Zăcăminte importante, luate de marile companii pe nimic şi în secret

Imagine

Spioni care vânează informaţii despre zăcăminte secrete, companii care cumpără pe nimic şi exploatează tot ce pot. Interese de miliarde şi un stat care a distrus cu bună ştiinţă o întreagă industrie.

Profitând de slăbiciunea noastră, spionii vin să scormonească după informaţii, iar marile companii să ia pe nimic şi în secret zăcăminte importante.

Iar situaţia nu se opreşte aici. Acelaşi scenariu, mut, grotesc, umilitor pentru ţara noastră şi batjocoritor în faţa românilor indiferenţi se petrece cu cele mai multe companii.

„Toată lumea râvneşte Apusenii noştri!” De ce? Pentru că resursele care se află aici, ignorate sau ascunse voit de autorităţile noastre, sunt extrem de bogate! În martie Traian Băsescu s-a întâlnit joi, 13 martie, cu cei mai importanți oameni din industria petrolieră din SUA. Băsescu s-a întâlnit

cu Derek Magness, director general al Chevron Europe Exploration and Production, Johnny L. Hall, vicepreședinte executiv al ExxonMobil Exploration Company, dar și cu Mariana Gheorghe, director general executiv al Petrom.

Imagine Exxon Mobil anunța , ca va da drumul programului de forare în Marea Neagră. Nu este prima dată când Traian Băsescu primește vizita oficialilor de la Exxon Mobil. Și în trecut, șeful statului s-a arătat bucuros de proiectele la Marea Neagră pe care această companie le are. „Sunt bucuros că v-aţi întors. După veştile bune pe care le-am primit anul trecut, acum mă bucur să văd că menţineţi intenţiile privind explorările şi exploatările la Marea Neagră”, spunea în 2012 Traian Băsescu. Extracţia gazelor ar putea începe în 2018 În 2008, OMV Petrom şi americanii de la ExxonMobil au încheiat un parteneriat pentru explorarea blocului Neptun din Marea Neagră. Sonda Domino 1, săpată de cele două companii anul trecut, a indicat rezerve potenţiale de gaze naturale între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi. Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, a declarat că extracţia gazelor din acest perimetru ar putea începe în 2018. Americanii de la Exxon­Mo­bil speră ca alături de Petrom, să poată scoată “aur negru” de la mari adâncimi prin lucrările pe care le fac în perimetrul Neptun din Marea Neagră.
Imagine

 

ExxonMobil va aduce în peri­me­trul Neptun un vapor special făcut pen­tru Marea Neagră, a cărui con­struc­ţie a costat un miliard de dolari, Deepwater Champion. Acest mosntru ma­rin are o lungime de 229 de metri. Însă nu doar potenţialul Mării Ne­gre a atras companiile străine de petrol şi gaze în România, o ţară brăz­da­tă de cău­tătorii de “aur negru” de mai bi­ne de 150 de ani. Gazul de şist este no­ul com­bus­tibil vedetă al momentului şi, apa­rent, România ar avea potenţial şi în această zonă. Independenta energetica din partea unor compani straine ? iar noi o sa raminem cu praful de pe toba

   https://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/05/03/vom-cumpara-de-la-straini-gaze-romanesti-la-preturi-liberalizate/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s