Tu ai card de donator de organe?

istock-18130774-organ-transplant

Până la finalul lunii noiembrie CNAS vrea să încheie procesul de distribuire a cardurilor de sănătate electronice,cu cip,deocamdată neimplantat sub piele. Acestea urmează să fie obligatorii începând cu luna martie 2015. Asta înseamnă că de la acea dată nu vei mai putea mergi la doctor fără acest card.

Să vedem ce este mai exact cardul de sănătate electronic și ce informații conține!

O bucată de plastic, de dimensiunea unui card bancar, băgată într-un plic care le va stoca practic nu doar datele de identificare, ori numărul de asigurat, ci şi întregul dosar medical, respectiv grupa sanguină, Rh-ul, consimţământul pentru donarea de organe (dacă există), cel mult 10 diagnostice medicale cu risc vital şi maximum 20 de diagnostice care vizează bolile cronice, dacă este cazul.

indexorgan donation
Cred că ați sesizat din start uriașele avantaje pe care le oferă acest card minunat și cum va revoluționa el sistemul de sănătate în România.

În primul rând,va da un nou impuls economiei,permițând unor firme șmechere să facă morman de bănet de pe piața liberă și competitivă a banilor publici. Asta este indiscutabil. Gândiți-vă cât costă cele câteva milioane de carduri și după aceea cititoarele pe care va trebui să le achiziționeze medicii de familie la prețul de 50 de euro bucata!

Pe urmă,industria farmaceutică “multinațională” va avea un instrument eficient cu ajutorul căruia va putea trimite pacientului consumator oferte de nerefuzat,personalizate conform dosarului medical al acestuia și istoricului bolilor de care a suferit.

vgf Dar cred că cel mai mare avânt va lua industria traficului și transplantului de organe spre marea bucurie a celor de Pro TV. Păi vă dați seama,dacă cineva vă poate accesa datele de pe cardul de sănătate cu cip,află imediat ce stare de sănătate aveți,ce grupă sanguină și de Rh,adică dacă sunteți compatibil și vă face o ofertă pentru a dona un rinichiuț,un ficățel sau un ochișor pentru un nefericit cu bani mulți! Și dacă refuzați cumva,vă poate organiza un mic accident,care vă va transporta în donator de organe prin ,,forța destinului”. Așa că , nu uitați,când vă activați cardul de sănătate,să menționați acolo că vă dați consimțământul pentru donarea de organe,după sau în timp ce treceți în lumea celor drepți,că am înțeles că transplantul de organe se face numai de la o persoană aflată în viață. 😀

Și nu uitați: Există viață după moarte! Gândește liber! Numai la Pro TV!

Sursa articol:

http://dantanasescu.ro/2014/10/08/tu-ai-card-de-donator-de-organe.html

Un gând despre &8222;Tu ai card de donator de organe?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s