Şefii CIA i-au cerut lui Klaus Iohannis să-l pună prim-ministru pe… Traian Băsescu

care-este-adevaratul-motiv-pentru-care-klaus-iohannis-pleaca-in-america-iata-cu-cine-se-intalneste-286142  Sîmbătă, la Washington, Klaus Iohannis a primit în plic mutările care trebuie să le facă după 21 decembrie. Conform unor surse, în timp ce soţia Carmen s-a oprit la Miami, Klaus Iohannis a rămas, sîmbătă, la Washington pentru discuţii cu reprezentanţi ai CIA, responsabili de planurile de influenţă americană în Sud-Estul Europei. Întîlnirea a avut loc într-unul din sediile CIA din capitala SUA, iar discuţiile au fost conduse de John E. McLaughlin, un fost director adjunct al CIA în timpul preşedintelui George W. Bush, care, odată cu cîştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis, a fost reactivat în funcţia de responsabil al Departamentului pentru Europa de Est.

Coincidenţă sau nu, cu numai două zile înaintea de întîlnirea cu sasul, într-un articol publicat pe diverse bloguri americane şi citat de ziarul „Washington Times”, acesta face o analiză a situaţiei politice din Europa de Est.

Captură de ecran 2014-12-02 la 17.11.57
Pentru a beneficia de sprijinul americanilor, lui Iohannis i s-au oferit două variante. Prima vizează menţinerea Guvernului Ponta, în condiţiile în care ginerele lui Ilie Sîrbu se va dovedi pentru americani un personaj controlabil. În acest sens, yankeii l-au trimis vineri, la Bucureşti, pentru un dialog cu Victor Ponta, pe fostul premier britanic Tony Blair.

Întîlnirea a avut loc, discret, la Palatul Victoria. Cea de-a doua variantă vizează forţarea de către Iohannis a unei demisii a lui Ponta şi instalarea unui nou guvern – dar americanii nu doresc un alt premier, decît Traian Băsescu. În sprijinul acestui demers se înscrie şi ieşirea publică a lui Băsescu, de vineri, acesta fiind informat, constant, de ceea ce se discută. Matrozul a încercat instigarea publică a reprezentanţilor FMI împotriva Guvernului, acuzîndu-i pe aceştia că sînt prea blînzi, în negocierile pe bugetul de anul viitor şi cerînd, încă o dată, demisia lui Ponta. Urmarea? Victor Ponta a fost provocat să declare că România poate şi fără FMI, afirmaţie care reprezintă, pentru americani, un important semnal, acela că premierul poate denunţa oricînd acordul cu FMI, existînd riscul ca America să rămînă fără un control economic direct al României. Astfel, Traian Băsescu a încercat să ofere americanilor un argument în scenariul nominalizării lui ca prim-ministru. Un scenariu de groază, într-adevăr.

13 gânduri despre &8222;Şefii CIA i-au cerut lui Klaus Iohannis să-l pună prim-ministru pe… Traian Băsescu&8221;

 1. Reblogged this on No Justice and commented:
  Sîmbătă, la Washington, Klaus Iohannis a primit în plic mutările care trebuie să le facă după 21 decembrie. Conform unor surse, în timp ce soţia Carmen s-a oprit la Miami, Klaus Iohannis a rămas, sîmbătă, la Washington pentru discuţii cu reprezentanţi ai CIA, responsabili de planurile de influenţă americană în Sud-Estul Europei. Întîlnirea a avut loc într-unul din sediile CIA din capitala SUA, iar discuţiile au fost conduse de John E. McLaughlin, un fost director adjunct al CIA în timpul preşedintelui George W. Bush, care, odată cu cîştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis, a fost reactivat în funcţia de responsabil al Departamentului pentru Europa de Est.

