PDL Chicago, un centru de operaţiuni politice şi financiare

Emil Boc, Benjamin Lucescu, Gheorghe Predescu, Lucian Leustean, Sever Voinescu, Daniel Buda

Emil Boc, Benjamin Lucescu, Gheorghe Predescu, Lucian Leustean, Sever Voinescu, Daniel Buda

Oraşul Chicago s-a dovedit în ultimii ani şi mai ales după revoluţie un oraş care a produs milionari pe bandă rulantă printre românii care s-au stabilit aici înainte sau după revoluţie. Sursa principală a prosperităţii s-au dovedit a fi fraudele imobiliare în care cei mai mulţi au excelat, reuşind să „impresioneze”, evident negativ, chiar şi Congresul American, care în raportul din toamna anului 2010 îl menţionează pe Mihai Chezan, româno-americanul devenit celebru prin imensa fraudă imobiliară de la Cluj, cunoscută sub numele Tower, ca unul dintre cei mai notorii escroci ai Clujului. Experienţa câştigată în fraudele imobiliare a fost extinsă în România, profitând de corupţia la nivel înalt şi de protecţia politică, Clujul devenind unul dintre cele mai „atractive” locuri unde reţelele escrocilor româno-americani au nenorocit mii de oameni, sute de firme şi instituţii!

Cum a fost posibil ca în jurul unor personaje, cunoscute pentru fraudele imobiliare şi furtul banilor publici în Statele Unite, să mişte instituţii importante ale Clujului, Primărie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Poliţia Cluj, Tribunal şi, nu în ultimul rând, chiar prim-ministrul Boc şi partenerul lui cel mai apropiat – Daniel Buda?

Cum a fost posibil ca oameni compromişi, anchetaţi în Statele Unite de către FBI şi condamnaţi de justiţia americană să ajungă să construiască o reţea a fraudei internaţionale sub paravanul organizaţiei PDL Chicago, PDL Cluj şi al Consiliului Şefilor Onorifici – Dezvoltatori de Relaţii Economice Internaţionale a Camerei Româneşti de Comerţ şi Industrie din SUA, oameni de afaceri care şi-au dovedit abilităţile „excepţionale” în fraude imobiliare, spălări de bani şi capacitatea de a corupe oficialităţi publice. Printre aceste persoane îi găsim pe Alexandru Silvasan din Timişoara, Virgil Tiran din Chicago sau Ionel Capalnas tot din Chicago, toţi implicaţi în fraude imobiliare în Chicago sau în România (Cluj, Timisoara, Bistriţa etc.).

Primul deschizător de drumuri se pare că a fost Sever Voinescu Cotoi, actualmente europarlamentar, „personalitate” marcanta a PDL-ului, selecţionat din pepiniera Prahova şi trimis la „specializare” în Statele Unite ca şi Consul al României la Chicago, unde s-a interconectat cu „experţii” imobiliari ca şi Virgil Tiran, John Capalnas sau deputatul PDL pentru diaspora americana Mircea Lubanovici, anchetat de FBI în legătură cu partenerul său de afaceri Benjamin Lucescu, „săltat” de FBI în 2009 şi trimis în judecată pentru fraude financiare, spălări de bani etc. Împreună cu Lucescu, Lubanovici are un ziar, Romanian Times, care apare la Portland (Oregon), dar şi o asociaţie, Romanian American Society, unde deputatul este preşedinte, dar sunt implicaţi şi în afaceri cu produse textile. Benjamin Lucescu a mai avut probleme cu autorităţile americane de mai multe ori în ultimii ani.

FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION

PORTLAND

Department of Justice Press Release

For Immediate Release
December 3, 2010

United States Attorney’s Office
District of Oregon
Contact: (503) 727-1000

Local Mortgage Broker Found Guilty of Bank and Wire Fraud
Beniamin Lucescu Convicted of Submitting Fraudulent Mortgage Loan Applications

http://portland.fbi.gov/dojpressrel/pressrel10/pd120310.htm

PORTLAND, OR—Beniamin Lucian Lucescu, 41, of Portland, Oregon, was convicted yesterday of the crimes of bank fraud and wire fraud following a three-day jury trial. Lucescu is scheduled to appear before U.S. District Judge Michael W. Mosman for sentencing on these charges.

