Se urmăreşte “decreştinarea” României

romania-rusineaza-hristos1

Cristian Pârvulescu, fondatorul organizaţiei neguvernamentale “Pro Democraţia”, a lăudat zilele trecute alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, după “modelul Obama”.

“Avem cea mai mare victorie din Europa. A unei viziuni supranaţionale, proeuropene. Românii au dat un vot pe care alte state nu au fost capabile să îl dea. E un vot în favoarea unui minoritar.(…) Vom avea un preşedinte luteran care va stabiliza statul laic cum n-a făcut-o nimeni până acum în România”, a spus acesta la Antena 3.

Declaraţia nu a scăpat însă netaxată de Iulian Capsali, un activist tradiţionalist ortodox şi fost candidat independent la alegerile europarlamentare din luna mai.

“Pro Democratia, care lupta de ani de zile pe banii lui Soros pentru secularizarea României, ne aduce aminte doua lucruri: ca modelul Obama este reproductibil si la alt meridian și ca ținta ong-urilor lor, care ar vrea sa reprezinte societatea civila in ansamblu, este ‘stabilizarea laicității’, expresia soft care desemnează, de fapt, ‪‎decreștinarea‬ tarii”, a comentat Iulian Capsali, care deşi nu a intat în Parlamentul European a obţinut aproape 50.000 de voturi prin discursul său pro-familie şi conservator, fiind al doilea cel mai votat candidat independet, după Mircea Diaconu, care a beneficiat în schimb de o susţinere masivă mediatică şi politică.

HOMOSEXUALITATE si AVORT cu finantare GEORGE SOROS

În România George Soros finanţează prin interpuşi diverse asociaţii şi organizaţii neguvernamentale pseudo-ecologiste, anti-clericale, neo-liberale sau chiar neo-marxiste, care au ca punct comun “apărarea drepturilor omului” şi militantismul pentru “o societate deschisă şi laică”. Prin diverşi interpuşi, acesta sprijină afirmarea publică a minorităţilor de tot felul în spaţiul public românesc.

Miliardarul George Soros acţionează făţiş la nivel transnaţional, pentru slăbirea statului naţional, după cum o arată un anunţ postat pe siteul Fundaţiei pentru o societate deschisă, structură înfiinţată de magnatul american de origine maghiară, la începutul anilor ’90.

Pe siteul Fundaţiei este promovat “Manifestul Cetăţenilor”, un document realizat de organizaţia European Alternatives, ONG care, prin misiunea sa, îşi asumă făţiş dispariţia statelor naţionale. Conform declaraţiei de misiune postată pe siteul său, European Alternatives afirmă că: 

“Statul naţional nu mai este forma potrivită în care să fie definit procesul democratic de luare al deciziilor şi cetăţenia activă, egalitatea între oameni, respectul şi extinderea drepturilor. Statul naţional nu este potrivit pentru a promova politici responsabile de mediu, asigurarea controlului politic asupra economiei şi nici pentru distribuirea echitabilă a bogăţiei şi nici pentru promovarea păcii între popoare”.

György Schwartz ( 1930 – ) , evreu , nascut in Ungaria , speculator , investitor , activist politic , chairman al Soros Fund Management si Open Society Institute , membru Board of Directors  COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS ( CFR ) . Sprijinitor al Solidaritatii din Polonia , al Cartei 77 in Cehoslovacia , finantator al revolutiilor portocalii  .

L-a sprijinit si l-a considerat invingator pe Obama inca de cand Hillarry Clinton era pe cai mari .

Sprijina liberalizarea drogurilor si sinuciderea prin asistenta medicala .

Participant Bilderberg Group .

La Forumul Economic de la Davos , Elvetia, 27 Ian. 1995 , spunea :

“ Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume. “

George Soros are stranse legaturi cu Rockefeller și familia Rothschild si este bine cunoscut pentru Black Wednesday , 1992, cand a castiagt 1.1 miliarde de dolari pe spinarea Bank Of England sau pentru fosta criza economica pe care a generat-o in Asia de sud – est .

In 2007 a fost remunerat , ca director de fonduri speculative , cu suma de 2,9 miliarde dolari .

Human Rights Watch

Human Rights Watch are ca pricipale prioritati ( din punct de vedere al numarului de actiuni si al fondurilor investite ) avortul prin absortie si homosexualitatea .

