Unde este industria hi-tech a investitorilor străini?

petre-roman

După 1990,străinii,prin intermediul cozilor de topor autohtone,ne-au distrus industria lui Ceaușescu,care era,în concepția lui Petre Roman, „un morman de fiare vechi”. Apoi au promis că,dacă suntem cuminți și mergem spre drumul luminos către Vest,vin ei cu investiții,cu tehnologie înaltă,cu know-how și know-how-how și o să ne dezvolte de nu o să mai putem.

Iată că au trecut aproape 25 de ani iar Valentin Lazea,economistul-șef al BNR,se plânge că industria românească este slab sau mediu tehnologizată,că productivitatea este de 8 ori mai mică decât în Germania ș.a.m.d.

isarescu-mediafax-foto-ovidiu-andrei  Industria are o pondere importantă în structura produsului intern brut şi este în creştere, însă România se bazează pe o industrie slab sau mediu tehnologizată, iar pentru a spera la o industrie înalt-tehnologizată trebuie mai întâi să realizeze o reformă profundă în educaţie, a declarat miercuri economistul-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, în cadrul conferinţei ”Economia românească la ieșirea din criză: Perspectivele și oportunitățile în context intern și european”.

Cică,pentru ca investitorii străini să investească în România,acum e nevoie de reformă în educație,infrastructură făcută tot cu banii statului, „independență energetică” și o fiscalitate mai ridicată. Cu fiscalitatea mai ridicată nu am înțeles dacă e pentru ei sau pentru cetățenii români.

Păi așa ne-a fost vorba tovarăși?! De ce ne-ați păcălit?

Sursa articol : http://dantanasescu.ro/2014/10/22/unde-este-industria-hi-tech-a-investitorilor-straini.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s