Am înțeles în sfârșit ce înseamnă democrația : Democrația înseamnă să faci întocmai și la timp ce spune UE și SUA

Imagine  Poate iniţia populaţia din statele UE proiecte legislative? NU! Poate vota direct populaţia proiecte legislative? NU! Poate sancţiona populaţia pe cei care iau decizii în numele ei? NU! Poate vota populaţia membrii Comisiei Europene, organismul care conduce de facto UE? NU! Atunci unde e democraţia? Aţi observat că orice firmă românească care are contracte cu statul este considerată coruptă, dar dacă statul are contracte mult mai babane cu o firmă străină, nu zice nimeni nimic? Pentru că firma străină e investitor, firma românească nu are voie să investească, nici măcar să existe nu are voie! Traim in plina epoca Stalin, mai soft si de aia nu observa multa lume ce se intampla. Pentru că România nu trebuie să se dezvolte, capitalul românesc nu trebuie să se formeze şi românii nu trebuie să poată deveni bogaţi prin muncă cinstită, ci doar dacă sunt vânduţi SUA/UE/Israel! Oligarhi lor sunt oligarhii buni. Oligarhii răi sunt ăia care nu sunt pe placul SUA/UE/Israel.
De pe

Dan Tănăsescu

Degeaba se succed unii şi alţii la guvernare, dacă nu există politician român care să nu fie slugă supusă a Occidentului, pion al intereselor SUA or UE în România. În zadar îşi mai pun unii naivi speranţele în unul sau în altul, cît timp nici una din feţele triste ce po(pu)lează viaţa politică autohtonă nici măcar nu îşi propune să fie un factor care să acţioneze pentru interesul naţional.

Statul român şi instituţiile sale nu există, din moment ce nu reprezintă Cetăţeanul şi nu se află în slujba sa, ci doar a aceloraşi forţe mai mult sau mai puţin obscure ce prosperă pe spatele şi în detrimentul celor mulţi ce trăiesc prin aceste locuri.

Tot mai multe voci spun că România nu mai există de mult timp ca ţară independentă, ca stat suveran şi mîndru, garant al intereselor cetăţenilor săi. Că nu sîntem decît o colonie patetică, sărăcită la vedere şi fără nici un fel de scrupule de marile puteri internaţionale şi de lacheii lor puşi aici în funcţii oficiale să le reprezinte interesele. În fine, se face din ce în ce mai auzită opinia că nimeni nu dă doi bani pe cei ce trăiesc în această ţară, pe drepturile şi libertatea lor, pe ce vor ei.

Din păcate, prin tot ceea ce s-a întîmplat în ultima perioadă, de la referendumul de demitere a lui Băsescu şi pînă acum, am putut vedea că toate aceste acuze de mai sus au un foarte mare conţinut de adevăr. Şi dacă Băsescu nu pleacă, acum măcar ştim cum stăm. Avem dovada! S-a spus că în România post-decembristă nu există o clasă politică, ci doar o hoardă de politruci înfometaţi de bani şi putere. Că toate partidele sînt la fel, că degeaba Puterea trece de la unii la alţii atît timp cît toţi fac parte din aceeaşi mafie politico-economică ce sufocă această ţară. http://dantanasescu.ro/2014/04/13/de-ce-avem-nevoie-de-partide.html , Invectiva.ro   Până acum credeam,în prostia mea că termenul democrație vine de la cuvintele alea grecești, demos și kraton , care alăturate ar înseamna „puterea poporului” sau guvernarea poporului . Cu alte cuvinte,că poporul se conduce singur,prin propria voință,care se exprimă în principal prin vot. Dar m-am înșelat amarnic pentru că nu este așa. După tot ce s-a întâmplat în România în ultimii ani,cu suspendarea lui Băsescu,cu referendumul,cu balamucul de la Curtea Constituțională,am ajuns la concluzia că democrație înseamnă să faci întocmai și la timp ce spune UE și SUA. Dacă facă după voia și pe placul UE și SUA , atunci e democrație. Dacă nu faci ce spun stăpânii din Vest și îndrăznești să au idei proprii,atunci ești dictator,tiran,sau,mai grav,ultra-naționalist și trebuie să iei bătăiță  la popou . Nu știu cum de nu mi-am dat seama până acum cum stă treaba cu democrația,că doar am văzut ce s-a întâmplat în Serbia,Irak,Afghanistan sau Libia. Dar acum am o altă dilemă : este democrație în polonia ?! Dar în Marea Britanie ? Sursa articol : http://dantanasescu.ro/2012/08/25/am-inteles-in-sfarsit-ce-inseamna-democratia.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s