Reteaua George Soros in Romania

Imagine   Miliardarul american a creat o serie de ONG-uri care au ajutat la propulsarea Aliantei DA la guvernare * Soros a fost „creierul” „revolutiilor colorate” din Georgia si Ucraina * El este cel care a gasit metoda de „schimbare a unui regim nedemocratic”pe cale pasnica, fiind un artizan al prabusirii comunismului * A fost mentorul lui Mihail Gorbaciov si Vaclav Havel * „Revolutia de catifea” de la Praga ilustreaza din plin mecanismul lui Soros.

Desi nu este sef de stat, miliardarul George Soros si-a castigat, prin rolul jucat de-a lungul anilor ’80 – iar prin finantarea si organizarea „revolutiilor colorate” din Georgia (2003) si Ucraina (2004) – reputatia unui super-lider al „Noii Ordini Modiale”. Soros a militat, a finantat si a organizat, prin fundatiile sale, „schimbarile unor regiuni autoritare sau nedemocratice” din Est. Este metoda miscarilor din ’89 -precum si a „revolutiilor portocalii”, recente. „Revolutiile portocalii” au adus in sfera de influenta a „Noii Ordini Mondiale”! De partea cealalta, avem tragedia din Irak. Metodele lui Soros magnatul finanteaza si in Romania o vasta retea de organizatii „open society”. Soros incearca in realitate sa-si creeze un „nou plan mondial de putere”, pentru care a cheltuit enorm. Acest „pol mondial de putere” urmareste rasturnarea regimurilor ostile lui Soros, precum si controlul total asupra societatilor, prin influenta fundatiilor sale. Organizatiile Non-Guvernamentale” (ONG) au aparut la inceputul anilor ’80, prin „privatizarea” unor activitati specifice CIA. Fondatorul lui „National Endowment for Democracy”, Allen Wistein – un ONG binecunoscut – spunea : „Facem o multime de lucruri, pe care acum 25 de ani le facea CIA.” Ideea a fost foarte buna. Prin „privatizarea” unor activitati CIA, SUA impiedicau astfel adversarii sa o critice pentru „amestec in treburi interne”. Pentru ca acum era vorba despre organizatii „non-guvernamentale”, deci (aparent) fara legatura cu Guvernul american sau CIA.
Asa au aparut „Freedom House” (director James Woolley, fost director CIA), „National Democratic Insitute” (condus de fostul secretar de Stat, Madeleine Albright), „Open Society Institute” (patronata si finantata de George Soros), „National Endowment for Democracy” si multe altele. Toate aceste ONG-uri si-au creat rapid filiale in tarile de interes pentru politica americana.

La inceputul anilor ’80, George Soros a inceput sa finanteze gruparile de rezistenta, precum si persoanele aflate in dizgratia regimurilor comuniste din Europa de Est, prin „Open Society” („Societatea Deschisa”). Un concept formulat de filosoful britanic Sir Karl Popper, profesorul si mentorul sau. Innobilat in 1965, filosofia lui Popper a capatat consistenta prin crearea de catre George Soros a lui „Open Society Institute”, sustinut financiar de „Soros Fund Management”. Din 1979, „Open Society” patrunde in Europa Centrala si de Est (statele comuniste), dar si in multe alte state din Africa, Asia si America Latina. In 1992, Soros a fondat – la Budapesta – „Central European University”, care formeaza cadre selectionate din intreaga Europa de Est si fosta URSS. Inclusiv din Romania.

Metoda preferata a lui Soros: atragerea establishmentului comunist prin burse. „In fiecare tara identificam un grup de oameni – unii dintre ei chiar din aparatul de conducere, altii mai putin cunoscuti – care impartaseau ideile mele”, afirma Soros despre metoda sa de a castiga increderea „establishmentului” comunist de atunci. Metoda lui Soros de a atrage, in primul rand, oameni nemultumiti ai sistemului – pe cei din interiorul grupului de conducere comunist mai ales – care cunosteau foarte bine atat sistemul, cat si punctele sale slabe, a facut ca „Open Society” sa numere in randurile sale oameni politici, sefi ai armatei si serviciilor secrete, economisti, finantisti si juristi, oameni din media, penetrand astfel „coloana vertebrala” a sistemului comunist. Metodele lui Soros sunt dezvaluite in 22 septembrie 1991 (vezi „The New World of Apyless Corps”), precum si in „East and Central Europe Program” (www.newschool. edu/centers). O lucrare interesanta este si Dan Seligman: „The Life and Times of a Messianic Billionaire”, sau Theodore Spencer: Investors of the Century” (Fortune,decembrie1999).
Penetrarea prin burse si manuale
Prima tara comunista tintita a fost, cum era de asteptat, Ungaria natala. Soros a oferit mai intai, burse „establishmentului” comunist maghiar si a castigat astfel incredere si influenta politica la Budapesta. A promovat apoi celebrele sale manuale. Studenti, cercetatori, scriitori, artisti, tineri activisti de partid maghiari au devenit astfel sensibili la ideile si la proiectele „societatii deschise”.

