In lumea capitalista se promoveaza ideea de bogatie, creind obsesia bolnava de a deveni din ce in ce mai bogat, iar oamenii traiesc o saracie crunta

Imagine

Ceea ce este specific intregului vest, este faptul ca cei saraci sint injectati cu ideea ca sint bogati si pot devenii din ce in ce mai bogati, iar cei bogati cu adevarat se considera saraci si vor din ce in ce mai mult, evident in detrimentul celor care sint saraci dar spera sa fie bogati.

Este paradoxal sa vezi ca in vest si mai ales in America, oamenii vorbesc mai tot timpul de bani si de posibilitatile prin care sa ii faca, a devenit o obsesie de masa, o boala comuna, chiar daca foarte putini din ei pot duce procesul pina la firsit si pot realiza ceva si avea mai multi bani.

Cine impruma acest ritm bolnavicios, care distruge in calea lui, familii, realatii personale, respect, demnitate, corectitudine si in ultima instanta personalitati ?

Peste tot, in Media si in diverse contacte care sint propuse omului de rind, se incearca sa ni se arate cum putem devenii bogati, ce mecanisme formidabile exista, care ne asteapta sa le valorificam pentru a deveni bogati si lipsiti de griji, iar noi devenim din ce in ce mai saraci si plini de griji, mai dezbinati si mai indepartati de la o bogatie pe care o visam.

Datorita faptului ca generatii intregi de americani si vestici, in general, au fost invatati la toate nivelel educationale ca devenind bogati este prima nazuinta in viata, acest lucru a creat o deformare de atitudine a lor in contact cu oamenii normali, a creat o societate de oameni invidiosi, gelosi, frustrati si tristi, pentru cei care nu au posibilitatea de a avea cit mai mult.

Mai putin de 1% dintre cei mai bogati oameni ai planetei, au acum de 65 de ori mai multa bogatie acumulata decit jumatate dintre saracii planetei.

Multi oameni nu realizeaza faptul ca ultra bogatii planetei au aproximativ 32.000 de miliarde de dolari(ceea ce se stie), stocati in paradisurile finanicare

pe intreg globul, in timp ce peste un milion de oameni merg la culcare seara fara sa fi mincat ceva.

Este adevarat ca cea mai mare parte a bogatiei nu o putem vedea, pentru ca multi dintre acesti super bogati au averi „pe hirtie”, daca ne gindim ca din cei 81.800 miliarde de dolari, care este bogatia totala a natiunii americane,

peste 67.000 miliarde de dolari le reprezinta bunuri finanicare si nu fizice.

Ce se va intimpla in cazul unei crize financiare devastatoare, care este foarte aproape? SUA va pierde peste 50% din bogatia ei. Capitalismul incetineste dezvoltarea spirituala a omenirii. … Capitalismul este intradevar satanic, iar comunismul este diabolic  http://dantanasescu.ro/2014/01/21/capitalismul-impiedica-evolutia-spirituala-a-omenirii.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s