Ideea ca televizorul te informeaza este o ILUZIE. Televiziunea si mass media ii tine pe oameni dezinformati, manipulati si captivi in sistemul de exploatare si sclavie

Image  Televizorul NU te informează ci doar MIMEAZĂ INFORMAREA. Conştientizarea acestui lucru este unul dintre paşii importanţi în trezirea la realitate. Informarea de la TV este o flasă informare.  Cine vrea cu adevărat să se informeze foloseşte în ziua de azi internetul şi ţine televizorul doar pe post de mobiler sau îl aruncă.

Ceea ce vedem noi la televizor sunt programe oferite de diferite posturi de televiziune. Posturile de televiziune sunt fie publice (foarte puţine – gen TVR în Romania) care ajung să fie “patronate” indirect politic, fie PRIVATE (marea majoritate). Private înseamnă că aparţin unor anumite persoane. Scopul pentru care o persoană ar vrea să deţină un post de televiziune, sau mai mult, un întreg trust de presă este împărţit în două: pe de o parte pentru BANI grămadă din publicitate plătită de companii care vor să-şi facă reclamă, şi pe de altă parte pentru SATISFACEREA UNOR INTERESE, de regulă politice.

Trusturile de presă din România sunt conduse de oameni corupţi cu afinităţi/legături politice – cine a lucrat în presă sau mass media stie ca subiectele cu adevărat relevante, care lovesc în corupţie, ilegalităţi, sau despre anumite teme “sensibile” etc, NU IES LA PUBLICUL LARG FĂRĂ ACCEPTUL ŞEFULUI (sau subalternului şefului pus acolo special pentru a tria informaţia – redactor sef, producătorul emisiunilor tv, moderatori de talkshowri etc etc etc).

Cel mai bine s-a văzut că PRESA din România ESTE VÂNDUTĂ şi serveşte altor interese decât interesului naţional al poporului român.

Televizorul îţi mentine atentia pe un anumit subiect, prezentat în momentul în care te uiţi tu la tv, chiar dacă poate nu e cel mai relevant pentru momentul acum si pentru viata ta de acum sau din viitor. Însă nu tu decizi dezbaterea. Dezbaterile şi informările de la tv sunt stabilite de ALTII, de cei care deţin trusturile TV. Iar tu, esti captiv în cadrul informatiilor oferite de aceştia şi de invitaţii lor. De regulă, cei mai mulţi invitaţi de la TV bat apa în piuă, adică vorbesc mult fără să spună în realitate ceva util sau relevant, iar tu pierzi timpul de pomană. Toţi sunt deontologi, toţi sunt corecţi, toţi se dau imaculaţi, când în realitate majoritatea celor care apar pe sticlă în domeniul politic sunt corupţi până la os.

Televizorul trebuie aruncat pe fereastră de la etaj, trimis la reciclare, dat cadou duşmanilor sau folosit DOAR pe post de mobilier. Procentul de informaţii utile şi relevante la TV din toată cantitatea de informaţii oferite de TV este INFIM (adică foarte mic). Chiar dacă eşti (sau crezi că eşti) un bun “selector” al informaţiei de la TV, tot vei cădea în capcana şi iluzia că televizorul te ajută să te informezi. Pentru că NU tu alegi ce să se discute, ci ALŢII – asta înseamnă că ALŢII aleg cu ce să îţi ţii tu mintea ocupată. Apoi, NU tu alegi pe ale cui păreri să le auzi legat de subiectul dezbătut sau prezentat la TV, ci ALŢII aleg pentru tine. Apoi, tu nu ai cum să intervii, să zici o părere ceva, să ridici o întrebare. Totul este doar între moderatori şi invitaţi – ALEŞI DE ALŢII, nu de tine. Pe net poţi măcar interveni cu comentarii la un articol, la o ştire, la o dezbatere, la televizor nu poţi interveni în niciun fel. E ca şi cum te-ai uita la o piesă de teatru proastă şi ţi-e ruşine să pleci acasă înainte de final (în cazul nostru să stingi televizorul şi să îl arunci pe fereastră).

