Cacealmalele lui Băsescu

base1

Articol scris de Dan Tănăsescu

Şmenarul se ocupa cu măgării şi în 2000, nu numai acum, cu Ponta. Atunci îl acuza pe Călin Constantin Chiriţă candidat din partea CDR (din care făcea parte şi Băsescu), că a luat bani de la FNI şi bancherii îi sponsorizează campania. Aşa a ajuns impostorul Primar General al Capitalei !

După instalarea lui Traian Băsescu la Cotroceni s-a încetățenit expresia „președinte jucător“. Nu știu dacă așa s-a intitulat el însuși sau este creația trompetiștilor care îl slujesc prin presă,bloguri,dar cert este că Băsescu este un președinte jucător,atunci cu siguranță joacă numai la cacealma.

Întreaga sa carieră politică este un șir lung de cacealmale,sforării,manipulări,acțiuni de șantaj,dezinformări și diversiuni media,începând cu cele de pe vremea când făcea parte din alianța CDR și terminând cu cele din actuala campanie electorală. A fost cacealmaua cu jurnaliștii răpiți în Irak,cea cu președintele „masă verde“ de la referendumul din 2012 și multe alte diversiuni mai mărunte,devenite aproape cotidiene,dar mă voi referi în continuare doar la cele care l-au propulsat până azi pe scara puterii politice.

În vara lui 2000,Băsescu candida la alegerile locale pentru Primăria Bucureștiului. În campania electorală putea fu văzut pe la emisiuni agitând în fața camerei de filmat un dosar în care pretindea că are dovezi conform cărora contracandidatul său din partea CDR (din care făcea parte și Băsescu),Călin Constantin Chiriță,ar fi primit bani de la FNI și că este sponsorizat în campanie de către bancheri. Ulterior s-a dovedit că nu existau niciun fel de dovezi în acel dosar. Și uite așa Traian Băsescu a ajuns Primar General al Capitalei.

În 2004,la alegerile prezidențiale,Băsescu a venit cu deja celebra telenovelă cu „dragă stolo“,având în ochiul funcțional o lacrimă și susținând că Theodor Stolojan s-ar fi retras din cursă,fiind șantajat cu dosare de către securitatea,evident a lui Năstase. Apoi,chiar în timpul alegerilor a provocat un nou scandal,susținând că PSD a fraudat alegerile,că are dovezi în acest sens și cerând deschiderea unei anchete. După ce a câștigat alegerile și s-a instalat la Cotroceni,a uitat și de dovezi și de anchetă. O nouă cacealma!

La alegerile din 2009 a venit cu o nouă găselniță,pe care cred că vi-o amintiți,aceea cu referendumul pentru parlament unicameral și numărul parlamentarilor limitat la 300,care s-a dovedit a fi mai apoi doar  propagandă electorală. După aceea,în ultima dezbatere televizată între candidați,i-a aplicat lui Mircea Geoană lovitura de grație cu celebra vizită în miez de noapte la vila spa a lui Ovidiu Vîntu,care,în opinia mea i-a încheiat cariera politică lui Geoană. Și uite așa,cu încă o cacealma,Băsescu a mai câștigat un mandat de președinte,evident ajutat și de servicii și de ingineriile cu voturi ale diaspora.

Acum,la alegerile prezindențiale din 2014,Băsescu vine cu încă o cacealma,poate cea mai penibilă și mai murdară dintre toate,evident cea cu Ponta ofițer acoperit în perioada 1997-2001. Lucrătura este după același tipic,adică lovitură de imagine cu dosar butaforie,fără nici o dovadă,tupeu cât cuprinde,lucrătură securistă,scopul unic fiind acela de a-și instala gagica la Cotroceni.

Marea tragedie nu este că am avut personaj ca Băsescu în funcția de președinte timp de 10 ani,ci faptul că poporul român este atât de orb și credul,încât nu realizează că Traian Băsescu nu a fost Președintele României,nu a fost nici măcar om politic,ci doar un șmenar de doi lei,care a ajuns în cea mai înaltă funcție din stat,printr-un lung șir de cacealmale,sforării și diversiuni,folosind metode clasice din arsenalul securității comuniste.

Precizez că nu mi-a cerut nimeni să scriu acest articol şi nu are nicio legătură cu campania electorală. Problema e că nu mai suport să văd atâta minciună şi mistificare a realităţii.

Sursa articol : dantanasescu.ro

„Traian Băsescu a avut parte de o revenire spectaculoasă şi a reuşit să câştige primăria Capitalei, la 18 iunie 2000, cu 50,69% din voturi. Şi numărul voturilor a reflectat competiţia extrem de strânsă. Traian Băsescu a avut 362.853, iar Sorin Oprescu 353.038. Atât primăriile de sector, cât şi Consiliul General le-au revenit celor din PDSR. Recent, liderul neoficial al PDL a declarat că, pentru a-şi atrage susţinerea unor colegi, a trebuit să le promită diverse funcţii. „Numai candidat de primar să nu fii, că nu te ocupi de campanie între turul I şi II, ci negociezi cu potenţialii susţinători ce dai”, a afirmat actualul şef al statului. Sorin Oprescu a avut propria explicaţie pentru revenirea lui Băsescu din turul doi. El l-a acuzat pe Adrian Năstase, prim-ministrul de la acea vreme, că ar fi avut o înţelegere cu Traian Băsescu, prin care se urmărea o eventuală alianţă între partide. Dacă la nivel local a înregistrat o victorie notabilă, în Parlament, PD-ul s-a clasat pe poziţia a treia, cu puţin peste 7 procente atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. Nici Petre Roman, liderul de la acea vreme al democraţilor, n-a fost mai norocos în cursa pentru şefia ţării. Roman a întrunit sub 3% din voturi, ratând funcţia de preşedinte, în favoarea candidatului PDSR, Ion Iliescu. „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s