Miscarea urmatoare a lui Soros in Europa de Est, a fost Polonia unde miliardarul american a subventionat „Solidaritatea”. Cea care a preluat, prin alegeri, puterea in 1988. Trebuie insa sa mentionez ca, printre prietenii lui George Soros s-a numarat si generalul Wojciech Jaruzelski, cel care, la inceputul anilor ’80, decretase in Polonia „legea martiala”, evitand astfel o ocupatie declansata de greva la scara nationala a „Solidaritatii” poloneze. In URSS, Soros l-a cunoscut si a devenit mentorul lui Mihail Gorbaciov. O dovada in acest sens este ca, sub influenta lui Soros, Gorbaciov (venit la putere in ’85) a inceput sa se refere in discursurile sale, tot mai des, la „casa noastra europeana” la „societatea deschisa”, si sa promoveze concepte reformiste ca „glaznosti” ori „perestroika”. Numerosi tineri sovietici au luat calea burselor lui Soros, si au ajuns in Occident. La inceputul anilor ’90, Soros si-a lansat in Rusia celebrele „manuale” (vezi Irma Dezhina: „US Non-Profit Foundation in Russia, Impact on Research and Education”). Dar foarte repede au aparut criticii. Acestia sustineau ca, in realitate, Soros urmareste „dezmembrarea Rusiei ca stat. Unul dintre adversarii lui Soros – miliardarul Boris Berezovski – declara despre Soros: „Aproape am lesinat cand am auzit, cu ani in urma, ca Soros este agent al CIA.”
Dupa ce a cheltuit 250 de milioane de dolari pentru „transformarea educatiei si economiei ruse”, Soros a mai investit 100 de milioane de dolari pentru a crea in Rusia „International Science Foundation”. SVR-ul rus l-a acuzat insa de spionaj. Vezi, in acest sens (Margaret Shapiro: „Russian agency said to accuse americans of spying”), din 4 ianuarie 1995, sau „FSK suspects financing of espionnage on Russia’s teritory”, 18 ianuarie 1995.
Soros i-a creat o fundatie lui Gorbaciov, cu sediul in SUA. Ca si lui Dalai Lama, la Presidio (California).

In China, adeptii lui Soros au fondat „Fund for the Reform and Opening China”, au fost organizatorii mitingului-maraton din Piata Tien-An Men, miting inecat in sange de autoritatile de la Beijing, dupa o indelungata ezitare. (In Romania, pentru spargerea mitingului-maraton din Piata Universitatii si anihilarea opozitiei au fost preferati „minerii”.) Ulterior, chinezii l-au acuzat pe Soros de legaturi cu CIA 8 august 1989, Mariane Yen: „Fund’s representative arrested in China”).
Probabil ca Vaclav Havel si „revolutia de catifea” de la Praga, din 1989, urmata de celelalte miscari de schimbari pasnice din Europa de Est, au reprezentat marile succese ale filosofiei lui George Soros. In timpul razboiului din fosta Iugoslavie, Soros a fondat „International Crisis Group”. Iar in 2003, si in 2004, George Soros a fost „creierul” din spatele loviturilor colorate din Georgia si Ucraina (vezi „Dosare Ultrasecrete” din 17 ianuarie 2004, 18 decembrie 2004 si 9 aprilie 2005). „Societatea deschisa” in Romania
Oficial, Soros a infiintat la Bucuresti, in 1990, fundatia care ii purta numele: „Fundatia Soros”. Ulterior, numele a fost schimbat: „Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD). A fost printre primele ONG-uri infiintate in Romania.