Din 2003, ştafeta Consulatului din Chicago o preia Gheorghe Predescu, personaj controversat cu suspecte legături în lumea diplomaţiei lui Ceauşescu încă din 1987!

Iată ce spune dl Steve Bonica, redactorul-şef al ziarului Romanian Tribune din Chicago, într-un articol din data de 14 decembrie 2007:

„Domnul Predescu ar fi putut foarte bine să mai stea la post în Chicago mult şi bine pentru că acesta este obiceiul diplomaţiei şi datorită unei oarecare insuficienţe de diplomaţi. Putea foarte bine să-şi fi prelungit mandatul care este aproape terminat şi să nu fi fost nevoie să fie rechemat aşa de urgent, însă se pare că MAE şi guvernul României au ajuns la aceeaşi concluzie ca şi cei ce au făcut interpelarea parlamentară, şi anume că diplomatul român a intrat într-o zonă interzisă de către tratatul de la Viena cu privire la activitatea ambasadelor şi misiunilor diplomatice în ţările în care acestea sunt acreditate.

Sesizarea cu privire la ilegalitatea comisă de domnul Predescu, în diferite instanţe de-a lungul ultimului an şi nu doar cu o singură ocazie, a fost făcută de grupul de români din Chicago către instituţiile de stat din România, adică în primul rând Senatului iar apoi către MAE şi către cabinetul prim-ministrului şi nu în ultimul rând Instituţiei Prezidenţiale Române. Scopul acestei sesizări nu a fost de a-l scoate pe domnul Predescu nici din Consulat, nici din Chicago şi bineînţeles nici din Statele Unite. Unica dorinţă a fost de a afla dacă guvernul României a fost de acord cu activitatea domnului Predescu sau nu. Se pare că decizia a fost clară iar evidenta retragere ne arată că nu trebuie să ne fie frică să facem cunoscute acţiunile ilegale ale oricăror funcţionari publici români dacă vrem să ajungem la ţinta finală: democraţie lipsită de corupţie!”

http://www.romaniantribune.net/a365_Nota_finala_in_scandalul_diplomatic_de_la_Chicago_George_Predescu_Consulul_General_al_Romaniei_din_Chicago_a_fost_rechemat_in_tara.aspx

În 2005, primarul Clujului de atunci şi actualul premier Emil Boc vizitează Chicago, unde s-a întâlnit cu „senior pastorul” John Pop şi membrii comunităţii române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, el colectând la final aproximativ 300.000 USD, introdus fiind în reţeaua de interese a economice ale comunităţii locale, din nefericire, o parte dintre ele în zona escrocilor imobiliari.

Emil Boc și Daniel Buda

Iată ce spune Laurenţiu Fulga, fondatorul revistei „Spirit Românesc”, care apare la Sydney, despre povestea „convertirii” a lui Emil Boc în SUA: „Pastorul John Pop a stat în spatele acţiunii de «predare Domnului» în SUA a liderului PDL Emil Boc, acţiune pentru care i se promisese un post de diplomat în SUA!… ca urmare a faptului că PDL are un preşedinte pocăit, s-a decis să se meargă în diaspora cu mai mulţi candidaţi neoprotestanţi. Şi i-aş aminti pe stimabilul neoprotestant Mircea Lubanovici, candidat PDL pentru diaspora română din Statele Unite, şi neoprostestant Wiliam Brînză, candidat PDL pentru diaspora română din Europa”. Ambii au devenit deputaţi in Parlamentul României şi ambii sunt anchetaţi în legătură cu partenerii arestaţi şi judecaţi. Partenerul lui William Brînză este „consultantul” offshore Kiss Laszlo Gyorgy, originar din Cluj care a fost arestat la Bucureşti, pe 8 octombrie 2010, la o lună după ce reporterii incognito din Reporting Project, deghizaţi în oameni de afaceri, l-au înregistrat planificând strategii de criminalitate financiară. Kiss este acuzat de spălare de bani şi complicitate la delapidare, în două dosare penale.

