Jocurile pe calculator, un instrument de propagandă

Imagine  Iubitorii de jocuri online disting cu greu spaţiul jocului de realitate. Datele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât jocurile pe computer s-au transformat, în ultimii ani, dintr-o distracţie nevinovată într-un instrument puternic de propagandă.

Industria de divertisment a reuşit, în ultimele decenii, să reducă semnificativ aspectul sensibil al publicului. Dacă anterior imaginile de pe ecrane cu sânge sau cadavre dezmebrate creau o stare de şoc, astăzi sunt un motiv pentru a râde.
„Cei care se joacă pe calculator, mai ales copii, intră în pielea eroului. Atunci când un adolescent devine dependent de aceste jocuri, el încetează să mai distingă spaţiul virtual de viaţa reală. Există deja cazuri când unele persoane încep în viaţa reală să lupte cu propriile arme, folosit aceleaşi metode din joc”.
http://dantanasescu.ro/Imagine  Un adolescent taiwanez a murit într-un Internet cafe după ce a jucat Diablo 3, un popular joc video online, pentru mai mult de 40 de ore consecutiv. Băiatul de 18 ani, Chaung, a închiriat o cameră privată într-un Internet cafe din Tainan în jurul prânzului, pe 13 iulie 2012, şi a jucat Diablo 3 timp de aproape 2 zile, fără chiar să mănânce. În dimineaţa zilei de 15 iulie, un supraveghetor a intrat în cameră şi l-a văzut pe băiat întins pe masă. Supraveghetorul l-a sculat pe băiat, acesta s-a trezit, a făcut doi paşi şi apoi s-a prăbuşit. Adolescentul a fost declarat mort mai târziu, după ce a ajuns la un spital local.

În februarie anul acesta, un bărbat a murit în New Taipei, în faţa calculatorului, după ce s-a jucat timp de 23 de ore.

 

Jocurile video creează o dependenţă incredibilă (la fel ca drogurile şi alcoolul) şi, din punctul meu de vedere, ar cam trebui interzise. Sunt o imensă pierdere de timp. Scopul marilor companii dezvoltatoare de jocuri este acela de a obţine bani din această dependenţă şi, în plus, eu văd şi o conspiraţie masonică menită a manipula oamenii, a trăi într-o lume virtuală şi a ignora realităţile pregnante din lumea aceasta. http://www.lovendal.ro/wp52/jocul-video-diablo-iii-aduce-moartea-la-propriu-fugiti-de-asemenea-jocuri-si-nu-mai-deveniti-dependenti-de-ele/

Imagine O modalitate de manipulare foarte agresivă utilizată de francmasonerie, care a luat proporţii considerabile în societatea noastră actuală, sunt jocurile pe calculator, care atrag din ce în ce mai mulţi oameni, ce îşi dau, literalmente, viaţa reală pe viaţa virtuală oferită de aceste jocuri, petrecând ore în şir în faţa calculatorului, pierduţi într-o lume în care sunt ademeniţi şi hipnotizaţi de putere, de bani, de libertate digitală…
Copiii sunt, însă, şi mai defavorizaţi pentru că, pe lângă faptul că le fură copilăria, aceste jocuri (care sunt cel mai adesea pline de violenţă), contribuie la „educaţia” şi la formarea caracterului lor.

Firma Funcom promovează jocul de-a Illuminati.

Assassins Creed – mai mult decât un joc

http://oasteadigitala.com/category/it/games/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s