Viitorul lumii decis de elitele lumii si bancheri

Imagine Elitele mondiale sint pe ultima suta de metri, inainte de a-si atinge scopul secular, si acela de a conduce lumea pe fata, ca niste adevarati regi, sa fie pe fata, la lumina, cu o singura banca mondiala iar noi toti sa fim niste sclavi CIP-ati (cum erau pe vremuri sclavii infierati cu fierul rosu, ca sa se stie ca ei sint sclavi).

Pentru aceasta,au pregatit criza financiară parte din Noua Dezordine Mondială (lumea cum si-au imaginat-o si o infaptuiesc ei), si anume tarile cu o anume independenta data de productia de petrol (Iran, Venezuele, etc)

Una din metodele de a stoarce bani este aceasta metoda ca guvernul respectiv sa dea bani din banii contribuabililor catre „economie” – se numeste bailout, care de fapt este o sifonare ordinara a banilor, inspre bancile lor ticaloase.

Revenind la Romania, bancile straine, cu preponderenta austriece au ameninatat Europa cu colapsul, din cauza ca sint pe marginea falimentului. Consiliul suprem UE, care este condus de masoni, adica agentii bancherilor camatari internationali, i-au chemat pe politicienii la apel. Acestia, niste zdrente ordinare, nu s-au impotrivit, ci s-au gindit ca pe linga banci sa obtina si ei ceva bani din acest „butoi cu miere”.

In final banii se vor da bancilor straine, banii se vor intoarce de unde au venit si tara asta va fi nevoita sa-si dea si sufletul si singele sa plateasca. Bineinteles, ca banii nu o sa ajunga la industrie, firme, economie, NU O SA CREEZE locuri de munca. Politicienii, vor sa se foloseasca de acest imprumut, pentru ca ei oricum nu stiu cum sa scoata camasa, sint niste inepti incapabili, in costume de mii de euro, niste lachei mizerabili si cirpe de lustruit pantofii camatariilor. Cea mai joasa speta si scursursa sint TOTI POLITICIENII. Pentru ca ei mint, ne mint si ascund adevarul, pe care-l stiu prea bine. De asemenea, cum spuneam, policienii vor trage si mici foloase, bani finantare campanii, un nou avint pt. companiilor nepotilor si nepoatelor lor, etc. Dupa cum vedeti aici nu intra nicicum poporul roman, DECIT NUMAI SA PLATEASCA OALELE SPARTE. Este un scenariu tipic de ASASINAT ECONOMIC a tarisoarei noastre.
Fenomenul Obama, este o păcăleală ticluită cu atenţie de către conducatorii Noii Ordini Mondiale. El este prezentat aproape ca un Mântuitor, în încercarea lor, de pacali poporul american sa accepte intrarea intr-o sclavie globală, mondială.

Am ajuns la un punct critic în planurile Noii Ordini Mondiale . Nu este vorba despre politica de stânga sau de dreapta: este vorba despre un UNIC GUVERN MONDIAL. În plan internaţional, băncile se pregatesc să prăduiască oamenii din Statele Unite ale Americii şi să fie transformaţi în sclavi pe o plantaţie Globalista. – Obama continuă procesul de transformare a Americii in ceva care seamănă cu Germania nazistă, instituie inrolarea forţata in serviciul de Armata Nationala, aduce spioni intern civili , aprobă ascultarea convorbirilor fara mandat, distruge cel de-al doilea amendament al Constitutiei SUA, finalizează lagărele FEMA (Agentia Federala de Comandament in Situatii de Urgenta) şi se pregateste de instaurarii legii marţiale.
– Papusarii lui Obama au anuntat in mod deschis, crearea unui noi Bănci Mondiale, care va domina fiecare naţiune de pe pământ, prin fortarea platirii taxelor de bioxid de carbon, prin impozite şi prin forţa armată.
– bancherii internationali, au creat in mod intentionat aceasta falimentare economica mondială, ca sa ruineze toate naţiunile planetei şi să introducă în Guvernul Unic Mondial
– Obama planuieste sa prăduiasca clasa de mijloc, să distruă pensiile şi să introducă federalizarea statelor americane, astfel încât populaţia să fie complet dependentă de guvernul central federa.  Elita bancherilor internationali il folosesc pe Obama sa calmeze si să pacifice publicul, astfel încât să poată introduce pe ascuns, Uniunea Nord Americana formata din Canada, Statele Unite si Mexic. Informaţiile conţinute sint vitale pentru viitorul Republicii şi la libertatea în întreaga lume. Preşedintele Barack Obama este doar un instrument pentru un O Agenda Mult mai Mare. Până cind nu toti oamenii devin constienti de pericol, umanitatea va continua sa rămână în captivitatea stăpinilor Noii Ordini Mondiale. Daca nu stiati un alt mod de distrugere a Romaniei este si CODEX ALIMENTARIUS cum si cedarea de suveranitate către UE. FMI,BM,UE da imprumuturi , apoi mituieste guvernele pentru a asigura incapacitatea de plata a statului. Astfel,Criza au declansat-o cu scopul distrugerii tuturor sistemelor lumii, bazindu-se pe cea mai mare escrocherie si bataie de joc: BAILOUTUL BANCILOR FALIMENTARE IN SUA si UK; sa se dea din banii contribuabilor fonduri bancilor, fara nici un control. Fara sa le ceara actiuni in schimb, sau sa li le impuna conditii in favoarea cetatenilor. De altfel, primind acesti bani fara nici un control sau sistem de a fi verificati, bancherii imediat si-au permis sa-si acorde niste bonusuri nesimtite, dupa ce ca tot ei au adus bancile in pragul colapsului. Semnarea jafului de 780 Miliarde $, a fost posibil prin fortare al unui document numit Stimulus Bill, fara nici o prezentare prealabila a continutului, ci doar cu o ora inainte de semnare. Politicienilor li s-a spus ca daca nu semneaza, guvernul va declansa legea martiala.

Justificarea semnarii acestui act a fost, pasamite, sa ajute economia americana (indirect, cea globala ce ar fi fost afectata de caderea firmelor de asigurari), prin crearea de noi locuri de munca si prin impulsionarea sistemului economic. De fapt banii au ajuns cca 80% la banci si nu s-au creat locuri de munca. Restul au fost canalizati spre diverse firme “prietene”‘ a celor din sistem.

Ce este socant e, ca nici pina azi, Banca Rezervei Federale, nu vrea sa spuna unde s-au dus, la ce banci, cele 2,2 TRILIOANE de dolari din banii contribuabililor.

http://www.youtube. com/watch? v=kyl8c91qPbw

Banca Mondiala, pentru cine nu stie este organic legata de Banca Rezervei Federale a SUA, care este o BANCA STICRT PRIVATA, nu se afla sub controlul guvernului SUA si unde actionari sint familia Rotschild 80% si Rockefeller, 20%. De asemenea FMI este un organ foarte “eficient” al acestor elite bancare. Aici se prezinta o scurta istorie a acestor organisme:
http://video. google.com/

Ca sa nu mai existe nici un dubiu, ca actuala stare este cauzate de conspiratie: Banca Rezervei Federala a stopat din 23 Martie 2006, publicarea cantitatii toatale de dolari in circulatie, pentru a se pregati pentru viitorul de acum. Astfel se tiparesc bani fara acoperire, in nestire si nu se stie exact valoarea inflatiei:

http://safehaven. com/article- 4108.htm

Economistul Peter Schiff (ca si Ilie Serbanescu al nostru) a anuntat inca din 2006, presidentia SUA, mai marii bursei si Rezervei Federale, ca se va produce o criza de proportii. A fost tratat cu condescendenta si bataie de joc. Va rog priviti:

http://www.youtube. com/watch? v=2I0QN-FYkpw&eurl

Comisia de verificare a bursei americane, SEC, a fost informata acum 10 ani, ca escrocul Madoff desfasoara un joc piramidal tip schema Ponzi (Caritas). Cu banii FURATI de la oameni, elitele si-au permis sa ruineze piata petrolului. De ce? Ne-a spus Soros de ce: Pentru ca mai exista tari rebele, cum e Iran, Rusia sau Venezuela care nu vor sa joace cum le cinta Noua Ordine Mondiala. Si chiar el, spune cu satisfactie, ca Chavez nu poate finanta o revolutie bolivara cu 40$/baril si ca lui Ahmadinejad nu-i da mai mult de un an ca presedinte:

http://www.youtube. com/watch? v=Z5NmW3FCWA8&eurl

Cu banii furati, elitele mentin pretul scazut la aur, si il cumpara in cantitati industriale. Intre timp se tiparesc cantitati necontrolate de bancnote care vor prabusi in viitorul apropiat moneda SUA.

Elitele cumpara cele mai valoroase proprietati, firme si bunuri pe nimica toata. Cu o parte din acesti bani furati, isi angajeaza ARMATE PRIVATE, deoarece se asteapta ca in momentul cind oamenii vor afla de marea tradare, sa protesteze cu violenta. In SUA platesc firma Blackwater, actual Xe (ce a actionat in Iraq), iar in Europa este constituita o armata NATO secreta, de elita:

http://www.globalre search.ca/ articles/ GAN412A.html

De asemenea ei isi construiesc BUNKERE SUBTERANE, (20 MILIARDE $ per bucata), unde se pregatesc sa se retraga in caz ca nu mai pot controla masele dezlantuite.

http://www.youtube. com/watch? v=uEDAE_9v4h0&eurl

http://info. po9t.com/ content/o- scrisoare- de-la-un- politician- norvegian

In aceste bunkere stocheaza provizii pe termen indelungat, cumparate tot din banii oamenilor:

http://www.worldnet daily.com/ index.php? fa=PAGE.view&pageId=70281

Pentru eventualitatea unei razmerite extinse, ei si-au pregatit intr-un bunker unde au stocat toate tipurile de semintele de pe pamint, in Svalbard Norvegia, ca sa fie asigurati, ca dupa ce vor declansa la suprafata arme nucleare neutronice de mica putere, care distrug oamenii si viata, dar lasa neatinse cladirile si infrastructura, vor putea sa recreeze pe pamint plantele:

http://news. bbc.co.uk/ 2/hi/science/ nature/6335899. stm

Aceste micro-nukes sint arme nucleare de putere foarte mica, cu timp de injumatatire foarte scurt, cum s-au folosit si in Bali:

http://www.cuttinge dge.org/NEWS/ n1715.cfm

Unul din scopurile lor declarate este ca sa reduca populatia Terei la un minim de 500 milioane, usor controlabil, declaratie cioplita in 8 limbi pe Pietrele ghid din Georgia, SUA:

http://en.wikipedia .org/wiki/ Georgia_Guidesto nes

http://www.radiolib erty.com/ stones.htm

Ei platesc miliarde pentru a studia in laboratoare cum sa faca Virusul Gripei Aviare cit mai letal; iata ca ce s-a intimplat acum o saptamina in Cehia:

http://www.torontos un.com/news/ canada/2009/ 02/27/8560781. html

Produc niste arme biologice ingrozitoare, pe care le vor prezenta ca aparute ca rezistenta la antibiotice, dar de fapt obtinute prin militarizarea si modificarea genetica, in laboratoare, a unor stafilococi, printre care necrosis fasciis si stafilococul pyogenes, precum si variante super rezistente al stafilococului aureus. Ele vor “aparea” in lume ca o ciudatenie la inceput, insa fac ca antraxul sau ciuma bubonica sa para ca o plimbare prin parc:

http://commons. wikimedia. org/

http://images. google.com/

http://en.wikipedia .org/wiki/ MRSA

Au introdus in toate produsele alimentare, in sucurile racoritoare, batoanele energetice, etc. sirop de porumb, HFCS (High Fructose Corn Syrup) care prin tehnica de fabricatie contine doze mari de mercur, care produce diabet si alte afectiuni grave:

http://www.chicagot ribune.com/

http://www.msnbc. msn.com/id/ 28877253

Lista produselor in care se gaseste sirop de porumb (HFCS). Veti fi socati de ceea ce aflati:

http://www.accident alhedonist. com

De asemenea nelipsitul Glutamat de sodiu – MSG, sau E621, ce se foloseste ca potentator de aroma, in mai toate supele la plic si adaosurile de mincare tip Vegeta.

http://www.ecomagaz in.ro/vegeta- mult-gust- multa-sare/

Vedeti in acest clip, ce afectiuni grave produce acest aditiv alimentar:

http://video. google.com/

Ne-au introdus in circuitul alimentar aluminiul, un metal care s-a demonstrat clar ca produce boala Alzeheimer:

http://www.alzheime r.ca/english/ disease/causes- alumi.htm

Au introdus in vaccinuri, pe care ne obliga copilasii si pe noi sa le luam, diferite substante, saruri de aluminiu, mercur (Thimerosal) , celule prelevate de la fetusi avortati care destabilizeaza sistemul imunitar al organismului si produc cancer, SIDA si deseori chiar moarte:

http://www.squidoo. com/vaccinestras hdna

Despre celulele de fetusi din vaccinuri, s-au descoperit lucruri terifiante:

http://lizditz. typepad.com/ i_speak_of_ dreams/2009/ 01/vaccines- and-fetal- cell-lines. html

Vaccinuri contaminate cu virusul HIV, descoperite in SUA, au fost retrase si vindute apoi in EUROPA, infectind mii de hemofili:

http://www.youtube. com/watch? v=wg-52mHIjhs

http://www.ahrp. org/infomail/ 0503/22.php

In apa de baut a oamenilor se adauga fluor (in SUA si alte tari). Fluorul afecteaza nivelul general de inteligenta; aviz numarul mare de copii retardati care se nasc:

http://www.fluoride alert.org/ health/brain/

DAR SI IN ORICE PASTA DE DINTI DIN LUME:

http://www2. fluoridealert. org/Alert/ United-States/ National/ Toothpaste- How-Safe

In Europa si la noi se introduce clor, care produce cancer, eczeme si boli grave de inima:

http://www.fluoride alert.org/ health/brain/

In sarea de bucate, sarea de masa, se introduce CIANURA! Verificati chiar dvs, pe pachetiul de sare, ce contine E535 (ferocianura de sodiu) sau E536 (ferocianura de potasiu), ca agenti anticoagulare. In stomac sau lichide, ferocianura disociaza in mai multi compusi, dintre care SI CIANURA. Cu fiecare lingurita de sare, introducem in noi CIANURA. Cine are nevoie sa consumam in orice mincare, cianura? Verificati chiar dvs.

Toate medicamentele care se prescriu, de fapt trateaza efectele si nu cauzele bolii. Aceasta permite mentinearea oamenilor bolnavi in continuare si beneficii de zeci de miliarde, pentru firmele de farmaceutice.

Ca sa ne omoare si mai eficient au votat in Europa si SUA, CODEX ALIMENTARIUS, prin care vor sa priveze oamenii de vitamine, aminoacizi esentiali, sa introduca numai hrana modificata genetic (GMO). Adica de exemplu, vor sa declare vitamina C, medicament cu distributie controlata, ca si heroina, pe care sa o poti lua numai pe reteta.Sterilizarea barbatilor, prin introducerea in alimentatie a unui soi de porumb modificat genetic, care contine o gena a sterilitatii, precum si sterilizarea prin vaccinare, a femeilor:

http://www.healthfr eedomusa. org/?p=563

Tot pentru reducerea numarului de familii, si deci a copiilor, se voteaza in toata lumea, legi care dau drepturi “excesive” femeilor si copiilor, cum este acum si in Romania, care de fapt vor descuraja oamenii sa-si mai intemeieze familii si sa apeleze la “servicii” platite. In acest fel, statul poate incasa impozit pe prostitutie si e sigur ca nu se mai nasc atiti copii, exact cum s-a trasat calea de scoala eugenica britanica, la inceputul secolului, prin Bertrand Rusell. Prin aceste legi, vor face ca oamenii sa fie si mai insingurati, deci mai expusi la manipularea psihologica. Sa nu uitam ca miscarea feminista, nu a avut decit scopul ca femeile sa mearga si ele la servici, si sa creasca masa persoanelor impozitate, concomitent cu scaderea numarului de copii.

http://www.bibliote capleyades. net/sociopolitic a/sociopol_ globalelite05. htm

De asemenea, elitele vor sa chip-eze toti oamenii, cu scopul de control complet. Si la noi, doresc introducerea peste noapte a buletinelor, permiselor auto si pasapoartelor cu CHIP, sub motivul ca asa e modern, dar de fapt e etapa pregatitoare pentru implantarea CHIP-ului RFID, in mina (RFID=Radio Frequency Identifying Document). Astfel au timp sa realizeze reteaua utilizata la citirea chip-urilor, de la distanta si creaza o obisnuinta in a accepta aceste chipuri. Vedeti aici ce-i spune Nik Rockefeller lui Aaron Russo (pentru ca a spus lumii acest secret, Arron a fost ucis):

http://video. google.com/ videoplay? docid=1263677258 215075609

Chip-urile au o mica baterie de litiu, care doar la o mica fisura, se scurge in fluxul sanguin. Acest litiu e o otrava puternica, care produce moartea in niste chinuri groaznice.

