CAPITALISMUL ÎNSEAMNĂ SPECULĂ ŞI EXPLOATARE

Imagine  Dan Tănăsescu  :

Mulţi prostovani care mor după capitalismul american nu înţeleg lucrul FUNDAMENTAL, acela că ANTREPRENORIATUL NU ESTE ECHIVALENT CU CAPITALISMUL! Antreprenoriatul se poate dezvolta şi independent de capitalism şi nu este legat nici de doctrinele politice de vreo culoare. America s-a dezvoltat şi a prosperat datorită ANTREPRENORIATULULUI, NU DATORITĂ CAPITALISMULUI!

ANTREPRENORIAT ÎNSEAMNĂ MUNCĂ ŞI INOVAŢIE, ÎN TIMP CE CAPITALISM ÎNSEAMNĂ SPECULĂ ŞI EXPLOATARE!

Ăştia sunt viitorii specialişti şi demnitari ai ţării! Generaţia Pro TV!

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/generatia-care-a-spus-nu-serviciului-de-8-ore-de-ce-tinerii-din-romania-nu-isi-gasesc-un-serviciu.html

Dacă vorbim de «ciocoi» azi la cine ar trebui să ne gândim? Poftim întrebare! La cine vrei şi, mai ales, la cine nu vrei… Evenimentele zilei ne împing spre celebra paraşutistă Elena Udrea, în vizită de lucru la moşiile de la Nana, cu gorilele după dânsa care au şi făcut prăpăd. Iar la Cotroceni, marele ciocoi al ultimilor zece ani, cel lovit în moalele capului de un referendum popular, îşi premiază cu grăbire ciocoii săi din cultură şi propagandă: ciocoiul cu cioc Pro TV Dan C. Mihăilescu, Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Comandor; “Steaua României” pentru privatizatul Editurii Politice Gabriel Liiceanu (pentru ce merite? cum se motivează?); şi Ordinul Naţional “Serviciu Credincios” în grad de Cavaler “fecalistului” H.-R. Patapievici, între alţi mulţi ciocoi de lume nouă despre care se va mai vorbi.

Sursa

De ce in capitalism tinerii sunt condamnati la saracie si in comunism aveau serviciu si locuinte asigurate de stat?

Capitalismul, ca mod de producție, este o formă particulară de a dispune și organiza social munca oamenilor, adică, mai exact spus, este un fel particular de acțiune în vederea extragerii de resurse în vederea producției . Capitalismul este separarea oamenilor de mijloacele necesare asigurării traiului și astfel transformarea muncii în marfă.

Atita timp cit politicienii Romaniei au cedat alocarea resurselor, bugetul si politica monetara strainilor, nimic nu se poate face !! Nu numai ca, privatizarea se face la comanda strainilor dar, bancherii straini controleaza ( prin rata dobinzilor) companiile si chiar bugetul familiilor din clasa mijlocie.

Controlul politic al Comisiei Europene asupra statului roman este prin design , BNR nu executa decit ordinele cartelului bancar privat de la Basel, am devenit o colonie a oligarhiei bancar corporatista prin tradarea clasei politice infiltrate si organizate in organizatii oculte de agenti straini.

Membrii ai executivului participa la sedinte secrete straine. Politica elitelor bancar -corporatiste este de abolire a natiunilor ,ca atare, si instaurarea unui guvern mondial, , UE este doar un stagiu intermediar in aceasta constructie.

Atit stinga radicala cit si dreapta radicala reprezinta doua fete ale aceleiasi filozofii colectiviste care, asigura domninatia oligarhiei prin intermediul statului politienesc, a dictaturii.

Tot circul acesta organizat ideologic, bazat pe antagonismul dreapta-stinga, nu are decit scopul de a fi o perdea de fum care sa ascunda publicului adevarata natura a acelor care , de fapt, controleaza destinele natiilor.

