De ce numarul 13 ar fi unul malefic?

Imagine

Auzim des spunandu-se ca numarul treisprezece e un numar care aduce ghinion si mai ales ca nu trebuie sa fim niciodata treiprezece la masa, si multi se intreaba ce-i de facut, pentru ca sunt tulburati de tot felul de povesti despre acest subiect.

Pentru a intelege de ce numarul treisprezece a fost considerat un numar malefic, trebuie sa incepem prin a ne opri un moment asupra numarului doisprezece. O zi se imparte in de doua ori doisprezece ore, un an in doisprezece luni si exista cele doisprezece semne ale zodiacului. In Biblie, numarul doisprezece se gaseste de mai multe ori: Iacob avea doisprezece fii care au fondat cele doisprezece triburi ale lui Israel; aceste doisprezece triburi erau reprezentate prin doisprezece pietre pretioase care figurau pe pectoralul marelui Preot Aaron, fratele lui Moise. Ierusalimul celest descris de sfantul Ioan in Apocalipsa este asezat pe doisprezece temelii de pietre pretioase si zidurile sale au doisprezece porti care sunt doisprezece perle.

Doisprezece este deci numarul a ceea ce este terminat, a ceea ce formeaza un tot, un intreg: o zi, un an, un popor, un oras. Treisprezece este doisprezecele plus unu, si acest unu care vine sa se adauge este in afara ansamblului; el este ca un element strain, si daca nu este pur, daca nu vibreaza in armonie, tot ansamblul este amenintat. Iata de ce numarul treisprezece e considerat ca un numar dificil care aduce incercari grele si chiar moartea.

Acum, putem spune de asemenea ca acel unu care se adauga la doisprezece reprezinta un inceput al unui alt ciclu, sau a unui alt ansamblu. In Stiinta initiatica, moartea nu a fost considerata niciodata ca ceva definitiv, ci ca un inceput a unei vieti noi. Numarul treisprezece nu e deci un numar malefic, dar el nu suporta impuritatile si dizarmonia. Si cum e foarte activ, dinamic, acest numar poate da peste cap creaturile care nu poseda calitatile feminine de bunatate, dragoste si blandete pentru a compensa influenta sa.

In planul fizic, numarul treisprezece este legat de cruce (1 + 3 = 4), deci suferintelor. Crucea este dezvoltarea cubului in spatiul cu doua dimensiuni, si cubul, schematic, reprezinta o inchisoare.

Cu toate acestea, daca numarul treisprezece actioneaza nefavorabil asupra creaturilor, aceasta nu tine de el, ci de maniera particulara in care fiecare creatura primeste influenta sa si influentele ce-l inconjura. Aceasta e valabil de asemenea pentru apa, aer, lumina, si chiar pentru hrana: fiecare creatura le primeste intr-un fel particular, aceasta depinde de sanatatea sa, de structura sa, de dezvoltarea sa, de elevarea sa spirituala. Unii sunt stimulati, altii se imbolnavesc, altii se pun sa reflecteze.

In ele insele, numerele, ca multe lucruri in viata, sunt neutre, dar actioneaza diferit depinzand de individ. Pentru un Initiat, care stie sa transforme totul, numarul treisprezece poate fi foarte favorabil, atunci cand busculeaza pe alti oameni; e un numar care curata, care purifica, si cei care nu pot rezista acestei purificari sunt rejectati sau eliminati. De aceea e mai bine pentru ei sa-l evite, mai ales sa evite sa se aseze treisprezece la masa. Ce este curios, e ca adesea nenorocirile, accidentele ce se produc in acel moment cad asupra celor mai tineri, care pot chiar muri.

Almeea.com

Faptul Ca “Marele Sigiliu” este un simbol ocult masonic  este un fapt dovedit prin scrierile părinţilor fondatori şi documentaţia masonica.Nu este nici o teorie a conspiratiei aici..Iată-aici  sensul său ezoteric şi utilizarea sa în logo-uri corporative.