In realitate, era vorba de o adevarata retea: „Soros Open Network Romania” (Reteau Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc. Personalitatile de varf ale retelei „Soros Open Network Romania”: Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Parvulescu, Razvan Ungureanu, Adrian Cioroianu etc. In cadrul retelei „Soros Open Network Romania” sunt grupate ONG-uri cunoscute, si unele mai putin cunoscute.
Dintre cele mai putin afisate (pana acum) in public, remarc: „Uniunea pentru Reconstructia Romaniei”, „Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, „Centrul pentru Dezvoltare Economica”, Fundatia „Concept” etc. Cele mai importante sunt: „Fundatia pentru o societate deschisa” (FSD), fosta pana in 1997, „Asociatia Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa”, care reprezinta punctul central al „piramidei” celorlalte „ONG”-uri. Care se mai autodefinesc si drept „societatea civila”. FSD asigura finantarea celorlalte ONG-uri, care insa – intre timp – si-au creat si surse proprii de subventionare. Mai ales dupa 2000. Apartenenta la FSD a creat membrilor sai multiple oportunitati. Razvan Ungureanu este un bun exemplu in acest sens. Pana in 1997, Razvan Ungureanu – a lucrat pentru FSD. Aceasta i-a permis sa beneficieze de burse si stagii de pregatire. Astfel, in ’90-’91, Ungureanu a primit o bursa pentru masterat la „St. Cross College” al lui „University of Oxford”, masterat luat in 1993. Acest lucru i-a ingaduit ulterior lui Ungureanu sa devina membru al prestigioasei „European Association for Jewish Studies” de la Oxford. In 1998, Ungureanu a devenit „Senior Fellow” la „Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies” din cadrul lui „St. Cross College” (Oxford), cel mai cunoscut centru cu acest profil din lume. Primind „Premiul Posen”, Ungureanu a beneficiat si de o bursa de doi ani (1996/1997 si 1997/1998), la cunoscuta „Universitate Ebrica” din Ierusalim. In 2000, Ungureanu a sustinut cursuri ca „Senior Reader” la „NATO School” din Oberammergau (Germania), iar in 2003 Ungureanu este „senior Reader” la „George C. Marshall Center for Security Studies” de la Garmisch-Partenkirchen (Germania). Din martie 2005, Mihai Ungureanu este profesor asociat si la „Universitatea Nationala de Aparare”. La 2 mai 2005, intampinandu-l la Ierusalim pe Mihai Ungureanu, Silvan Shalom (ministrul de Externe al Israelului) spunea: „Bine ai venit, prietene Ungureanu, expert in iudaism si prieten al Israelului!”
Mihai Razvan Ungureanu este doar un exemplu pentru oportunitatile oferite de FSD si George Soros tinerilor romani. Acelasi lucru se poate spune despre multi altii dintre cei citati mai sus. Cele mai cunoscute ONG-uri din cadrul lui „Soros Open Network Romania” (SON) sunt:
ASOCIATIA PRO DEMOCRATIA” (APD). Infiintata in august 1990, de Adrian Moruzi, la Brasov. A fost finantata, mai intai, de „National Democratic Institute”, dupa care a intrat in piramida SON. Are 30 de filiale in intreaga tara si peste 1000 de membri. Specializare: supravegherea alegerilor, numaratoarea paralela a voturilor etc. Organizeaza in fiecare an „Universitatea de vara de la Balvanyos” (Covasna), alaturi de „Liga Pro-Europa”, si „Uniunea Tineretului Maghiar” precum si de FIDESZ. „Pro-Democratia” este finantata pe langa SON (mai exact de FSD) si de: „National Democratic Institute”, „Freedom House”, „USAID” (United States Agency for International Development) si „Westminster Foudation for Democracy”. Din 1999, „Pro-Democratia” il are in frunte pe Cristian Parvulescu, care a analizat finantarea partidelor in ultima campanie electorala. Rezultatul: nici un partid nu a respectat legea la acest capitol! „SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA” (SAR). Societate infiintata, condusa de Alina Mungiu. Finantarea vine de la „Open Society Institute”, precum si de la „Banca Mondiala”, „Freedom House” (James Woolsey), si „Marshall Fund”.

„ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI IN ROMANIA-COMITETUL HELSINKI” (APADOR-CH). Condusa la inceput de Renate Weber, apoi din 1996 de Monica Macovei. GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL” (GDS). Infiintat cu mult zgomot in 1990, in prezenta lui Ion Iliescu, la „Hotelul Intercontinental”, GDS-ul s-a dovedit ulterior a fi principala pepiniera a FSD. Condus actualmente de Radu Filipescu, GDS-ul numara intelectuali importanti ai Romaniei de azi: Gabriela Adamesteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu etc. George Soros

György Schwartz ( 1930 – ) , nascut in Ungaria , speculator , investitor , activist politic , chairman al Soros Fund Management si Open Society Institute , membru Board of Directors COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS ( CFR ) . Sprijinitor al Solidaritatii din Polonia , al Cartei 77 in Cehoslovacia , finantator al revolutiilor portocalii .

L-a sprijinit si l-a considerat invingator pe Obama inca de cand Hillarry Clinton era pe cai mari. Sprijina liberalizarea drogurilor si sinuciderea prin asistenta medicala .

Participant Bilderberg Group .

