Vestul a secatuit Europa de Est de resurse

atv-prison-capitalism-1024x614  Salariile mici din România – expresia statutului de colonie al ţării în UE – pecetluiesc acest statut, îl invederează şi prelungesc. Date făcute publice de însuşi trustul Renault arată de ce acesta va părăsi România. Renault produce la Piteşti maşini de 8-10000 euro, cu 14000 salariaţi. La Palencia în Spania produce maşini de 15-20000 euro cu 1800 salariaţi. Salariile sunt de 3 ori mai mici la Piteşti (diferenţa de statut între Spania şi România), iar productivitatea pe salariat este de 5 ori mai redusă la numărul de maşini şi chiar de 13 ori la valoare (diferenţa de înzestrare tehnologică). La Palencia, Renault câştigă din tehnologie, la Piteşti din salarii. Tehnologic, la Piteşti nu se poate fabrica ceea ce se fabrică la Palencia. În Maroc se poate face însă ceea ce se face la Piteşti, iar acolo salarile sunt de alte 2 ori mai mici. Vivat coloniile!

Renault ameninta ori de cite ori salariatii cer o marire de salariu. Amenintarea asta este o sperietoare pentru fraieri, ca sa accepte sa fie batjocoriti cu salarii de nimic, in vreme ce patronatul isi transfera bine mersi profitul in buzunare. Chiar am ajuns sa fim prostiti la fiecare incercare de a trai cit de cit decent? Oare noi romanii nu avem dreptul sa traim omeneste? Trebuie ca tot timpul sa muncim pentru imbogatirea altor state?

Sintem in preajma aniversarii comstructiei Zidului Berlinului, pe care unii il considera o tragedie, altii, dupa ani de capitalism salbatic, o pierdere si un dezastru economic adus zonei, in ultimii 25 de ani. 

Putem , fara nici o indoiala sa avem in vedere doua aspecte in analiza acestui edificiu care a creat imaginea separarii si anume:

1.In primul rind, vestuldus o campanie de recrutare masiva a specialistilor in toate domeniile, din Germania de Est, unde acestia erau foarte bine pregatiti in scolile, pe care vestul le denumea comuniste, dar care le furnizau zeci de mii de lucratori cu inalta calificare, pentru ca economiile vestice sa functioneze.

Acest aspecta  dus la o criza a lucratorilor bine pregatiti in est, in prima perioada, iar New York Times titra in 1963: „West Berlin suffered economically from the wall by the loss of about 60,000 skilled workmen who had commuted daily from their homes in East Berlin to their places of work in West Berlin.”. Deci era clar o criza a fortei de munca in Germania Federala in acea perioada, raportat la economia lor si dinamica ei.

La 10 ani dupa caderea Zidului, in 1999, publicatia USA Today, arata ca: „When the Berlin Wall crumbled [1989], East Germans imagined a life of freedom where consumer goods were abundant and hardships would fade. Ten years later, a remarkable 51% say they were happier with communism.”

Si acest procent era atunci, insa acum el este mult mai mare atit in Germania de Est cit si in intreaga Europa Centrala si de Est. Intotdeauna, apologetii capitalismului spun ca Europa nu se poate intoarce la comunism si aduc argumente teoretice departe de o realitate economica si sociala. Dar niciodata acesti sustinatori ai capitalismului nu incep analiza, intrebindu-se de ce oamenii doresc acest lucru, de ce ei considera ca acel comunism, care de fapt nu exista in practica, ar fi o solutie in actuala perioada, cine a schimbat optiunea lor pentru o viata mai buna, de ce ei nu sint multumiti cu capitalismul asa cum arata acum in lume si multe alte aspecte pe care liderii capitalisti pagandisti nu le-au luat in seama, pentru ca ar fi trebuit sa renunte si sa recunoasca caderea sistemului.

