Metode prin care UE extrage bogăție din România

Imagine  După ce vreme de 8 ani UE a profitat de noi cât a putut de mult și ne-a ajutat să ne dezvoltăm din părți,mai ne și șantajează și ne mai și jefuiește și de ultimii bani,după ce ne-am îndatorat până peste cap la FMI.
http://dantanasescu.ro/2013/07/12/comisia-europeana-ne-amendeaza-cu-800-de-milioane-de-euro.html
În timp ce presa e plină de scandaluri,propagandă și informații irelevante,în România se petrec lucruri grave și lumea în care trăim se transformă pe nesimțite într-un coșmar pentru poporul român. Întrarea în UE,departe de a fi un lucru benefic pentru noi,a dus treptat la transformarea țării noastre într-o colonie de la periferia Europei,pe baza căreia statele vestice dezvoltate își sporesc profitul și își mențin nivelul economic ridicat. Principalele metode,prin care companiile și băncile din ,,centrul vest-european
extrag bogăție și fac profituri imense pe seama României.

1. Prin liberalizările impuse forțat de la centrul vest-european,prețurile au ajuns la fel de mari,sau mici…la fel,în periferia România,numai salariile au rămas în urmă la niveluri de câteva ori mai mici,acesta fiind mecanismul principal prin care centrul absoarbe seva economică de la periferie.

2. Liberalizările operează doar în domeniile în care este interesat centr-ul,adică produse servicii,capitaluri,dar nu și în ceea ce privește forța de muncă din România.

3. Pentru a extrage mai lesnicios profit,hypermarketurile occidentale au obținut în România amplasări înăuntrul orașelor și nu doar în afara acestora precum la ele acasă.

4. Companiile vestice își permit în România ceea ce nici prin gând nu le-ar trece să facă în țările lor de origine. Companiile străine,de fapt toate vest-europene,își arogă dreptul de a factura românilor produse și servicii în moneda centrului,cu toate că plățile în România,nu sunt permise prin lege decât în lei. Este mijlocul prin care autoritățile române sunt de fapt obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice,astfel încât respectivele firme străine să nu înregistreze decât căștiguri.

5. Nici una din companiile vest europene,care au preluat companii de stat românești,nu și-a respectat obligațiile de mediu și de investiții asumate la privatizare și cu toate nici una nu este penalizată.

6. Băncile occidentale practică în România niște dobânzi astronomice la credite pe care le justifică oficial cu așa-zisul risc de țară,deși,dintr-o demagogie nesfârșită sunt înscrise ca persoane juridice române. Este una din clasicele extracții de substanță economică de la periferie de către centrul colonial.

7. Băncile occidentale mențin sistematic dobânzi jefuitoare la credite printr-un cartel pe care autoritățile române,în urma unor presiuni externe se fac a nu-l vedea.

8. Tot în urma unor presiuni,este interzisă în România emiterea de titluri guvernamentale către populația autohtonă,pentru ca nu cumva,prin concurența făcută băncilor străine,acestea din urmă să piardă posibilitatea de a capta și folosi în interes de profit propriu,bruma de economisire de pe piața periferică numită România.

9. În plină criză,singurei bănci de stat,CEC i s-a refuzat de către Comisia Europeană de la Bruxelles,sub pretextul că ar fi ajutor de stat,majorarea cu doar 200 de milioane de euro a capitalului,pentru a fi în măsură să sprijine IMM-urile,exact în timp ce guvernele occidentale cheltuiau sute de miliarde de euro,pentru a împrumuta sau chiar naționaliza bănci proprii.

10. Structura de destinații a fondurilor europene nu are absolut nicio legătură cu nevoile reale de dezvoltare ale României,ci numai și numai cu nevoile firmelor străine pentru expansiunea în România.
Dacă nu colonie,atunci ce ?
http://dantanasescu.ro/2013/01/09/metode-prin-care-ue-extrage-bogatie-din-romania.html

UE alta cacealma

Romania se imprumuta la FMI si Banca Mondiala si finanteaza UE cu peste 10 miliarde de euro anual si UE finateaza statul Israel anual cu 10 miliarde de euro si nici nu este membru UE.

Cat priveste fondurile nerambursabile acestea sunt o alta cacealma. Romania plateste si finanteaza aceste proiecte europene nerambursabile si apoi UE le finanteaza si daca doreste UE s-a vazut ca majoritatea proiectelor sunt false si pline de minciuni si au refuzat sa le plateasca in guvernarea Basescu-Boc, cu toate că tot noi le-am finantat din taxe si impozite si asigurari sociale si TVA.

Romania primeste anual pe cap de locuitor 52,12  euro, insa cetateanul roman nu primeste mai nimic,,,, dar cetateanul roman contribuie anual cu 124,20 euro la bugetul UE.

Dar, banii sunt impartiti asa cum cere UE .

Romania se imprumuta la FMI si Banca mondiala si finanteaza UE anual cu cel puțin peste 10 miliarde de euro , din aceasta taxa impusa Romaniei vin bani nerambursabili, dar inainte de toate din taxele si impozitele impuse romanilor se platesc acesti bani nerambursabili, asa zisi de la UE si pe urma UE daca doreste da bani inapoi Romaniei sau NU.

10 gânduri despre &8222;Metode prin care UE extrage bogăție din România&8221;

  1. Poate tot mai bine cu rusu ca are robinetul la indemina si plateste la greu pentru tot ce cumpara , dece nu i-am vinde si noi ?… UE ne-a ingropat economia si continua pina ne va aduce la nivelul tarilor de mina a treia daca nu cumva deja am ajuns dar nu stim …

    • Păi,deja suntem la nivelul tarilor de mana a treia. Iar partea cu ursul este doar propaganda sa nu vedem realitatea ca de resursele noastre se folosesc tarile occidentale. Exemple sunt multe Dacia se afla la Renault din Franta,Romtelecomul la Greci,Petromul la Austrieci etc. Sa nu mai spun de bancile straine care sunt occidentale ca ne fura si primesc bani de la stat caci pe asta se bazeaza sistemul capitalist.

  2. Sper totusi ca romanii sa se trezesca si sa vada realitatea asa cum este ea, nu deformata cum vor unii sa ne-o serveasca. Ma intreb cat v-a dura aceeasta”dictatura economica” si hotie. Sper nu prea mult….!!

  3. Exista miscari care incearca sa ii uneasca pe romani….una din ele este meritocratia.ro …principiile meritocratiei spulbera toate aceste monopoluri straine si jafuri la care este supusa romania…. din pacate romanii sint inerti si nepasatori…. cit timp poporului nu ii pasa de ceea ce se [etrece cu tara, nu avem nici o sansa sa scapam de lichelele politice care favorizeaza acest jaf…

    • patim exact ca si Argentina si Islanda numai ca nu avem caracterul lor sa ne impunem si asa vor face si grecii,bravo lor,ar fi exemple exceptionale ,numai sa le aplicam!astia au iesit in strada nu ca noi!,

  4. Un lucru bun sa iesim din comunitatea europeana sa ne ridicam o industrie romaneasca si una de export bazata pe agricultura fara euro lor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s