La Forumul Economic de la Davos , Elvetia, 27 Ian. 1995 , Soros spunea :

“ Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume. “ (Reteau Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc. Smaranda Enache, membra a GDS si Istvan Haller, actualmente membru al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), ambii membri militanti ai “Solidaritatii pentru libertatea de constiinta”, reprezentata si de Remus Cernea . Autodeclarat “liber cugetator”, Cernea este impins pe la spate de Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu s.a, membri fondatori ai asociatiei “seculariste”. George Soros a investit in 1990, pentru fundatia sa din Romania, 1,5 milioane de dolari. Banii au servit implementarii unor programe civice. Intre 1990 si 1994, Fundatia s-a ocupat de pilda, cu elaborarea „manualelor alternative” – scrise de membrii Fundatiei – in colaborare cu Ministerul Educatiei. Investitiile lui Soros in Romania au crescut progresiv. De la 4,3 milioane de dolari in 1992, la 11,3 milioane de dolari in 1996, pentru a ajunge, in 1999, la suma record de 15,8 milioane de dolari. Din anul 2000, insa, strategia finantarii Fundatiei s-a schimbat. Soros explica astfel strategia financiara a Fundatiei sale: „Calea pe care Fundatia a ales-o este ca atunci cand a devenit foarte eficienta in anumite domenii, sa infiinteze organizatii autonome in aceste domenii, la a caror finantare sa contribuie doar partial.” Dupa alegerile din 2004, unii membri ai SON au ajuns in Guvern. Soros s-a nascut in Ungaria la Budapesta in care a si emigrat impreuna cu familia in Anglia.Absolvent al Scolii de Studii Economice de la Londra in 1952 lucreaza pt o societate de brokeraj la bursa din londoneza.In 1956 ajunge in America unde incepe ascensiunea in topul brokerilor transformadu-si economiile infime intr-o avere imensa.In 1969 creaza cel mai de succes fond de investitii din aceea vreme – Quantum Fund. In decursul a zece ani, acest fond a avut un randament de profitabilitate de 3.365%, 42,5% pe an. In toata cariera sa, Soros a realizat cateva tranzactii extrem de riscante si contestate. Printre acestea se numara, o vanzare short in anul 1992 in valoare de 10 miliarde pounds care i-a adus un profit de 10%, dar care a provocat caderea pound-ului britanic si implicit a Bancii Nationale Britanice.Dar sa revenim la ale noastre,George Soros prin ONG-urile si organizatiile sale dubioase si raspandite in toata Europa de Est inclusiv Romania ,doreste dezbinarea Romaniei.Am sa incerc sa argumentez,cum este normal aceasta afirmati in cele ce urmeaza.Miliardarul american de origine maghiara George Soros este actionar indirect al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), el detinand parti sociale la compania Newmont care este, la randul ei, „partener junior” al firmei romano-canadiane care vrea sa exploateze aurul din localitatea din Apuseni. Legaturi cu reteaua Soros ar avea si parlamentarul UDMR Peter Eckstein Kovacs. George Soros are parlamentari din partea Romaniei in Uniunea Europeana (Renate Weber Sefa organizatiilor Soros din Romania) . Tot George Soros se pare ca l-a finantat si pe John McCain candidat la presedentia S.U.A dar si pe Hillary Clinton si Obama. Asemanatoare mi se pare situatia din Romania,tineti minte,cand Stolojan i-a cedat candidatura actualului presedinte Traian Basescu pe motive,,medicale”? Sa revenim la Soros,operatiunea de schimbare a numelui tiganilor in romi, realizata prin concursul Retelei Soros (Soros Open Network) creeaza neplaceri astazi si romanilor si tiganilor, atat in Romania, cat si, mai ales, in Europa.E bine stiut faptul ca multe din organizatiile care militeaza in numele lor nu le reprezinta interesele,fapt recunoscut chiar de catre ei,adica de tigani.Asistam la o invrajbire intre etnii,scopul?,,Divide et impera” e foarte clar…
Protestele împotriva Guvernului Erdogan ar putea fi rezultatul „muncii” Open Society Foundations, patronată de miliardarul american George Soros • Izbucnirea protestelor de la Istanbul coincide cu anunțul Turciei privind reducerea la zero a datoriilor față de FMI.
Alte teorii conspiraționiste leagă izbucnirea revoltelor de un anunț recent al Guvernului Erdogan. După 50 de ani, Turcia a intrat în clubul țărilor care nu mai au datorii la Fondul Monetar Internațional.

S-a spus că protestele din Turcia, declanșate de intenția guvernului de la Ankara de a demola Parcul Gezi, ar fi mâna unor servicii secrete. Sau a maestrului „revoluțiilor portocalii”, miliardarul George Soros.
„Germania și agenții săi au avut un amestec foarte serios în incidentele din Parcul Gezi. Nu mă tem să vorbesc despre asta. Același scenariu se derulează în alte țări. Ei nu doresc o Germanie dezvoltată economic”. Afirmația a fost făcută de un important politician turc, Burhan Kuzu, parlamentar al partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), al lui Erdogan, și președinte al Comisiei parlamentare pentru Constituție. În sprijinul acuzațiilor, el a spus că va aduce și dovezi. Premierul Erdogan a vorbit despre un „lobby financiar” și o capcană întinsă Turciei, avertizând că un scenariu similar se pune în practică în Brazilia. Ținta acuzațiilor sale au fost marii jucători de pe bursă, implicați în tranzacționarea de valute care mizează pe diferențele dintre ratele dobânzii în diferite țări. Iar scăderea bruscă a cotațiilor la Bursa de valori din Istanbul din timpul manifestațiilor a fost atribuită tocmai acestui „lobby” al dobânzilor.