Povestea continuă la Chicago cu noul consul, Lucian Leustean, apropiat şi „coleg” de breaslă cu Mihai Răzvan Ungureanu, actual şef al spionajului românesc. S-a remarcat în diplomaţie prin modul în care a făcut România de râs în cazul hoţiei practicate asupra Fundaţiei Gojdu.

Pe vremea când era secretarul de stat la MAE, Lucian Leustean şi-a făcut un nume în spaţiul public românesc afirmând că, în cazul negocierilor asupra chestiunii Gojdu, România se găseşte faţă de Ungaria în situaţia Liechtensteinului faţă de Brazilia în cazul unui meci de fotbal. Lucian Leustean şi-a bazat poziţia de renunţare diplomatică pe punctul de vedere al Budapestei, conform căruia nu mai este valabilă Convenţia din 1937 (prin care Ungaria se obligă să restituie integral bunurile Fundaţiei Gojdu de la Sibiu).

De la stânga la dreapta: Sever Cotoi Voinescu, Lubanovici, Prigoană jr, Brandza și Sebastian Bodu

Devenit consul, Leustean continuă consolidarea grupului portocaliu de la Chicago dând suport lansării PDL Chicago alături de Sever Voinescu Cotoi, fostul consul la Chicago şi europarlamentar PDL, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu, fost şef ANAF şi „nas” al unor grupuri de interese de sorginte mafiotă, Honorius Prigoană, nefericitul candidat PDL la parlament, susţinut „contra cost” de Emil Boc” din sumele „investite” de tatăl Silviu Prigoană în imobiliarele din Chicago şi partener al escrocului Adrian Tarău, un personaj care a fugit din România acum căţiva ani, după ce a fost acuzat de fapte de corupţie. Tarau este consilier în organizaţia condusă de Iosif Caza (şi el un apropiat al deputatului PDL Mircea Lubanovici), condamnat recent pentru trafic de persoane.

Clădirea în care este instalat sediul PDL Chicago aparţine vicepreşedintelui filialei, Virgil Tiran, un personaj necunoscut publicului din România, dar celebru în diaspora din America. Acesta este anchetat pentru escrocherii financiare şi imobiliare, împreună cu soţia fostului guvernator de Illinois, Rod Blagojevich, fiind suspectat de acte de corupţie. Conform investigatorilor americani, preluaţi de ,,Chicago Sun Times” şi ,,Chicago Tribune”, Virgil Tiran ar fi plătit ilegal, între 2001 şi 2004, aproximativ 108.000 de dolari comisioane firmei imobiliare River Realty, patronată de Patricia Blagojevich, pentru vânzarea fictivă de apartamente. Rod Blagojevich este, şi el, inculpat şi cercetat în stare de libertate pentru două capete de acuzare: complicitate în vederea comiterii unei fraude şi solicitare de mită, infracţiuni ale căror pedepse pot atinge 30 de ani de închisoare.

Dacă acestea vor fi dovedite de procurorii americani, Virgil Tiran îl va însoţi la ,,odihnă” în închisorile americane pe fostul guvernator. Reţinerea preventivă a fostului guvernator a dus la anchetarea a zeci de antreprenori români, majoritatea de religie penticostală, şi membri ai filialei PDL. Aceştia, conform anchetatorilor americani, s-au constituit într-un veritabil nucleu de afaceri ilegale, dirijate de fraţii Mircea şi Virgil Tiran, avându-i ca ,,locotenenţi” pe pastorii penticostali Petru Cladovan şi Teofil Scorte.

Sursa

Laboratoarele de la Cotroceni continuă strategia inventării de partide-satelit ale PDL, menite să fragementeze voturile românilor.

După nașterile cu forcepsul a partidului-televiziune de cartier a lui Dan Diaconescu, a partidului lui Miron Cozma sau a partidului de familie a mogulului de bine George Constantin Păunescu, iată că a venit vremea ca Băsescu și PDL să aducă pe lume și partidul penticostalilor româno-americani.

Este de notorietate faptul că parlamentarii pedeliști din SUA și Canada care reprezintă diaspora românescă în Parlamentul României, Mircea Lubanovici și Viorel Riceard Badea sunt membrii ai Bisericii penticostale de peste Ocean.