Deoarece, schimbul liber de informatii intre oameni, pe internet, este foarte deranjant pentru aceste elite, care fac eforturi enorme sa blocheze orice informatii din mass media controlata de ei, au inceput sa ia masuri de a desfiinta forma actuala de internet. Astfel ei preconizeaza implemetarea accesului pe baza biometrica la furnizor si siteurile vor trebui “aprobate”. Acestea au fost deja implementate si testate in China, unde functioneaza perfect. Vor incepe de la interzicerea site-urilor pentru adulti, de jocuri si in final vor interzice site-urile “deranjante”. De altfel, politicienii corupti din Romania, au si votat pe ascuns, in perioada summitului NATO la Bucuresti, ascultarea telefonului, interceptarea mailului si inregistrarea siteurilor pe care navigam. Deci impreuna cu chip-area, se doreste un control absolut, a ceea ce facem, unde ne aflam, citi bani avem, ceea ce cumparam, ce mincam, la ce filme ne uitam, ce ziare citim. ELITELE VOR UN CONTROL COMPLET.

Si daca noi ne razvratim, vor da comanda de blocare a CHIP-ului. Din acel moment, omul inceteaza sa mai “existe” social. Acesta e genul de control pe care il doresc.

DE ALTFEL SCOPUL FINAL AL CRIZEI, va fi ca dupa distrugerea completa a economiilor si sistemelor bancare, oamenii sa fie atit de ingroziti si de terifiati de lipsuri de tot felul, incit vor cere guvernelor sa faca ceva. Atunci, elitele, care asta de fapt si asteptau, vor aduce in prim plan, BANCA MONDIALA, cu O SINGURA MONEDA, VIRTUALA, care va fi introdusa electronic pe chip-ul din mina. Ca urmare a foametei si a lipsurilor, oamenii vor ACCEPTA DE BUNA VOIE ACESTE CHIP-uri:

http://www.prisonpl anet.com/

Dupa consultarea acestor materiale, cred ca nu mai aveti nici un singur dubiu, ca este o monstruoasa conspiratie impotriva sanatatii, libertatii si in final, a existentei umane.

Am prezentat global, o situatie ce se prezinta extrem de grava si periculoasa pentru viitorul nostru si al copiilor nostri.

Revenim la Romania. In Romania, bancile austriece au amenintat ca vor falimenta piata bancara europeana daca nu primesc fonduri de la statul roman. In consecinta politicienii autohtoni, au fost chemati la Bruxelles, unde li s-a cerut ca Romania sa angajeze acest imprumut. Acesti politicieni corupti, multi fiind pe statele de plata ale masoneriei mondiale, au elaborat rapid un plan de aservire a Romaniei printr-un imprumut debilitant, CEL MAI MARE IMPRUMUT FACUT DE ROMANIA VREODATA!

Ca sa va fie foarte clar ca e o conspiratie:

1. SECRETISM (aflam din UE, prima oare, ce bani luam noi)

2. GRABA (repede, repede, au si venit sacalii FMI)

3. NU SE DAU JUSTIFICARI CLARE PENTRU UTILIZAREA SUMEI

4. Nu s-au organizat intruniri mediatizate, cu participarea cremei economistilor romani, unde sa se dezbata clar, pe fata, daca avem sau nu, nevoie de imprumut

5. Se evita declararea sumei totale! Asta va permite marirea ulterioara a sumei, la oridecit e “nevoie”. Unii afirma, 20 miliarde, dar e putin probabil, deoarece o tara, mai mica, ca UNGARIA, imprumuta 25 MLRD iar noi, numai 20?

6. Nu s-a indicat un organism clar de control, un sistem de indicatori de verificare a sumelor date

7. Dat fiind marimea sumei si conditiile globale deosebit de grave, precum si faptul ca in final, poporul roman va returna imprumutul, ar fi trebuit sa fie tratat cu o transparenta TOTALA, in mass media; deasemenea, sa se publice o lista cu ce-bani-se-dau- cui?

Deci, acestea sint definitorii unei FRAUDE DE PROPORTII, care i se pregateste poporului roman.

In Ungaria, au argumentat inca de anul trecut ca au nevoie de 25 Miliarde. Au imprumutat si tot nu au putut evita recesiunea, cititi aici:

http://www.realitat ea.net/

Sa vedem, in continuare, ce se va face in mod real cu banii. Banii vor intra virtual in BNR, iar de aici vor fi dati in proportie de 80%, bancilor straine. Acesti bani, impreuna cu banii strinsi de la populatie, prin dobanzile mari oferite (atentie romani!) vor fi transferati in strainatate, la bancile mama. Dupa care vor declara falimentul aici, local. Intre timp se vor stradui sa reduca si limita minima de siguranta in BNR, ca impactul sa fie si mai devastator (cum a fost si facut, de curind, cu o variatie mica, e drept, dar s-a facut ca sa se testeze reactia publicului).

Cu restul de bani, dupa cum era de asteptat: avem campanii electorale, politicieni care nu au prea avut de furat in ultimul timp. Vor fi abonati la borcanul cu miere!

Deci romanii, se vor alege cu PLATA IMPRUMUTULUI + DOBINZI. Nu numai aceasta, dar imprumutul e conditionat de acceptarea de catre guvern a urmatoarelor conditii:

– banii trebuie sa “AJUTE” bancile austrice in dificultate in Romania

– cresterea taxelor, TVA, impozit profit

– reducearea bugetlui sanatatii si invatamintului

– obligativitatea CHIP-arii (la inceput pasaport, dupa aceea buletine si permise auto, gradual, si in final in corpul uman)

– obligativitatea montarii camerelor de luat vederi peste tot

– implementarea statului politienesc absolut, cum a fost arat in romanul orwelian “1984″ si in care romanii au trait timp de 50 de ani

– obligativitatea vaccinurilor (vedeti HPV si acum vedeti contaminarea cu Gripa aviara in Cehia, Austria si Germania)

Cititi aici pe linga ce pericol am trecut (nu se stie sigur, daca a trecut!):

http://www.infowars .com/

Ca urmare, va rezulta imediat o devalorizare accentuata a leului, la cca 7…8 RON/EURO, se vor mari de cca 8 ori a impozitelor pe proprietati, se va mari TVA si in general toate taxele, cu scopul de a plati datoria. In urma procedurii de Asasinat Economic, tara va fi la dispozitia “firmelor prietene” FMI, care vor veni ca hienele sa se infrupte din ce a mai ramas din tara noastra. Vedeti aici cum actioneaza FMI:
http://video. google.com/ videoplay? docid=-732244634 4238270341

Daca nu credti, aduceti-va aminte de anii ‘90, ce s-a intimplat in Romania.

Cine sustine cel mai vehement acest imprumut? Dl. Guvernator Mugur Isarescu, care face parte din Comitetul executiv al Comisiei Trilaterale, unul din organele importante ale conspiratiei mondiale:

http://209.85. 129.132/search? q=cache:cFWPiknW 4oMJ:bataiosu. wordpress. com

Daca domnia sa a afirmat acum doua luni ca totul e OK, ca avem suficiente rezerve, cum s-a schimbat atit de radical situatia, incit va fi nevoie sa imprumutam asa o suma mare, CEA MAI MARE DIN ISTORIA ROMANIEI?

Ideea este ca acesti tradatori, vor aduce diverse date, diverse calcule si statistici contrafacute, sa-si ascunda hotia. Trebuie ca poporul roman sa fie ferm: daca actualul guvernator nu se pricepe sa administreze Banca Nationala, cu ce avem in acele conturi, sa plece! Daca nu vrea, va fi fortat de popor, ca si guvernatorul Bancii din Islanda care A FALIMENTAT VOIT ISLANDA:

http://www.itnsourc e.com/shotlist/ /RTV/2009/ 02/11/RTV249809/

http://news. xinhuanet. com/english/ 2009-02/27/ content_10915777 .htm

Trebuie sa o facem inainte ca sa ne falimenteze!

Atentie foarte mare romani. Situatia nu e similara cu a anilor ‘90. Acum lumea se afla intr-o acuta recesiune. TOATA LUMEA! Exista un indicator real (nu poate fi manipulat), Baltic Dry Index, care arata cite tone marfa, se transporta intre porturi in lume. Acest indice a scazut de la 10,000 la 700, acum cu criza. Asta inseamna ca nu se mai transporta marfa de la producatori inspre consumatori, Se va consuma ce este in depozitele en-gros si dupa aceea , gata. http://www.unleaven edbreadministrie s.org/?page= drought
In SUA, in California (grinarul american) elitele nu dau apa pentru irigatii, in Australia a fost un incendiu devastator, in majoritatea tarilor e o seceta extinsa. Redăm în continuare un inspirat comentariu asupra planului strategic criminal al ofensivei francmasonice mondiale şi urmărim astfel să scoatem în evidenţă consideraţiile tactice aşa cum sunt ele expuse cu cinism în aceste protocoale:

1. Francmasonii mărturisesc aici scopul criminal pe care ei îl urmăresc şi expun cu o mare îndrăzneală mijloacele ce le vor întrebuinţa, pentru a ajunge la această ţintă. Scopul este: distrugerea oricărui Stat creştin, pentru a ajunge ei stapâni. Să vedem acum care le sunt mijloacele? Ca să se întrebuinţeze cele mai abile mijloace, trebuie ştiut cine este pentru ei adversarul, iar adversarul ce trebuie răpus până la urmă folosind nu contează ce mijloace malefice este naţiunea creştină din fiecare Stat european. După destăinuirea plină de impertinenţă a francmasonilor, omul este o bestie crudă, care nu ştie decât de frică. Pentru a stăpâni bestia trebuie în viziunea lor nebunească să pui mâna pe putere. Astăzi, când votul universal s-a acordat poporului, tocmai pentru aceasta trebuie să fie zăpăcite cu abilitate masele cu ideea libertăţii, pentru ca astfel poporul să prefacă libertatea în destrăbălare şi dezordine, şi astfel făcând să fie scăpate puterea din mâinile guvernanţilor, masonii şireţi şi cruzi ridicăndu-se la putere pe umerii poporului înşelat.

Cea mai evidentă dovadă cu privire la punerea în aplicare a acestui plan diabolic de luptă ne-o dă presa din toată lumea, condusă cam pretutindeni de francmasoni. Avem şi în ţara noastră, aşa cum fiecare îşi poate da seama (dacă este suficient de inteligent) o asemenea presă, care nu scrie decât numai şi numai în numele „libertăţii” şi „democraţiei”.

Pentru a ajunge la o mare destrăbălare şi dezordine, francmasonii mărturisesc că vor lucra în special prin corupţie pentru a învrăjbi între ele toate partidele politice, pentru ca nu cumva să mai ajungă la vreo înţelegere, ei mărturisesc că vor acţiona ca să prostească şi să abrutizeze poporul creştin prin băuturi spirtoase; ei mărturisesc de asemeni că vor strica tineretul prin scrieri şi filme pornografice, şi că vor deprava femeile creştine prin lux fără măsură, superficialitate şi îndemnarea la prostituţie. Toate acestea ei le fac arătând cu o criminală făţărnicie că acesta este de fapt progresul. Învrăjbirea aceasta sistematică o urmăresc francmasonii cam peste tot şi fără îndoială că ei o urmăresc şi la noi în România. De aceea putem vedea cu toţii cât de înverşunate sunt luptele dintre partide.

În ceea ce priveşte băuturile alcoolice, nu întâmplător se constată mereu de către serviciile sanitare, falsificarea lor. Barurile de zi sau de noapte şi restaurantele se înmulţesc mereu şi într-o mult mai mare măsură decît celelalte magazine.

În privinţa degradării morale şi spirituale prin vicii şi pornografie se pot vedea zilnic şi la noi reviste şi ziare care sugestionează în acest sens şi îndeamnă în mod insidios tineretul la desfrâu, vlăguire, sexualitate animalică, prostituţie, sadism, masturbare, masochism, satanism.

Când prin astfel de mijloace se va ajunge să se destrame toate legăturile sociale şi politice din ţară atunci, spune el, se va arunca ca o fiară de pradă asupra a ceea ce a mai rămas din acest putregai şi va răsturna totul, pentru ca el să întemeieze apoi un Stat nou planetar unic.

În Statul cel nou Mondial, UNIC, ridicat pe ruinele Statelor creştine, francmasonii nu se vor mai călăuzi după regula LIBERTĂŢII. Acest cuvânt în viziunea sa criminală a fost bun de exploatat, spre a dărâma din temelii Statul creştin. El va întrebuinţa apoi NUMAI „despotismul absolut, fără de care nu poate exista civilizaţia”.

În această luptă ascunsă şi pe zi ce trece mai agrigă, francmasonul şi-a luat ca tovarăş nedespărţit AURUL, cu care el îi cumpără pe creştinii slabi de înger şi manipulează cu viclenie masele de oameni prin presa aberantă cu care zăpăceşte minţile celor mulţi şi proşti.

2. Francmasonul a ştiut şi ştie totdeauna să tragă multe foloase din dezordine. Tocmai de aceea, el a căutat şi caută mai mereu să dezlănţuie dezordinea, revoluţia, războiul pentru că asemenea frământări i-au adus numai profituri.

Cum caută să profite francmasonii de dezordine? În două feluri: ei se îmbogăţesc, pe când creştinii sărăcesc şi se împuţinează în războaie; astfel ajung francmasonii să spună în final cuvântul hotărâtor chiar în Statele pe care au ştiut să le manipuleze cu viclenie pentru ca să le arunce în război.

Tocmai de aceea, cel mai adesea ei caută să facă din războaie o ceartă sângeroasă pentru bani şi cum ei au adunat, deloc întâmplător, tot aurul din lume în băncile lor, ei vor fi aproape totdeauna ascultaţi şi la încheierea păcii.

Dar în timp de pace oare cum acţionează cel mai adesea francmasonul? El caută înainte de toate să întunece judecata cea dreaptă şi cinstită a creştinului cu vorbe goale şi cu făgăduinţe mincinoase, despre care el încă de mai înainte ştie că nu se pot împlini. Prin ce mijloc? Prin PRESĂ. Francmasonul stă ascuns în umbră şi priveşte cu dispreţ cum alţii muncesc, le află necazurile, nemulţumirile şi apoi el începe prin presă să asmută mulţimea contra cârmuirii, să îi clatine încrederea în cinstea şi dreptatea conducătorilor, pentru a o atrage de partea lui.

De aceea ei caută în primul rând ca în orice ţară să pună mâna pe PRESĂ. Ei ştiu că în viziunea lor satanică presa este scara care duce la o putere pământească şi la bogăţie, peste cadavre de creştini.

3. Intrăm astfel şi mai adânc în sufletul satanic, perfid şi criminal al francmasonului; mai întâi el caută să distrugă sistematic ordinea stabilită prin Constituţie. Constituţia este legea de bază a Statului, care stabileşte un echilibru între puterile Statului: între Conducătorul acestuia, persoanele care cârmuiesc şi popor. El caută să sfarme această cumpănă dreaptă, căutând prin puterea aurului şi mai ales prin minciunile din presă să despartă pe conducători de poporul pe care îl conduc. Pentru a ajunge cât mai repede aici, ei împing pe toţi ambiţioşii să dea asalt puterii, îndeamnă pe toţi nepricepuţii să vorbească verzi şi uscate în Parlament, pentru a împiedica guvernele să facă legi, ei pun ziariştii să atace tot ce este bun, spiritual, divin şi cinstit în ţară, pentru ca poporul, care în naivitatea sa crede foarte uşor, să nu mai aibă încredere în nimeni şi să ceară mereu schimbare de guvern. Cu cât guvernele se schimbă mai des, cu atât slăbeşte mai mult puterea de a conduce şi de această slăbiciune nu profită decât francmasonul. De aceea, citim atât de des chiar şi în presa de la noi că e nevoie totdeauna de schimbări de guvern. Poporul care nu cunoaşte metoda, greu de învăţat, a guvernării, îi crede pe francmasoni, pentru că francmasonii pe de o parte îi mint cu impertinenţă prin conducătorii pe care îi cumpără cu aurul lor, iar pe de altă parte ei fac să fie tot mai nemulţumit poporul, căutând prin toate mijloacele să-l sărăcească şi să-i scumpească viaţa. Când omul este flămând şi copleşit de toate lipsurile, mai uşor pleacă urechea la minciuni, decât dacă îi merg toate bine. De aceea francmasonul din Protocoale mărturiseşte că puterea lor creşte foarte mult mai ales atunci când creştinului îi merge tot mai rău, astfel ne apare evident că puterea francmasonilor stă ascunsă în foametea creştinului, în nefericirea sa, în slăbirea tot mai mare a muncitorilor noştri.

Tocmai de aceea francmasonul îşi destăinuie gândul său criminal, că el, având puterea banului asupra celor pe care i-a sărăcit, îi va stăpâni complet şi mult mai aprig decât o făceau altădată regii şi împăraţii. La un semn al lor, toată mulţimea de flămânzi, sălbăticită de ura provocată de francmasoni prin presă, se va arunca asupra puternicilor zilei, va distruge totul şi atunci francmasonul scontează că va lua puterea. Asta el nu o visează, ci o mărturiseşte cu un cinism uluitor în Protocoale şi tot acolo el arată şi drumul pe care va ajunge la această mârşavă ţintă.

Dar oare în această revoluţie ei nu îşi vor pierde capul? Nu! spun ei cu impertinenţă, pentru că ei au pregătit revoluţia, ei ştiu când va izbucni şi doar ei vor şti să se ferească.