Daca ne uitam pe site-ul lor oficial , la rubrica staff ( si este bine sa ne uitam si sa citim cu mare atentie numele )

il observam pe Aryeh Neier in pozitia de director executiv . Aceste este unul din fondatorii organizatiei dar si presedinte al Open Society Institute ( a lui Soros ) .

Observam si prezenta lui George Soros in conducerea organizatiei .

In 2006 , un grup condus de George Soros cumpara o parte importanta din actiunile studiourilor DreamWorks SKG ( fondata de mogulii Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg si David Geffen )

La inceputul anilor ’80, George Soros a inceput sa finanteze gruparile de rezistenta, precum si persoanele aflate in dizgratia regimurilor comuniste din Europa de Est, prin “Open Society” (“Societatea Deschisa”) sustinut financiar de “Soros Fund Management

In URSS l-a cunoscut si a devenit mentorul lui Mihail Gorbaciov . Numerosi tineri sovietici au luat calea burselor sale si au ajuns in Occident.

Dupa ce a cheltuit 250 de milioane de dolari pentru “transformarea educatiei si economiei ruse”, a mai investit 100 de milioane de dolari pentru a crea in Rusia “International Science Foundation”.

I-a creat o fundatie lui Gorbaciov, cu sediul in SUA. Ca si lui Dalai Lama, la Presidio (California).

In 1992 a fondat – la Budapesta – “Central European University”, care formeaza cadre selectionate din intreaga Europa de Est si fosta URSS. Inclusiv din Romania.

In China adeptii sai au fondat “Fund for the Reform and Opening China”, ei fiind si organizatorii mitingului-maraton din Piata Tien-An Men .

Oficial, a infiintat la Bucuresti , in 1990, fundatia care ii purta numele: “Fundatia Soros”. Ulterior, numele a fost schimbat: “Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD). A fost printre primele ONG-uri infiintate in Romania.

In realitate, era vorba de o adevarata retea: “Soros Open Network Romania” (Reteau Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc.

Finanteaza masiv activitatile anti ortodoxe , anti patriotice , pro avort , pro homosexualitate . Oamenii sai au impanzit politicul si „ culturalul „ . Sa vedem cativa dintre ei :

Smaranda Enache, membra a GDS si Istvan Haller,   membru al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), ambii membri militanti ai “Solidaritatii pentru libertatea de constiinta”, reprezentata si de Remus Cernea . Autodeclarat “liber cugetator”, Cernea este impins pe la spate de Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu s.a, membri fondatori ai asociatiei “seculariste”.

Remus Cernea

Urmarind CV-ul personajului , observam ca este extrem de activ in lupta sa impotriva crestinismului . Iata cateva repere :

Este născut la 25 iunie 1974

Fondează Societatea Culturală Noesis, în 1998

În 1998, împreună cu trei colegi de la Filosofie şi Drept salvează Universitatea Bucureşti de la confesionalizare, reuşind să oprească instalarea de icoane ortodoxe în amfiteatre şi construirea unei biserici ortodoxe în curtea facultăţii

În octombrie 2003 înfiinţează asociaţia umanistă şi secularistă Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă, alături de personalităţi civice precum Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu

Asociaţia obţine finanţări pe proiecte din partea Fundaţiei pentru o Societate Deschisă

În 2006 derulează proiectul „Monitorizarea educaţiei religioase în şcolile publice din România “

Eugen Ciurtin , istoric , membru GDS , nascut 1975 , din care citam :

„Biserica se dovedeşte incapabilă să-şi gestioneze trecutul de o manieră convingă toare. Nu se mulţumeşte «să escamoteze adevărul», ea face astăzi jocul extremei dreptei, care îi reia fidel discursul. „
index

Organe aflate in trena Soros:

Asociatia Pro-Democratia

Alianta Civica

Agentia de Monitorizare a Presei

Academia Catavencu, etc.

