative de pe internet au devenit dependente de finanţările provenite de la fundaţii şi organizaţii de caritate corporatiste.

Obiectivul elitelor corporatiste a fost cel de a fragmenta mişcarea oamenilor într-un vast mozaic „do it yourself”.” (vezi Michel Chossudovsky, „Disidența manufacturată: Mişcarea Anti-Globalizare este finanţată de către elitele corporatiste, Global Research, 20 septembrie 2010 ).

http://www.globalresearch.ca/manufacturing-dissent-th…/21110

http://www.globalresearch.ca/occupy-wall-street-and-t…/27053 , http://www.frontierlandpost.com/color-revolutions.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s