Vodafone primește 8,19 milioane de euro ajutor de la stat

Așa cum spuneam și în postări anterioare,multinaționalele străine primesc subvenții de la stat. Mai nou aflăm că și gigantul în comunicații mobile Vodafone,pentru a-și extinde afacerea în România beneficiază de bani publici. Evident,banii de la stat sunt mai buni decât cei din fonduri europene!

Vodafone Technologies România SRL, compania care va opera noul centru de servicii de IT şi de suport inaugurat miercuri la Bucureşti de grupul britanic de telefonie mobilă, va primi un ajutor de stat de 8,19 milioane de euro, care acoperă parţial costurile operatorului de comunicaţii, care vor depăşi 20 mil. euro, arată datele de pe pagina web a Ministerului Finanţelor.

Compania a primit pe data de 27 iunie acordul pentru un ajutor de stat de 8,19 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente şi crearea a 450 de locuri de muncă, costurile totale ale Vodafone pentru înfiinţarea şi operarea centrului fiind însă mai ridicate. Conform datelor de la Finanţe, doar valoarea totală a costurilor salariale înregistrate de Vodafone se va ridica la 20,48 de milioane de euro.

Dacă statul ar oferi ajutor financiar unei companii de stat,cei de la UE și FMI ar sări imediat ca arși că de ce statul se amestecă în economie și intervine pe ,,piața liberă”. De asemenea statul nu ar ajuta nici în ruptul capului un român care ar dori să inițieze o mică activitate lucrativă sau vreo mică afacere locală care ar dori să se dezvolte. În schimb acordă subvenții multinaționalei Vodafone,care acționează pretutindeni pe planetă și care face profituri de miliarde,dar care nu poate să își finanțeze propriile afaceri din banii săi. Și asta propagandiștii infecți numesc libertate economică și competiție pe piața liberă!

Sursa articol : http://dantanasescu.ro/2014/07/03/vodafone-primeste-819-milioane-de-euro-ajutor-de-la-stat.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s