3307099402_9f7c9d83ac

Nici un alt simbol nu întruchipează atât de perfect  natura oculta a rădăcinilor Americii. Marea Piramide şi  Ochiul-Atotvazator sunt imprimate pe  bancnota  şi sunt folosite în numeroase logo-uri corporative. Acest lucru ar putea sa va deie  o idee despre cine deţine controlul financiar şi  lumea afacerilor.

Societatile Secrete Si Rolul Lor In America.

Fratiile Secrete ( rosicrucienii, Francmasoneria si Illuminati au menţinut idealul democratic în viaţă, prin Evul Mediu şi pe ascuns organizarea reapariţiei ei în lumea occidentală.

“De peste mai mult de trei mii de ani, societăţile secrete au lucrat pentru a crea fundalul cunoştinţelor necesare pentru  stabilirea unei democraţiii liuminate între naţiunile lumii.”-Manly P. Hall, Secret Destiny of America

Sir Francis Bacon, un filosof britanic, om de stat, om de ştiinţă, avocat, jurist, autorul şi primul Mare Maestru al Masoneriei moderne, a scris în 1623 “The New Atlantis” Unde el prevede America ca fiind un teren organizat şi condus de filozofia Rosicruciana, Această carte profetică descrie un pamant în care instituţiile ştiinţifice şi filozofice au domnit în inima Imperiului uman.

baconfrontispiece

În forma unui voiaj imaginar,Bacon foreshadows – instituţiile Americane puternic influenţate de filozofiile oculte.

Tribute aduse lui Francis Bacon şi faimosului sau citat: “Cunoaşterea înseamnă putere”pot fi găsite peste tot in Washington DC, dovedind importanţa sa în ochii părinţilor fondatori.

Noua Naţiune Americană a fost, de asemenea, sub influenţa Illuminati, un ordin european ocult, considerata de Winston Churchill ca fiind forta ascunsa din spatele Revolutiei Franceze. George Washington discută influenţa lor în America intr-o scrisoare scrisă în 1798.30457_f260

Traducerea Scrisoarei ( Lb Engleza )

Mount Vernon, October 24, 1798.
Revd Sir: I have your favor of the 17th. instant before me; and my only motive to trouble you with the receipt of this letter, is to explain, and correct a mistake which I perceive the hurry in which I am obliged, often, to write letters, have led you into.
It was not my intention to doubt that, the Doctrines of the Illuminati, and principles of Jacobinism had not spread in the United States. On the contrary, no one is more truly satisfied of this fact than I am.
The idea that I meant to convey, was, that I did not believe that the Lodges of Free Masons in this Country had, as Societies, endeavoured to propagate the diabolical tenets of the first, or pernicious principles of the latter (if they are susceptible of seperation). That Individuals of them may have done it, or that the founder, or instrument employed to found, the Democratic Societies in the United States, may have had these objects; and actually had a seperation of the People from their Government in view, is too evident to be questioned.

După cum putem vedea, George Washington a recunoscut influenţa ascunsă de Illuminati în procesul de modelare a Statelor Unite şi a susţinut că “nimeni nu este cu adevărat mulţumit de acest lucru” decât el. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere faptul că   Washington este considerat unul dintre cei mai importanti francmasoni din istoria Americii.

washington576x5721 “Washington ca un mason” –  gravură

washington3

O alta imagine masonice – Observati Ochiul Atotvazator a “Marelui Arhitect”

Marele Sigiliu, O Semnătură Masonică

Marele sigiliu al Statelor Unite are doua fete. Prima fata poarta motto-ul E pluribus unum (13 litere) si prezinta un “vultur” (in realitate un phoenix) purtand in gheare un manunchi de 13 sageti, respectiv o ramura de maslin cu 13 frunze si 13 fructe, avand deasupra capului 13 stele, aranjate deloc intamplator, chiar in forma celebrei Peceti a lui Solomon. Piramida cu 13 niveluri, inscriptiile latinesti Annuit coeptis (13 litere) si Novus ordo seclorum si ochiul “atotvazator” apar pe “revers”. Intalnim astfel o prima ciudatenie – si anume cele doua fete ale sigiliului. Sigiliul este pe post de stampila, folosit pentru a autentifica anumite documente, de ce este nevoie de un revers al unei stampile?

