Nu va mai intoxicati organismul cu vitamine sintetice din pastile!

Imagine  Luati in fiecare zi multi-vitamine? Cand va sculati, in fiecare dimineata, inghititi o pastiluta colorata, in speranta unei sanatati mai bune? Atunci, inseamna ca va ucideti incet… Si nu pentru ca vitaminele nu sunt bune, ci pentru ca vitaminele pe care le luati sub forma de pastile sunt create din aditivi sintetici, daunatori pentru sanatatea omului. Cum ar putea fi benefice pentru trupul uman substantele gasite in vitamine, ca benzoatul de sodiu, metilceluloza, siliconul sau dioxidul de titaniu?

La mijlocul anilor 1930, multivitaminele au inceput sa fie disponibile in magazine si farmacii. La inceput, aceste suplimente erau realizate din legume si fructe naturale si uscate, dar apoi, ceva mai tarziu, au inceput sa apara tablete sintetice, care foloseau ingrediente mult mai ieftine pentru corporatiile farmaceutice.

In ziua de astazi, zeci de milioane de oameni din intreaga lume sunt convinsi ca vitaminele le ofera o viata sanatoasa, lunga si energica, dar multi dintre ei habar nu au ca sub cele mai multe din marcile consacrate de vitamine se afla toxine sintetice, care, ingerate pentru o lunga perioada, pot duce la boli grave cum ar fi artritele, osteoporoza, cancerul sau boala Alzheimer.

Multe vitamine, in special cele care pot fi mestecate, contin Aspartam, substanta care produce boli ca fibromialgia sau sindromul de colon iritabil. Daca vitaminele vin sub forma gelatinoasa, atunci ca probabil consumati piele, cartilagii, oase si tesuturi de animale bolnave. Alte vitamine contin indulcitori artificiali, ca Aspartam, Acesulfam de potasiu, Sucraloza sau Sorbitol, toate acestea putand produce mutatii ale celulelor si cancer.

Daca luati vitamina B-12 sintetica, trebuie sa stiti ca aceasta este obtinuta din ficatul toxic al bovinelor, care sunt “umflate” in ferme speciale cu steroizi, antibiotice si pesticide. Vitamina B sintetica mai este obtinuta, de asemenea, din gudron si produse petrochimice, ce pot afecta sistemul nervos central si la dificultati in respiratie.

Aceste vitamine sintetice si ieftine, in speranta de a va imbunatati sanatatea, de fapt vi-o deterioreaza destul de rapid. De exemplu, vitamina A sintetica provine din ficatul de peste, dar contine si substante toxice ca bifenil policlorinat (PCB) si mercur. Vitamina C sintetica contine amestecuri de acizi care irita tractul digestiv si care are proprietati carcinogenice. Nu ar fi mai indicat sa luam vitamina C naturala, din lamai sau rosii, de exemplu?

Revenind la vitamina A, care, in stare naturala are proprietati antioxidante. Intr-un studiu realizat pe mai multi subiecti, s-a constatat ca cei care au consumat vitamina A sintetica au avut cu 8% mai multe incidente de a face atacuri de cord mortale decat cei care n-au consumat-o.

Vitamina D sintetica este derivata din ulei iradiat. Ea este toxica pentru organism, pentru ca se depoziteaza in inima, plamani si rinichi. Intrucat este fabricata din extracte de petrol, gudron si creier de bovine, ea ar putea contine chiar formaldehida si amoniac.

Concluzie

Intrucat sunt fabricate din ingrediente transformate genetic, din pesticide, resturi animale, produse petrochimice, aditivi chimici etc., vitaminele sintetice sunt foarte periculoase pentru organismul uman. Nu va luati dupa ce spun autoritatile si companiile farmaceutice… Ele au tot interesul ca sa-si vanda produsele. Si, daca vreti cu adevarat sa va vitaminizati, atunci atunci folositi vitaminele naturale, din fructe, legume si plante.

Almeea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s