Asociatia ” Fundatia Soros pentru o Societate Deschisa “

Anii 1990 – 1991

Directori executivi

George Soros – Presedinte

Sandra Pralong – reprezentant personal al lui GS, Co-presedinte

Patricia Klecanda – Director Executiv – New York

Reprezentanti internationali

Annette Laborey – Fundatia Soros – Paris

Jessica Douglas Home – Mihai Eminescu Trust – Londra

Alin Teodorescu – Presedinte

Anca Harasim – Director regional

Irina Munteanu – Director filiala Bucuresti

Levente Salat – Director filiala Cluj

Ilona Mihaies – Director filiala Timisoara

Alexandru Lazescu – Director filiala Iasi

Consiliile din Bucuresti si Cluj

Biroul din Bucuresti

Zorel Filipescu

Andor Horvath

Thomas Kleininger

Andrei Pippidi

Catrinel Plesu

Mihai Sora

Radu Valentin Vladea

Lazar Vlasceanu

Alexandru Zub (Iasi)

Filiala Cluj

Ion Aluas

Sandu Bologa

Zoltan Gabos

Eva Gyimesi

Dezso Jenei

Adrian Marino

Paul Philippi (Sibiu)

Victor Pop

Andras Visky (Tg.Mures)

Comisia pentru burse de calatorie, Bucuresti

Doina Lecca

Dana Nistor

Gheorghe Peltecu

Dumitru Sandu

Florian Tomescu

Stafful birourilor din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi

Biroul din Bucuresti

Sandra Pralong

Alin Teodorescu

Anca Harasim

Irina Munteanu

Manuela Brusalis

Lolita Constantinescu

Mihai Farcas

Octavian Giurca

Cristina Guseth

Eugenia Hila

Daniela Mares

Theresa Molina

Valentin Noanea

Ileana Ranetti

Nicolai Sandu

Alina Stan

Ancuta Vamesu

Biroul din Cluj

Levente Salat

Liviu Burlacu

Mirela Cotroaza

Zsolt Deak-Sala

Mihaela Irimie

Josefina Komporaly

Elisabeta Koto

Claudia Macaria

Adam Muller

Dan Pic

Biroul din Timisoara

Radu Valentin Vladea

Ilona Mihaies

Eugen Babau

Geta Deaconescu

Vasile Deaconescu

Ligia Groza

Liana Popa

Nicoleta Popovici

Ramona Rosenberg

Biroul din Iasi

Alexandru Zub

Alexandru Lazescu

Gheorghe Arhip

Silvia Georgescu

Victor Gradinaru

George Rotaru

Anul 1992

la fel ca in anii 1990 – 1991

Anul 1993

Alin Teodorescu – Presedinte

Anca Harasim – Director Executiv

directorii de filiala – aceiasi

Directori executivi

George Soros – Presedinte

Patricia Klecanda – Director Executiv – New York

Reprezentanti internationali

Jessica Douglas Home – Mihai Eminescu Trust – Londra

Annette Laborey – Fundatia Soros – Paris

Consiliile din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi

Open Request Board, Bucuresti

Zorel Filipescu

Andor Horvath

Thomas Kleininger

Andrei Pippidi

Catrinel Plesu

Mihai Sora

Alin Teodorescu

Lazar Vlasceanu

Open Request Board, Cluj

Sandu Bologa

Zsolt Kozma

Andrei Marga

Ioachim Nica

Janos Pentek

Paul Philippi

Sandor N. Szilagzi

Open Request & Travel Board, Timisoara

Virgil Feier

Hortensia Parlog

Ileana Pintilie

Vasile Popovici

Nicolae Taranu

Marcel Tolcea

Radu Vladea

Open Request & Travel Board, Iasi

Liviu Antonesei

Vasile Astarastoae

Irinel Botez Casian

Emil Coseru

Mihai Gramaticu

Alexandru Lazescu

Nicolae Scarlat

Alexandru Zub

Ana-Maria Zup

Comisia pentru burse de calatorie, Bucuresti

Doina Lecca

Dana Nistor

Gheorghe Peltecu

Dumitru Sandu

Florian Tomescu

Comisia pentru burse de calatorie, Cluj

Constantin Ciuce

Zoltan Gabos

Victor Pop

Traian Rotariu

Anton Tauf

East – East Board, Cluj

Ion Aluas

Eva Cs. Gyimesi

Adrian Marino

Liviu Matei

Andras Visky

Stafful birourilor din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi

Biroul din Bucuresti

Alin Teodorescu