În iunie 1989, George Soros le-a impus anticipat românilor renunţarea la dreptul lor legitim asupra Transilvaniei, recunoscut şi confirmat prin Tratatul de la Trianon, în schimbul promisiunii că îi va scăpa de Ceuşescu, cel pe care el însuşi îl sprijinise în urmă cu 15-16 ani.

În 1989 lumea bipolară de până atunci, în care URSS şi SUA îşi împărţeau sferele de influenţă, tocmai apusese. SUA şi aliaţii săi occidentali înregistrau o ascensiune de neoprit. Această stare de lucruri a permis SUA să-şi contureze obiectivele pentru următorul deceniu. Ţinta cea mai mai îndepărtată, vizibilă abia în zilele noastre, era controlul asupra petrolului din zona mării Caspice şi a reorganizării traseelor oleoductelor care legau Asia Centrală de Balcani şi de restul Europei. Pentru a ajunge acolo, Washingtonul trebuia să se asigure că România nu mai constituie niciun obstacol în calea sa şi acest deziderat era obţinut în două feluri. Fie direct prin răsturnarea lui Ceauşescu de la putere, fie prin sprijinirea noului aliat al SUA (Ungaria), de a intra prin orice mijloace în posesia Transilvaniei. Ardealul constituia singura poartă de acces din Europa Occidentală înţesată cu trupe de americani către câmpurile petrolifere din republicile sovietice Azerbaidjan, Turkmenistan, Uzbekistan şi Kazakhtan, pe care SUA urmau să le desprindă.

Pe 16 iunie 1989, miliardarul american George Soros (György Schwartz) a organizat în Republica Populară Ungaria comemorarea victimelor represiunii revoluţiei maghiare din 1956, prin reînhumarea fostului lider comunist Imre Nagy. Soros s-a prezentat drept „un om de stat fără stat”, făcând profeţia că în curînd imperiul sovietic se va numi imperiul Soros şi cadrele pepinierei sale vor controla societatea civilă şi spaţiul politic în ţările est europene. Exemplul oferit ostentativ de George Soros fiind utecistul Viktor Orban, trimis în 1989 să studieze la Oxford pe banii fundaţiei sale.

http://youtu.be/4YybjROUMu0  La festivitate, a participat şi un grup numeros de generali NATO, în frunte cu Manfred Woren. Cu 3-4 ani înainte, fundaţia Soros de la New York semnase o înţelegere cu Ungaria pentru constituirea la Budapesta a unei filiale şi a unui institut Soros ocazie cu care Ungaria îşi deschisese graniţa cu Austria. La acest institut al lui Soros s-au pregătit decenii la rând „reformatori politici şi sociali” din Balcani, instruiţi de foşti ofiţeri pentru operaţiuni speciale ai armatei SUA, specializaţi în războiul de guerilă urbană. În cadrul discuţiilor din capitala Ungariei s-a abordat şi subiectul răsturnării de la putere a lui Ceauşescu. S-a convenit ca etnicilor maghiari din România să le revină un rol hotărîtor, mult mai extins decât cel la care s-au limitat scenariul din decembrie 1989. Care era acel rol? Întrebaţi autorităţile, că vă şi răspund. Grupul de neo-kominternişti, controlaţi de serviciile occidentale în comun cu AVO maghiar, fiind atunci botezat Frontul Salvării Naţionale. La finalul manifestărilor din 1989, conform celor convenite, a fost redactat un apel prin care se cerea unirea românilor şi ungurilor împotriva duşmanului comun – Ceauşescu. Se afirma că acest apel numit „Declaraţia de la Budapesta” ar fi rezultat în urma unei aşa-zise înţelegeri româno-maghiare, care nu era semnată din partea română decât de şase membrii ai exilului. Printre care Ariadna Cornea-Combes, fiica Doinei Cornea (devenită la revoluţie membru al CFSN), la care s-au adăugat regele Mihai, Neagu Djuvara, deontologul de azi Emil Hurezeanu, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu, Vladimir Tismaneanu şi Dinu Zamfirescu.