Ultima invenție în materie de partide a Cotrocenilor este aripa penticostală a PDL, mai exact, Uniunea Creştin – Democrată din România (UCDR), al cărei grup de iniţiativă este format numai din membri ai Bisericii Evanghelice, clujeni din România și SUA.

Ministrul Traian Igaş, chestorul Dascălu, fostul ministru Ioan Nelu Botiş, primarul Ghiță Falcă de la Arad, socrul său, fostul vicepremier Seculici şi, potrivit unor surse chiar premierul Boc, sunt toţi membri ai Bisericii Evanghelice, o comunitate importantă, atât din punct de vedere financiar, cât şi numeric. Strategia gândită la Cotroceni sună cam așa: de ce să voteze această importantă comunitate cu USL când ar putea să îşi direcționeze voturile către noua contrustrucție pedelisto-cotrocenistă UCDR.

Ziarul clujean Foaia Transilvană spune că Uniunea Creştin – Democrată din România (UCDR) este coagulată în jurul miliardarului penticostal Lazăr Gog şi a cumnatului acestuia, milionarul Victor Fărăgău. Acest nou satelit al PDL are printre membri o serie de foşti membrii ai PNL sau PNȚ-CD.

Lazăr Gog, personajul în jurul căruia pedeliștii construiesc acest partid al penticostalilor româno-americani, e anchetat pentru dispariția a peste 4 milioane de dolari din gestiunea Bisericii Emanuel Anaheim CA, USA. Acest uriaș scandal în care Gog este acuzat de furtul a 4 milioane USD a dus la scindarea în două biserici diferite, trei pastori părăsind board-ul bisericii mamă.

Diversiunea înființării Partidului Creștin Roman, în Spania, i-a determinat pe penticostalii pedeliști excluși din PNȚ-CD și PNL să se înroleze în oastea lui Victor Farăgău, cumnatul lui Lazăr Gog. Acești aventurieri politici, împinși de la spate de Băsescu și PDL sunt hotărâți să ia de la Partidul Creștin Românm, voturile evangheliștilor români de peste tot. Care nu sunt deloc puține. În jur de vreun milion de voturi este vorba.
Potrivit site-ului propriu, Grupul de iniţiativă al UCDR este format dintr-o serie de personaje controversate: Victor Fărăgău – antreprenor, Gheorghe Staniște – prezbiterian, antreprenor, David Ille – medic, Vasile Boari – profesor universitar, Mircea Căpuşan – medic, Adi Petrice – specialist ştiinţe politice, Gabi Cabău – fizician, Ioan Lupoian – antreprenor, Gabi Moldovan – prezbiter, Gabi Covaşă – pastor, Bia Marian – economist, Dorel Cotan – antreprenor, Andrei Neamţu – antreprenor.

Pentru a înțelege cât mai bine cam care e profilul moral al acestor veleitari care vor să ajungă în Parlamentul României, reproducem comentariul unui român din SUA, postat pe un forum al penticostalilor româno-americani:

Basescu-Ceausescu „Impostorii sunt un grup de pastori, oameni de afaceri crestini dubiosi si pseudo-activisti crestini ratati, avizi de putere si de onoruri publice – dupa ce au parvenit pe cai mai putin licite si transparente. Pentru a nu li se studia si verifica CV-urile, averile adunate si trecutul lor dubios au lansat la apa ideea si Manifestul Partidului Crestin din Romania (P.C.R.) – un fel de partid comunist crestin.
Din pacate in aceasta aventura au fost atrasi si multi oameni creduli, naivi si fraieri, chiar si bloggeri tineri imaturi si neexperimentati care, pentru un pumn de Dolari sau Lei, mediatizeaza proiecte politice pseudo-crestine, sortite din start esecului.”

Iar dacă la toate acestea mai adăugăm și faptul că PDL și Băsescu sunt hotărâți să modifice legea electorală și în sensul reducerii pragului electoral, atunci avem tabloul complet al modului în care în Parlament vor pătrunde toate aceste partide obscure, care nu sunt nimic altceva decât sateliți-mascați ai partidului prezidențial.

Sursa

Băsescu e ghicitor în stele?! De unde ştia el cum vor vota românii?

Cred că era informat de stapanii săi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s