In realitate, ambele fete ale Marelui Sigiliu, fiecare continand anumite simboluri, au existat inca din perioada Congreselor Continentale – primele “guverne” americane, alcatuite din reprezentanti ai coloniilor.

In anul 1776 adoptarea formala a Declaratiei de Independenta s-a facut de catre un grup de 56 de semnatari, dintre care 52 erau membri declarati ai francmasoneriei. (De altfel toti cei 15 generali de varf ai lui Washington erau masoni, 5 dintre ei chiar mari maestri. Istoricul mason Mackey pretinde ca Washington insusi era mare maestru al lojei Virginia). La cateva ore dupa adoptarea Declaratiei de Independenta, un comitet alcatuit din Benjamin Franklin (mason din 1731), Thomas Jefferson si John Adams s-a intrunit pentru a concepe Marele Sigiliu. Cei trei au invitat pe Pierre Eugène – artist sa li se alature. Congresul Continental nu a aprobat insa sigiliul realizat de acestia. Ca urmare, in anul 1782, Congresul i-a desemnat pe William Barton, o autoritate in materie de simboluri si heraldica si pe Charles Thompson, secretar al congresului, sa finalizeze acest demers. Astfel s-a nascut dublul Sigiliu al Statelor Unite folosit si in prezent.

Primele schite ale reversului sigiliului american contineau piramida masonica neterminata, avand motto-ul Deo favente perennis (Gratia nepieritoare a lui Dumnezeu). Ele au fost respinse de catre primul comitet pentru stabilirea sigiliului (desemnat in 1776), precum si de cel de-al doilea. Abia in 1872, piramida neterminata a fost completata cu ochiul “Providentei”, plasat deasupra ei.

Aici sunt prezentate cele mai importante propuneri.


great_seal_du_simitiere_proposal_sketchPpropunerea prezentată în cursul primului comitet  “Ochiul Intelepciunii” într-o glorie radiantă Triunghi al cărui se întinde pe Scut şi dincolo de imagine” continental_50_note_1778_pyramid ^  piramida lui  Hopkinsoîn 1778. “Perrennis” înseamnă “De-a lungul veacurilor”bartongreatsealdesignreverse Propunerea lui  William Barton  – Al treilea Comitet

Elemente alese din cele 3 comitete – Au fost combinate pentru a crea sigiliul original.596px-us-greatseal-reverseCele trei piramide de mai sus, fiecare contine exact 13 pasi.Se spune ca reprezinta originea celor 13 colonii ale americii, numărul 13, de asemenea, poartă o semnificaţie importantă ezoterica: Este unul dintre numerele sacre alle Francmasoneriei si o figură importantă în numerologie oculta..

Piramida si Ochiul AtotVazator sunt tipice simboluri masonice şi pot fi găsite în numeroase cazuri.963-eilatmason1 Monument Masonic in Israel Cu Ochiul Atotvazator In topul piramidei.perseverancelodgehongkongOchiul Atotvazator In Interiorul unui triunghi

the_kneph02îIn acest simbol antic – Doi ochi în interiorul a două triunghiu

Pana in 1934 au aparut bancnote de 1 dolar care nu aveau imprimat reversul sigiliului. Acesta a ramas necunoscut publicului larg american pana in 1935, cand Presedintele Franklin Roosevelt a cerut Trezoreriei sa tipareasca pe bancnota de 1 dolar si fata si reversul sigiliului conceput cu 150 de ani inainte. Prima varianta a bancnotei avea “vulturul” in stanga si piramida in dreapta. Roosevelt a cerut mutarea in stanga a piramidei.