Aşa tind să ajungă în curând şi la noi fracmasonii aţâţând luptele politice, împiedicând orice unire cuminte între partide, cumpărând pe conducătorii lacomi de bani, învrăjbind poporul, aruncând sămânţa urii şi a deznădejdii între mase. Dar peste hotare? Iată ce mărturisesc chiar ei: „Astăzi aproape nimeni nu ne mai poate ataca, pentru că deja suntem o mare putere care domneşte deasupra tuturor Statelor din lume; când spre exemplu ne atacă un Stat, ne apără imediat celelalte.” De aceea spun ei că au ajuns la culmea puterii şi că puţin le mai trebuie să se încolăcească peste trupul ultimelor State de pe continent şi astfel să ajungă să ţină toată Europa în mâini ca într-un cleşte.

4. Francmasonul, care luptă cel mai adesea pe ascuns, mărturiseşte că astăzi a ajuns să fie o mare putere nevăzută. Şi pentru ca să înlăture cât mai repede orice concurenţă, el se ridică contra credinţei creştine, care iarăşi este o forţă nevăzută. Astfel el îşi dezvăluie planul, în conformitate cu care trebuie ruinată în întregime religia creştină. Francmasonul consideră că trebuie smuls din sufletul nostru spiritul strămoşesc al credinţei şi al preţuirii bunurilor sufleteşti, divine, mai presus de cele materiale. El caută sistematic să ne otrăvească, să ne cufunde pe nesimţite în mocirla poftei nemăsurate de bani şi a acumulării obsesive de bunuri materiale. Astfel creştinul ajunge să nu vadă pe duşmanul tuturor celor buni care este francmasonul. Cum va ajunge el aici? Înainte de toate el va trezi în noi pofta banului prin speculaţii în industrie şi va acţiona astfel încât valorile să treacă din mână în mână, până se vor înfunda tot în bugetul francmasonilor. Odată ce va trezi şi va amplifica această poftă nesăbuită, care ruinează sufletul, francmasonul va ademeni pe cei mai mulţi creştini de partea sa, şi apoi pe aceştia îi va trimite la luptă împotriva creştinilor celor buni şi dezinteresaţi, pentru a distruge astfel şi ceea ce a mai rămas bun şi divin. Fiecare, atunci când va privi atent şi lucid luptele politice ce se dau la noi pentru putere, va cerceta câţi luptători sunt francmasoni şi atunci la lumina cea nouă a Protocoalelor, el va înţelege multe din caracterul şi metodele luptelor politice din România. Pe această ţară, frumoasă şi bogată, care – conform profeţiilor faimoase ale indianului SUNDAR SINGH – are o misiune spirituală şi divină unică, şi-au pus ochii francmasonii; ei doresc să împiedice aici consolidarea unităţii spirituale a acestui popor ales de Dumnezeu, să sporească slăbiciunea, sărăcia şi dezordinea, pentru a ajunge – MAI ALES AICI- cât mai uşor la putere.

5. După ce el va ajunge să destrame tot ce era bun, sfânt şi întărit prin legi cinstite în societatea creştină, francmasonul îşi pune acum întrebarea: cum va guverna el peste mormanul de ruine şi tot el răspunde astfel: prin cel mai aprig despotism, dar şi acesta va fi întronat de o aşa manieră încât ei să rămână tot în umbră, să nu fie cumva văzuţi, dar mâna lor de fier ascunsă să ţină în frâu şi în sărăcie creştinii. Cum vor ajunge francmasonii să stăpânească opinia publică? Prin PRESĂ, această presă infectă – DE SCANDAL – va obosi lumea, căutând să critice cu viclenie tot ceea ce este bun şi va urmări totodată să zăpăcească minţile celor mulţi în aşa fel încât aceştia să nu mai ştie a se descurca aproape deloc în gestionarea propriilor lor afaceri. Al doilea mijloc este să se aducă atâta trivialitate, abjecţie, stricăciune, pornografie, păcate (vicii) în popor şi să învrăjbească  împotriva altora, până când în final se va ajunge la o criză generală cu neputinţă de vindecat.

Cinematograful a constituit şi constituie fără îndoială un progres remarcabil al fotografiei în legătură cu scenele în mişcare. Cine, decât francmasonii, poartă la ora actuală răspunderea pentru degenerarea cinematografului, care prin filmele de groază şi violenţă pline de crime şi abjecţii a ajuns să constituie o gravă primejdie morală, aşa încât a ridicat împotriva-i opinia generală a celor cu bun simţ (dar care sunt foarte puţini) care astăzi îl condamnă? Cine oare sunt (cu rare excepţii) patronii localurilor infecte de aşa zisă petrecere şi de dans cât şi a tuturor cluburilor de BINGO sau biliard unde se omoară timpul, se risipeşte în mod aberant energia psihică şi se distrug nervii creştinilor din toată lumea? Luaţi acei tineri debusolaţi drogaţi şi fistichiu gătiţi şi fetele de astăzi depravate, avide de senzaţii tari, care fumează, beau şi ascultă muzică SATANICĂ-METALICA sau ROCK, cu exteriorul lor straniu şi cu lipsa de simţ a răspunderii şi remarcaţi cum de la haina din afară până la intimitatea ideilor şi speranţelor lor demoniace, rele şi nesăbuite, puteţi în final să-i pecetluiţi aproape pe toţi cu aceeaşi etichetă: „Educaţi, rătăciţi, manipulaţi şi exploataţi de noi”. Procedând astfel, faptele crude luminează cât se poate de viu fraza din Protocoale: „Printr-o educaţie împănată de principii şi teorii aberante, pe care noi le considerăm ca fiind false, dar pe care chiar noi le-am inspirat, am izbutit să rătăcim aproape în totalitate tineretul creştin şi am ajuns să-l prostim şi să-l demoralizăm”. „Petreceri abrutizante cu mult alcool şi droguri, jocuri de noroc, localuri de dans care stresează şi tulbură mintea, mode paranoice fără gust, briliante false – toate acestea şi multe altele, care „înfloresc” năucind puţina minte ce a mai rămas la unii exercită o presiune insidioasă nevăzută asupra poporului şi totodată înghit aproape toate sursele de venituri.”

Protocoalele francmasonilor vorbesc de asemeni despre un Guvern Suprem Planetar care este o formă de cârmuire care stă cu mult deasupra Statelor, aşa cum s-a făcut cu Liga Naţiunilor (actuala O.N.U.) unde la ora actuală este ştiut că din umbră masonii cei puternici din Anglia şi din Statele Unite uneltesc şi hotărăsc aproape totul. În afară de această organizaţie, ei mărturisesc de asemeni cu mult cinism că întreaga maşinărie a oricărui Stat se află acum în mâna lor, pentru că maşinăria nu merge decât unsă cu bani şi aceasta este pentru ei firesc şi obligatoriu, pentru că aurul este al lor.

6. O importantă parte dintre mijloacele diabolice cu care francmasonii pregătesc ruina economică a creştinilor, sunt „monopolurile” de mărfuri şi articole, adică acapararea în mâna unora a tuturor lucrurilor necesare. Prin această acaparare masivă aproape toate preţurile se impun numai de către ei, după bunul lor plac, iar tot ce se mai găseşte în mâinile creştinilor este înghiţit rând pe rând, sau stors aproape în întregime tot de ei.

În primul rând este evident că cea dântâi acaparare a lor este făcută cu banii sau cu alte cuvinte cu creditul pe care ei îl acordă cu atâta „GENEROZITATE” Statelor. Aşa numita finanţare internaţională este menită a conduce în realitate, prin DICTAT şi şantaje insidioase de tot felul politica Statelor NUMAI după interesele LOR. Totodată, după cum mărturisesc chiar ei, în urma frământărilor politice, revoluţii sau războaie, se poate face simţită puterea mare a lor prin aceea că ulterior Statele, după asemenea frământări, au în mod OBLIGATORIU nevoie de împrumuturi foarte mari pentru echilibrarea bugetelor şi pentru acoperirea cheluielilor mari avute.

De aceea arată francmasonii că trebuie mărit cât mai mult prestigiul şi însemnătatea aşa numitei finanţări internaţionale de care toate Statele, spun ei, trebuie neapărat să atârne cât mai mult.

Astfel nu este deloc întâmplător că şi ţării noastre, luată ca ţintă de cucerire pentru ei, i-au impus pe lângă alte grele condiţii şi „clauza minorităţilor” care în realitate vizează controlul din afară a problemelor noastre interne. Ei bine, dacă noi am fi complet de acord, cu tot ceea ce francmasonii urmăresc să reuşească în ROMÂNIA imediat ni s-ar da (în schimb) bani mulţi ca împrumut, mărfuri, iar Leul probabil, ar ajunge iar la valoarea lui de mai înainte. Dar iată că în situaţia actuală din moment ce ei nu şi-au împlinit încă dobitoacele lor scopuri pe care le urmăresc la noi, au continuat şi continuă să-şi bată joc de interesele noastre, aducând Leul la devalorizarea de acum.

Iată prin urmare cu câtă abilitate şi viclenie şi-au făcut ei interesele, urmărind cu stricteţe punerea în practică a planului din Protocoale.

Uitându-ne cu o mare atenţie şi luciditate în jurul nostru, putem vedea foarte clar cum aproape tot, ceea ce ei au plănuit în urmă cu aproape 100 de ani se pune la cale şi se realizează acum sub ochii noştri CARE NU BĂNUIESC NIMIC. Inflaţia care creşte în fiecare zi, provocată chiar de ei, a adus la stadiul de criză îndeosebi creştinii. Toate bunurile şi pământurile, trec aproape întotdeauna în mâinile LOR. Preţul muncii se ridică tot mai mult, fără ca muncitorii să folosească ceva, căci prin intermediul maşinaţiilor şi a speculaţiilor puse la cale de ei preţul celor necesare se scumpeşte şi mai mult.

Prin acest exemplu, elocvent luat din mijlocul vieţii noastre de zi cu zi, putem vedea (dacă nu suntem, ORBI (tâmpiţi!)) cât de mult corespunde realităţii planul cel hidos şi criminal al Protocoalelor, care dovedeşte în mod semnificativ că mărirea reciprocă şi dezastruoasă atât a salariilor cât şi a preţurilor obiectelor de prima necesitate, nu este niciodată făcută pentru ca să câştige salariatul sau producătorul, ci tot numai EL – FRANCMASONUL.

7. Începând cu revoluţia franceză, aproape toate revoltele şi toate frământările, ca şi marea majoritate a războaielor din ţările creştine, au fost începute de ei sau au fost întreţinute de ei.

Spre exemplu, chiar la noi în ţară, răscoala din anul 1907 a fost fără îndoială pusă la cale şi întreţinută tot de ei, cu scopul (ascuns, se înţelege), de a profita cât mai mult de situaţia precară a ţării, pentru a obţine noi drepturi şi avantaje nemeritate care să-i ţină în fruntea treburilor publice, dar chiar şi în aceste condiţii ei tot au încercat şi încearcă mai departe să provoace noi dezastre prin revolte sau războaie.

Idei rău sau în mod nebunesc înţelese despre liberalism, idei vagi şi eronate despre aşa-zisa toleranţă, pe care Protocoalele le-au compromis şi apoi le-au murdărit cu desăvîrşire, au ajuns să subjuge în timp toate instituţiile noastre şi întreaga viaţă publică.

Aproape peste tot, francmasonii stăpânesc în mod ascuns şi prin această stăpânire ei urmăresc să pregătească ruina Statelor creştine, asmuţându-le pe unele împotriva altora, pentru ca mai apoi, atunci când această metodă va fi insuficientă, să utilizeze tunurile.

8. Când studiem o adunare importantă care hotărăşte asupra destinelor omenirii, şi mai ales dacă le cercetăm cu atenţie şi luciditate trecutul celor care participă la respectiva adunare, atunci aproape fără nici o greutate putem fixa momentul în care ei au căzut în situaţia fatală, ce le-a adus unele foloase de moment, dar care i-a făcut să devină şi să rămână în mod aproape inexorabil sclavii unei puteri satanice care evită lumina publicităţii. Toate aceasta nu se explică decât prin ideile diabolice din Protocoale: „Noi vom face să se aleagă Preşedinţii al căror trecut este pătat”.

Ceea ce este însă şi mai grav, este faptul că tocmai din cauza acestei influenţe satanice predominante, adevărul, chiar dacă este descoperit pentru unii, iar pentru alţii care încă se află şi rămân mai departe sub influenţa LOR, este întunecat şi negat în totalitate, în această uriaşă şi planetară acţiune criminală ei sunt în mod constant ajutaţi de marea şi uluitoarea indiferenţă cu care chiar popoarele care sunt victime privesc deocamdată această problemă.

9. Conducerea Supremă francmasonică a hotărât ca cei aleşi dintre ei (francmasoni), care deja deţin conducerea lojilor masonice în cadrul popoarelor creştine, să nu acţioneze în mod similar pentru toate popoarele planetei, adică să nu acţioneze, cu alte cuvinte, după un model unic pentru toată lumea, ci ei trebuie să întrebuinţeze mijloace criminale adecvate care trebuie să fie oarecum diferite, în funcţie de natura şi specificul poporului în mijlocul căruia acţionează, numai astfel fiind asiguraţi că nu vor eşua în îndeplinirea planurilor lor criminale.

Atunci când francmasonii vor ajunge stăpâni peste toată lumea, ei spun că vor înlocui cuvântul lor de ordine de azi care este cuprins în deviza: „LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE”, nu prin alte cuvinte, ci printr-un alt înţeles, pe care îl vor oferi acestei devize şi anume acel înţeles năucitor care le poate uşura stăpânirea, adică: dreptul la libertate, datoria egalităţii şi idealul fraternităţii.

Oare ce vrea să însemne această deosebire, care la prima vedere pare a fi numai între cuvinte? Până în momentul trecerii puterii în mâinile francmasonilor, libertatea, egalitatea şi fraternitatea vor putea să fie un ţel către care lumea creştină merge orbeşte, dar din momentul în care puterea va trece în mâinile LOR, libertatea, egalitatea ca şi fraternitatea urmează a fi acordate popoarelor numai în măsura în care sunt de obicei acordate drepturile şi executate datoriile, adică numai după bunul plac al celor care deţin puterea.

Peste toate aceste guverne ale statelor ce există pe această planetă ei spun că au un guvern al lor superior francmasonic, care doar acela conduce destinele lumii acţionând în mod ocult dar puternic. Puterea aceasta efemeră ei o au doar prin faptul că au la picioarele lor, prin banii şi aurul pe care îl deţin, pe toţi oamenii prăbuşiţi moral, corupţi, ambiţioşi, pătimaşi, plini de vicii sau pătaţi, ajutându-le ambiţiile murdare, răzbunările şi împlinindu-le toate poftele. În felul acesta ei spun că au în, sau la mâna lor pe aproape toţi conducătorii de ţări şi popoare, care, prin greşelile şi ticăloşiile lor (multe dintre ele trezite şi amplificate chiar de ei), vor aduce tot mai multe popoare la revoltă, până când acestea vor cere – CULMEA PĂCĂLELII – de la EI scăparea (salvarea).

Singura frică a francmasonilor sunt Regii (care nu au fost cooptaţi în francmasonerie), fiindcă aceştia, prin independenţa şi puterea pe care le-o dau drepturile de moştenire a Tronului, pot să se opună francmasonilor făcându-le prin aceasta mult rău. Pentru a ajunge la ţelul criminal urmărit de ei, francmasonii au procedat mai întâi la izolarea poporului de conducătorul său, ridicând un zid de minciuni între ceea ce presa şi propaganda lor îl face să vadă, până când în final acesta (conducătorul) ajunge să fie un aderent orb al lor, pe care ei îl duc apoi de mână numai unde vor ei.

Ceea ce ne apare ca fiind cumplit de primejdios, este mijlocul în mod evident terorist cu care ei mărturisesc că vor scăpa de revolta omenirii creştine, atunci când aceasta se va deştepta. Ei spun că într-o asemenea situaţie vor scăpa de furia creştinilor, aruncându-le în aer toate oraşele mari, cu ajutorul drumurilor (tunelelor) subpământene pe care atunci le vor avea la dispoziţie în respectivele oraşe, astfel încât ei vor îngropa în ruine revolta creştinilor uniţi care ar îndrăzni să se ridice împotriva lor. Aşadar, într-o asemenea situaţie, asasinatul terorist în masă va pune vârf la toate crimele francmasonilor. Deşi la prima vedere aşa ceva pare incredibil să nu uităm tunelele care au fost construite în acest scop din ordinul FRANCMASONULUI CEAUŞESCU.

10. Prin orice mijloace, francmasonii pun în calea neamurilor creştine toate ispitele şi viciile, printre acestea la loc de „cinste” aflându-se otrăvirea lentă cu băuturi alcoolice, care fac totodată să se prăbuşească moralitatea şi facilitează corupţia. Ei vor astfel să slăbească cât mai mult orice rezistenţă şi urmăresc în acelaşi timp să zăpăcească mulţimea în aşa fel încît aceasta să ajungă să creadă că ei sunt într-adevăr nişte „mari binefăcători” ai omenirii.

Stăpânirea aceasta ei scontează că până la urmă o vor avea asigurându-şi controlul şi domnia asupra majorităţii poporului, deoarece în viziunea lor criminală numărul celor din popor care se vor lăsa conduşi va fi acela care le va asigura puterea, întrucât, în conformitate cu părerea lor, cei mai mulţi indivizi ai unui popor sunt răi, vicioşi, fără multă inteligenţă sau cultură, ei putând fi tocmai de aceea uşor de stăpânit prin frică. Tocmai de aceea francmasonii au luptat şi luptă pretutindeni pentru votul universal, întrucât prin el pot fi înlăturate cu uşurinţă minţile luminate ale creştinilor care prin vot, în strânsă legătură cu gradul de cultură şi starea socială a fiecăruia răzbăteau mult mai uşor la conducere, acolo unde vor să fie numai ei (francmasonii).

