Ce beneficii primesc samsarii UE

Imagine

Ce face un europarlamentar la Bruxelles? Ce drepturi au alesii europeni
De la aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013, Parlamentul European numara 766 de deputati.Grupurile politice sunt urmatoarele:

Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat) – este si cel mai numeros
Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European
Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa
Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana
Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni
Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica
Grupul Europa Libertatii si Democratiei

Deputatii de la Parlamentul European isi exercita mandatul de 5 ani

Deputatii se bucura de privilegiile si imunitatile prevazute de Protocolul privind privilegiile si imunitatile Comunitatilor Europene. Practic, imunitatea parlamentara nu este un privilegiu personal al deputatilor, ci o garantie a independentei si integritatii Parlamentului in ansamblul sau.

Astfel, deputatii in Parlamentul European nu pot face obiectul unei cercetari penale, nu pot fi retinuti sau face obiectul unor proceduri judiciare ca urmare a opiniilor sau voturilor exprimate in timpul exercitarii functiei lor.

Imunitatea unui deputat in Parlamentul European prezinta doua aspecte:

pe teritoriu national propriu, ei beneficiaza de imunitatile recunoscute membrilor Parlamentului propriei tari;
pe teritoriul oricarui alt stat membru, ei beneficiaza de imunitate impotriva oricaror masuri de detentie sau urmarire penala.

Odata cu adoptarea Statutului unic al membrilor Parlamentului, in vigoare incepand cu luna iulie 2009, toti deputatii in Parlamentul European primesc acelasi salariu. Salariul lunar brut al deputatilor, conform Statutului unic, este de 7.956,87 euro

Cheltuielile de calatorie

Majoritatea reuniunilor Parlamentului European, precum sedintele plenare, reuniunile comisiilor, reuniunile grupurilor politice, au loc la Bruxelles sau Strasbourg. Deputatilor li se ramburseaza costul real al biletelor de calatorie

De asemenea, deputatilor li se poate rambursa o suma maxima de 4.243 euro pe an pentru alte deplasari efectuate

Parlamentul plateste o indemnizatie forfetara de 304 euro pentru a acoperi cazarea si costurile adiacente pentru fiecare zi

Indemnizatia pentru cheltuieli generale

Aceasta indemnizatie forfetara vizeaza acoperirea de cheltuieli precum cele legate de inchirierea si administrarea de birouri, de facturile telefonice si taxele postale, de computere si telefoane. Indemnizatia

Pentru anul 2014, indemnizatia este de 4.299 euro pe luna (ca si in 2011 si 2012).

Costuri medicale

Deputatii au dreptul la rambursarea din cheltuielile lor medicale.
Aţi observat că politicienii noştri luptă ca nebunii să între în administraţia UE ???? Ştiţi de ce? Pensionarea la 50 de ani, cu 9000 de euro pe luna pentru funcţionarii din UE a fost aprobată ! În acest an, 340 de funcţionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9000 de euro pe luna!!!!! Da, aţi citit corect! Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale UE ( Polonia , Malta , Europa de Est ), funcţionarii din ţările membre (ca Belgia, Franţa, Germania …) vor primi din partea Europei această ofertă ( cadou preţios, putem spune de aur ) doar ca să se pensioneze.

De ce şi cine plăteşte ? NOI !

Ei votează legi, fără control şi-şi atribuie ,,pensii de aur” cu impozitele noastre. Tehnocraţii europeni beneficiază de pensii de nababi ….!!!!! Parlamentării, care beneficiază de regimuri speciale, nu primesc nici o treime din ceea ce ating aceşti domni … Adică, Giovanni Buttarelli, care ocupă postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai după 1 an şi 11 luni de serviciu, o pensie de 15150 euro / lună. Colegul său, Peţer Hustinx, şi-a văzut contractul reînnoit cu încă 5 ani şi va avea dreptul la aproape 9000 euro pensie pe lună. E simplu, e ca şi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec în alb.