Ceea ce este extrem de interesant, este faptul ca se discuta si se discuta in vest, inainte de 1989, ca lideri comunisti minteau cind vorbeau de comunism si avanjele lui, ca minteau cind faceau raportari economice, dar nimeni nu spune daca minteau cind prezentau sistemul capitalist, pe care in opinia mea il zugraveau perfect, deci despre sistemul capitalist ei spuneau adevarul, cu siguranta ca acest adevar dur il traim acum in multe tari sub acest sistem capitalist…

Revenind la Zid, trebuie sa spunem ca divizarea Germaniei in doua state, care a avut loc in 1949 si care a durat 40 de ani, a  fost o decizie americana in totalitate si NU una a fostei URSS, dupa toate documentele la dipozitie.

 2. In anii 50, „luptatorii” americani pentru dreptate cantonati in Germania Federala au instituit o campanie de actiuni subversive, care mai de care mai aproape de un terorism al acelor timpuri, in vederea aruncarii tarii intr-o situatie economica fara iesire si crearea unei oglinzi defavorabile a lagarului estic.

Sint fapte dovedite, ca CIA si alte servicii de inteligenta americane atit civile cit si militare, au recrutat, echipat, pregatit si finantat grupuri de activisti germani sau individuali, atit din vest cit si din est, pentru a desfasura actiuni de subminare a puterii de stat a Germaniei de Est, au mers  la crearea de delivcventa juvenila pina la acte de terorism. Agentii americani au folosit metode de distrugerea statiilor electrice din diferite orase, a conductelor de gaz, a seviciilor de transport public, au fortat deraieri de trenuri, au dat foc unui numar de 12 autovehicule situate pe platforma unui tren pentru a distruge furtunele de aer  ale garniturii de tren, au folosit acid pentru distrugerea diferitelor masini si echipamente, au promovat idei de distrugere a sistemului prin incetinirea ritmului de lucru, au omorit numai intr-o singura ferma din Germania de Est, peste 7000 de vaci prin otravire, au adaugat sapun in laptele praf destinat scolilor din Germania de Est, iar cind agentii americani au fost arestati, ei detineau o cantitate mare de otrava, care era destinata introducerii in tigari, au pus nisip in turbinele fabricilor, au pus bombe cu miros puternic si neplacut in apropierea mitingurilor organizate de Partidul Comunist German si la Festivalul Tineretului din Berlin, unde au falsificat invitatii in scop de discreditare si multe , multe altele.

La pagina 56 a acestei carti, veti gasii explicatiile de rigoare.

http://vho.org/aaargh/fran/livres8/BLUMkillinghope.pdf

 In documentul Cold War International History project Working Papers(#58, Pag 9) care se gaseste la Woodrow Wilson International Center for Scholars, se poate citii :”The open border in Berlin exposed the GDR [East Germany] to massive espionage and subversion and, as the two documents in the appendices show, its closure gave the Communist state greater security.”

La finalul anilor 50, guvernul german si cel al URSS au facut o serie de demersuri catre liderii Germaniei Federale, aratind cazuri clare si dovedite de spionaj si sabotaj instrumentate de germani, dar mai ales de americani, in urma carora est germani au inchis birourile comerciale din Germania de Vest, dar nimeni nu a luat pozitie din partea occidentalilor si nu a fost dat nici un raspuns la aceste demersuri.

Sa nu neglijam si faptul ca in timp ce Germania Democrata a fost complet “defascizata”, in Germania Federala exista si exista inca numeroase formatiuni naziste, care ocupa chiar un loc in politica germana si care doresc reactivarea partidului national socialist in Bavaria, in curind.

http://www.truth-out.org/speakout/item/26667-humpty-dumpty-and-the-fall-of-berlins-wall

 Cam asa stau lucrurile si popoarele est europene incep sa realizeze mizeria adusa de capitalism si mecanismele lui favorabile unui grup si in detrimentul acestor popoare..

 Adrian Cosereanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s