După introducerea zăpăcelii şi răsturnarea tuturor valorilor naţionale şi spirituale din fiecare Stat, urmează în planul lor introducerea REPUBLICII, pe care, după cum se vede deja au introdus-o în multe State. Prin republică francmasonii consideră că pot conduce cu mult mai multă viclenie şi abilitate, întrucât republicile sunt în general conduse de oameni aleşi la intervale scurte de timp (3-4 ani), atât prin manipulări mârşave prin presă cât şi prin maşinaţiile murdare ale conducerii lor ascunse. Preşedinţii de republică la rândul lor, sunt în felul acesta de asemenea stăpâniţi de ei. Ei spun că pentru a fi şi mai siguri de oamenii lor de paie, vor împinge cel mai adesea la preşedenţia Statelor oameni compromişi care au o pată morală în trecutul lor.

În felul acesta, atât prin bani, cât şi prin presă şi prin influenţa lor mârşavă, ascunsă dar puternică ei pot face să fie aleşi exact oamenii lor în calitate de preşedinţi ai Statelor; imediat după alegere ei îi vor ţine pe aceştia în mână şi vor face cu ei ceea ce vor, prin şantaje. În cazul în care aceştia nu se vor supune, îi vor denunţa la scurt timp după respectiva nesupunere pentru păcatele lor, care sunt cunoscute numai de francmasoni. Şantajaţi de frica de a nu pierde cumva „binefacerile” puterii, aceşti oameni de paie, vor juca aproape totdeauna după cum le vor cânta stăpânii lor (francmasonii).

Iată prin urmare de ce luptă francmasonii cu atâta înverşunare în presa lor contra Regilor, şi de ce au acţionat cu atâta tenacitate şi au reuşit să facă să se prăbuşească atâţia Împăraţi şi Regi, punând în locul lor nişte preşedinţi de republică care erau în general „oamenii lor de paie”. Acolo unde deja au reuşit să introducă republica, pentru a fi siguri de ea, au făcut la scurt timp după aceea să se voteze legi care interzic cu desăvârşire orice formă de manifestare care ar permite revenirea la guvernarea monarhică. Monarhiile sunt privite ca fiind o mare piedică pentru planurile diabolice de stăpânire şi distrugere ale francmasonilor deoarece REGII nu sunt răspunzători în faţa nimănui pe pământ, ci ei răspund doar în ceruri, în faţa lui Dumnezeu, scăpând astfel complet de sub controlul şi puterea francmasonilor.

Pentru a ajunge să stăpânească şi mai abil lumea, francmasonii spun că vor face să fie aleşi preşedinţii de republică de către Camerele Deputaţilor, însă acestor Camere li se va ridica cu timpul dreptul de a propune sau de a schimba legile, acest drept trecând după aceea numai asupra preşedinţilor de republică. În felul acesta, guvernele vor atrage aproape toate atacurile, iar pentru a fi scăpate de o răspundere efectivă, se va introduce peste tot apelul la popor, adică REFERENDUMUL. Poporul care va hotărî soarta preşedinţilor şi a guvernelor lor, va fi atunci servitorul lor orb şi aproape niciodată nu va hotărî altfel decât cum vor vrea francmasonii. În plus, pentru a avea şi mai la îndemână soarta popoarelor creştine, pe care să le poată arunca atunci când vor ei unele contra altora în războaie crunte, dreptul de a declara război îl vor lăsa tot numai preşedintelui, care mai mereu este aşa cum am văzut unealta lor supusă.

Mai departe francmasonii vor reduce tot mai mult drepturile şi garanţiile constituţionale, pentru ca astfel să facă loc unei guvernări AUTOCRATE, care odată cu reducerea garanţiilor constituţionale, va săpa tot mai adânc prăpastia dintre popoare şi guvernele lor.

Gândind cu luciditate la toate acestea ori de câte ori vedem nesfârşitele frământări dintre partide, ne putem da seama cât de aproape încep să se simtă francmasonii de nemernica lor victorie.

11. Până acum protocoalele secrete francmasonice au arătat mijloacele ascunse de distrugere a Statelor creştine, de acum înainte vom asista la ridicarea pe ruinele tuturor statelor creştine a Statului universal UNIC francmasonic care nu va mai avea frontiere. Protocoalele secrete declară că tot ce scrie astăzi presa din toată lumea despre libertate, despre democraţie, despre o mai justă repartiţie a bunurilor pământeşti, despre votul universal, despre aproape toate eforturile ce se fac pentru a aduce fericirea reală şi bunăstarea celor mulţi şi nevoiaşi, toate acestea sunt bune pentru „brutele de creştini” care nu înţeleg mai nimic din ceea ce este real, şi care datorită naivităţii şi prostiei lor trebuie mai mereu să fie ameţite cu făgăduieli deşarte. Ei mărturisesc însă că toate aceste vorbe goale vor trebui să dispară din lume în momentul în care vor ajunge ei la putere. Creştinătatea va fi atunci şocată şi înmărmurită de o asemenea întorsătură şi va aştepta inertă îndreptarea răului de la noii guvernanţi; francmasonii consideră că atunci ea nu va mai fi în stare să opună vreo rezistenţă, după ce a fost redusă la un asemenea grad de mizerie sufletească şi materială. „Creştinii naivi şi proşti sunt întocmai ca o turmă de oi, iar noi suntem întocmai precum lupii printre ele. Ştiţi ce li se întâmplă oilor când ajung lupii în turmă”. Această mărturisire este cu atât mai preţioasă, cu cât constatăm că ea se aplică exact acolo (în statele) unde francmasonii au pus deja mâna pe putere.

12. Presa, care astăzi este un mijloc de apărare al tuturor libertăţilor aberante care merg uneori până la anarhie, va fi straşnic îngrădită atunci când va veni stăpânirea francmasonilor pentru aceasta promulgându-se legi care vor permite această restricţie întrucât libertatea, aşa cum o înţeleg ei în timpul domniei lor, este în viziunea lor dreptul de a face numai ceea ce este îngăduit de legi. Ei vor împiedica total controlul opiniei publice, care se poate face astazi cu ajutorul tiparului, pe de o parte punând taxe foarte mari asupra tipăriturilor de orice fel, iar pe de altă parte prin obligativitatea ce o vor institui în a se cere înainte de apariţia oricărei scrieri verificarea atentă şi revizuirea ei de către autorităţi. Prin aceste mijloace francmasonii scontează că vor reuşi ca tot ceea ce ar putea să le împiedice domnia prin trezirea opiniei publice, să nu vadă niciodată lumina presei.

Până atunci ei au acţionat însă foarte mult şi au câştigat peste tot controlul necondiţionat asupra marii majorităţi a presei din lumea întreagă, ascultând sfaturile date cu o inteligenţă diabolică de toţi marii lor conducători pe care i-au avut şi care le spuneau: „Priviţi totul ca fiind aproape nimic. Banii ca fiind nimic. Consideraţia sau dispreţul ca fiind mai nimic. Priviţi însă presa ca fiind totul, pentru că având controlul deplin asupra presei, vom avea astfel tot restul”.

Presa, care cel mai adesea este manipulată de francmasoni, strecoară vrând nevrând sugestii insidioase foarte rele sau rele în sufletul cititorilor şi adeseori se lucrează în secret pentru slăbirea Statului, Naţiunii, Spiritualităţii, Moralei, a Armatei, a Bisericii, etc.

Tot astfel se poate înţelege CINE anume sapă la temelia iubirii dintre fraţi, asmuţând provinciile ţării unele contra altora numai pentru a-şi realiza interesele LOR politice, conform poruncilor din Protocoale, unde se vorbeşte de sprijinirea subversivă a autonomiei şi neînţelegerii dintre provincii: „Atenţia noastră se va întinde în mod special asupra provinciei. Trebuie adeseori să aţâţăm acolo speranţe şi dorinţe net potrivnice celor din capitală, căreia îi vom spune că acestea sunt speranţele şi dorinţele adevărate ale provinciilor, deşi e lesne de înţeles că izvorul dezbinărilor nu porneşte decât de la noi. Căci atâta timp cât noi (francmasonii!) nu ne vom bucura încă de o putere deplină, vom simţi adesea necesitatea de a înăbuşi glasul capitalelor cu acela al majorităţii, al poporului din provincii, care va fi lesne aţâţat de către agenţii noştri abili şi CHARISMATICI.”

Deşi sunt scrise cu zeci de ani înainte de unirea Românilor, este aproape uluitor cât de exact se potrivesc aceste planuri cu cele ce se petrec acum la noi.

13. Nevoia zilnică de pâine îi va face pe oameni să tacă, iar prin diferite concursuri de loto, sport, artă, frumuseţe etc., adormiţi şi hipnotizaţi de cuvântul magic PROGRES, aceştia vor fi astfel distraţi şi îndepărtaţi de la problemele grave lăuntrice sau politice, consumându-şi zi de zi, în mod haotic şi inutil, un imens şi preţios capital de energie psiho-mentală pe care îl vor investi spre exemplu în frenezia unui steril meci de fotbal.

14. Religia creştină se urmăreşte a fi discreditată treptat de către francmasoni.

15. Cei care se vor opune într-un mod oarecare instaurării dominaţiei francmasonice vor fi pedepsiţi cu moartea. Francmasoneria exterioară este doar avangarda şi stâlpul de susţinere al Ierarhiei Francmasonice Secrete. Lojile francmasonice în calitatea lor de grupuri ale francmasoneriei exterioare sunt de fapt o creaţie a Ierarhiei Francmasonice Secrete. Odată cu proclamarea formală a Republicii Mondiale, unice această Francmasonerie simplă (exterioară) va fi desfiinţată la scurt timp după aceea împreună cu orice formă de liberalism.

16. De asemenea, se va desfiinţa învăţamântul liber (particular), iar în şcoli tineretul va fi crescut numai în spiritul noilor săi stăpâni (Ierarhia Francmasoneriei Secrete).

17. Baroul trebuie să fie demoralizat, atunci la fel şi prostimea. Instituţiile publice trebuie compromise, iar spionajul şi turnătoria trebuie să fie cultivate în mod sistematic.

18. Prestigiul persoanelor publice care sunt orientate în mod benefic şi divin trebuie să fie în mod sistematic desfiinţat, ca şi fiinţa lor, prin atentate, calomnii, denigrare sau folosind alte căi ascunse.

19. Toţi criminalii politici şi anarhiştii nu trebuie niciodată să fie prezentaţi publicului ca fiind nişte martiri care luptă pentru fericirea mulţimii.

20. Crizele economice mondiale sunt în mod intenţionat întreţinute de către Francmasonerie, cu scopul de a retrage banii din circulaţie; trebuie astfel ca guvernele să fie determinate – pe diverse căi – să facă împrumuturi externe uriaşe cu dobânzi mari, pentru a fi pe deplin la mâna (discreţia) Francmasoneriei. În viitoarea Republică Mondială Unică, proprietatea particulară va putea fi oricând confiscată de Conducătorul Republicii, care va fi singurul proprietar de fapt în stat.

21. În această viitoare Republică Planetară Unică, Bursele de fonduri publice nu vor mai avea ce căuta, deoarece atunci statul va fixa preţurile după cum el va dori. Până atunci, pe de o parte, împrumutând cu sume uriaşe guvernele şi, pe de altă parte, întreţinând corupţia administraţiei, dominaţia francmasonică vine de la sine.

22. Această dominaţie urmează să se instaureze mai ales cu ajutorul aurului şi a banilor, care se află în mâinile membrilor Ierarhiei Superioare Secrete a Francmasonilor.

23. Mica industrie va fi, în viitoarea Republică Planetară, singura cale ce va împiedica apariţia şomajului.

24. Regalitatea este forma ideală de guvernare în cazul Statului Planetar Unic, însă ea este realizabilă numai atunci când regele Statului Planetar va fi ales şi educat de Ierarhia Superioară Secretă a Francmasoneriei. Deoarece, schimbul liber de informatii intre oameni, pe internet, este foarte deranjant pentru aceste elite, care fac eforturi enorme sa blocheze orice informatii din mass media controlata de ei, au inceput sa ia masuri de a desfiinta forma actuala de internet. Astfel ei preconizeaza implemetarea accesului pe baza biometrica la furnizor si siteurile vor trebui „aprobate”. Acestea au fost deja implementate si testate in China, unde functioneaza perfect. Vor incepe de la interzicerea site-urilor pentru adulti, de jocuri si in final vor interzice site-urile „deranjante”. De altfel, politicienii corupti din Romania, au si votat pe ascuns, in perioada summitului NATO la Bucuresti, ascultarea telefonului, interceptarea mailului si inregistrarea siteurilor pe care navigam. Deci impreuna cu chip-area, se doreste un control absolut, a ceea ce facem, unde ne aflam, citi bani avem, ceea ce cumparam, ce mincam, la ce filme ne uitam, ce ziare citim. ELITELE VOR UN CONTROL COMPLET.
Si daca noi ne razvratim, vor da comanda de blocare a CHIP-ului. Din acel moment, omul inceteaza sa mai „existe” social. Acesta e genul de control pe care il doresc.

DE ALTFEL SCOPUL FINAL AL CRIZEI, va fi ca dupa distrugerea completa a economiilor si sistemelor bancare, oamenii sa fie atit de ingroziti si de terifiati de lipsuri de tot felul, incit vor cere guvernelor sa faca ceva. Atunci, elitele, care asta de fapt si asteptau, vor aduce in prim plan, BANCA MONDIALA, cu O SINGURA MONEDA, VIRTUALA, care va fi introdusa electronic pe chip-ul din mina. Situatia nu e similara cu a anilor ’90. Acum lumea se afla intr-o acuta recesiune. Stapanii lumii vor acum sa isi ajudece suprematia lumii prin noul imperialism numit BRICS,cine este brics ?

Importanţa acestui summit nu poate fi ignorată, pe de o parte din cauză că BRICS reprezintă un grup de ţări care încep să deţină o putere economică şi militară uriaşă în lume, iar pe de altă parte pentru că el prevesteşte astfel o nouă „configuraţie” a lumii şi chiar un nou sistem de gândire şi de existenţă a ei. Mai mult decât atât, celor cinci ţări care formează fundaţia BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) li se vor adăuga în curând încă două naţiuni gigantice: Iran şi Indonezia, astfel că organismul va deveni: BRIIICS.

Iranul este fără îndoială „flamura” Orientului Mijlociu, asumându-şi rolul de lider moral şi politic în regiune. Resursele sale naturale sunt extraordinare, iar progresele în domeniul tehnologic sunt de invidiat. Pe de altă parte, Indonezia este ţara cu a patra populaţie cea mai numeroasă din lume, cu o creştere economică formidabilă (o rată de aproximativ 7% pe an) şi de asemenea cu resurse naturale uriaşe.

Alte ţări, precum Venezuela, Turcia, Egipt, Pakistan şi Malaezia îşi aşteaptă şi ele rândul pentru a intra în acest organism mondial care deja constituie o forţă extraordinară. În prezent, BRICS cumulează 40% din populaţia lumii, 30% din suprafaţa ei de uscat şi 25% din produsul ei brut. Doar cu aceste cifre, fără să mai considerăm intrarea Iranului şi a Indoneziei, organizaţia reprezintă un pol foarte puternic pentru aşa-zisa „hegemonie” a Statelor Unite ale Americii în lume şi a puterilor occidentale „tradiţionale” care îi sunt aliate: Anglia, Franţa, Canada, Spania, Italia şi Germania.

Totuşi, chiar mai important decât aceste aspecte este faptul că BRICS a decis la această reuniune înfiinţarea unei bănci comune pentru dezvoltarea pe termen lung a infrastructurii economice. Noua bancă a BRICS este menită să rivalizeze şi chiar să surclaseze instituţiile bancare occidentale, fief al planurilor diabolice ale elitei „Iluminaţilor”. Raţiunea acestei mişcări strategice este simplă: BRICS intenţionează să contrabalanseze dominaţia politică şi economică occidentală şi, în particular, chiar să elimine influența Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale, despre care se ştie că nu au servit în niciun fel interesele ţărilor sărace, ci doar au fost interesate să le pună pe acestea în mod sistematic la jugul unor nesfârşite datorii care trebuie plătite. Decizia BRICS se justifică pe deplin, întrucât Occidentul a exploatat la maxim ţările sărace şi pe cele emergente, fiind mereu agresiv din punct de vedere militar şi financiar cu acestea.

Noua bancă a BRICS are însă ţeluri mult mai ambiţioase decât acela de a fi doar o simplă bancă de investiţii. Ea îşi propune să pună capăt supremaţiei dolarului ca valută internaţională pe piaţa economică şi financiară prin stabilirea unei noi monede de schimb valutar internaţional şi a unui nou standard valoric. Mai direct spus, aceasta înseamnă pur şi simplu prăbuşirea SUA din poziţia ei de „jandarm mondial”, precum şi din acela de economie-locomotivă a lumii. Poate tocmai de aceea SUA a încins atât de mult spiritele, mai ales în ultimul an, urmărind declanşarea cu orice preţ a unui conflict armat mai întâi în Iran, apoi în Siria şi în prezent în Coreea de Nord.

