Cozile impuse de F.M.I.: “FMI a vrut sa-i saraceasca pe romani inainte de ’89, pentru a-i scoate in strada”

Imagine

Ceaușescu garantase împrumuturile contractate de la FMI cu aurul Apusenilor! Ceea ce ştim, e că la Roşia Montană se află zăcăminte foarte importante de arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium şi mai ales WOLFRAM, toate având aplicaţii militare şi industriale strategice.

Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aero-spaţială, dar şi în ogivele nucleare. Wolframul se găseşte doar în două locuri pe planetă. În Afganistan şi în România, în Munţii Apuseni.

În 1982, România atingea vârful de plată al datoriei de 11 miliarde USD către FMI şi avea nevoie de lichidităţi pentru a nu intra în incapacitate de plată. Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plată presupunea cedarea aurului din Apuseni, cu care România garantase împrumuturile.

Institutul de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” aduce la cunoştinţa lui Ceauşescu că în Apuseni, pe lângă aur se află şi alte comori extrem de importante. Aflând acestea, Ceauşescu ia o decizie care uimeşte pe toata lumnea.

În loc să permită FMI-ului începerea exploatării din Apuseni şi de la Roşia Montană, Ceauşescu plăteşte până în 1985 întreg debitul de 11 miliarde USD. Eforturile întregii ţări au fost imense. Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului , energia electrică era direcţionată 99% spre producţia industrială, limitând astfel în multe cazuri accesul populaţiei la iluminatul casnic.

Efortul imens făcut de popor în acele vremuri viza indirect salvarea zăcămintelor din Munţii Apuseni, zăcaminte girate ca de altfel şi astăzi FMI-ului. Plătirea datoriilor înainte de termen a înfuriat rău FMI-ul astfel că am fost penalizaţi aspru prin aproape triplarea dobânzii de drept.

Exact precum un cămătar fără scrupule FMI-ul a mai luat un rând de piele de pe noi, dându-ne un nou termen pentru luna martie 1989. În martie 1989, Nicolae Ceauşescu anunţa că România şi-a achitat întreaga datorie externă, scăpând din chingile machiavelice ale mecanismelor economico-financiare perverse ale FMI. Peste doar câteva luni, în decembrie 1989, Ceauşescu era împuşcat, după aşa-zisa revoluţie iniţiată cu suportul consistent al serviciilor secrete străine, „agenturili” incriminate în ultimele sale discursuri de însuşi Ceauşescu.
După aproape un sfert de veac, la mijlocul lunii mai 2013, premierul turc Recep Tayyip Erdogan anunţă la rându-i, cu mândrie, că Turcia a achitat ultima tranşă către FMI. La doar câteva săptămâni după acest anunţ, Istanbulul şi Ankara sunt zguduite de mişcările de stradă violente ale unei populaţii care nu mai vrea să aibă de-a face cu „tiranul” Erdogan.
Interesantă coincidenţă! “Poporul este adevaratul stapan si va ramane vesnic stapan, pe destinele sale, si pe bogatiile tarii” – Nicolae Ceausescu.

Azi FMI ne ia aurul de la Rosia Montana si vor sa ne otraveasca prin gaze de sist.

Cozile impuse de F.M.I.: “FMI a vrut sa-i saraceasca pe romani inainte de ’89, pentru a-i scoate in strada”.

Planul propus de catre FMI pentru plata datoriilor Romaniei prevedea masuri de austeritate atat de drastice incat a fost refuzat de conducerea de atunci a Romaniei, fiind inlocuit cu un alt program cel preconizat de FMI, care a fost responsabil pentru saracia si lipsurile pe care le-au indurat oamenii pana in 1989. http://www.cocoon.ro/?p=1397

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s