Anca Harasim

Irina Munteanu

Mihai Farcas

Cristina Guseth

Daniela Mares

Ancuta Vamesu

Stephanie Barton

Manuela Brusalis

Lolita Constantinescu

Ionel David

Octavian Giurca

Gabriela Manta

Dragos Munteanu

Catalin Petrisor

Aurelia Petroianu

Nicolai Sandu

Ileana Ranetti

Leon Dinu

Carmen Nitu

Oana Arseni

Alina Stan

Gabriel Lica

Adrian Neacsu

Valentin Noanea

Biroul din Cluj

Levente Salat

Zsolt Deak-Sala

Dan Baciu

Lucinia Bal

Janos Bendea

Luminita Diaconu

Mihaela Erimie

Agnes Fulop

Josefina Komporaly

Elisabeta Koto

Claudia Macaria

Romeo Macaria

Adam Muller

Tudor Simionescu

Ana Toderean

Mirela Cotroaza

Judit Pakai

Biroul din Timisoara

Ilona Mihaies

Eugen Babau

Nicoleta Popovici

Corina Timis

Cornelia Deaconescu

Ligia Groza

Ovidiu Timis

Biroul din Iasi

Alexandru Lazescu

Victor Gradinaru

George Rotaru

Maria Scripa

Gheorghe Arhip

Cristina Puiu

Anii 1994 – 1995

Alin Teodorescu – Presedinte

Anca Harasim – Director Executiv

Directorii de filiala – aceiasi cu exceptia Iasiului unde e Maria Scripa

Consiliu

Calin Anastasiu

Andor Horvath

Daniel Ioan

Mircea Mihaies

Irina Munteanu

Andrei Pippidi

Catrinel Plesu

Victor Rebengiuc

Lazar Vlasceanu

Mihail Voicu

In perioada asta au luat fiinta primii pui Soros si anume

Fundatia Cartii – Director Daniel Serbanescu

Computer Publishing Center – Director Mihai Cojocea

Soros Advising and Placement Center – Director Manuela Brusalis

Soros Center for Contemporary Art – Director Irina Cios

Visual Arts Foundation (FAV) – Vivi Dragan

Biblioteca Soros – Cluj – Ana Toderean

Soros Educational Advising Center – Cluj, Lucinia Bal

English Language School – Iasi – Anca Colibaba, Timisoara, Liana Popa

Anul 1996

Adunarea Generala

Calin Anastasiu

Vasile Astarastoaie

Stefan Balint

Radu Sorin Barbos

Anton Carpinschi

Dinu C. Giurescu

Andor-Imre Horvath

Daniel Constantiu Ioan

Ludovic Cantor

Thomas Kleininger

Andrei Marga

Mircea Mihaies

Irina Munteanu

Ioachim Nica

Dumitru Oprea

Adriana Mihaela Nistor

Gheorghe Peltecu

Andrei Pippidi

Catrinel Plesu

Victor-George Rebengiuc

Traian-Ioan Rotariu

Wielfried Eckart Schreiber

Mihai Spielmann

Mihai Sora

Alin Teodorescu

Marcel Tolcea

Sorin Vieru

Lazar Vlasceanu

Mihail Voicu

Consiliul national

Lazar Vlasceanu – Presedinte al Fundatiei Soros si al Consiliului

Membri

Calin Anastasiu

Andor-Imre Horvath

Andrei Marga

Mircea Mihaies

Irina Munteanu

Gheorghe Peltecu

Andrei Pippidi

Catrinel Plesu

Victor Rebengiuc

Mihai Spielmann

Mihail Voicu

Comisia de audit

Radu Sorin Barbos

Gheorghe Jugaru

Thomas Kleininger

Anca-Maria Harasim – Director Executiv

Alan Johnson – Director Financiar

Anca Ciobanu – Director filiala Bucuresti

Levente Salat – Director filiala Cluj

Ilona Mihaies – Director filiala Timisoara

Maria Scripa – Director filiala Iasi

Directori programe Bucuresti

Dana Mares

Doina Stefanescu

Liviu Matei

Dan Oprescu

Nicolae Sandu

Marina Ghitoc

1996 – august 1997

Lazar Vlasceanu – Presedinte

Anca Harasim – Director Executiv

Membrii Board

Calin Anastasiu

Andor Horvath

Andrei Marga

Mircea Mihaies

Irina Munteanu

Gheorghe Peltecu

Andrei Pippidi

Catrinel Pleau

Victor Rebengiuc

Mihail Spielmann (membru supleant)

Mihai Voicu

Directorii de filiala Iasi – Narcis Barbarii

Din august 97 – o noua entitate juridica: Fundatia pentru o Societate Deschisa (inregistrata ca fundatie, cu unic membru fondator George Soros)