Reamintesc puţinilor români, care au rămas cu cerebelul nespălat de propaganda occidentală din ultimele decenii, că pe 8 septembrie 1944, Sfântu Gheorghe a fost primul oraş românesc eliberat de sub ocupaţia Ungariei de către trei mari unităţi ale armatei române. Atacul frontal a fost executat de Divizia Tudor Vladimirescu formată în URSS din voluntari români alfaţi în prizonierat, flancurile fiind asigurate de bravele divizii 3 Infanterie-şcoală şi 1 Vânători de Munte. Pe 11 octombrie 1944 a fost eliberat oraşul Cluj de către Corpul104 sovietic, prin sacrificiul masiv făcut de diviziile române Tudor Vladimirescu, 18 infanterie şi 2 munte, cele care ulterior au eliberat şi oraşul Oradea de armatele ungare şi germane. Luptele pentru eliberarea Oradei au costat viaţa a mii de români, printre care şi a locotenent-colonelului Ion Buzoianu, comandantul regimentului 2 al Diviziei Tudor Vladimirescu.

http://static.panoramio.com/photos/large/90086627.jpg   În noiembrie 1988, centrul Bucureştiului (grădina Icoanei, Piaţa Rosetti, muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti) a fost împânzit de manifeste antiromâneşti care incitau la revoltă. Flagrantul organizat de agenţii UM 0110 a condus la reţinerea şi expulzarea unei grupări a spionajului ungar, care acţiona în România sub acoperire oficială. Ofiţerul AVO Rudas Erno, coordonatorul acţiunii de difuzare de la Bucureşti, era născut la Cluj, fiind fiul unui kominternist maghiar, cu legături strânse în rîndul neo-kominterniştilor de la Bucureşti. Erno s-a dovedit a fi una şi aceeaşi persoană desemnată de George Soros, să elaboreze şi promoveze „Declaraţia de la Budapesta” din iunie 1989. În 22 decembrie 1989 Rudas Erno a dat o fugă în România, fiind întrodus în Studioul 4 al TVR, împreună cu Domokos Geza de către angajaţii secţiei maghiare. Motiv pentru care a rămas definitiv la Bucureşti, în calitate de ambasador la Ungariei. În 1973, cînd Ceauşescu a plecat în vizită la Washington, hotărît să găsească calea finanţarii şi tehnologizării, necesară dezvoltării industriale pe principii moderne a României, singura ţară din Europa de Est care recunoscuse statul Israel şi avea relaţii bune cu el era România. Prin canalele serviciilor de informaţii ale celor două state, Ceauşescu reuşise să obţină o „călăuză” care să-i deschidă larg porţile reprezentanţilor cercurilor evreieşti din America. Călăuza fiind cel pe care Ceauşescu l-a cunoscut sub codul de agent „Marcel” şi care se numea în realitate George Soros. Cu ajutorul lui Marcel, România a primit clauza naţiunii celei mai favorizate şi a avut posibilitatea de a accesa credite nelimitate cu dobândă preferenţială de 2%. După evacuarea cu elicopterul de pe sediul CC, organizată de generalul Stănculescu, soţii Ceauşescu au fost capturaţi şi ţinuţi sub pază militară, din 22 pînă pe 25 decembrie 1989, în cazarma UM 01417 de la Târgovişte. Ofiţerii care-i păzeau i-au auzit de mai multe ori întrebându-se cu reproş: Ai văzut ce ne-a făcut Marcel? Având acum un reper, românii pot pricepe din ordinul cui şi de către cine Testamentul lui Ceauşescu a fost distrus.

Şi doar pe cei cărora le mai pasă îi îndemn să-şi răspundă singuri la un set de întrebări. Cine şi cu ce scop a provocat evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş? De ce UDMR, o asociaţie culturală, este formaţiunea politică cea mai eficientă şi omniprezentă pe scena politică românească? Cine se află în spatele extremei drepte şi a formaţiunilor paramilitare din Ungaria care organizează din ce în ce mai multe acţiuni şoviniste în Ardeal? Cine i-a dat ordin în 2005 premierului Tăriceanu (partener de afaceri cu spionul Rudas Erno) să cedeze guvernului maghiar, prin ordonanţă a Guvernului României, patrimoniul fundaţiei Emanuil Gojdu? Cum se face că peste 80% din cererile de retrocedare şi din dosarele deja soluţionate cu restituire în natură a imobilelor către Ungaria şi către unguri din Ardeal au la bază acte false, foştii proprietari maghiari din Transilvania, fiind despăgubiţi în lei-aur (aproximativ 100 tone aur) prin aplicarea Legii agrare din anul 1921? De ce organizaţii româneşti au fost pulverizate după propulasarea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României, ca urmare a revoluţiei portocalii iniţiate de Goerge Soros?