Media se afla in mainile lor, tot ce are legatura cu natura privata a cartelului financiar bancar este exclus din discutia publica sau academica. Sunt perfecti organizati , dispun de resurse financiare nelimitate si de cooperarea inteligentiei din domeniile supravegherii, psihologiei maselor, propagandei etc.

Puterea economica (implicit influenta asupra politicii natiunilor) se afla, in mare parte, in mainile capitalismului financiar. Capitalul financiar are o singura putere: prostia.

Oligarhii îşi privatizează profiturile şi naţionalizează pierderile provocate de jaful lor. Astfel naţiunile devin tot mai sărace, statele dau faliment, iar ei devin tot mai bogaţi.

Atit comunismul cit si fascismul au fost doua creeatii ale oligarhiei financiare. Dictaturile Hitler, Lenin, Stalin , MaoTze Tung nu au fost posibile decit cu contributia intentionata, masiva , financiara a cartelului bancherilor internationali.

În 1917 Lenin si Trosky au primit 10 milioane de dolari direct din fondul de 100 de milioane aprobat de Congres pentru operatiunile primului razboi mondial si, aditional 20 milioane prin banca reprezentata de Jacob Schiff,deasemeni Rokefeller si mai ales subsidiare ale bancilor Rothchild.

Hitler a fost finantat de Warburg si Oppenheim , banca americana Harriman a finantat pana la inceputul razboiului, nu mai vorbim de IBM, General Electric, Rokefeller oil companies.

Prin anii 30′ paradele naziste aveau lozinci cu “jos evreii”, una din acestea a fost incheiata de Oppenheim si Warburg care aveau o plancarda: ” jos cu noi”, un spirit al umorului apreciat atunci, mai ales ca, ei plateau pentru parade.

Regimul stalinist a fost puternic subventionat de bancherii din New York si Londra incit in 1936 un reprezentant al cartelului Kun Loeb a fost asterptat personal de Stalin pe aeroport, ca sa nu mai vorbim de Harriman care a stat la Moscova intre 1942-1944.

In cea ce priveste PIB-ul mondial acesta rea 69 trilioane in timp ce piata derivativelor a cunoscut cifre de 707 trilioane sau chiar un quadrilion si jumatate .

Este extrem de greu de estimat dearece derivativele sun bet-uri, pariuri peste alte pariuri, un CDO fiind pariat de multe ori. De acea din 2006 FR a renuntat sa adauge in grafic M3.

Sursa  

In America, patria capitalismului de toate felurile, unde in fiecare zi, zeci de milioane de femei si barbati traiesc un calvar, gindindu-se ca nu au suficienti bani pentru necesitatile existentale. Unul din patru americani munceste pentru 10 dolari pe ora sau mai putin, suma care este de departe mult prea mica pentru acoperirea necesitratilor primare. In multe case, ambii parinti muncesc la doua locuri de munca si totusi, daca copilul este bolnav sau masina nu mai functioneaza, nu au bani pentru a sustine aceste cheltuieli, iar in momentul cind apeleaza la debit si imprumuta bani de la banci, este practic imposibil de iesit din acest circuit vicios. Pe acest fond economic, In Romania, acest proces se deruleaza mult mai lent, datorita apartamentelor construite si platite de populatie pe timpul vechilui regim, de dinante de 89, care ofera o presiune diminuata pe bugetele de familie si da posibilitatea gasirii unor compromisuri, dar aceasta perioada se va termina din pacate si sistemul capitalist va aduce poporul roman intr-o situatie fara iesire economic. Aceste apartamente, deja platite, nu vor putea compensa saracia generala si lipsurile de tot felul si nu vor putea adapostii mai multe generatii sub acelasi acoperis, iar contradictiile vor fi de tot felul, iar lipsurile vor fi bazale si fara sansa rezolvarii. Revenind la America, pentru in continuare spun ca de acolo porneste procesul de putrefactie al sistemului capitalist, trebuie sa spune ca peste 146 de milioane de americani sint fie saraci sau cu salarii extreme de mici.

America, are cel mai mare procent de lucratori cu salariu minim pe economie dintre tarile industrializate.