O remarca interesanta este ca in actualul sigiliu american, ochiul din varful piramidei este un ochi stang. In simbolismul universal, Ochiul Providentei divine este cel drept. Merita sa amintim aici celebra expresie “Banul este ochiul dracului”.1$_

Bancnota americana de 1 dolar este un socant exemplu de simbolism masonic. Pe fata ei este imprimat portretul lui Washington, unul dintre principalii revolutionari masoni care au contribuit la fondarea Statelor Unite. In dreapta portretului lui Washington, se observa emblema Trezoreriei, care inglobeaza simbolurile masonice ale echerului, cheii si balantei si 13 stele dispuse pe echer, dupa cum se observa in imaginea de mai jos. In privinta reversului bancnotei, el are infatisarea de mai sus abia dupa 1935 din vremea marelui crah bursier. Sigiliul american, cu cele doua fete ale sale, este intesat de simboluri masonice, in centrul lui aflandu-se ideea-forta de unificare. Desigur, neintamplator, cuvantul “one” (unu) se repeta de 6 ori. IN GOD WE TRUST se afla in centrul reversului bancnotei, deasupra cuvantului ONE.

De la baza catre varf, treptele piramidei masonice corespund urmatoarei ierarhii: umanistii, francmasonii fara sort, lojile albastre, cluburile francmasonice mascate (Rotary, Lions, etc), ritul York, ritul scotian 1-33, comunismul, Marele Orient, B’nai Brith, Clubul celor 500 , Clubul celor 33, Consiliul celor 13 (grupare secreta condusa de clanul Rothschild), pe cea mai inalta treapta fiind situata Casa Rothschild. MCDCCLXXVI este numarul roman ce reprezinta 1776. Anul 1776 reprezinta formal anul in care s-a adoptat Declaratia de Independenta, insa printre altele reprezinta si anul fondarii lojei francmasonice denumita “Illuminati” de catre Adam Weishaupt (1 mai 1776). O alta semnificatie a anului 1776, reprezinta construirea Turnului Babel mentionat in Biblie, daca s-ar lua ca anul 0 – anul nasterii lui Adam.

Motto-ul Novus Ordo Seclorum a fost creat de catre Charles Thompson, in iunie 1782. El a folosit, se pare, un vers din Eneida lui Virgiliu, Magnus ab integro seclorum nascitur ordo (”la nastere mareata si reinnoita ordine a veacurilor”), in care Sibila (profeteasa) din Cumae prevestea noua era de pace adusa de Cristos. O alegere interesanta, am spune noi, care corelata cu ochiul stang “atotvazator” ne poate pune pe ganduri. Filosofia masonica afirma ca omul “neinitiat” se afla intr-o stare animalica, grosiera. Prea putin luminat sau chiar lipsit de “lumina” spirituala pe ca o ofera, se zice, doctrinele masonice, el poate fi asemuit cu o piatra imperfecta, necioplita si neslefuita. In schimb, omul “initiat” este educat, sofisticat, disciplinat si cultivat. El tinde catre “perfectiunea spirituala” si poate fi asemuit cu o caramida, cu o piatra cioplita, slefuita. Piramida masonica este construita exclusiv din pietre slefuite, alese cu meticulozitate de asa zisii “zidari”, care examineaza cu atentie defectele pietrelor si le resping pe cele “imperfecte”. Teoria conspirationista afirma ca zidarii (”pietrele perfecte”) sunt masonii de rang inalt si uneltele lor, iar proiectul lor consta in “innoirea” si reformarea (Perestroika sau Tikkun Olam) intregii lumi. Astfel, pentru a construi o Noua Ordine Mondiala, ei trebuie mai intai sa o distruga pe cea veche, conform devizei lor: Ordo Ab Chao (Prin haos la ordine) afirma aceeasi teorie conspirationista.

Celalalt motto – Annuit coeptis, inseamna “inceputul a fost incuviintat”, fraza referindu-se, printre altele, la reusita intreprinderii conspirative de punere a bazelor statului masonic american.

