Conturile grase din Bahamas ale lui Basescu

646x404

ABRACADABRA cu milioane de dolari in contul nr. 3057631 deschis de PETROKLAV INC. BAHAMAS la CITY BANK LONDRA
Dupa cum reiese dintr-o sinteza realizata in perioada 2002 – 2003 de Parchetul National Anticoruptie si remisa Comisiei speciale privind raspunderea ministeriala de la Presedintia Romaniei (FACSIMIL 1), taticu’ lu’ EBA a fost la un moment dat banuit ca a jucat un anumit rol in evaporarea a unor sume semnificative in valuta din contul Petroklav Inc. Bahamas – companie prin care s-a topit FLOTA.
Afacerea respectiva nu a fost investigata de anchetatori pana la final, desi mass-media (vezi cotidianul „ZIUA”, Nr. 3937 / 24 mai 2007) a atras atentia ca la momentul disparitiei celor 500.000 USD actualul sef al statului avea dubla calitate de ministru al Transporturilor si presedinte – director general (cu drept de semnatura in banca) al boardului Petroklav (infiintata din ordinul lui Basescu Traian in 1991 si in care acesta se autonumise administrator), iar cel care l-a urmat imediat in functie la conducerea companiei din Bahamas, numitul Posedaru Romanuel, a sustinut in fata anchetatorilor ca habar n-a avut de existenta sumei respective in contul firmei „pana la efectuarea urmaririi penale” (in cauza FLOTA).
Din probele administrate de magistratii PNA, suma mentionata s-ar fi volatilizat prin contul nr. 3057631 (deschis la data de 27 iunie 1991 la City Bank Londra de catre reprezentantii Petroklav Inc. Bahamas; prin acest cont s-au rulat milioane de dolari, fara autorizarea BNR, obligatorie la acea vreme), dupa 20 iulie 1992 – data la care compania „nasita” de Traian Basescu si Calin Marinescu (zis „Shogunul”), acesta din urma fost secretar de stat la Transporturi, isi incetase activitatea. Procurorii PNA au aratat (FACSIMIL 2) ca disparitia celor 500.000 USD ar avea legatura cu ipotecarea ilegala a mineralierului Bacesti in favoarea Cristiania Bank – Oslo, in schimbul obtinerii unui credit suplimentar (si neprevazut) de 4.000.000 USD de catre holdingul Petromin Overseas Inc. Liberia (POI Liberia), controlat de CNM Petromin SA. Documente oficiale arata ca respectivul credit s-ar fi returnat dupa cum urmeaza:

3.250.000 USD – au fost virati in contul companiei „United Dutch”, care conform investigatiilor efectuate de PNA a reiesit ca nu exista;
250.000 USD – au fost virati biroului de avocatura „Sinclaire Roche et Temperley”;
500.000 USD – au fost virati la data de 28 septembrie 1992 in contul de la City Bank Londra al Petroklav Inc. Bahamas, al carei director – presedinte era ministrul Traian Basescu, cu mentiunea „for credit”, desi compania din Bahamas isi incetase activitatea din 20 iulie 1992 (conform presei, procurorii PNA detineau dovezi ca imediat dupa intrarea celor 500.000 USD in contul Petroklav Inc. Bahamas, Traian Basescu a demisionat din toate functiile detinute in compania respectiva). zaraovidiu.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s