Media venitului pe familie cu copii, a scazut cu 6.300 $ , din 2001 pina in 2011.

Familiile care au un loc de munca, insa au un venit mic, cheltuiesc pe benzina, intre 8,6 si 10% din venit, fara a vorbi de reparatii sau asigurare necesara auto si asta in mare parte pentru a merge la lucru si la mici cumparaturi, pentru ca practic altceva nu isi pot permite. Aproximativ 80% dintre americani traiesc de la un salariu la altul, fara a putea economisii nici un ban.

Milioane de familii sarace, care au un loc de munca, sfirsesc prin a face imprumuturi si deveni datori bancilor praduitoare.

Profitul corporatiilor pe 2012 a fost unul record al tututror timpurilor , raportat la PIN-ul American. In acelasi timp, fondul de salarii a reprezentat cel mai mic procent al tuturor timpurilor raportat la PIB.

Numarul familiilor , in SUA, care traiesc cu 2 dolari sau mai putin pe zi, s-a dublat intre 1996 si 2011.

La sfirsitul anilor 70, numai un american din 50, era asistat alimentar de stat si primea cartele pentru procurare de hrana, pe cind acum avem un american la 6,5, care este asistat cu cartele de mincare de catre stat. Unul din patru copii este inrolat in programul guvernamental de oferire de hrana pe baza de cartele.

Ce sistem poate fi acela in care sa muncesti si sa nu cistigi bani pentru a plati pentru un trai decent? Este linga noi si chiar unora ne convine, acest sistem pagubos se numeste CAPITALISM.

Sursa

Imagine

Daca intrebi americanii de Ziua Nationala a SUA, daca ei sint oameni liberi, ei raspund afirmativ si imediat. Ei cred in continuare, ca sint liberi si traiesc in cea mai democrata si libera tara a lumii. Dar realitatea arata altfel. Singura schimbare, este modul cum este impusa sclavia, care difera fata de sute de ani in urma.

Actuala sclavie, se manifesta prin politica de debite, iar daca in asa zisul comunism, care nu se poate spune ca a fost in Romania, se discuta de o teroare fizica, in care cei care se abateau de la respectarea regulilor sistemului, erau pedepsiti, ceilalti cetateni ducind o viata normala, pe de alta parte,in capitalism discutam de teroarea economica, impusa de politica de debite si modul cum sint distribuite, care afecteaza in intregime populatia statelor capitaliste.

Americanii sint sclavii sistemului financiar. Sistematic si in fiecare zi se produce sub ochii americanilor, un transfer de bogatie de la ei,cetatenii de rind, catre un numar restrins de bogati, saracii devenind din ce in ce mai saraci.

Daca intrebam americanii, unde sint cei mai multi din banii tarii, ei vor raspunde ca pe Wall Street, in miinile bancherilor, de la care ei imprumuta.

Sa ne gindim simplu pentru a extrapola un calcul simplu in lume finatelor americane si capitaliste in general. Foarte multi americani au un card de credit de 5.000$, dar cei mai multi au acumulat card-uri de credit cu sume mult mai mari.

Dar, hai sa luam un card de 5.000$. In concordanta cu regulile Rezervelor Federale, deci Banca Nationala a Americii, daca cetateanul respectiv cheltuieste banii pentru procurarea unui produs si decide sa faca plata minima fata de banca in fiecare luna la o dobinda de 20% pe an, ii va lua 49 de ani pentru a plati cardul in totalitate si va platii inapoi 26.169$ in total, iar cazurile de insolventa si plata minimala sint majoritare.

Deci, mai putem sa ne punem intrebarea daca populatiile din sistemul capitalist sint sau nu in sclavie?

Oamenilor li se spune ca nu pot ocupa un loc de munca mai bun, fara a avea o diploma de facultate sau colegiu, dar cheltuielile pentru frecventarea acestor forme de invatamint sint colosal de mari pentru americani si ei acumuleaza un debit enorm mergind la scoala.