Sub indrumarea lui Haym Salomon si a lui Benjamin Franklin, a fost introdus in Marele Sigiliu al Statelor Unite simbolul ochiului “atotvazator”, in interiorul pietrei unghiulare din care emana raze solare. Multi au presupus ca ochiul este cel al lui Osiris, zeul-soare al Egiptului antic sau al fiului sau, Horus. Acest lucru este in parte adevarat, dar lucrurile nu se opresc aici. Iata ce nota in aceasta directie Albert Pike, fost Suveran Mare Comandor: “Soarele … este Ochiul Atotvazator al Lojilor noastre. […] Steaua Stralucitoare (”Marele Arhitect, completam noi”) a fost recunoscuta ca emblema a Omniscientei, a Ochiului Atotvazator, care in viziunea anticilor era Soarele”. Adevarata identitate a Marelui Arhitect este deghizata sub o multime de deghizari si subterfugii. El este, pretind masonii – “Soarele”, “Hiram Abiff”, cel care poarta un “Nume Inefabil”, “Ein Soph”, “Marele Arhitect al Universului”, “Abaddon”, “Mahabone”, “Jahbuhlun”.HaymSalomon

In ceea ce-l priveste pe Haym Salomon – un evreu din Polonia, pana recent, putine manuale de istorie ii pomeneau numele. Francmasonii il numesc insa, cu mandrie – finantatorul Revolutiei Americane. Se zice ca ar fi fost agentul clanului Rothschild in America. In onoarea lui s-a ridicat si o statuie, la Philadelphia.

Fata sigiliului repeta prin diverse elemente motivul numarului 13. Astfel, pe ea apare un phoenix care poarta in ghearele piciorului stang 13 sageti, in ghearele piciorului drept o ramura de maslin cu 13 frunze si 13 fructe, iar in cioc inscriptia E puribus unum, avand 13 litere. Deasupra phoenixului, 13 pentagrame formeaza Pecetea lui Solomon. Aripa dreapta a phoenixului are 32 pene mari, iar cea stanga 33, corelate cu ultimele grade ale Ritului York. In simbolismul universal, phoenixul reprezinta moartea si renasterea ciclica a naturii si a lumii, in general. Asocierea sa cu aparitia atat de fortata a numarului 13 (simbol al mortii si al distrugerii) este o alta tema la care merita sa ne gandim. Numarul 13 mai simbolizeaza si cele 13 grade ale ritului York. Motto-ul ce apare aici – E pluribus unum (Dintre mai multi – unul singur, sau altfel spus – Unul singur deasupra tuturor) ne poate duce la ideea de unificare fortata (prin prezenta sagetilor) a tuturor guvernelor, sistemelor monetare si religiilor, prin crearea unui stat unic, condus de un singur om, idee care este dealtfel intens amintita de asa-zisa teorie conspirationista.

Extrem de semnificativ este faptul ca, suprapunand peste triunghiul ce incadreaza piramida un triunghi identic, orientat invers, varfurile acestora indica literele A, S, M, O, N din logo-urile latine. ASMON este conform legendei, o entitate ce pazeste Templul lui Solomon, iar prin anagramare, rezulta cuvantul MASON.

Revenind la paragraful despre ASMON, dacă modul de găsire al acestor litere poate părea exagerat (deşi marcajul cu roşu reprezintă bine-cunoscuta Stea a lui David), putem atunci să luăm în consideraţie un alt mod de obţinere al aceloraşi litere – prin suprapunerea peste imagine a celebrului simbol masonic – echerul şi compasul.

Se pot face nişte speculaţii legate de reversul sigiliului, peste care suprapunându-se aceleaşi forme, apar cuvintele RLATO (“R” de pe aripa dreaptă (Right wing), “L” de pe stânga (Left), “A” de pe săgeţi (Arrows), “T” de pe penele cozii (Tail) si “O” de pe ramură de măslin (Olive)). Dacă ar fi să aplicăm acelaşi algoritm prin care am obţinut MASON din ASMON, vom obţine ARLTO din RLATO. Putem crea din această rădăcină Arlington sau Charleston, două oraşe americane, şi mai departe, puteam lega de ele anumite evenimente, locaţii, dar deja ne depărtăm prea mult de subiectul articolului nostru. Amintim totuşi că în oraşul Charleston (situat la 33° latitudine nordică (gradul 33 fiind cel mai înalt grad în masonerie) – a fost înfiinţată prima loja masonică de rit scoţian din America de Nord.

