Afaceriștii privați vor să fie salvați pe bani publici

fghj  Oamenii de afaceri cer Ministerului Economiei şi Guvernului să stabilească măsuri de menţinere a capacităţilor industriale existente din România, chiar prin naţionalizare temporară a unor companii, pe fondul ultimelor anunţuri privind vânzarea activelor Lafarge şi închiderii fabricii Europharm.

„AOAR cere Ministerului Economiei să-şi intensifice analiza situaţiei în care se află industria din România şi să continue adoptarea de măsuri conforme cu interesele economice şi sociale, inclusiv adoptând decizii de naţionalizare temporară a unor companii importante (oţel, medicamente, ciment, utilităţi), chiar prin achiziţionarea temporară a unor pachete minoritare de acţiuni, care să asigure dreptul de a decide strategia acestor companii, în conformitate cu intersele actuale ale economiei“, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Cam asta e treaba cu libertariaismul și ,,piața liberă”. Când privații vor să își umfle burțile,fac gălăgie că statul e prost administrator,că pune taxe și impozite,că blochează piața liberă,că nu lasă economia să se ,,autoregleze” și pe afaceriștii harnici și pricepuți să creeze prosperitate. Dacă lucrurile merg prost,uită gargara libertariană și se întorc plângând la stat,pentru ca acesta să le vină în ajutor și să le salveze afacerile cu bani publici.

Sursa articol : http://dantanasescu.ro/2014/07/09/afaceristii-privati-vor-nationalizare-temporara.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s