La  momentul actual, debitul total al celor ce invata in univversitatile si colegiile americane, depaseste 1.000 de miliarde de dolari.

La sfirsitul anului 2011, 53% dintre americanii cu o diploma de invatamint superior sub virsta de 25 de ani, erau fie someri, fie angajati in locuri de munca mult sub calificarea lor, dar datori pentru scolile care le urmasera.

Cind acetsi tineri intra in viata reala, intilnesc acolo mai multe capcane financiare si tentatii, care ii duc la acumulari de debite enorme si imposibil de suprotat, practic ei muncind numai pentru bancheri.

Peste 70 din automobilele care ruleaza  pe soselele canadiene sint din banii imprumutati si datorati la banca.

Peste 46% dintre americani poseda cel putin un card de credit  la care platesc luna de luna minimum de plata, adica aproape numai dobinda. Din 1971 si pina la dfinalul anului 2011, debitul cetatenilor americani a crescut cu 1700%.

In 1983, 95% dintre americani aveau un debit de 62 de centi pentru fiecare dolar cistigat in concordanta cu datele eliberate de FMI. In 2011, americanii s-au apropiat de 1,6 $ debit pentru fiecare dolar cistigat. Este simplu de vazut in ce buzunare intra aceste sume enorme la nivel national.

Deci, putem avea dubii asupra sclaviei si cine joaca rolul de sclav si cine il joaca pe cel de master?

Debitul guvernamental federal si al guvernelor locale din SUA, este de 8 ori mai mare in 2012 decit cu 30 de ani in urma, debit pe care il platim noi toti din buzunarele proprii gaurite de taxe, fara finalitate.

Rezervele Federale sau Banca Nationala a Americii a fost  creata pentru a imprumuta guvernul American cind are nevoie, care la rindul lui plateste dobinda la banii imprumutati, evident din banii poporului, indiferent de destinatia acestor bani care de multe ori ajung in buzunarele acelorasi bancheri prin mecanisme sofisticate, lasind mase largi ale popupatiei in saracie crunta.

Numai in 2011, guvernul american a cheltuit 454 miliarde de dolari pe dobinda la debitul national pe care l-a avut de platit. Aceasta este sclavie nationala, acesta este modul cum capitalistii isi vad proprii concetateni, ca surse de venit si simple numere si asa ii lasa in saracie, spunindu-le ca este criza, o criza care pentru acesti datori nu se mai termina niciodata si in plus li se inoculeaza ideea de libertate.

Cum s-a ajuns ca oamenii sa nu fie constienti de sclavia la care sint supusi si faptul ca multe din relele vietii lor se trag de la acest sistem si subjugarea lor in interesul unui grup ?

Presa a avut un rol major si in general Media, care a indus ideea de rentabilitate si de a avea in timp scurt bani in folosinta, de a fi satsifacut, fara sa spuna vreodata ceva despre consecintele devastatoare pe care le poate genera acest proces.

Mai poate fi refacut acest sistem, mai poate el functiona in vreun compartiment, cum este legat aspectul social de dezastrul economic generat prin politica creditelor?

Intrebari la care trebuie sa raspundem daca nu dorim sa fim sclavi pentru totdeauna si dorim sa oferim copiilor nostrum un statut de om liber si decent.

Asta este sistemul pe care doreste Basescu sa il perfectioneze pe noi si copiii nostri in avantajul gastii lui de parveniti? Asta este sistemul pe care doreste Antonescu si cu Ponta sa il invete si sa le fie predat de ambasadorul SUA la Bucuresti?

Asta este sistemul care ne-ar place? Ma indoiesc profund de acest lucru si cred ca este momentul sa realizam ceea ce ni se pregateste si sa dovedim maturitatea trecerii prin doua sisteme, cei mai multi dintre noi.