Chiar dacă zici “păi schimb canalul pe ceva mai bun”, te-ai gândit vreodată câte posturi de ştiri ai în România? Sau câte posturi care prezintă informaţii din sectoare importante precum politică, administraţie, sănătate, educaţie? Păi sunt foarte puţine, le numeri pe degetele de la mâini. Nu ai de unde alege! Şi toate sunt patronate de oameni dubioşi, corupţi, care joacă un rol ordonat politic. Nu-ţi place o dezbatere TV, schimbi canalul, ajungi pe o altă dezbatere tv, unde se întâmplă acelaşi lucru – vorbitul de vorbe fără relevanţă, hăhăială, falsă deontologie, mimarea dezbaterii, dezinformare, manipulare etc. Deci… eşti captiv. Cei care patronează manipularea prin televizor, despre care poţi citi o grămadă pe internet, sunt experţi în a te ţine ocupat şi a te dezinforma în timp ce-ţi crează impresia că eşti un om informat.

La un buletin de ştiri la TV o grămadă din informaţiile prezentate sunt NEimportante pentru tine şi tu eşti neinteresat de ele, dar, cu toate astea, eşti nevoit să le asculţi/vezi pe toate, ca să vezi tot buletinul de ştiri până la sfârşit (cine ştie, poate la sfârşit urma ceva important) şi la final să poţi gândi “gata, m-am informat”. În schimb, pe internet, tu alegi ce site să urmăreşti (DIN MILIOANE) şi TU alegi ce informaţii să citeşti sau să vizionezi pe acel site, apăsând doar pe titlurile care te interesează – astfel nu pierzi timpul cu gunoi mediatic, decât dacă alegi asta (la televizor îţi sunt impuse toate gunoaiele şi reclamele mincinoase; televizorul merge -> tu asculţi sau priveşti fără putere de decizie iar creierul tău este influenţat/manipulat fără să ştii).

Cei care conduc lumea din umbră sunt EXPERŢI în psihicul uman şi cum funcţionează creierul omului, şi valorifică aceste informaţii la maxim pentru manipularea şi adormirea noastră prin toate instrumentele pe care le au la îndemână, printre care TELEVIZORUL (şi mass media în general), este un instrument de manipulare DE BAZĂ.
Pe lângă manipularea şi dezinformarea evidente, televizorul îţi atrofiază creierul şi la propriu.

Oamenii în varstă şi oamenii săraci sunt captivi informării prin TV pt ca e ieftină şi accesibilă – apeşi pe un buton de on-off la tv si apoi apeşi un alt buton (de la telecomandă) pentru a schimba canalele. Ai nevoi de 2 butoane ca să te “informezi” de la TV. Nu acelaşi lucru se poate spune despre calculator şi internet, unde lucrurile sunt ceva mai complicate. Oamenii se informează mult mai puţin de pe internet, pentru că mulţi nu ştiu să funcţioneze cu un calculator, mulţi nu ştiu să funcţioneze pe internet şi mulţi nu au bani de calculator + internet.

Restul însă, oamenii care au şi televizor şi calculator + net în casă şi ştiu să folosească internetul, CE SCUZĂ MAI AU ???

Internetul este o variantă de informare de un trilion de ori mai bună decât televizorul. Sigur că nu este perfectă, dar este MAI BUNĂ şi trebuie folosită mult mai des decât televizorul, de către cei care pot face acest lucru. De ce? Pe scurt, pentru că pe internet poţi alege TU ce să citeşti, ce să vizionezi, ce să afli, de unde să afli, ce opinii să ajungă la urechile tale şi ochii tăi, ce subiecte să urmăreşti etc.

NU MAI APRINDEŢI PARCĂ INSTINCTIV TELEVIZORUL CUM VĂ SCULAŢI DIMINEAŢA SAU CUM AJUNGEŢI SEARA ACASĂ! Înţelegeţi că televizorul a devenit un instrument de îndobitocire, dezinformare şi ascundere a adevărului despre sistemul de exploatare în care trăim (deci un instrument de perpetuare a sclaviei)!

PROTEJAŢI-VĂ MĂCAR COPIII DE EFECTELE NOCIVE ALE TELEVIZORULUI! Preluat si prelucrat de pe http://ceicunoi.wordpress.com/2013/12/14/ideea-ca-televizorul-te-informeaza-este-o-iluzie-televiziunea-si-mass-media-ii-tine-pe-oameni-dezinformati-manipulati-si-captivi-in-sistemul-de-exploatare-si-sclavie-comparatie-informarea-de-la-tv/ Cititi și

Cum ne manipulează massmedia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s