Pentru „Iluminaţi”, crearea unei situaţii de haos, de panică şi de război ar fi în momentul actual precum graţierea condamnatului, deoarece le-ar oferi ocazia refacerii forţelor şi a influenţei, prin intermediul pârghiilor de conflict pe care ei le stăpânesc foarte bine. Într-o asemenea situaţie, constituirea oricărui alt organism economic şi financiar internaţional, ca pol opus de influenţă în lume, nu ar mai fi posibilă, astfel încât elita malefică ar putea să-şi continuie planurile oneroase în ceea ce priveşte omenirea.

Poate cea mai semnificativă propunere şi iniţiativă a BRICS la acest summit a fost crearea unei conexiuni prin cablu optic între toate cele cinci ţări, cu posibilitatea extensiei pentru Iran şi Indonezia. Acest fapt ar fi o nouă lovitură aplicată Occidentului, deoarece ar constitui un sistem global de internet prin fibră optică, independent de cel actual din Occident.

Organizaţia BRICS este conştientă că Statele Unite – în ciuda faptului că neagă cele 16 agenţii de servicii secrete pe care le deţin – urmează de fapt foarte strâns agenda coruptă, satanică a elitei „Iluminaţilor” în lume, care printre altele urmăreşte excluderea Iranului din sistemul bancar internaţional SWIFT şi din alte tranzacţii bancare. Înfiinţarea noului cablu şi a conexiunii independente ar face însă ca această măsură a statelor occidentale să fie inutilă. http://piatza.net  Este controlata alianta BRICS de stapanii lumii ? Se pare ca da,dovada pe site-ul lor Council on Foreign Relations (CFR) http://www.cfr.org/emerging-markets/rockefellers-bric-nations/p29749?cid=rss-economics-who_will_be_rockefellers_of_br-122412 COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS a fost creat in 1921, primul ei director fiind Paul Warburg (membru al celebrei familii de bancheri evrei, unul din fondatorii Federal Reserve). Cei care au stapanit consiliul inca de la inceput sunt Rockefeller family, la infiintarea lui prin John D. Rockefeller, Jr. care l-a si finantat enorm. Finantarile au continuat prin Rockefeller Brothers Fund. In 1949 David Rockefeller devine cel mai tanar director al Council on Foreign Relations, pe care de atunci il stapaneste. A initiat si pregatit figuri importante ale politicii internationale americane, TOTI obligatoriu membri ai consiliului.

Consiliul publica bilunarul Foreign Affairs . Evreul Elihu Root, cel ce fusese primul presedinte al Council on Foreign Relations spunea despre publicatie ca este un ghid pentru opinia publica.

Consiliul este strans legat de David Rockefeller Studies Program.

Joseph Kraft fost membru CFR si Trilateral Commission spune despre consiliu ca este Power Elite, condus de oameni cu interese si viziuni similare ce creaza evenimente de pe pozitii invulnerabile aflate in spatele “scenei”.

Chester Ward, Amiral si fost judecator în Marina Militara SUA, membru în CFR timp de 15 ani spunea:

“Scopul principal al CFR este slabirea suveranitatii SUA si a independentei nationale si supunerea ei unui guvern unic mondial.“ Membrii Consiliului, inclusiv Brian Williams, Fareed Zakaria, Angelina Jolie, Chuck Hagel şi Erin Burnett, explică de ce Consiliul pentru Relaţii Externe este o resursă indispensabilă pentru politica externă a SUA şi pentru afacerile internaţionale.

Official Video: About The Council on Foreign Relations – YouTube

Chiar si vedetele lucreaza pentru Noua Dezordine Mondială


Chuck Hagel: “Fiecare componentă a viitorului naţiunii noastre şi, prin urmare, viitorul copiilor noştri, viitorul acestei ţări, al acestei generaţii, este conţinut sub bolta politicii externe: comerţ, energie, securitate naţională, relaţiile noastre internaţionale, poziţiile noastre competitive din lume.”

Dina Habib Powell: “Eu cred că evenimentele de la 11 septembrie ne-au învăţat că într-o lume globalizată, probleme din Yemen, Afganistan, India şi Pakistan afectează oameni din Michigan, California.”

Richard Haass: “Poporul american are oportunitatea şi responsabilitatea să ştie ce se întâmplă.”

Harold Ford Jr.: “Lipsa informaţiei şi lipsa perspectivei este o ameninţare asupra unei guvernări bune, la fel de mare ca oricare dintre luptele partizane.”

Anjelina Jolie: “Eu cred că într-o generaţie în care avem atât de multe bloguri şi atât de multă informaţie cu circulaţie rapidă şi concentrată, chiar dacă eşti foarte dedicat, este foarte greu să ştii în cine să ai încredere şi încotro să te duci.”

Robert Rubin: “Doar prin analizarea ipotezelor tale poţi ajunge la esenţa lucrurilor cu care te confrunţi.”

Mahnaz Ispahani: “Nu poţi înţelege cu adevărat o problemă dacă nu aduci o foarte variată gamă de perspective asupra acesteia.”

Fareed Zakaria: “Dacă nu ai locuri de adunare şi forme de procese prin care acestea devin posibile, este foarte dificil să mergi mai departe.”

Frances Fragos Townsend: “… Şi atunci apelezi la locuri precum Consiliul pentru Relaţii Externe”.

Richard Haass: “Suntem un loc de întâlnire, suntem un editor de publicaţii…”

Mora McLaren: “Suntem o organizaţie de cercetare, o organizaţie cu membri…”

Kenneth Roth: “Este o comunitate, o comunitate de creatori de politici, de oameni care urmăresc atent politicile.”

Helima Croft: “Este o organizaţie non-partizană (think tank) şi membrii acesteia reprezintă un spectru imens de viziuni politice.”

Michael Froman: “Consiliul atrage persoane dintr-o varietate de perspective diferite şi, de asemenea, dintr-o mare varietate de medii, din comunitatea de afaceri, din organizaţii non-guvernamentale, din rândul muncitorilor…”

Reza Aslan: “Până la lideri culturali, teologi (lideri religiosi), academicieni”.

Fareed Zakaria: “Noi îi punem în legătură cu cei din Guvern, cu idei guvernamentale.”

Zbigniew Brzezinski: “Consiliul pune de asemenea la dispoziţie un forum prestigios pentru lideri străini.”

Richard Haass: “Suntem un magnet, oamenii pot veni aici, au încredere în acest spaţiu.”

Erin Burnett: “Ei pot fi sinceri în legătură cu ceea ce cred şi asta este foarte greu de obţinut într-o formă publică.”

Carla Hills: “Nu suntem întotdeauna de acord, dar învăţăm pe măsură ce ascultăm.”

Brian Williams: “Este un depozitar, este un punct de referinţă asupra a tot ceea ce se întâmplă în lume.”

Chuck Hagel: “Nu doar asupra problemelor critice, cât asupra anticipării a ceea urmează să se întâmple.”

Angelina Jolie: “Consiliul face foarte accesibilă legătura între website, podcast şi afaceri externe, poţi cu adevărat să absorbi informaţia”.

Chuck Hagel: “Revista Afaceri Externe este una dintre cele mai importante publicaţii din domeniu.”

Vali Nasr: “Valoarea acestui fapt este că aduce cu adevărat o contribuţie asupra dezbaterilor care prind formă în afara SUA, este vorba despre probleme globale.”

Brent Scowcroft: “Consiliul pentru Relaţii Externe menţine această relevanţă chiar în condiţiile în care lumea se schimbă în mod dramatic.”

Brian Williams: “Eu sunt întotdeauna la o distanţă de şase până la nouă luni de următoarea plecare în Afganistan şi Irak. Şi, înainte de plecare, mă bazez pe resursele Consiliului, cred că ar fi prostesc să nu o fac.”

Robert Rubin: “Cred că publicul larg ar trebui să considere Consiliul ca o mare resursă, valoroasă pentru cei care iau deciziile din toată societatea noastră: factori de decizie în viaţa publică, în viaţa privată şi, în mod particular, în ce priveşte cu site-ul, lor înşile.”

Ted Sorensen: “Avem nevoie de societăţi precum Consiliul pentru Relaţii Externe, unde problemele publice pot fi discutate în mod onest, deschis şi analizate”.

Mahnaz Ispahani: “… Pentru educarea americanilor despre care anume sunt problemele.”

Laura Winthrop: “Pentru a-i implica pe cei tineri şi pe următoarea generaţie de lideri în politici externe.”

Harold Ford Jr.: “Şi cu cât suntem mai eficienţi în a face asta, cu atât mai informaţi vor fi oamenii în dezbaterile publice şi sper că vor fi cu atât mai bune politicile externe care rezultă din ele.”

Richard Haass: “Aşadar, dacă putem deveni un loc în care oamenii pot deveni mai inteligenţi, unde ideile pot fi produse, dezbătute şi diseminate şi ne aducem contribuţia la calitatea dezbaterii, care va afecta calitatea politicii adoptate. Oamenii contează, ideile contează.”

Comentariu :

Ce loc minunat e CFR-ul asta, plin cu oameni cu iubire de oameni … Toata lumea se afla la acest moment, intr-o criza diabolic orchestrate de inalta elita mondiala, in special, familiile Rotschild si Rockefeller, cu scopul de a spolia toate popoarele lumii de bogatiile pe care le au si de a-si indeplini visul secular, acela de a conduce, pe fata, nu din umbra ca si pina acum,intreaga planeta. VA ROG FOARTE MULT SA NU AVETI INCREDERE IN NICI UN POLITICIAN, ORICE VA SPUNE SI ORICE VA PROMITE. TOTI SINT CORUPTI SI NU APARA INTERESELE ROMANILOR SI ROMANIEI!
E TIMPUL SA NE LUAM IN PROPRIILE MIINI ACESTE TREBURI DEOSEBIT DE IMPORTANTE, DE CARE DEPINDE INSASI EXISTENTA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI! David Rockefeller
Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala Pe scurt, ELITELE au creat Federal Reserve, Council on Foreign Relations, Bilderberg Group, Comisia Trilaterala, au generat razboaiele mondiale pentru a veni apoi cu solutiile salvatoare: Liga Natiunilor si ONU, ca etape ale viitorului GUVERN MONDIAL, au creat instrumentele financiare necesare in aceste etape: BANCA MONDIALA, FMI, au creat crizele economice, au format UE.etc.

Iata lista membrilor din trecut si prezent (A-D):