Din ordinul cui, l-a făcut Traian Băsescu pe Laszlo Tokes consilier prezidenţial şi l-a decorat cu ordinul Steaua României? Cine l-a făcut pe Tokes şi pe fiica lui Băsescu europarlamentari, candidând individual în paralel cu UDMR? Din ordinul cui a comis Băsescu mascarada naţională numită Condamnarea Comunismului, scrisă de grupul de neo-kominternişti condus de Vladimir Tismăneanu, în care nu se suflă o vorbă de tatăl lui Traian Băsescu, un sinistru comisar stalinist din armata anilor `50? Câtă credibilitate are proiectul lui Băsescu referitor la unirea Basarabiei cu România, odată cu pierderea Transilvaniei, livrat pe filiera Soros? P.S Logica imi spune ca ofiterii din 0110 erau la curent cu toate acestea.Si nu numai ei. Amploarea sforilor care se trageau nu putea ramine invizibila.

Propagandiştii comunişti, desemnaţi de Ceuşescu să reformeze media din România, au fost Ion Iliescu şi mentorul său Silviu Brucan, directorul general al televiziunii române, fost ambasador al României la Washington. Şi au reformat-o după indicaţiile de la Washington.

Odată ajuns la conducerea României, Nicolae Ceauşescu şi-a propus ca odată cu finanţarea şi obţinerea tehnologiei necesare dezvoltării industriale pe principii moderne a României, să aibă loc şi valorificarea capacităţii de refacere a forţei de muncă prin divertisment, media şi cultură. S-a reuşit modernizarea după tiparele occidentale ale momentului, a presei scrise, a cinematografiei, a radioului şi mai ales a TVR-ului. A rezultat o perioadă în care reportajele fără ecou în mintea românilor au fost înlocuite de descoperirea de către telespectatori, prin intermediul micului ecran a talentelor autentice românesti: Tudor Vornicu, Amza Pelea, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Dem Rădulescu, Angela Similea, Adrian Păunescu, Sergiu Nicolaescu etc. A mai rezultat şi o informare continuă şi utilă, prin emisiunile de ştiinţă şi tehnică prezentate de Andrei Bacalu, precum transmisia în direct a aselenizarii navei Apollo 11, pe Lună. Această reflectare a lumii reale a permis motivarea românilor, de a participa activ la dezvoltarea economică a României, ca urmare a deciziei de industrializare accelerată, dorită de Ceauşescu. Puţini ştiu că cel care a fost desemnat de Nicolae Ceauşescu, încă din 1967, să reformeze aparatul de propagandă al PCR era nimeni altul decât ideologul Ion Iliescu, membru al CC şi CPEx al PCR. Reformarea din temelii a mijloacelor de propagandă, cu precădere a TVR, de la sfârşitul anilor `60 şi începutul anilor `70, nu se putea realize decât prin cineva care avea uşi deschise în showbiz-ul american, condus de evrei. De aceea, Ion Iliescu a apelat la mentorul său Silviu Brucan (Saul Bruckner sau Brükker), directorul general al televiziunii române, care anterior ocupase fotoliul de ambasador al României la Washington și la ONU, care mai întîi fusese secretar general de redacție şi redactor-șef adjunct al ziarului Scânteia, organul de presă al PCR, încă de la înfiinţarea lui din 21 septembrie 1944. Surse afirmă că toate acestea au avut un preţ, întrucât schimburile de experienţă la marile trusturi media de peste ocean, co-producţiile cinematografice româno-occidentale din acea vreme, formatele emisiunilor tv, detaliile artistice şi tehnice, precum şi echipamentele, au constituit o „livrare controlată” a ofiţerilor serviciilor secrete americane, sub acoperirea de producători ai marilor concerne media şi cinematografice. Rezultatul a fost racolarea de către CIA a lui Silviu Brucan şi a unora dintre colaboratorilor lui, precum şi obţinerea de către americani a fişelor de cadre a unor angajaţi din TVR, radio, cinematografie şi din presa scrisă. Aşa se face că sectorul de propagandă al României comuniste, care controla viaţa cultural-artistică, a devenit cel mai vizat, a fi penetrat, segment al scocietăţii româneşti, de către CIA. Şi nu e un secret faptul că toți directorii, șefii de departamente și de redacții, existenţi în decembrie 1989, fuseseră aduși în televiziune de Silviu Brucan.

Brucan şi Ion Iliescu au căzut în dizgrația lui Ceaușescu, fiind eliminaţi din compartimentul propagandă al PCR şi mutaţi sub atentă supraveghere, la organizatoric-învăţământ, ascunzându-se totodată adevăratul motiv, cu pretextul că cei doi ar fi avut contradicții ideologice cu Ceauşescu. Ion Ilescu a fost numit vice-președintele cu organizarea al Consiliului Județean Timiș, iar Brucan șeful secţiei Relaţii internaţionale, la Academia de învățământ social-politic Ştefan Gheorghiu şi liderul grupului tehnocraţiei comuniste de la Trocadero. Grup format de către Securitate, ca potențial nucleu de putere în sfera deciziei politice și economice şi care a constituit eşalonul doi de conducere al României, începând din decembrie 1989.