August 1997-octombrie 1997

Consiliul National

Lazar Vlasceanu – presedinte

Mircea Mihaies

Andor Horvath

Octombrie 1997

Ianuarie 1998

Consiliul National

Lazar Vlasceanu -presedinte

Valentin Constantin

Andrei Hoisie

Andor Horvath

Mircea Mihaies

H-R Patapievici

Iolanda Staniloiu

Renate Weber

Gabriel Petrescu – Director Executiv

Directori de filiale

Anca Ciobanu – Bucuresti

IM – Timisoara

LS – Cluj

Narcis Barbarii – Iasi

1998

Consiliul National

Renate Weber – presedinte

Lazar Vlasceanu

Valentin Constangin

Mircea Mihaies

Horia Roman Patapievici

Andrei Hoisie

Andor Horvath

Iolanda Staniloiu

1999

Renate Weber – presedinte

Letitia Mark

Valentin Constantin

Dakmara Georgescu

Horia Patapievici

Andrei Hoisie

Gabor Kolumban

Dumitru Sandu

Elek Szokoly

Iolanda Staniloiu

Virginia Gheorghiu

2000

Renate Weber – presedinte

Letitia Mark

Mariana Celac

Dakmara Georgescu

Ionut Popescu

Silviu Lupescu

Anton Niculescu

Gabor Kolumban

Dumitru Sandu

Elek Szokoly

Iolanda Staniloiu

Virginia Gheorghiu

2001

Renate Weber -presedinte

Letitia Mark

Mariana Celac

Dakmara Georgescu

Ionut Popescu

Silviu Lupescu

Anton Niculescu

Gabor Kolumban

Dumitru Sandu

Elek Szokoly

Virginia Gheorghiu

2002

Renate Weber – presedinte

Letitia Mark

Mariana Celac

Ionut Popescu

Silviu Lupescu

Pana in martie

Dakmara Georgescu

Gabor Kolumban

Dumitru Sandu

Elek Szokoly

Virginia Gheorghiu

Din martie

Smaranda Enache

Maria Ionescu

Elisaveta Stanciulescu

Cristian Parvulescu

2003

Renate Weber – presedinte

Mariana Celac

Smaranda Enache Virginia

Gheorghiu Maria Ionescu

Elisaveta Stanciulescu

Silviu Lupescu

Cristian Parvulescu

Ionut Popescu

2004

Renate Weber – presedinte

Smaranda Enache

Virginia Gheorghiu

Maria Ionescu

Elisaveta Stanciulescu

Andrei Oisteanu

Marius Oprea

Cristian Parvulescu

Levente Salat

2005 – martie 2006

Levente Salat – presedinte

Andrei Oisteanu

Marius Oprea

Sabina Fati

Horatiu Pepine

Miklos Bakk

Dezideriu Gergely

Smaranda Enache

Maria Ionescu

Elisaveta Stanciulescu

Cristian Parvulescu

Virginia Gheorghiu

Din martie 2006

Renate Weber – presedinte

Levente Salat

Dezideriu Ghergely

Sabina Fati

Andrei Oisteanu

Horatiu Pepine

Miklos Bakk

George Soros s-a remarcat în România prin finanţarea unui număr mare de ONG-uri, prin fundaţia care îi poartă numele. Printre acestea, foarte multe dintre cele care au fost în prima linie a protestelor anti-Roşia Montană, din Piaţa Universităţii, cum ar fi “Ce Re”, “Asociaţia Pro Democraţia”, “Active Watch”, “Agenţia pentru Monitorizarea Presei”, “Mişcarea Civică Miliţia Spirituală”, “Centrul pentru jurnalism Independent”.

De altfel, chiar Fundaţia George Soros România a exprimat, în nenumărate rânduri, poziţii publice împotriva proiectului de exploatare.

Singura problemă este aceea că George Soros este implicat şi în industria minieră. Mai mult, acesta este implicat chiar în proiectul de la Roşia Montana. Astfel, începând cu martie 2011, George Soros a vândut acțiunile deținute la Newmont Mining Corp (companie care deține 20% din Gabriel Resources) dar și pe cele de la Cartepillar Inc. (firmă care produce echipament pentru industria minieră). Peste trei luni, în iunie 2011, acesta răscumpără acțiuni de la aceleași companii, şi, în plus, la alte 20 de companii cu profil minier (Gold Fields Ltd., Allied Nevada Gold, Ivanhoe Mines Ltd, New Gold Inc., IAMGOLD Corp., Goldcorp Inc., Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., Randgold Resources Ltd., Silver Standard Resources Inc., Seabridge Gold, Golden Star Resources, Hecla Mining Co., Pan American Silver Corp., Nevsun Resources, Jaguar Mining Inc., Aurizon Mines Ltd., Golden Minerals Co., Compania de Minas Buenaventura S.A. ADS, Cameco Corp., Minefinders Corp. Ltd.).