David L. Aaron                           CFR 1996

Charles Spencer. Abbot                   CFR 1996

Wilder K. Abbott                         CFR

A. Robert Abboud                         CFR 1996

Labeeb M. Abboud                         CFR 1996

James C. Abegglen                        CFR 1996

Rawi Abdelal                             CFR

Elie Abel                                CFR 1996

Keith W. Abell                           CFR

Philip Hauge Abelson                     CFR

Cara L. Abercrombie                      CFR

Gina Kay Abercrombie-Winstanley          CFR

Robert John Abernethy                    CFR 1996

John P. Abizaid                          CFR

Mona Aboelnaga                           CFR

Morris Berthod Abram                     CFR/RS

John P. Abizaid                          CFR

Michael J. Abramowitz                    CFR

Morton Isaac Abramowitz                  CFR

Elliott Abrams                           CFR 1996

Stacey Y. Abrams                         CFR

David M. Abshire                         AC/CFR/TC 1996

Odeh Felix Aburdene                      CFR 1996

Dean Gooderham Acheson                   BB/CFR

Theodore C. Achilles                     AC/BB/CFR

Peter Ackerman                           CFR 1996

John F. Ackers                           CFR

Ray Adam                                 CFR

Gordon M. Adams                          CFR 1996

Michael F. Adams                         CFR

Robert McCormick Adams                   CFR 1996

Ruth Salzman Adams                       CFR

Timothy Dees Adams                       CFR

Carol C. Adelman                         AC/CFR 1996

Kenneth L. Adelman                       CFR 1996

Allen R. Adler                           CFR

Herbert Agar                             AC/CFR

William Agee                             CFR

Vinod K. Aggarwal                        CFR

Harold M. Agnew                          CFR 1996

Robert F. Agostinelli                    CFR 1996

Martin Agronsky                          CFR 1996

William Edward Ahearn                    CFR

Stephanie R. Ahern                       CFR

Kamal Ahmad                              CFR

Laura Ahn                                CFR

Woodrow Ahn                              CFR

C. Michael Aho                           CFR

Alfred L. Aiken                          CFR21

Bernard M Aidinoff                       CFR

Nurith Aizenman                          CFR

Fouad Ajami                              CFR

Anthony B. Akers                         CFR

John F. Akers                            CFR

James Elmer Akins                        CFR

Alexis K. Albion                         CFR

Alice Patterson Albright                 CFR

Rene Albrecht-Carrie                     CFR

Madeleine Korbel Albright                CFR/J

Michael H. Alderman                      CFR

Peter Belmont Alderman                   CFR

George H. Aldrich                        CFR

Winthrop Williams Aldrich                CFR

Archibald S. Alexander                   CFR

Henry C. Alexander                       CFR

James Strange Alexander                  CFR21/S&B 1882

Margo N. Alexander                       CFR

Robert J. Alexander                      CFR

Sarah Elizabeth Alexander                CFR

Roger P. Alford                          CFR

William P Alford                         CFR

Mustafa Javed Ali                        CFR

Paul Arthur Allaire                      BB/CFR/TC

F. Aley Allan                            CFR

Scott Hazzard Allan, Jr.                 CFR

Joe L. Allbritton                        CFR

Charles E. Allen                         CFR

Charles Edward Allen II                  CFR/S&B 1958

F. Aley Allen                            CFR

Frederick Hobbes Allen                   CFR21

J. Michael Allen III                     CFR

Jodi T. Allen                            CFR

Lew Allen Jr (Gen.)                      CFR

Philip E. Allen                          CFR

Raymond B. Allen                         CFR

Richard V. Allen                         CFR

Robert E. Allen                          CFR/TC

William L. Allen                         CFR

James B. Alley                           CFR

Graham Tillety Allison, Jr.              BB/CFR/TC

Richard C. Allison                       CFR

Alexander W. Allport                     CFR

S. C. Allyn                              CFR

Michael Almond                           CFR

Anne L. Alonzo                           CFR

Alan N. Alpern                           CFR

Jonathan Alter                           CFR

Karen J. Alter                           CFR

Jon B. Alterman                          CFR

Roger Altman                             CFR

William C. Altman                        CFR

Arthur Goodhart Altschul                 CFR

Frank Altschul                           CFR21 1984-

David Altshuler                          CFR

Donna Maria Alvarado                     CFR

Jose E. Alvarez                          CFR

Kira M. Alvarez                          CFR

Amy E. Alving                            CFR

Angelo I. Amador                         CFR

Omar S. Amanat                           CFR

Jason L. Amerine                         CFR

Amyas Ames                               CFR

Oakes Ames                               CFR

Hoyt Ammidon                             CFR

Ajay K. Amlani                           CFR

Robert Amory, Jr.                        CFR

Deborah Susan Amos                       CFR

Hady A. Amr                              CFR

David A. Andelman                        CFR

Arthur M. Anderson                       CFR

Barbara Ann Anderson                     CFR

Craig B. Anderson                        CFR

Desaix Anderson                          CFR

Dillon Anderson                          CFR

Edward G. Anderson, III                  CFR

George W. Anderson, Jr.                  CFR

Gloria B. Anderson                       CFR

Harold F. Anderson                       CFR

Harold W. Anderson                       CFR

John Bayard Anderson                     CFR/TC

Joseph A. Anderson                       CFR

Lisa Anderson                            CFR

Marcus A. Anderson (Gen.)                CFR

Paul F. Anderson                         CFR

Robert Bruce Anderson                    CFR

Robert Orville Anderson                  BB/CFR

Roger E. Anderson                        CFR

Wendy R. Anderson                        CFR

Dwayne Orville Andreas                   AC/BB/CFR/TC

Terry Andreas                            CFR

David R. Andrews                         CFR

Michael A. Andrews                       CFR

John S. Andrews                          CFR

James Waterhouse Angell                  CFR

Mark A. Angelson                         CFR

Manual R. Angulo                         CFR

Manuel R. Angulo                         CFR

Norbert L. Anschuetz                     CFR

M Michael Ansour                         CFR

Robert Anthoine                          CFR

John Duke Anthony                        CFR

Nancy A. Aossey                          CFR

David Pushel Apgar                       CFR

Jerry Apodaca                            CFR

Mari Carmen Aponte                       CFR

Kwame Anthony Appiah                     CFR

Anne E. Applebaum                        CFR

David Ernest Apter                       CFR

Rand Vincent Araskog                     CFR/TC

Shellye L. Archambeau                    CFR

Tomas A. Arciniega                       CFR

Cresencio S. Arcos                       CFR

Athony Clark Arend                       CFR

Stanley S. Arkin                         CFR

Roone Arledge                            CFR

Michael Hayden Armacost                  BB/CFR/TC

Norman Armour                            CFR

Anne Legendre Armstrong                  AC/CFR

C. Michael Armstrong                     CFR

DeWitt C. Armstrong III                  CFR

Hamilton Fish Armstrong                  CFR21 1928-

John A. Armstrong                        CFR

Lloyd Armstrong, Jr.                     CFR

Henry H. Armstrong                       CFR

Willis C. Armstrong                      CFR

Gustavo Arnavat                          CFR

Henry H. Arnhold                         CFR

Millard W. Arnold                        CFR

Adam M. Aron                             CFR

Bernard W. Aronson                       CFR

Jonathan David Aronson                   CFR

Michael Aronson                          CFR

Fabiola R. Arredondo                     CFR

Deana Arsenia                            CFR

Adrienne Arsht                           CFR

Robert J. Art                            CFR

Alberta Arthurs                          CFR

Carole Artigiani                         CFR

Edwin Lewis Artzt                        CFR

Max Ascoli                               CFR

Diego C. Asencio                         CFR

Robert E. Asher                          CFR

Sarah Scott Ashton                       CFR

Reza Aslan                               CFR

Ronald D. Asmus                          CFR

Les Aspin                                CFR

Vicki-Ann E. Assevero                    CFR

Harold Pratt Associates                  CFR

George E. Assousa                        CFR

Alfred Leroy Atherton Jr.                CFR

Bama Athreya                             CFR

Benjamin A. Atkins                       CFR

Betsy S. Atkins                          CFR

Caroline Atkinson                        CFR

Sidney Atman                             CFR

William Wallace Atterbury                CFR21

William Attwood                          CFR

J. Brian Atwood                          CFR

M. Genevieve Atwood                      CFR

Henry G. Aubrey                          CFR

James E. Auer                            CFR

Stuart C. Auerbach                       CFR

David D. Aufhauser                       CFR

Norman R. Augustine                      CFR

Bromwell Ault                            CFR

Michael R. Auslin                        CFR

Josiah Lee Auspitz                       CFR

B. L. Austin                             CFR

Paul Austin                              CFR

Jesse H. Ausubel                         CFR

John F. Avedon                           CFR

John E. Avery                            CFR

Patrick G. Awuah, Jr.                    CFR

Robert M. Axelrod                        CFR

H. Brandt Ayers                          CFR

Alyssa C. Ayres                          CFR

Khalid Azim                              CFR

Bruce E. Babbitt                         CFR/TC

Eileen F. Babbitt                        CFR

Harriet C. Babbitt                       CFR

C. Stanton Babcock                       CFR

James L. Bacchus                         CFR

Andrew J. Bacevich                       CFR

Jules S. Bache                           CFR21

George Backer                            CFR

Robert Low Bacon                         CFR21

Kenneth H. Bacon                         CFR

John Carter Bacot                        CFR

John S. Badeau                           CFR

William B. Bader                         CFR

Donald A. Baer                           CFR

M. Delal Baer                            CFR

Mario L. Baeza                           CFR

Elizabeth Frawley Bagley                 CFR

Charles Waldo Bailey                     CFR

Ronald Lewis Bailey                      CFR

Leslie Elizabeth Bains                   CFR

Charles F. Baird                         CFR

Peter W. Baird                           CFR

Zoe Baird                                CFR

Edgar R. Baker                           CFR

George Barr Baker                        CFR21

George P. Baker                          CFR

Howard H. Baker, Jr.                     CFR

James Edgar Baker                        CFR

James Addison Baker III                  AC/CFR

John R. Baker                            CFR

Nancy Kassebaum Baker                    CFR

Pauline H. Baker                         CFR

Ray Stannard Baker                       CFR21

Stewart A. Baker (NSA General Counsel)   CFR

Thurbert E. Baker                        CFR

Shaul Bakhash                            CFR

Peter Bakstansky                         CFR

Paul Balaran                             CFR

Malcolm Baldridge                        CFR

Carol Baldwin Moody                      CFR

David A. Baldwin                         CFR

Hanson W. Baldwin                        CFR

Henry Furlong Baldwin                    CFR

Robert Edwear Baldwin                    CFR

Robert H. B. Baldwin                     CFR

Sherman Baldwin                          CFR

Carter F. Bales                          CFR

Kenneth D. Balick                        CFR

Gerald L. Baliles                        AC/CFR

David George Ball                        CFR/S&B 1960

George Wildman Ball                      BB/CFR

George T. Ballou                         CFR

Roberta Balstad                          CFR

David Baltimore                          CFR

Harding F. Bancroft                      CFR

Laurence Merrill Band                    CFR

Donald K. Bandler                        CFR

Louis L. Banks                           CFR

Mira Radielovic                          CFR

Benjamin R. Barber                       CFR

Charles F. Barber                        CFR

James Alden Barber, Jr.                  CFR

Joseph Barber                            CFR

Perry O. Barber, Jr.                     CFR

James W. Barco                           CFR

William G. Bardel                        CFR

Teresa C. Barger                         CFR

Thomas C. Barger                         CFR

Frederick C. Barghoorn                   CFR

Joel D. Barkan                           CFR

James M. Barker                          CFR

John P Barker                            CFR

Robert R. Barker                         CFR

Henri J. Barkey                          CFR

Solomon Barkin                           CFR

Erica Jean Barks-Ruggles                 CFR

William E. Barlow                        CFR

William J. Barnds                        CFR

Joseph Fels Barnes                       CFR

Harry G. Barnes Jr.                      CFR

Julius H. Barnes                         CFR21

Michael D. Barnes (D-Md)                 CFR

Richard J. Barnet                        CFR

A. Doak Barnett                          CFR

Edward W. Barnett                        CFR

F.William Barnett                        CFR

Frank R. Barnett                         CFR

Robert W. Barnett                        CFR

Vicent M. Barnett, Jr.                   CFR

F. William Barnett                       CFR

Raenu Barod                              CFR

Michael S. Barr                          CFR

Robert I. Barr                           CFR21

Thomas D. Barr                           CFR

Harry P. Barrand, Jr.                    CFR

Barbara McConnell Barrett                CFR

Edward W. Barrett                        AC/CFR

John Adams Barrett                       CFR

Nancy Smith Barrett                      CFR

Leland Barrows                           CFR

Grace Barry                              CFR

John L. Barry                            CFR

Lisa B. Barry                            CFR

Nancy M Barry                            CFR

Thomas Corcoran Barry                    CFR

Jill Barshay                             CFR

Charlene Barshefsky                      CFR

Reginald Bartholomew                     AC/CFR

Joseph W. Bartlett                       CFR

Thomas A. Bartlett                       CFR

Timothy J. Bartlett                      CFR

Kristen Leigh Bartok                     CFR

Robert Leroy Bartley                     BB/CFR/TC

David A. Bartsch                         CFR

Jacques Barzun                           CFR

Albert C. Bashawaty                      CFR

John T. Basek                            CFR

Jeremy B. Bash                           CFR

Adrian Anthony Basora                    CFR

Gary J. Bass                             CFR

James Edward Bass                        S&B 1982/CFR

Peter E. Bass                            CFR

Robert P. Bass, Jr.                      CFR

Warren Bass                              CFR

Francis Keith Bassolino                  CFR

Whitman Bassow                           CFR

Philip Bastedo                           CFR

William H. Bateman                       CFR

Marston Bates                            CFR

Pamela M. Bates                          CFR

Dana T. Batholomew                       CFR

Allan R. Batkin                          CFR

Francis M. Bator                         CFR

Peter A. Bator                           CFR

Charles Battaglia                        CFR

Lucius D. Battle                         CFR

Joanne R. Bauer                          CFR

Carol Edler Baumann                      CFR

Roger R. Bauman                          CFR

William H. Baumer                        CFR

James P. Baxter III                      CFR

Randolph. Baxter                         CFR

Richard R. Baxter                        CFR

Birch E. Bayh, Jr.                       CFR

Edward Ashley Bayne                      CFR

Gerald F. Beal                           CFR

Jacob D. Beam                            CFR

Atherton Bean                            CFR

Frank D. Bean                            CFR

Ronald S. Beard                          CFR

Nancy Bearg-Dyke                         CFR

Richard I. Beattie                       CFR

Warren Beatty                            CFR

Amos L. Beaty                            CFR21

Hans W. Becherer                         CFR

Perry S. Bechky                          CFR

Stephen Davison Bechtel, Jr.             CFR

Steven Davison Bechtel                   CFR

Elizabeth H. Becker                      CFR

Loftus E. Becker                         CFR

Benjamin H. Beckhart                     CFR

David Z. Beckler                         CFR

Pierre Bedard                            CFR

Gregory R. Bedrosian                     CFR

Frederick Sessions Beebe                 BB/CFR

Richard E. Beeman                        CFR

Samuel H. Beer                           CFR

Andrea D. Begel                          CFR

Louis Begley                             CFR

Michael P.Behringer                      CFR

Jack N. Behrman                          CFR

Thomas C. Beierle                        CFR

David O. Beim                            CFR

Nicholas F. Beim                         CFR

William S. Beinecke                      CFR

Ruth Margolies Beitler                   CFR

Nancy Yavor Bekavac                      CFR

Robert A. Belfer                         CFR

Peter I. Belk                            CFR

Burwell B. Bell                          CFR

Daniel W. Bell                           CFR

David Elliot Bell                        BB/CFR

Elliott Vance Bell                       BB/CFR 1953-

Gordon P. Bell                           CFR

Holley Mack Bell                         CFR

J. Bowyer Bell                           CFR

Jonathan N. Bell                         CFR

Joseph C. Bell                           CFR

Mack Bell                                CFR

Peter Dexter Bell                        CFR

Robert G. Bell                           CFR

Ruth Greenspan Bell                      CFR

Stephen E. Bell                          CFR

Thomas D. Bell                           CFR

Carol Bellamy                            CFR

John B. Bellinger III                    CFR

Judith Hippler Bello                     CFR

Stephanie K. Bell-Rose                   CFR

Terence H. Benbow                        CFR

Matthew J .V. Bencke                     CFR

Harry J. Benda                           CFR

Gerald J. Bender                         CFR

Bertha Benedict                          CFR

Harry E. Benedict                        AC/CFR

Kennette M. Benedict                     CFR

Marc R.Benioff                           CFR

Esther T. Benjamin                       CFR

Robert S. Benjamin                       CFR

Robert H. Benmosche                      CFR

Douglas J. Bennet Jr.                    CFR

Andrew Bennett                           CFR

Christina Anne Bennett                   CFR

Donald V. Bennett                        CFR

Jack F. Bennett                          CFR

John C. Bennett                          CFR

Martin Toscan Bennett                    CFR

Susan J. Bennett                         CFR

William B. Bennett                       CFR

Nora J. Bensahel                         CFR

Janet Benshoof                           CFR

Lucy Peters Wilson Benson                AC/CFR/TL

William B. Benton                        CFR

Lloyd M. Bentsen, Jr.                    BB/CFR

Tristan E. Beplat                        CFR

Bernard R. Berelson                      CFR

Douglas K. Bereuter                      CFR

Margaret Bergen                          CFR

Peter Bergen                             CFR

Joshua A. Berger                         CFR

Marilyn Berger                           CFR

Morroe Berger                            CFR

Peter Lampert Berger                     CFR

Samuel Richard (“Sandy”) Berger          BB/CFR/J

Suzanne Berger                           CFR

Lowell A. Bergman                        CFR

Abram Bergson                            CFR

C. Fred Bergsten                         BB/CFR/TC

Helle Bering                             CFR

Seth F. Berkley                          CFR

L. V. Berkner                            CFR

Bruce D. Berkowitz                       CFR

Pamela B. Berkowsky                      CFR

Adolf A. Berle, Jr.                      CFR

Adolf Augustus Berle                     CFR

Howard L. Berman (D-Ca)                  CFR

John S. Berman                           CFR

Jonathan Berman                          CFR

Kenneth W. Bernard                       CFR

John E. Berndt                           CFR

David S. Bernstein                       CFR

Edward M. Bernstein                      CFR

Peter W. Bernstein                       CFR

Robert L. Bernstein                      CFR

Tom A. Bernstein                         CFR

John G. Berquist                         CFR21

Susan Vail Berresford                    CFR/TC

Scott D. Berrie                          CFR

Jan Carol Berris                         CFR

Elizabeth Clay Berry                     CFR

Sidney B. Berry                          CFR

Alan D. Bersin                           CFR

Edward M. Berstein                       CFR

Robert L. Berstein                       CFR

Catherine Ann Bertini                    CFR

Samuel Reading Bertron                   CFR21/S&B 1885

Gary K. Bertsch                          CFR

Peter Justus Beshar                      CFR

Simon Michael Bessie                     CFR

William A. Best III                      CFR

Robert M. Bestani                        CFR

Theodore C. Bestor                       CFR

Robert M. Bestani                        CFR

Richard K. Betts                         CFR

Thomas J. Betts                          CFR

Austin M. Beutner                        CFR

Herman W. Bevis                          CFR

Jeffrey Bewkes                           CFR

John C. Beyer                            CFR

Kian Beyzavi                             CFR

Raj Bhala                                CFR

Karan K. Bhatia                          CFR