Un alt simbol fascinant prin semnificaţiile sale şi care scapă uşor vederii este o bufniţă pe faţa bancnotei.

Poate părea amuzant, insă conotaţiile acestui simbol sunt cât se poate de serioase. Astfel, bufniţa este asociată în mod tradiţional atât cu înţelepciunea, cât şi cu moartea. Unii ar putea spune că cele două noţiuni se împletesc una cu alta. Fiecare din noi cunoaşte fără îndoială vechea zicală că atunci când o bufnită se stabileşte pe lângă o casă, aduce moartea unei persoane din respectiva locuintă.

În mitologia greacă, bufniţa este simbolul Atenei. Există chiar şi o monedă reprezentând-o pe zeiţa Atena pe avers, iar pe revers – o bufnită. Atena avea patru atribute principale: înţelepciunea (simbolizată de bufnită), măestria în arta războiului (simbolizată de un scut), castitatea şi măestria în arta meşteşugurilor.

În mitologia sumeriană însă, zeiţa morţii era reprezentată ca o femeie goală flancată de două bufniţe. Se poate face o corelare cu Lilith, vechea zeită ebraică, o entitate demoniacă, identificată cu această pasăre. Am putea spune foarte multe despre Lilith, ne vom limita însă doar la faptul că în tradiţia kabalei, ea este menţionată ca fiind prima soţie a lui Adam, de sorginte angelică, decăzută însă între timp, devenită demon, care işi putea schimba înfăţişarea la vointă. Interesant este faptul că deşi mai peste tot se afirmă că picioarele sale sunt ca cele ale pasarilor, în reprezentările sale ele sunt clar picioare de reptilă. Ne oprim aici cu comentariile legate de Lilith, deşi am mai putea scrie în continuare multe lucruri interesante despre ea.

Poate cea mai interesantă paralelă legată de simbolul bufniţei de pe bancnota de un dolar o reprezintă asocierea ei cu Bohemian Groove. Pentru cei care încă nu se simt suficienţi de intrigaţi de informaţiile prezentate până acum, Bohemian Groove este un club masonic, ai cărui membri se întâlnesc o dată pe an într-o asa zisă vacantă la Bohemian Grove – o pădure din nordul statului Carolina (locul de unde se trage si numele clubului). In imaginea din stânga este simbolul clubului – o bufnită stilizată. La intrarea în tabăra ce se organizează în respectiva locaţie este o avertizare pentru cei care nu-şi au locul acolo – o bufnită în jurul căreia sunt scrise cuvintele shakespeariene: “Weaving spiders come not here” [1].

Amintim… doar aşa ca fapt divers că din acest grup fac parte preşedintele George W. Bush, vice-presedintele Dick Cheney, Henry Kissinger, Colin Powell, sau Ronald Reagan, George Bush, etc. Clubul numără în total aproximativ 2700 de membri, toţi – bărbaţi, o adevărată elită de pe întreg globul pământesc. Deşi măsurile de securitate sunt extreme, nici un ziarist neavând voie să participe la respectivul eveniment, se spune ca invitaţii participă printre altele la un ritual ocult în care se venerează o bufnită gigantică din piatră [1][2][3] care ar reprezenta pe Moloch.

Să revenim insă la bancnota de un dolar, despre care dacă nici pană acum nu suntem convinsi de complexa ei simbolistică masonică, am păstrat pentru final argumentul forte – si anume – figura lui George Washington de pe respectiva bancnotă.

George Washington, primul presedinte al Statelor Unite intre anii 1789-1797 a fost un mason al ritului scotian, apartenenta sa la masonerie fiind recunoscută de către toate organizatiile masonice internationale, iar figura sa este amintită cu mandrie de către masoni. Există numeroase monumente dedicate lui George Washington, este chiar si un stat care ii poarta numele, el fiind cel mai omagiat presedinte al Statelor Unite.