In cadrul retelei „Soros Open Network Romania” sunt grupate ONG-uri cunoscute, si unele mai putin cunoscute.
Dintre cele mai putin afisate (pana acum) in public, remarc : „Uniunea pentru Reconstructia Romaniei”, „Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, „Centrul pentru Dezvoltare Economica”, Fundatia „Concept” etc. Cele mai importante sunt: „Fundatia pentru o societate deschisa” (FSD), fosta pana in 1997, „Asociatia Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa”, care reprezinta punctul central al „piramidei” celorlalte „ONG”-uri. Care se mai autodefinesc si drept „societatea civila”. FSD asigura finantarea celorlalte ONG-uri, care insa – intre timp – si-au creat si surse proprii de subventionare. Mai ales dupa 2000. Apartenenta la FSD a creat membrilor sai multiple oportunitati. Razvan Ungureanu este un bun exemplu in acest sens. Pana in 1997, fostul ministru de Externe – Razvan Ungureanu – a lucrat pentru FSD. Aceasta i-a permis sa beneficieze de burse si stagii de pregatire.

Cele mai cunoscute ONG-uri din cadrul lui „Soros Open Network Romania” (SON) sunt:
ASOCIATIA PRO DEMOCRATIA” (APD). Infiintata in august 1990, de Adrian Moruzi, la Brasov. A fost finantata, mai intai, de „National Democratic Institute”, dupa care a intrat in piramida SON. Are 30 de filiale in intreaga tara si peste 1000 de membri. Specializare: supravegherea alegerilor, numaratoarea paralela a voturilor etc. Organizeaza in fiecare an „Universitatea de vara de la Balvanyos” (Covasna), alaturi de „Liga Pro-Europa”, si „Uniunea Tineretului Maghiar” precum si de FIDESZ. „Pro-Democratia” este finantata pe langa SON (mai exact de FSD) si de: „National Democratic Institute”, „Freedom House”, „USAID” (United States Agency for International Development) si „Westminster Foudation for Democracy”. Din 1999, „Pro-Democratia” il are in frunte pe Cristian Parvulescu, care a analizat finantarea partidelor in ultima campanie electorala. Rezultatul: nici un partid nu a respectat legea la acest capitol!

SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA” (SAR). Societate recent infiintata, condusa de Alina Mungiu. La ultimele alegeri a venit cu ideea aliantei „DA” – dintre Partidul Democrat si Partidul National Liberal – care le-a si castigat.
Finantarea vine de la „Open Society Institute”, precum si de la „Banca Mondiala”, „Freedom House” (James Woolsey), si „Marshall Fund”.
 „ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI IN ROMANIA-COMITETUL HELSINKI” (APADOR-CH). Condusa la inceput de Renate Weber, apoi din 1996 de Monica Macovei. GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL” (GDS). Infiintat cu mult zgomot in 1990,  la „Hotelul Intercontinental”, GDS-ul s-a dovedit ulterior a fi principala pepiniera a FSD.

GDS-ul numara intelectuali importanti ai Romaniei de azi: Gabriela Adamesteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu etc.
Din lipsa de spatiu tipografic, mă opresc aici cu enumerarea ONG-urilor din cadrul retelei SON. Nu inainte de a aminti „AGENTIA DE MONITORIZARE A PRESEI ACADEMIA CATAVENCU” (Mircea Toma), precum si „ALIANTA CIVICA”.

George Soros prin ONG-urile si organizatiile sale dubioase si raspandite in toata Europa de Est inclusiv Romania ,doreste dezbinarea Romaniei.