Seweryn Bialer                           CFR

Kenneth J. Bialkin                       CFR

Jeffrey P. Bialos                        CFR

Nicole M. Bibbins                        CFR

Jewelle Bickford                         CFR

Barbara Bicksler                         CFR

George C. Biddle                         CFR

Percy W. Bidwell                         CFR

Stephen E. Biegun                        CFR

Eric R. Biel                             CFR

Betsy Biemann                            CFR

Henry S. Bienen                          CFR

Abraham L. Bienstock                     CFR

John C. Bierley                          CFR

Biersteker                               CFR

David J. Biggs                           CFR

John H. Biggs                            CFR

Peter I. Bijur                           CFR

Richard B. Bilder                        CFR

Michelle Billig                          CFR

Lucy C. Billingsley                      CFR

James H. Billington                      CFR

James D. Bindenagel                      CFR

James Henry Binger                       CFR

Jonathan Brewster Bingham                CFR/S&B 1936

Nicholas Burns Binkley                   CFR

Hans Binnendijk                          CFR

Nancy Birdsall                           CFR

Roger E. Birk                            CFR

John P. Birkelund                        CFR

David E. Birenbaum                       CFR

Eugene A. Birnbaum                       CFR

Sanford D. Bishop, Jr.                   CFR

William B. Bishop                        CFR

Richard M. Bissell, Jr.                  CFR

Eric C. Bjornlund                        CFR

Cathleen P. Black                        CFR

Cyril E. Black                           CFR

Edwin F. Black                           CFR

Eugene Robert Black                      BB/CFR

Joseph E. Black                          CFR

Leon D. Black                            CFR

Peter Black                              CFR

Shirley Temple Black                     CFR

Stanley Warren Black                     CFR

Leigh J. Blackburn                       CFR

Coit Dennis Blacker                      CFR

William Blackie                          CFR

Donald L. M. Blackmer                    CFR

J. Kenneth Blackwell                     CFR

James A Blackwell Jr.                    CFR

Robert D. Blackwill                      CFR

Norman P. Blake                          CFR

Robert O. Blake                          CFR

Charles P. Blahous III                   CFR

Floyd G. Blair                           CFR

Robert Orris Blake                       CFR

Jonah Blank                              CFR

Stephen Blank                            CFR

Andrew Blauvelt                          CFR

Barry M. Blechman                        CFR

Jeffrey L. Bleich                        CFR

Edward Bleier                            CFR

Robert Jay Blendon                       CFR

Alan Stuart Blinder                      CFR

Alan John Blinken                        CFR

Antony J. Blinken                        CFR

Donald M. Blinken                        CFR

C. I. Bliss                              CFR

Katherine E. Bliss                       AC/CFR

Bruce Bliven                             CFR21

Julia Chang Bloch                        CFR

Alyse Nelson Bloom                       CFR

David A. Bloom                           CFR

Evan Todd Bloom                          CFR

Mia M. Bloom                             CFR

Michael R. Bloomberg                     CFR

Lincoln P. Bloomfield                    CFR

Richard Joseph Bloomfield                CFR

Kathy Finn Bloomgarden                   CFR

Roger M. Blough                          CFR

Roy Blough                               CFR

John A. Blum                             CFR

Richard C. Blum                          CFR

George Blumenthal                        CFR21

Richard Blumenthal                       CFR

Sidney S. Blumenthal                     CFR

Werner Michael Blumenthal                CFR/TC J

Alexander Bernet Blumrosen               CFR

Arthur G. Boardman, Jr.                  CFR

Harry Boardman                           CFR

Daniel E. Bob                            CFR

Philip Chase Bobbitt                     CFR

Louis Boccardi                           CFR

Daniel M. Bodansky                       CFR

Ken A. Bode                              CFR

Andy Sorin Bodea                         CFR

William C. Bodie                         CFR

Nancy Bodurtha                           CFR

Paul H. Boeker                           CFR

Pieter James Alexander Boelhouwer        CFR

Harold Boeschenstein                     CFR

William W. Boeschenstein                 CFR

Carroll R. Bogert                        CFR

Norbert A. Bogdan                        CFR

Michael D. Boggs                         CFR

Frederick M. Bohen                       CFR

Avis T. Bohlen                           CFR

Charles E. Bohlen                        CFR

Mrs. Avis T. Bohlen                      CFR

John Augustus Bohn                       CFR

Landrum R. Bolling                       CFR

Lee C. Bollinger                         CFR

Martin J. Bollinger                      CFR

Charles G. Bolte                         CFR

Joshua B. Bolten                         CFR

John R. Bolton                           CFR

William P. Bonbright                     CFR21

George Clement Bond                      CFR

Jean Carey Bond                          CFR

Robert D. Bond                           CFR

Amy L. Bondurant                         CFR

C. H. Bonesteel III                      CFR

Andrea Bonime-Blanc                      CFR

Rober C. Bonner                          CFR

Dennis J. Bonney                         CFR

Dudley B. Bonsal                         CFR

Philip W. Bonsal                         CFR

Cory A. Booker                           CFR

Salih Booker                             CFR

John F. Bookout                          CFR

Howard L. Boorman                        CFR

Max Boot                                 CFR

Carter Booth                             CFR

Albert C. Boothby                        CFR

Arnaud De Borchgrave                     CFR

David Lyle Boren (D-Ok)                  CFR/S&B

Christopher J. Borgen                    CFR

Luciana L. Borio                         CFR

Ellen Bork                               CFR

Hugh Borton                              CFR

Rudy Boschwitz (R-Mn)                    CFR

David Lyndon Bosco                       CFR

Meena Bose                               CFR

Philip A. Bossert Jr.                    CFR

Alfred C. Bossom                         CFR21

Stephen W. Bosworth                      CFR

John C. Botts                            CFR

Peter N. Bouckaert                       CFR

Jo Ivey Boufford                         CFR

Antonina W. Bouis                        CFR

Kay Boulware-Miller                      CFR

Marshall M. Bouton                       CFR

Denis A. Bovin                           CFR

Vincent E. Bowen III                     CFR

William Gordon Bowen                     CFR

Joseph Lyon Bower                        CFR

Whitney A. Bower                         CFR

John C. Bowers                           CFR

John Z. Bowers                           CFR

Robert Richardson Bowie                  BB/CFR/TC

David William Bowker                     CFR

Chester (“Chet”) Bliss Bowles            AC/CFR

Erskine B. Bowles                        CFR

Frank Bowles                             CFR

Frank Lee Bowman                         CFR

Isaiah Bowman                            CFR21 1921-1950

Bradley L. Bowman                        CFR

Richard C. Bowman                        CFR

Charles G. Boyd                          CFR

Hugh N. Boyd                             CFR

William M. Boyd II                       CFR

Spencer Phipps Boyer                     CFR

Delia M. Boylan                          CFR

Paul Bracken                             CFR

Richard S. Braddock                      CFR

John Brademas                            BB/CFR/RS/TC

Spruille Braden                          CFR

Thomas W. Braden                         CFR

Richard Bradfield                        CFR

Amory Howe Bradford                      CFR/S&B 1934

Zeb B. Bradford                          CFR

David G. Bradley                         CFR

Edward R. Bradley                        CFR

Tom Bradley                              CFR/TC

William (“Bill”) Bradley                 CFR/RS

William L. Bradley                       CFR

Sonnefeldt Bradshaw                      CFR

Thorton F. Bradshaw                      CFR/CR

Jacqueline V. Brady                      CFR

Linda Parrish Brady                      CFR

Nicholas Frederick Brady                 BB/CFR

William Gage Brady, Jr.                  CFR

Rose Brady                               CFR

Lawrence J. Brainard                     CFR

S. Lael Brainard                         CFR

Paul J. Braisted                         CFR

David A. Bramlett                        CFR

Jeff G. Bramlett                         CFR

W. F. Bramstedt                          CFR

Elizabeth R. Bramwell                    CFR

Daniel H. Branch                         CFR

Lewis M. Branscomb                       CFR

Louise Branson                           CFR

William H. Branson                       CFR

Marcus W. Brauchli                       CFR

David Braunschvig                        CFR

Kimberly G. Braswell                     CFR

Carter M. Braxton                        CFR

Aurelia E. Brazeal                       CFR

Henry C. Breck                           CFR

Henry Reynolds Breck                     CFR

Henry Eltinge Breed                      CFR

Eric M. Breindel                         CFR

L. Paul Bremer III                       CFR

Ian A. Bremmer                           CFR

Donald G. Brennan                        CFR

Charles H. Brent                         CFR21

George W. Breslauer                      CFR

John J. Bresnan                          CFR

Albert Breton                            CFR21

Gretchen Wilson Brevnov                  CFR

John D. Brewer                           CFR

Kingman Brewster, Jr.                    BB/CFR

Chloe A. Breyer                          CFR

Steve G. Breyer                          CFR

Norman Bridge                            CFR21

Sudaa Ayo Bridgett                       CFR

Peter L. Briger, Jr.                     CFR

Reuben E. Brigety II                     CFR

Everett Ellis Briggs                     CFR

Andrew Felton Brimmer                    CFR

Esther Diane Brimmer                     CFR

Charles M. Brinckerhoff                  CFR

David Brinkley                           CFR

Douglas G. Brinkley                      CFR

George A. Brinkley                       CFR

Crane Brinton                            CFR

William M. Bristol                       CFR

David V.B. Britt                         CFR

Glenn A. Gritt                           CFR

Alfred Brittain III                      CFR

Raymond L. Brittenham                    CFR

Dennis a. Britton                        CFR

Robin Broad                              CFR

Harry G. Broadman                        CFR

Mitchell Brock                           CFR

Steven V. Brock                          CFR

William E. Brock III                     CFR/TC

Laura M. Brod                            CFR

Frederick C. Broda                       CFR

William J. Brodsky                       CFR

Christopher W. Brody                     CFR

Kenneth D. Brody                         CFR

Elana Broitman                           CFR

Thomas John (“Tom”) Brokaw               CFR

Randolph W. Bromery                      CFR

D. Allen Bromley                         CFR

Edgar Miles Bronfman                     CFR

Detlev Wulf Bronk                        AC/CFR

Ethan S. Bronner                         CFR

Rachel Bronson                           CFR

Arthur Bronwell                          CFR

Edward W. Brooke                         BB/CFR

Richard Brookhiser                       CFR

Carol L. Brookins                        AC/CFR

Harvey Brooks                            CFR

John W. Brooks                           CFR

Karen B. Brooks                          CFR

Risa A. Brooks                           CFR

Stephen G. Brooks                        CFR

Melvin Brorby                            CFR

John A. Bross                            CFR

Charles N. Brower                        CFR

Alice L. Brown                           CFR

Bartram S. Brown                         CFR

Brian A. Brown                           CFR

Carroll Michael Brown                    CFR

Courtney C. Brown                        CFR

Cynthia Brown                            CFR

Elmer E. Brown                           CFR21

Francis Brown                            CFR

Frederic J. Brown                        CFR

Gwendolyn A. Brown                       CFR

Harold Brown                             AC/CFR/TC/J

Harrison Scott Brown                     CFR

Irving Brown                             BB/CFR

John Mason Brown                         CFR

Katherine A. Brown                       CFR

Kathleen Brown                           CFR

L. Carl Brown                            CFR

Lester R. Brown                          CFR

Michael Arrington Brown                  CFR

Michael E. Brown                         CFR

Philip Marshall Brown                    CFR21

Phoebe W. Brown                          CFR

Richard P. Brown Jr.                     CFR

Sevellon Brown                           CFR

Seyom Brown                              CFR

Tobias Josef Brown                       CFR

Walter Lyman Brown                       CFR

William O. Brown                         CFR

Robert S. Browne                         CFR

George A. Brownell                       CFR

Lincoln C. Brownell                      CFR

David S. Browning                        CFR

David K. E. Bruce                        BB/CFR

James Bruce                              CFR

Judith Bruce                             CFR

Melissa L. S. Bruemmer                   CFR

Russell J. Bruemmer                      CFR

Leslie A. Brun                           CFR

Percival F. Brundage                     AC/CFR

Gro Harlem Bruntland                     CFR

Henry J. Bruton                          CFR

Greyson L. Bryan                         CFR

Michael E. Bryant                        CFR

Ralph C. Bryant                          CFR

John E. Bryson                           CFR

Lyman Bryson                             AC/CFR

Ian J. Brzezinski                        CFR

Mark F. Brzezinski                       CFR

Zbigniew Brzezinski                      BB/CFR/TC

Roberto Buaron                           CFR

Paul W. Bucha                            CFR

Mark E. Buchman                          CFR

Elaine Buckberg                          CFR

William Frank Buckley, Jr.               BB/S&B 1950/CFR

J. Fred Bucy                             CFR

Bruce Bueno de Mesquita                  CFR

Thomas Buergenthal                       CFR

William B. Buffum                        CFR

Arthur Bullard                           CFR21

George Bugliarello                       CFR

Harry A. Bullis                          CFR

John C. Bullitt                          CFR

Hugh Bullock                             CFR

Mary Brown Bullock                       CFR

Stuart Maryman Bumpas                    CFR

Ralph Johnson Bunche                     CFR

McGeorge Bundy                           BB/CFR/S&B 1940

William Putman Bundy                     S&B 1939/CFR/B

Arthur H. Bunker                         AC/CFR

Ellsworth Bunker                         AC/CFR

C. Sterling Bunnell                      CFR

John R. Bunting, Jr.                     CFR

Josiah Bunting                           CFR

Jeffrey H. Bunzel                        CFR

Deborah K. Burand                        CFR

David A. Burchinal                       CFR

William A. Burck                         CFR

William Burden                           CFR

William Armestead Moale Burden           AC/CFR 1945

Carter L. Burgess                        CFR

Geoffrey P. Burgess                      CFR

John A. Burgess                          CFR

W. Randolph Burgess                      AC/BB/CFR/CPD

James Eugene Burke III                   CFR/S&B 1975/TC

Holly J. Burkhalter                      CFR

Frederick Burkhardt                      CFR

Edward L. Burlingame                     CFR

Christopher J. Burn                      CFR

John G. Burnett                          CFR

Christopher Burnham                      CFR

James H. Burnley IV                      CFR

Arthur F. Burns                          AC/CFR/J

James MacGregor Burns                    CFR

Patrick Owen Burns                       CFR

R. Nicholas Burns                        CFR

William F. Burns (Gen.)                  CFR

William J. Burns (State Dept.)           CFR

Mathew Burrows                           CFR

Richard Burt                             CFR

Daniel Farrell Burton Jr.                CFR

Rodgers Christopher Busbee               CFR

Joshua W. Busby                          CFR

Donald F. Bush                           CFR

George Herbert Walker Bush               AC/CFR/S&B 1948/TC

Jonathan S. Bush                         CFR

Mary K. Bush                             CFR

Richard C. Bush III                      CFR

Rolland H. Bushner                       CFR

Donald S. Bussey                         CFR

John Bussey                              CFR

George L. Bustin                         CFR

James Busuttil                           CFR

Willard C. Butcher                       CFR

George Lee Butler (Gen.)                 CFR

Paul W. Butler                           CFR

Samuel C. Butler                         CFR

William Joseph Butler                    CFR

William F. Butler                        CFR

Benjamin J. Buttenwieser                 CFR/J

W. Walton Butterworth                    CFR

William Butterworth                      CFR21

Ralph Buultjens                          CFR

Richard M. Buxbaum                       CFR

Gail Buyske                              CFR

Kahlil J. Byrd                           CFR

James MacGregor Byrne                    CFR21

Patrick M. Byrne                         CFR

Robert F. Byrnes                         CFR

Henry A. Byroade                         CFR

Fletcher L. Byrom                        CFR/CR

Richard A. Cabell                        CFR

Elizabeth Cabot                          CFR

Henry B. Cabot                           AC/CFR

John M. Cabot                            CFR

Louis Wellington Cabot                   BB/CFR

Thomas Dudley Cabot                      CFR

Jose A. Cabranes                         CFR

Diane Alleva Caceres                     CFR

Camille M. Caesar                        CFR

Jane Cahill                              CFR

Kevin M. Cahill                          CFR

Anne Hessing Cahn                        CFR

Frank V. Cahouet                         CFR

Charles Cain, Jr.                        CFR

Kenneth L. Cain                          CFR

Dawn T. Calabia                          CFR

F. Christopher Calabia                   CFR

Massimo Calabresi                        CFR

Alexander Calder,Jr.                     CFR

Kent Eyring Calder                       CFR

Louis E. Caldera                         CFR

Dan Caldwell                             CFR

Philip Caldwell                          CFR

Robert G. Caldwell                       CFR

Robert J. Caldwell                       CFR21

Alexander D. Calhoun                     CFR

Craig J. Calhoun                         CFR

Michael J. Calhoun                       CFR

Joseph A. Califano Jr.                   CFR

Daniel Calingaert                        CFR

Hugh Calkins                             CFR

Samuel L. Calkins                        CFR

Thomas M. Callaghy                       CFR

David L. Callahan                        CFR

Robert J. Callander                      CFR

Michael A. Callen                        CFR

David Patrick Calleo                     CFR

D. Wayne Calloway                        CFR

Kevin Callwood                           CFR

Salvatore F. Cambria                     CFR

Damielle D. Camner                       CFR

Hugh D. Camp                             CFR

Roderic Ai Camp                          CFR

Carolyn Margaret Campbell                CFR

Colin Goetze Campbell                    CFR

David Authur Campbell                    CFR

F. Gregory Campbell                      CFR

H. Donald Campbell                       CFR

John C. Campbell                         CFR

Kurt M. Campbell                         CFR

Thomas J. Campbell                       CFR

W. Glenn Campbell                        CFR

William Campbell                         CFR

Christopher Canavan                      CFR

Cass Canfield                            AC/CFR

Franklin O. Canfield                     CFR

Margaret Cannella                        CFR

James M. Cannon                          CFR

Jonathan Capehart                        CFR

William Gaston Caperton III              CFR

Juan C. Cappello                         CFR

David A. Caputo                          CFR

Lisa M. Caputo                           CFR

Paul W. Caraway                          CFR

Nestor T. Carbonell                      CFR

Andrew G. Carey                          CFR

Hugh L. Carey                            CFR

John L. Carey                            CFR

Sarah C. Carey                           AC/CFR

William Daniel Carey                     CFR

William F. Carey                         CFR21

Joseph A. Cari, Jr.                      CFR

Maria L. Carl                            CFR

Manuel Luis Carlos                       CFR

Scott Alexander Carlson                  CFR

Steven E. Carlson                        CFR

Frank Charles Carlucci III               AC/CFR/TC

David A. Carmel                          CFR

William D. Carmichael                    CFR

Albert Carnesale                         CFR

Christa B. Carone                        CFR

Thomas Carothers                         CFR

Paolo G. Carozza                         CFR

W. Samuel Carpenter III                  CFR

Ted Galen Carpenter                      CFR

John W. Carr                             CFR

Marion M. Dawson Carr                    CFR

Walter C. Carrington                     CFR

Richard L. Carrion-Rexach                CFR

J. Speed Carroll                         CFR

Katherine Mooney Carroll                 CFR

Mitchell B. Carroll                      CFR

Reba Anne Carruth                        CFR

Charles William Carson, Jr.              CFR

Johnnie Carson                           CFR

Ralph M. Carson                          CFR

Robert Carswell                          CFR

Ashton B. Carter                         CFR

Barry Edward Carter                      CFR

George E. Carter                         CFR

Hodding Carter III                       CFR

James Earl Carter, Jr. (Pres.)           CFR/TC

James H. Carter                          CFR

Mark Andrew Carter                       CFR

