Pervertirea imperialistă a propagandei

Imagine   Capitalismul american a fost la inceputurile lui oligarhic. Capitalismul oligarhic se caracterizează prin concentrarea proprietăţii private asupra capitalului în mâinile unui număr redus de familii, marea majoritate a populaţiei fiind lipsită de capital, obligată să trăiască exclusiv din salariu. Concentrarea proprietăţii asupra capitalului se realizează prin mijloace semi-legale, coruptie sau înşelăciune, prin mecanisme legislative şi financiare, antidemocratice, contrare intereselor marii majorităţi a populaţiei şi favorabile minorităţilor oligarhice. Americanii au avut parte de oligarhii lor: John Astor, Andrew Carnegie, John W. Gates, J. P. Morgan, John D. Rockefeller, Cornelius Vanderbilt, toti baroni talhari si astazi nume de fundatii de binefacere si patroni ai artelor. Bogatia lor, agonistita printr-un capitalism salbatic si feroce, a fost bazata pe capturarea si jaful unor bogatii care nu apartineau lor. Din nefericire, o mare parte din fostele tari comuniste au avut parte de ambele feluri de capitalism, care a generat un capitalism autohton unic in istoria societatii umane. Vom discuta despre acest hibrid care ne afecteaza si noua viata zi de zi.
Printre şmecheriile ideologice ale capitalismului se află simplificarea gândirii politice. Una din speciile acestei simplificări ce se întemeiază pe încălcarea principiului identităţii est personificarea marilor colectivităţi umane. De exemplu: România antepucistă este Ceauşescu, România post pucistă era Iliescu, Rusia este Putin, statul rus este Kremlin, America este Bush sau Obama, Irakul a fost Sadam etc. Substituirea ţării, a poporului, a statului cu o persoană este bună pentru prostirea minţii mogâldanului care trebuie să înţeleagă că nu un popor sau un stat este responsabil de o acţiune ci o persoană.
Discutarea de pe poziţii de forţă este o altă formulă operatorie în dialogul imperialist cu victimele . Ea constă în imitarea dialogului cvasidiplomatic în condiţiile ameninţării armate iminente. De exemplu SUA întâi poziţionează armele în jurul ţărilor arabe şi după aceea negociază, întâi montează rachete antiruseşti şi după aceea discută condiţiile dreptului internaţional.
Minţirea oficială este practică jurnalistică subordonată imperializării nordamericane. De exmplu Saddam Husein fabrică arme de distrugere în masă, Rusia a anexat forţat Crimeea, în România a fost revoluţie în 1989, în ţările din estul Europei a fost comunism, există state comuniste şi aşa mai departe.
Pervertirea conştiinţei morale intră în panoplia manipulării imperialiste nordamericane. De exemplu: dreptatea este o pedeapsă; dacă jefuitorii capitaliştii sunt prinşi şi condamnaţi atunci aceasta este o pedeapsă răzbunătoare.
Apologia războiului şi instigarea la înarmare sunt practici propagandistice şi manipulatorii obiţinute în propaganda imperialistă occidentală: De exemplu unii jurnalişti chiar români caută să trezească în sufletul oamenilor regretul că nu s-a continuat cursa înarmărilor europene pentru a putea ataca estul Europei. Instigarea la război este menită exterminării tinerilor pe care i-a degradat până la zombificare. După deposedare capitaliştii nu mai au ce face cu masa umană şi trebuie să scape de ei.
Alarmarea falsă este folosită de asemenea pentru a pregăti mental poporul pentru sacrificii procapitaliste. De exemplu: ne atacă ruşii, Rusia ocupă teritorii străine, Rusia încalcă dreptul internaţional.
Amplificarea negativantă este un alt procedeu folosit în propaganda capitalistă şi antinaţională. Ea constă în prezentarea unei acţiuni juste ca o acţiune distructivă ca o nenorocire foarte mare.
Utilizarea termenilor improprii. De exemplu se foloseşte termenul de comunism pentru socialism şi termenul de democraţie pentru capitalism. Pentru forma de guvernare nu se foloseşte un termen adecvat ci un termen incorect ce vizează modul de exercitare a puterii anume cel de regim. Efectul, utilizării termenilor improprii este descalificarea cunoaşterii în special a celor tineri.
Proiecţia defectelor proprii asupra adversarilor. De exemplu: foamea de teritorii a Kremlinului. ( Nu a americanilor). În condiţiile în care nu Rusia s-a dus în America de Nord ci America de Nord şi-a adus trupele în jurul Rusiei şi a Chinei.
Subiectivizarea existenţelor umane combinată cu minciunile. De exemplu nu oamenii Occidentului nu au mai suportat masacrele ruseşti ci opiniile publice occidentale nu au mai suportat masacrele ruseşti. Probabil opiniile publice mănâncă şi gaz rusesc.
Eroizarea criminalilor este o procedură propagandistică a crimei mediatice imperialiste. Ea apare de exemplu ca prezentare a ucigaşilor drept eroi ai luptei antiteroriste; americanii sunt obosiţi de atâtea lupte împotriva popoarelor teroriste ce pretind că îşi apără ţările lor. De exemplu agresarea Vietnamului este o eroică luptă antiteroristă a americanilor.
Acuzarea fără acoperire este un procedeu de manipulare a celor slab informaţi. De exemplu: crimele de război din Iugoslavia, genocidul antievreiesc din România etc.
Exprimarea în limbă străină a unor fapte reprobabile este procedeul întemeiat pe mirajul unei limbi necunoscute sau a unei limbi vorbite de un popor renumit. Se practică de exemplu expresii englezeşti pentru a masca fapte ordinare şi culpabile.
Metodele, tehnicile, procedurile şi instrumentele dezinformării şi derutării mentale practicate de imperialiştii occidentali sunt mai diverse şi mai mobile dar cele menţionate mai sus sunt utilizate actualmente de lingăii jurnalismului românesc, jurnalism aservit sacului cu bani al Occidentului.

Sursa articol original de pe :
http://dacic.wordpress.com/2014/05/05/pervertirea-imperialista-a-propagandei/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s