Mulţi alţi tehnocraţi se bucură de acest privilegiu:

1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi 12500 euro pensie pe lună.

2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Prima Instanţă, 12900 euro / lună.

3. Daimaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14000 euro / lună.

Fiind în funcţie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a ,,avea o carieră completă”, prin urmare, de a obţine maximum de 70% din ultimul salariu. Nu numai că pensiile lor ,,sparg plafoanele de pensionare”, dar pe deasupra pentru ei e suficient a lucra doar 15 ani şi jumătate (dintr-o viaţă de om) pentru a valida o carieră completă, în timp ce tu, ca şi mine, trebuie să te omori la serviciu 40 de ani. Confruntându-se cu prăbuşirea sistemelor de pensii, tehnocraţii recomanda cariere mai lungi: de la 37,5 ani, la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (în 2020) etc. Dar pentru ei nu e nicio problemă, sunt suficienţi doar 15,5 ani …

Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate şi altor angajaţi. Acum e o armată care se bucură : judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori etc. Dar, mai nasol, în acest caz, este că aceştia nu contribuie nici cu o centime de euro la super-pensiile lor. Totul se plăteşte de către contribuabili! Noi cotizăm toată viaţă şi la cea mai mică întârziere de plată ni se reaminteşte, urmează amenzi, penalităţi de întârziere la plată etc. … fără nicio milă. Ei sunt scutiţi de toate acestea!

Va puteţi imagina? Chiar şi judecătorii Curţii de Conturi, care se presupune că verifică dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, beneficiază de acest sistem şi nu plătesc nicio cotizaţie. În schimb ei nu uită că trebuie să joace rolul de ,, jandarmi de la Bruxelles” şi continuă să dea lecţii de ortodoxie bugetară, deşi au ambele mâini până dincolo de coate în oala cu gem.

La oră la care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenţa crizei economice, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensii de 12500 – 14000 euro / lună după doar 15 ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea … Acest lucru este pură provocare!

Scopul acestor rânduri este de a alerta toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene.Împreună putem crea o maree!

Nu există nicio îndoială că tehnocraţii din Europa continuă să se bucure pe cheltuiala noastră şi fără griji sau frică de astfel de pensii. S-a efectuat un studiu precis şi documentat despre aceste pensii europene, studiu deja preluat de către mass-media. Difuzarea pe scară largă a materialului în rândul tuturor celor 27 de ţări ale UE, poate ajuta să se schimbe ceva….

Salariul comisarilor europeni

Plata salariilor, indemnizaţiile şi pensiile de comisari sunt
în conformitate cu Regulamentul nr 422/67/CEE.
1. La preluarea mandatului:
• Comisarii au dreptul la o indemnizaţie de instalare

• Costurile de călătorie la Bruxelles şi înapoi sunt rambursate.
2. În timpul mandatului:
Salariul
• salariul de bază al unui membru al Comisiei 19,909.89 € pe lună ( vice-presedintii castiga 22,122.10 €,
iar Preşedintele câştigă 24,422.80 €).

Comisarii • au dreptul la o indemnizaţie de reşedinţă de 15% din salariul lor.
Comisarii • au dreptul la o indemnizaţie lunară de divertisment de 607 €
(Vice-preşedinţii primesc 911.38 €,iar Preşedintele primeşte 1418.07 €).
3. La terminarea mandatului:
• La terminarea mandatului, comisarii au dreptul la un salariu in plus.
• costurile cheltuielilor de deplasare sunt rambursate.
• O indemnizaţie tranzitorie este plătita începând cu a doua zi după terminarea mandatului. Această indemnizaţie este între 40% şi 65% din ultimul salariu de bază.
• Fostii Comisari au dreptul la o pensie de viaţă, care se plăteşte de la vârsta de 65 de ani.

Sursă: http://www.justitiarul.ro/incredibil-dar-adevarat-ce-pensii-au-functionarii-din-u-e/

WOW MAMĂ CE SALARII AU ACESTE BESTII ȘI NE MINTE CĂ NU SUNT BANI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s