Românii sunt uşor de prostit din vorbe

10002972_837417846309699_8847053696956424697_n

Un amic își exprima entuziasmat admirația pentru Dinu Patriciu,fiind pur și simplu fermecat de „viziunea” și de gândirea sa economică. Omu văzuse o emisiune la Realitatea TV,în care vorbea Dinu Patriciu și era încă în stare de transă hipnotică,vrăjit de limbajul mieros cu arome de capitalism,neo-liberalism și pragmatism al miliardarului de tranziție.

Nu am rezistat și mi-am exprimat și eu opinia,ca cetățean al unui stat democratic european,aceea că Dinu Patriciu este expert atunci când vine vorba de sifonat bani de la buget prin tot felul de combinații oneroase și complicitate cu cei aflați la putere. În schimb,când vine vorba de afaceri în economia reală,unde există piață și competiție (două cuvinte mult iubite de capitaliști),Dinu Patriciu a dovedit că este un afacerist mediocru,înregistrând multe eșecuri și pierderi financiare importante.

Bineînțeles că respectivul nu i-au convenit afirmațiile mele,fiind în continuare în transa indusă de discursul lui Patriciu. Dar ceea ce m-au contrariat au fost argumentele sale în favoarea arhitectului petrolist și mogul media. Dom ne,cică are viziune,vorbește frumos, părerile sale “în ce privește anumite decizii economice și politice luate de administrativ” sunt geniale etc. Referitor la modul cum miliardarul de carton a făcut bani,pentru amicul meu nu contează,atât timp cât “statul nu a putut să-l dovedească”.

La final a venit și cireașa de pe tort: Dinu Patriciu este un creator,care a produs în societatea românească valoare și capital (de fapt astea sunt cuvintele lui Patriciu pe care l-am auzit spunându-le și cu alte ocazii). Ce face ?!!! Ce valoare și ce capital? După ce a primit pe gratis o rafinărie și a pasat datoriile contractate în cârca statului,a vândut-o cu 2 miliarde și jumătate de dolari,după care a tocat banii pe proiecte falimentare precum “Adevărul” Holding,sau mai recentele rețele de magazine mic.ro sau macro. Iar acum văzându-se la ananghie a refăcut alianța cu Băsescu,cel care mai ieri îl înfiera ca mogul și oligarh!

Dinu-Patriciu-si-Traian-Basescu---de-la-vrajba-si-rusine--la-prietesug De aceea spun că,noi românii suntem ușor de păcălit cu vorbe frumoase și discursuri sforăitoare și demagogice. Așa au urcat pe scara socială o grămadă de actuali politicieni,așa a ajuns și Traian Băsescu președinte,prin tot felul de declarații seducătoare,după care nu au respectat promisiunile făcute,apoi au venit cu alte vorbe goale,și mai frumos ambalate și tot așa…

Din aceleași motive o armată de așa-numiți analiști a tot felul de lucruri,de la politică și economie,până la nuanța chiloților a Simonei Sensual,s-au pripășit pe la tot felul de televiziuni și mănâncă o pâine barosană,asigurându-și astfel un trai călduț și lipsit de griji. De aceea mulți escroci fac bani frumoși din servicii de consiliere financiară,de afaceri,dezvoltare personală și alte bazaconii de acest gen. De aceea e plină țara noastră de tot felul de străini care vin să implementeze aici modele de afaceri răsuflate,care,în țara lor de origine,ar fi luate în râs sau ar atrage atenția organelor de poliție.

Dacă vrem să avansăm ca societate și să ne maturizăm,trebuie să învățăm să gândim critic,să analizăm și să reflectăm bine asupra a ceea ce spune cel din fața noastră sau de la televizor și să nu ne lăsăm amăgiți de tot felul de experți în manipulare și diverse șmecherii,cu care reușesc să prostească pe mulți dintre noi ca pe niște copii naivi.

Sursa articol :

http://dantanasescu.ro/2011/07/31/romanii-sunt-usor-de-prostit-din-vorbe.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s