Soros este interesat de revolutia globala, deoarece in opinia sa sistemul actual este stricat si este nevoie de haos pentru nasterea unei noi ordini mondiale – un alt nume pentru un socialism de tip fascist, in care personaje ca el sa joace roluri si mai importante.Din punct de vedere economic, Soros cauta sa castige, prin aliante politice si prin compromiterea unor industrii sau piete pe care poate intra ulterior mai usor. In cazul gazelor de sist din Romania, cel mai probabil este interesat sa puna la pamant (pentru a le cumpara ulterior ) si/sau sa creasca ametitor pretul exploatarilor de aici, astfel incat concesiunile sale din Polonia sa devina si mai rentabile. Ca exemplu de operatiuni marca Soros, in SUA, la initiativa unui ONG finantat de el, Center for American Progress, guvernul american a introdus o reglementare care interzicea forajul in mare la o adancime de 1500 m, in acelasi timp in care investea doua miliarde de dolari in Petrobras, o companie de stat braziliana, in care Soros tocmai cumparase actiuni de aproape un miliard si care avea dreptul sa faca foraje la o adancime de doua ori mai mare. La scurt timp dupa aceasta achizitie, pretul actiunilor s-a dublat.

Soros in Gasland

Romania e doar o parcela mai mult sau mai putin semnificativa in batalia lui Soros cu gazele de sist. Lupta principala se da in SUA, acolo unde a inceput atat revolutiaa gazelor de sist, cat si reactiunea. Declansatorul a fost filmul Gasland, aparut de nicaieri, pe care si tinerii nostri il proiecteaza taranilor prin caminele culturale, in speranta ca ii vor convinge sa iasa cu sapele si furcile la lupta. In fine, Gasland si-a inceput cariera castigand sectiunea de documentare de la Sundance Film Festival, care poarta numele sugestiv de “Soros Documentary Fund”. O coincidenta nefericita fara indoiala, sugestiva doar pentru rautaciosi, desi chiar filantropul Soros declara, relativ,ca a finantat cu cinci milioane de dolari sectiunea de documentare pentru ca acestea “produc constientizare si inspira actiunea”. (Tocmai ce va spuneam de taranii agitati prin camine culturale de propagandisti romani.)

Revenind la Gasland, dupa succesul imens al primei productii regizorul Josh Fox a gasit banii necesari pentru o continuare, intitulata previzibil Gasland II. O parte semnificativa, aproape un milion de dolari, a provenit de la HBO Documentary Funds, a carei presedinta, Sheila Nevins, a fost implicata intr-o alta organizatie, Creative Capital Foundation, in a carei conducere se afla nepotul lui George Soros. La randul sau, Creative Capital a contribuit la finantarea filmului. Nu mai adaug alte nume pe lista pentru moment, dar mai amintesc doar ca un alt ONG al oligarhului american, MoveOn.org.

Poveste cu un sas din Ardeal

Pe la mijlocul lunii noiembrie 2013, un fermier de origine sasa din Mosna, Willy Schuster, lansa un apel la lupta impotriva firmei Prospectiuni SA, acuzata ca ii violeaza terenul si, mai mult, ca face lucrari pentru identificarea unor resurse de gaze de sist, beneficiarul fiind Romgaz. In 16 noiembrie, peste o suta de tineri din tara s-au strans in localitatea sibiana Mosna pentru a-l ajuta pe Willy Schuster in conflictul cu marea corporatie romaneasca. Odata ajunsi acolo, acestia au inceput sa stranga cablurile, fara sa tina seama daca proprietarii terenurilor si-au dat sau nu acordul pentru a le avea instalate, si sa le dea foc, iar spre seara au taiat cauciucurile de la masinile angajatilor. Revolutia taraneasca a inceput  dimineata si s-a sfarsit seara. “Eliberarea” de cabluri a avut loc nu doar pe terenurile lui Schuster, ci aproape in toata comuna. In imaginile surprinse de fotografii si cameramanii amatori se vad cu precadere tineri si aproape deloc tarani (exceptie facand Schuster). Ceea ce ridica primele semne de intrebare.