De departe cel mai impunător monument dedicat acestuia este obeliscul Washington Monument [1][2] din Washington DC, o constructie inaltă de 555 picioare si 5.1/8 inci, avand lătimea laturilor de la baza de 55 picioare 1.1/2 inci. Nu vom mai vorbi despre obeliscuri sau despre semnificatia numarului 5, vom mai adăuga doar ca in Alexandria, Virginia există George Washington Masonic National Memorial [1][2]. Clădirea apartine unei loje masonice – Loja 22 Alexandria, aceeasi loja in care a activat si Washington (mare maestru din 1788). Aceasta clădire este singura clădire masonică sprijinită si intretinută de 52 mari loje ale Statelor Unite. Clădirea mai adăposteste de asemenea si colectia lojei Alexandria care contine in cea mai mare parte obiectele masonice apartinand “fratelui” Washington.

Marele sigiliu caracteristic- Marii Piramide din Gizeh, care nu a fost niciodată terminata din cauza lipsei Varfului piramidei.  fapt ce a facut ca cercetatorii sa concluda ca  Marea Piramida a fost menita să fie neterminata. Constructorii ar putea fi vrut să semnifice faptul că numai  Dumnezeu lor este complet (  Horus )  In Marele Sigiliu Ochiul AtotVazator a a “Marelui Arhitect”  completeaza în mod eficient  piramida. Utilizarea piramidei in sine este un semn semnificativ pentru ordinele oculte..Neterminarea piramidei este o referire evidenta la un proiect neterminat ( Noua Ordine A Erelor ) care este  “supravegheată” / si de Dumnezeu. Piramida va fi complet doar atunci cand Noua Ordine Va fi instaurata pe Pamant.

Reprezentarea lui dumnezeu cu un singur ochi este de natura ocuta şi asi are rădăcinile sale în simbolismul egiptean – Ochiul lui Horus.eye-horus-tattoo-big

Unii autori au sustinut ca Ochiul Atotvazator a fost, de asemenea, folosit pe monumente creştine, prin urmare dezaproband faptul ca este un simbol masonic.Ei însă omit faptul că masonii au construit numeroase biserici şi catedrale, încă din evul mediu, care încorporează simbolurile lor în moduri subtile si totusi vizibile.

Reversul Marelui Sigiliu reprezinta ,de asemena Omul –  O combinatie a corpului fizic ( piramida), precum si un suflet divin ( varful  piramidei plutitor ) care face parte din lumea spirituală.Pentru a accesa divinitatea prezente în fiecare fiinţă umană, trebuie să se obţină “iluminare”

Acelaşi principiu poate fi aplicat în lume ca un întreg. În acest caz, societatea este reprezentată de piramida, şi varful plutitor a  piramidei ( capstone ) reprezintă elita iluminat – care au ajuns la” divinitatea” virtuale – supraveghand  masa de oameni.

In zilele noastre se spune ca  Illuminati intrupeaza “gradele ascunde” ale masoneriei rezervate  celor care au atins cu onoare -gradul 33.. Varful plutitor a piramidei (capstone), de asemenea, s-ar putea referi la membrii acestor grade ascunse.

Folosirea Marelui Sigiliu In Logo-urile Corporatiilor

Multe companii incorporeaza unul sau mai multe simboluri a Marelui Sigiliu în termen de logo-urile lor corporative.

Iată câteva exemple:

fidelity-investments

Piramida separata de varful Illuminat

aol20logo

AOL – Ochi intr-un triunghi / piramida

iaologo

Un fel de raza-mortii a ochiuliu intelept

birthright20israel20logo120smaller

Ochiu intr-un triunghi / piramida – compasul si echerul – toate specifiv masoneriei

cbs

Marele – Ochi Atotvazator

timewarnercable_logo_1

Ochiul Atotvazator- Si pare a mai fi ochiu atot  “auzitor”

Sursa : http://revolutiaiubirii.wordpress.com/2009/09/04/piramida-si-ochiul-atotvazator/

Cititi și

Semnificaţia ocultă a numerelor la Illuminati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s