  • „revoluţia facebook” a fost clocită tot în laboratoarele CIA, aşa cum „revoluţia din Decembrie sângeros” a fost clocită în laboratoarele KGB. Dar toate astea atât de puţin îl interesează pe nenorocitul dedinlăuntrul graniţilor ca şi pe cel de dinafară, aşazisa diasporă românească, un concept emoţional creat prin distorsiune special pentru a susţine emotiv votul anti-Ponta/comunişti/. Aiureală şi abureli, dar deoarece votul nu este cerebral ci emotiv … Rezultatul îl vom afla mult prea târziu, dacă a fost Bine ori RĂU!

 2. De departe ca mai buna varianta pentru Romania.Sasul presedinte si Popey marinaru la palatul Victoria. Eu sa fiu la intrarea penitenciarelor sa tai bilete . Tot romanul la munca si nu la pomeni ori ajutoare. Ca parca suntem o tara de handicapati.Fiecare are de incasat o subventie su un ajutorel ceva acolo. Descentralizare , Sengen, proiecte mari, DNA sa nu razbeasca cu catusele, tot bizonul la mubca,.

 3. Stirea e autentica.
  Cei care au aflat-o au folosit un scaner cu laser in intregime de constructie Romaneasca, facut la Tr. Magurele cu care au citit lista din plicul inchis pe care l-a primit Johannis. Nici CIA nici FBI-ul nu s-au prins ca lista a fost citita chiar in momentul cand plicul a fost inmanat. Tot in plic mai era si o oarecare cantitate de bancnote provenind de la Banca Nationala a Botsuwanei.
  Ce mai… romanii sunt cei mai tari din parcare ( la parcari abuzive).

 4. Remarcabila stirea, pacat ca aflam mult prea tarziu in noapte, cine ne conduce si cum se impun conducatorii tarii prin crearea de scene emotive doar pentru atingerea telurilor dorite.
  Inca mult timp vom vedea o Romanie slugarnica si supusa in fata unor astfel de santaje mioritice care vor fi platite cu saracia si bataia de joc in fata marilor puteri care conduc char si Romania.

  • De târziu nu-i prea târziu referitor la chestiunea cu aflatul vre-unui adevăr, mai ales că el se ştie de ceva sute de ani! Partea proastă este cu somnul cel de veci, din care greu ne mai trezim, deşi de vreo 25 de ani imnul „Deşteaptă-te române” ne sună la ureche zilnic…Şi uite aşa, stând şi visând tot felul de năzdrăvănii punem, botul la noi şi noi gulgute devenind mici „răspândaci” peste noapte.

 5. Parerea mea este ca ultimul conducator al romanilor(ce suntem….) care a stat „drept ca bradul” in fata strainatatii a fost Stefan cel Mare.De aceea este si „SFANT”

  • Al moldovenilor DA al românilor NU!
   Chestiunea sfinţeniei domnitorului Moldovei lasă de dorit atunci când ne gândim la adevăratele reguli ale sfinţeniei. În istorie se spune că acest domnitor a „preacurvit” şi a avut foarte mulţi bastarzi… un astfel de comportament nu prea este caracteristic sfinţeniei.
   Vrei un exemplu de conducător românilor mult mai sfânt şi care a stat cu adevărat „drept ca bradul” în faţa străinătăţii este majestatea Sa Regele Carol I al României, ce ne-a adus independenţa la 10 mai 1877 şi a pus bazele primului stat român modern Regatul România tot la 10 mai dar 1881. Aş mai putea da exemplu pe urmaşul lui Majestatea Sa Regele Ferdinand I al României, alintat şi astăzi în istorie ca „Întregiuitorul”, rege în timpul căruia sa îndeplinit visul de 1812 ani de unire a tuturor românilor sub un singur sceptru, la 01 decembrie 1918 în Regatul România Mare, pe vechea vatră a regatului Dacia condus de Regele martir Decebal.
   Ce aş putea să-ţi mai spun stimabile dl.Manciu… în vremea acestor bravi bărbaţi România nu a plătit tribut nici unei forţe străine pe când în timpul domnitorului Ştefan s-a plătit la greu tribut turcilor.i

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s