La o privire prin arhivele internetului si ale Facebook-ului se poate observa ca operatiunile organizatorice si cele de PR pentru Mosna au fost puse la cale de Hans Hedrich, a carui asociatie se regaseste pe statele de plata ale lui Soros, dar nu doar ale lui. ONG-ul sau a dus o campanie furibunda impotriva Romgaz (concesionarul resurselor din zona Mosna) si a Prospectiuni, sustinand cu indarjire ca in zona se cauta, de fapt, gaze de sist. In realitate, nici urma de asa ceva, zona Mediasului fiind o traditionala arie destinata gazelor conventionale. Insa, impotriva gazului normal nu poti sa aduni lumea. Manevra a fost sustinuta in special de organizatii din afara Romaniei. In 16 noiembrie, ca din intamplare, la fata locului a aparut si o echipa de jurnalisti britanici, veniti sa relateze lupta taranilor simpli cu marile corporatii internationale. De fapt, taranii purtau conversi, nu aveau mai mult de 30 de ani, locuiau in Bucuresti sau Brasov, iar corporatia era o firma locala, a carei cifra de afaceri nu depasea 80 de milioane de euro. Dar ce mai conta…

Reteau intra in actiune

Presa centrala nu s-a obosit sa vorbeasca foarte mult despre eveniment, insa printre cei care au gasit timp sa scrie a fost Cornel Valcu, pe blogul Active Watch, care indema la “desteptare”, adica la revolutie pe modelul brevetat la Mosna. Active Watch este un alt ONG stipendiat cu larghete de miliardarul George Soros, care militeaza impotriva gazelor de sist si a exploatarii de la Rosia Montana si care sustine lupta homosexualilor, a minoritatilor etnice si, in general, a tot ce poate genera conflict si se afla pe agenda miliardarului american. Alte doua publicatii online care au sustinut oficial protestul au fost site-ul marxist Think Outside The Box si revista VICE, doua oficine solidare cu toate cauzele progresiste ale fundatiilor Soros. In cazul lor, daca nu primesc deja finantare de la oligarhul american (caz putin probabil), ar trebui sa depuna cat mai repede dosarul de proiecte pentru a intra cat mai rapid in reteaua de granturi.

Operatiunea Pungesti

Pentru mai multe saptamani, Pungesti, o localitate din Vaslui unde Chevron a inceput procedurile de explorare, alaturi de firma romaneasca Dafora, s-a gasit in epicentrul protestelor anti-gaze de sist. In prim planul opozitiei a fost Asociatia Vira, un ONG mai putin cunoscut, dar foarte activ in zona. Potrivit declaratiilor de pe site-ul propriu, Asociatia Vira sustine ca nu are nicio legatura cu Fundatia pentru o Societate Deschisa a lui George Soros. Si ii credem pe cuvant. La fel cum ii credem si cand afirma ca au accesat bani prin fondul CEE Trust pentru o “Campanie cu privire la impactul explorarii/exploatarii gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice (Zona Barlad)”. Conform wikipedia sau, pentru cei mai indrazneti, siteului CEE Trust, acest fond este menit sa contribuie la promovarea democratiei in Europa de Est. Nimic in neregula pana aici. Si nici in continuare. Doar ca printre fundatiile care varsa bani in CEE Trust apare, ca din senin, si numele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, aceeasi societate despre care Asociatia Vira sustinea ca nu are nicio legatura. Tot la CEE Trust doneaza bani Fundatia Rockefeller sau Fundatia Ford dar și carismaticul domn Soros.

Candidatii de serviciu

Un alt personaj activ in marea miscare nationala de la Mosna si Pungesti a fost si revolutionarul de profesie Erwin Albu, activist impotriva Rosiei Montane, a gazelor de sist, a primariei Codlea si a tot ce misca.   Albu a lucrat intens pentru a-si strange semnaturi pentru candidatura la europarlamentare din acest an din postura de independent. Singurul nume sonor care este alaturi de Albu in aceasta intreprindere este Nicusor Dan, de la Asociatia Salvati Bucurestiul si fost candidat independent la Primaria Capitalei, dar, de fapt, sustinut de toata reteaua ONG-ista a lui Soros si de toti tinerii aceia cool care lupta impotriva capitalismului globalist, dar care canta dupa partitura unui oligarh american. Bineinteles, tinerii sunt prea suficienti sa-si dea seama…Asa ca revolutia merge mai departe.

In tot acest timp, in Polonia, San Leon Energy, o companie detinuta de Soros si Blackrock, se pregateste pentru explorarea gazelor de sist. Cum e oare posibil?

Modelul de operare Soros

Desi se aminteste frecvent conexiunile lui Soros in diverse domenii, dar cu precadere in calitate de sustinator al cauzelor progresiste, foarte putini sunt aceia care inteleg modul de functionare al propagandei sale. De la bun inceput trebuie spus ca strategia sa tinteste doua scopuri: politice si economice.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s