Spiritul de autoconservare al Securitatăţii s-a orientat şi de această dată, facilitându-i lui Brucan plecarea pentru şase luni, în 1988, în SUA, fără să-l anunţe pe Ceauşescu, deşi ştia la ce articol special al Codului Penal se încadra această faptă. În 1988, Brucan a fost cel mai probabil instruit la Washington de către agenţii direcţiei pentru Europa Orientală ai CIA, conduşi de Milton Bearden. Instructaj care s-a dovedit esențial pentru pregătirea, în detaliu, a scenariului şi a reţelei de colaboratori ai CIA, din sectorul de propagandă comunistă, de care depindea bunul mers al evenimentelor din decembrie 1989. Propagandişti-diversionişti, care urmau să intre în scenă, după ce prima etapă a loviturii de stat – „Lovitura de Palat” se realiza. Jucându-şi rolul atribuit la TVR, cu scopul de a instiga mulţimile să iasă în stradă, pe de o parte pentru a da impresia că Lovitura de Palat ar fi fost rezultatul exploziei populare, spontane. Pe de altă parte, ca simplă carne de tun, în bătaia armelor deja pregătite, ale armatei.

Miza acestui joc al SUA, din 1989 şi în perioada care a urmat, n-a fost absolut deloc sporirea bunăstarii românilor, ci răzbunarea pe Nicolae Ceauşescu şi pe tot ce românii au realizat sub conducerea lui.

0  Miliardarul american şi unul dintre cei mai influenţi lobbyişti politici ai planetei, George Soros a declarat că o va susţine pe Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale din 2016. George Soroş va finanţa campania lui Hillary Clinton (soţia fostului preşedinte Bill Clinton) pentru candidatura la preşedinţia SUA din 2016.

“Investitorul miliardar George Soroş face un efort pentru a o ademeni pe Hillary Clinton către Casa Albă în 2016. Soroş este co-fondatorul petiţiei “Ready for Hillary”, adică “Pregătiţi pentru Hillary”, pentru a o sprijini pe doamna Clinton la alegerile prezidenţiale. Pe tweet-ul petiţiei se poate citi: “Îi urăm bun venit lui George Soroş, unul din co-fondatorii Consiliului de Finanţare Naţională “Ready for Hillary”. Directorul politic al lui Soroş, Michael Vachon, a spus într-o declaraţie că investitorul în vârstă de 83 de ani este încântat să se alăture celor mai mult de 1 milion de americani care o sprijină pe Hillary”.

Campaign For America's Future Holds Take Back America Conference  Conform site-ului DiscoverTheNetworks.org, George Soroş este unul dintre cei mai puternici indivizi de pe planetă. Începând cu mijlocul anilor 80, el şi-a folosit imensa putere pentru a reconfigura peisajul politic al câtorva ţări din lume, în unele cazuri jucând un rol cheie în răsturnarea regimurilor care durau de decenii întregi. În ceea ce priveşte Statele Unite, Soroş afectează politica şi cultura americană mult mai profund decât o poate face orice altă persoană. O mare parte din influenţa lui Soroş îşi are originea în averea personală de 13 miliarde de dolari, la care se adaugă încă alte 25 de miliarde de dolari deţinute în active de către firma sa, Soros Fund Management. Totuşi, o sursă la fel de mare în puterea lui Soroş îl constituie zelul său mesianic; Soroş se vede ca un misionar, având un fel de mandat divin pentru a transforma lumea şi instituţiile. Adevărata conspiraţie a aurului de la Roşia Montană: noi, românii, suntem victimele manipulărilor din umbră ale miliardarului maghiaro-evreu, George Soros! arătam că în spatele scandalului de la Roşia Montană nu se află decât acelaşi manipulator malefic, George Soroş. Pe de altă parte, toată lumea ştie că actualul preşedinte Obama nu este altceva decât păpuşa aceluiaşi Soroş. Că s-a hotărât acum s-o sprijine pe Hillary Clinton nu e de mirare; vrea în continuare să manipuleze sforile înalte ale puterii din umbră. Dar, pe de altă parte, contracandidatul lui Hillary se pare că nu va fi altcineva decât fratele lui George Bush, Jeb Bush şi acesta având mari şanse de a câştiga preşedinţia Americii. E clar: din ianuarie 2017 vom avea ca preşedinte al SUA pe Jeb Bush, un războinic din familia Bush, un “neocons” ce va aduce catastrofe mondiale pe Pământ). Soarta americanilor la alegerile prezidenţiale din SUA anului 2016 iarăşi va fi una de plâns: au de ales între două rele – Hillary Clinton sau Jeff Bush. Dar o persoană decentă nu poate apărea? De ce numai ticăloşi? Pentru că ăştia sunt impuşi în umbră de forţele oculte…

Lovendal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s