Sursa: Adrian Cosereanu – http://www.alternativaromaniei.com/

De ce JOS  CAPITALUSMUL ?

jos capitalismul deoarece prefer sa imi dea statul socialist apartament cu 100 de lei chiria pe luna decat sa ma indatorez la un bancher capitalist jegos sa il imbogatzesc timp de 30 de ani sau sa platesc chirie de 200 de euro (ne-am smecherit si cerem in valuta, da?) la un proprietar jegos cu ifose de capitalist, care pentru averea asta lunara nu-mi da nici un frigider decent nu pune termopane si vrea sa ii schimb eu faianta care pica de pe pereti.

Daca stai cu chirie si daca patronul tau te da afara fix in toiul iernii cand ai milioane de plata la intretinere si cauti de lucru pe motiv ca nu are firma profit? – cum fac toti jegosii de patroni capitalisti, in special cei ce au bani de se caca pe ei, dar schimba angajatii ca pe ciorapi. In aceasta situatie mentalitatea capitalista te lasa flamand si pe strazi, caci esti doar o cifra pe un stat de plata.

Am vrut sa postez comentarii pe baza experientelor personale cu care se confrunta majoritatea tinerilor de altfel. recunosc ca ma aprind repede cand vine vorba de acest subiect. mai ales pentru aspectul pe care l-am spus mai devreme, al ratelor la banci pentru cumpararea unui apartament. acest capitalism sau piata, este sclavie in toata regula. la bancheri. Am si eu o intrebare: Ce interes ai sa aperi un sistem corporatist condus de niste jigodii care ne tin sclavi ? Piata libera? capitalismul tine piata captiva si sub control definitie pe scurt: capitalism = dictatura bancherilor. zici de IMM-uri? pai te inghit marile supermarketuri si corporatii. definitie pe scurt: capitalism = dictatura bancherilor. zici de IMM-uri? pai te inghit marile supermarketuri si corporatii.

Proprietatea privata NU este capitalism.

Capitalismul presupune imbogatirea unui grup mic de oameni prin promovarea consumului in masa. Bani care produc mai multi bani. Asta este capitalismul. Ochiul dracului. Deci, satanism. Capitalismul este un mecanism de imbogatire, nesustenabil, caci resursele sunt FINITE, ceea ce presupune sa ai putini bogati si multi saraci. Ca sa avem capitalism pentru toti, am avea nevoie de resurse INFINITE.

Capitalismul de orice fel este imoral. vanzarea de tutun, droguri legale, sex, pornografie, nuditate, scandal, cata vreme exista cerere e si .. oferta. chiar daca e nociv produsul. Capitalismul il exclude pe Dumnezeu si legile Lui, deci, este satanic. ce nu e clar? guvernarea fara Dumnezeu duce la dezatru.  într-un sistem capitalist, un individ este fortat sa incalce legea 1. banul devine dumnezeu. intr-unul comunist, statul este dumnezeu.

“Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine”. Repet: intr-un sistem capitalist, un individ este fortat sa incalce legea 1. banul devine dumnezeu. intr-unul comunist, statul este dumnezeu. “Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine. Sa nu te inchini lor, si sa nu le slujesti”.

Într-un sistem capitalist, nu esti obligat sa venerezi banul, dar sistemul este de asa natura conceput incat sa te indatoreze. Acest lucru il realizezi atunci cand ai familie, si angajatorul te obliga sa pui cariera mai presus de familie. Ai taxe si impozite de platit, sau rate la banca.

Ajungi sa neglizezi si biserica fiind preocupat sub presiunea sistemului sa faci bani, ca sa nu faci foamea. Oricum o dai, intr-un sistem capitalist ajungi sa te indatorezi, indiferent ca iei o electrocasnica in rate sau ca iei masina sau apartament. Banii devin dumnezeii nostri.

(AM CITAT CÂTEVA COMENTARII DIN ACEST ARTICOL) http://tudorvisanmiu.wordpress.com/2013/09/03/de-ce-jos-capitalismul/

P.S Mă bucur că mai există și tineri care știu ce inseamnă capitalismul și cine sunt cei care profită de pe urma omului de rând.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s