Marshall Nichols Carter                  CFR

Theodore N. Carter                       CFR

William D. Carter                        CFR

John B. Cary                             CFR

William L. Cary                          CFR

Clifford Philip Case                     BB/CFR

Everett N. Case                          CFR

James H. Case,Jr.                        CFR

John C. Case                             CFR

William David Casebeer                   CFR

Gerhard Casper                           CFR

Douglass W. Cassel, Jr.                  CFR

Eileen E. Cassidy                        CFR

David Castelblanco                       CFR

Walter S. Catlow                         CFR

Douglass Cater                           CFR

John M. Cates, Jr.                       CFR

Elliot R. Cattarulla                     CFR

Jean Cattier                             CFR

Henry E. Catto Jr.                       AC/CFR

Frank J. Caufield                        CFR

Matthew P. Caulfield                     CFR

Richard Edward Cavanagh                  CFR

Carey Cavanaugh                          CFR

Ray Charles Cave                         CFR

Arthur Karl Cebrowski                    CFR

Gina Celcis-Concepcion                   CFR

Richard (“Dick”) F. Celeste              CFR/RS

Paul G. Cerjan                           CFR

Victor D. Cha                            CFR

James C. Chace                           BB/CFR

Tania Marie Chacho                       CFR

Thomas L. Chadbourne                     CFR21

William M. Chadbourne                    CFR21

Maya Chadda                              CFR

John H. Chafee (R-Ri)                    CFR/TC

Maya Chadda                              CFR

John T. Chain, Jr.                       CFR

Herschelle S. Challenor                  CFR

Joseph P. Chamberlain                    CFR21

Anne Cox Chambers                        CFR

Liza B. Chambers                         CFR

Joseph Chamie                            CFR

Walid Georges Chamoun                    CFR

George Champion                          CFR

Gerald L. Chan                           CFR

Ronnie C. Chan                           CFR

Tung Chan                                CFR

John Chancellor                          CFR

Rajiv A. Chandrasekaran                  CFR

David C. Chang                           CFR

Gareth C. C. Chang                       AC/CFR

Joyce Chang-Robbins                      CFR

Juju Chang                               CFR

Clifford Chanin                          CFR

Jonathan A. Chanis                       CFR

Amy L. Chao                              CFR

Angela A. Chao                           CFR

Elaine L. Chao                           CFR

Victor Tzu-Ping Chao                     CFR

John F. Chapman                          CFR

Margaret Holt Chapman                    CFR

Cory Charles                             CFR

Robert Bruce Charles                     CFR

Jonathan Isa Charney                     CFR

Steve Charnovitz                         CFR

Robert Alan Charpie                      CFR

Robert Chartener                         CFR

Anthony R. Chase                         CFR

W. Howard Chase                          CFR

Purnendu Chatterjee                      CFR

Robert J. Chaves                         CFR

Linda Chavez (Reagan Aide)               CFR

Ricardo Chavira                          CFR

Abram J. Chayes                          CFR

Antonia Handler Chayes                   CFR

Terrence J. Checki                       CFR

Daniel S. Cheever                        CFR

John S. Chen                             CFR

Kimball C. Chen                          CFR

Philip D. Chen                           CFR

Kenneth I. Chenault                      CFR

Elizabeth L. Cheney                      CFR

Richard B. Cheney                        CFR

Stephen A. Cheney                        CFR

Ward Cheney                              CFR

Leo Cherne                               CFR

Purnendu Chatterjee                      CFR

Terence J. Checki                        CFR

Daniel S. Cheever                        CFR

Richard B. Cheney                        CFR/TC

Stephen A. Cheney                        CFR

Kyra Cheremeteff                         CFR

Saj Cherian                              CFR

Ben M. Cherrington                       CFR

Pedro P. Cherry                          CFR

Ellen Chesler                            CFR

Sheila C. Cheston                        CFR

A. Lawrence Chickering                   CFR

Richard T. Childress                     CFR

Marquis Childs                           CFR

Thomas W. Childs                         CFR

George Hastings Chittenden               CFR/S&B 1939

Audrey Choi                              CFR

Stephen J. Choi                          CFR

Peter Charles Choharis                   CFR

Derek H. Chollet                         CFR

Paula H. J. Cholmondeley                 CFR

Theodora Bohachevsky Chomiak             CFR

Marjorie Ann Chorlins                    CFR

Nazli Choucri                            CFR

Jack C. Chow                             CFR

Aime R. Christensen                      CFR

Guillermo Santiago Christensen           CFR

John F. Christiansen                     CFR

Patricia Hewitt Christensen              CFR

Thomas J. Christensen                    CFR

Michael J. Christenson                   CFR

Geryld Bradley Christianson              CFR

Lansdell K. Christie                     CFR

Ronald Irvin Christie                    CFR

Daniel William Christman                 CFR

Walter L. Christman                      CFR

Robert Christopher                       CFR

Warren Christopher                       AC/CFR

Hendon Chubb II                          CFR

Percy Chubb II                           CFR

Christine K. Chung                       CFR

Edgar M. Church                          CFR

Frank Church                             CFR

Buntzie Ellis Churchill                  CFR

Frank Cilluffo                           CFR

Jeffrey L. Cimbalo                       CFR

Joseph Cirincione                        CFR

Walker L. Cisler                         AC/CFR

Henry G. Cisneros                        CFR/TC

Marc A. Cisneros                         CFR

Gordon R. Clapp                          CFR

Priscilla A. Clapp                       CFR

Richard H. Clarida                       CFR

Dick Clark (D-Ia)                        CFR

Donald C. Clarke                         CFR

Edwin N. Clark                           CFR

Howard Longstreth Clark                  CFR

James F. Clark                           CFR

J. H. Cullum Clark                       CFR

Mark Edmond Clark                        CFR

Noreen M. Clark                          CFR

Ralph L. Clark                           CFR

Susan Lesley Clark                       CFR

Wesley Kanne Clark                       CFR

William Clark, Jr.                       CFR

Donald C. Clarke                         CFR

Jack G. Clarke, Sr.                      CFR

Lewis L. Clarke                          CFR21

Teresa Hillary Clarke                    CFR

Susan J. Clark-Johnson                   CFR

Lawrence William Clarkson                CFR

Lucius D. Clay                           CFR

William L. Clayton                       AC/CFR

Steven C. Clemons                        CFR

Peter A. Clement                         CFR

Lynette Clemetson                        CFR

John L. Clendenin                        CFR

Harlan B. Cleveland                      AC/BB/CFR/RS

Harold Van B. Cleveland                  BB/CFR

Peter Matthews Cleveland                 CFR

Donald K. Clifford Jr.                   CFR

Mark Lambert Clifford                    CFR

Everett R. Clinchy                       CFR

William R. Cline                         CFR

William F. Clinger Jr. (R-Pa)            CFR

William Jefferson Clinton (Pres.)        BB/CFR/RS/TC

Patricia M. Cloherty                     CFR

Edward T. Cloonan                        CFR

Stanley Wills Cloud                      CFR

Ernest T. Clough                         CFR

Michael Clough                           CFR

John H. Coatsworth                       CFR

Charles E. Cobb Jr.                      CFR

Paul Whit Cobb Jr.                       CFR

Sue McCourt Cobb                         CFR

Tyrus W. Cobb                            CFR

Barbara S. Cochran                       CFR

Molly M. Cochran                         CFR

C. Shelby Coffey                         CFR

Joseph Irving Coffey                     CFR

Charles Albert Coffin                    CFR21

Edmund Coffin                            CFR

Vance Coffman                            CFR

Charles G. Cogan                         CFR

Jacob Katz Cogan                         CFR

John P. Cogbill                          CFR

Abby Joseph Cohen                        CFR

Ariel Cohen                              CFR

Benjamin J. Cohen                        CFR

Benjamin V. Cohen                        CFR

Betsy H. Cohen                           CFR

Eliot A. Cohen                           CFR

Herman Jay Cohen                         CFR

Jerome Alan Cohen                        CFR

Joel E. Cohen                            CFR

Jerome B. Cohen                          CFR

Patricia Cohen                           CFR

Paul H. Cohen                            CFR

Richard M. Cohen                         CFR

Roberta Jane Cohen                       CFR

Stephen Bruce Cohen                      CFR

Stephen Frand Cohen                      CFR

Stephen S. Cohen                         CFR

Warren I. Cohen                          CFR

William S. “Bill” Cohen                  CFR/TC

Evelyn Speyer Colbert                    CFR

Elizabeth L. Colagiuri                   CFR

Jonathan E. Colby                        CFR

Charles W. Cole                          CFR

Johnnetta B. Cole                        CFR

Jonathan E. Colby                        CFR

Samuel A. Cole                           CFR

Thomas Winston Jr. Cole                  CFR

Isobel Coleman                           CFR

Lewis W. Coleman                         CFR

William T. Coleman Jr.                   CFR

William Thaddeus Coleman, Jr.            CFR/TC

Isobel Coles                             CFR

James S. Coles                           CFR

Julius E. Coles                          CFR

Alberto R. Coll                          CFR

Emilio G. Collado                        AC/BB/CFR

F. R. Collbohm                           CFR

David E. Collier                         CFR

L. V. Collings                           CFR

Jay Collins                              CFR

Joseph J. Collins                        CFR

Mark M. Collins, Jr.                     CFR

Timothy C. Collins                       CFR

Wayne Dale Collins                       CFR

Charles C. Collingwood                   CFR/RS

Charles P. Collingwood                   CFR

Manetta Tree Collingwood                 CFR

Mark M. Collins Jr.                      CFR

Kent G. Colwell                          CFR

Richard E. Combs Jr.                     CFR

Philip E. Comstock Jr.                   CFR

James B. Conant                          CFR

Melvin Conant                            CFR

Erin C. Conaton                          CFR

Philip M. Condit                         CFR

Sydney M. Cone III                       CFR

Dalton Conley                            CFR

Richard P. Conlon                        CFR

James L. Connaughton                     CFR

Matthew James Connelly                   CFR

Leila Anne Conners Petersen              CFR

Gerald E. Connolly                       CFR

John T. Connor                           CFR

Bryan Conrad                             CFR

Jill M. Considine                        CFR

John J. Considine                        CFR

Pamela Constable                         CFR

Jill Conway                              CFR

Donald C. Cook                           BB/CFR

Frances D. Cook                          CFR

Gary M. Cook                             CFR

Gretchen R. Cook                         CFR

Gretchen Rachelle Cook-Anderson          CFR

Goodwin Cooke                            CFR

Howard A. Cook                           CFR

John F. Cooke                            CFR

Frank Coolbaugh                          CFR

Alexander Anthony Cooley                 CFR

Archibald Cary Coolidge                  CFR21-1928

Nicholas J. Coolidge                     CFR

George William Coombe Jr.                CFR

Charles A. Coombs                        CFR

Philip H. Coombs                         CFR

Jane Abell Coon                          CFR

Kiersten Todt Coon                       CFR

Joan Ganz Cooney                         CFR

Arthur Gardiner Coons                    AC/CFR

Charles A. Cooper                        CFR

Chester L. Cooper                        CFR

Franklin S. Cooper                       CFR

James H. S. Cooper                       CFR

John Milton Cooper                       CFR

John Sherman Cooper                      S&B 1923/CFR

Kathleen B. Cooper                       CFR

Kerry Cooper                             CFR

Laura K. Cooper                          CFR

Rebecca J. Cooper                        CFR

Richard Newell Cooper                    BB/CFR/TC

Scott A. Cooper                          CFR

Lammont du Pont Copeland                 BB/CFR

Kathleen A. Corbet                       CFR

Carole A. Corcoran                       CFR

Anthony H. Cordesman                     CFR

Andrew Wellington Cordier                BB/CFR

Wayne A. Cornelius Jr.                   CFR

Henry Cornell                            CFR

E. Gerald Corrigan                       BB/CFR/TC

Dale R. Corson                           CFR

G. A. Costanzo                           AC/CFR

William A. Costello                      CFR

Christopher Cortez                       CFR

Suzanne Cott                             CFR

William R. Cotter                        CFR

Charles E. Cotting                       CFR

Joseph P. Cotton                         CFR21

Frederic R. Coudert                      CFR21

Tom B. Coughran                          CFR

Katherine A. “Katie” Couric              CFR

William H. Courtney                      CFR

Elizabeth M. Cousens                     CFR

Norman Cousins                           CFR/WF

Jock Covey                               CFR

Sally Grooms Cowal                       CFR

Geoffrey Cowan                           CFR

L. Gray Cowan                            CFR

Louis Gray Cowan                         CFR

Peter F. Cowhey                          CFR

Gardner Cowles                           AC/BB/CFR

John Cowles                              CFR

John Cowles, Jr.                         CFR

Charles R. Cox                           AC/CFR

Edward Finch Cox                         CFR

Howard E. Cox Jr.                        CFR

Robert G. Cox                            CFR

Robert W. Cox                            CFR

Craig P. Coy                             CFR

Margaret E. Crahan                       CFR

Russell C. Crandall                      CFR

Winthrop Murray Crane III                CFR

Lorne W. Craner                          CFR

Paul D. Cravath                          CFR21-1940

John F. Crawford                         CFR

Timothy W. Crawford                      CFR

Heidi E. Crebo-Rediker                   CFR

Marion V. Creekmore Jr.                  CFR

Dana S. Creel                            CFR

Roger W. Cressey Jr.                     CFR

Kyle Crichton                            CFR

George Crile III                         CFR

Dan L. Crippen                           CFR

Ann Crittenden                           CFR

Bathsheba N. Crocker                     CFR

Chester A. Crocker                       CFR

Helima L. Croft                          CFR

Adelaide McGuinn Cromwell                CFR

Devon G. Cross                           BB/CFR

James E. Cross                           CFR

June V. Cross                            CFR

Mary S. Cross                            CFR

Sam Y. Cross                             CFR

Theodore Cross                           CFR

Barbara Crossette                        CFR

Homer D. Crotty                          CFR

Michael M. Crow                          CFR

Trammell Crow                            CFR

Philip K. Crowe                          CFR

William J. Crowe, Jr.                    CFR/TC

Monica Elizabeth                         CFR

Lester Crown                             CFR

Daniel Lester Cruise                     CFR

Heidi S. Cruz                            CFR

Lester M. Crystal                        CFR/TC

Kenneth Neil Cukier                      CFR

Lee Cullum                               CFR

John C. Culver (D-Ia)                    CFR

Alfred Cumming                           CFR

Christine M. Cumming                     CFR

Alexander B. Cummings, Jr.               CFR

Craig P. Cummings                        CFR

Robert L. Cummings                       CFR

Robert L. Cummings, Jr.                  CFR

Donald Cuneo                             CFR

James B. Cunningham                      CFR

Nelson W. Cunningham                     CFR

Walter J. P. Curley Jr.                  CFR

Kerry Kennedy Cuomo                      CFR

Mario M. Cuomo                           CFR

Flavio Curnpiano                         CFR

Jean A. Curran, Jr.                      CFR

Robert Theodore Curran                   CFR

Kelley E. Currie                         CFR

Charles B. Curtis                        CFR

Edward P. Curtis                         CFR

Gerald L. Curtis                         CFR

F. Kingsbury Curtis                      CFR21

Gerald L. Curtis                         CFR/TC

Peter Cusick                             CFR

Maryann K. Cusimano-Love                 CFR

Lloyd N. Cutler                          CFR

Walter L. Cutler                         CFR

Kenneth A. Cutshaw                       CFR

Ana Grier Cutter                         CFR

W. Bowman Cutter                         CFR

Fulton Cutting                           AC/CFR

Arthur I. Cyr                            CFR

Ivo H. Daalder                           CFR

Geoffrey D. Dabelko                      CFR

Alfonse M. D’ Amato                      CFR

Teresa Gail Dady                         CFR

Michael K. Dahlman                       CFR

Evelyn Pignatari Dahm                    CFR

Rene d’Harnoncourt                       CFR

Brian D. Dailey                          CFR

William B. Dale                          CFR

Brian D. Dailey                          CFR

Omar M. Dajani                           CFR

Michael A. Dal Bello                     CFR

Helle Dale                               CFR

William B. Dale                          CFR

William M. Daley                         CFR

Charles H. Dallara                       BB/CFR

George Albert Dalley                     CFR

Alexander Dallin                         CFR

Dorinda G. Dallmeyer                     CFR

Gregory Dalton                           CFR

James E. Dalton                          CFR

Kenneth W. Dam                           BB/CFR

Marcia Wachs Dam                         CFR

Lori Fisler Damrosch                     CFR

John A. G. Dancy                         CFR

William H. Danforth                      CFR

Royden Dangerfield                       CFR

Ana R. Daniel                            CFR

Donald C. F. Daniel                      CFR

D. Ronald Daniel                         CFR

Nomsa Daniels                            CFR

John J. Danilovich                       CFR

Robert M. Danin                          CFR

Arthur V. Danner                         CFR

Mark D. Danner                           CFR

Charles F. Darlington                    CFR

Richard Gordon Darman                    CFR/TC

Norris Darrell                           CFR

Michele Samantha Dash                    CFR

Russell J. Da Silva                      CFR

Earl C. Daum                             CFR

John A. Davenport                        CFR/S&B 1926

Donald K. David                          CFR

Jack David                               CFR

Alfred E. Davidson                       CFR

Daniel I. Davidson                       CFR

Ralph K. Davidson                        CFR

Ralph Parsons Davidson                   CFR

Fred A. Davies                           CFR

Rodger P. Davies                         CFR

Allison S. Davis                         CFR

Christina L. Davis                       CFR

Evan A. Davis                            CFR

Florence A. Davis                        CFR

Geoffrey Clark Davis                     CFR

Jacquelyn K. Davis                       CFR

Jerome Davis                             CFR

John A. Davis                            CFR

John William Davis                       CFR21-1955

Kathryn W. Davis                         CFR

Kim Gordon Davis                         CFR

Lynn E. Davis                            BB/CFR/TC

Maceo N. Davis                           CFR

Malcolm W. Davis                         CFR21

Marion Thomas Davis                      CFR

Marvin H. Davis                          CFR

Nathanael V. Davis                       CFR

Norman Hezekiah Davis                    CFR21-1944

Stephen B. Davis                         CFR

Vincent Davis                            CFR

William H. Davis                         AC/CFR

Daniel P. Davison                        CFR

Frederick Trubee Davison                 CFR21/S&B 1918

Kristina Perkin Davison                  CFR

W. Phillips Davison                      CFR

Karen Lea Dawisha                        CFR

Peter M. Dawkins                         CFR

Christine L. Dawson                      CFR

Horace G. Dawson III                     CFR

Horace G. Dawson Jr.                     CFR

Marion M. Dawson Carr                    CFR

Anthony Day                              CFR

Arthur Raymond Day                       CFR

Clive Day                                CFR21/S&B 1892

Robert Addison Day Jr.                   CFR

Drew Saunders Days III                   CFR

Arnaud De Borchgrave                     CFR

Rajesh De                                CFR

Edwin A. Deagle, Jr.                     CFR

Arthur Hobson Dean                       BB/CFR21-1955

Edgar P. Dean                            CFR

Jonathan Dean                            CFR

Robert William Dean                      CFR

Alice M. Dear                            CFR

Eli Whitney Debevoise                    CFR

F. Amanda De Busk                        CFR

Barbara Knowles Debs                     CFR

Alfred C. De Crane Jr.                   CFR

Roxanne J. Decyk                         CFR

Fred T. Dedrick                          CFR

Ashley S. Deeks                          CFR

Ralston H. Deffenbaugh, Jr.              CFR

Henry Wheeler De Forest                  CFR21

Christian de Guigne III                  CFR

Inmaculada de Habsburgo                  CFR

Alex O. Dehgan                           CFR

Terry L. Deibel                          CFR

Peter E. De Janosi                       CFR

Rodolfo O. De La Garza                   CFR

C.W. de Kiewiet                          AC/CFR

Jose M. de Lasa                          CFR

Oscar A. de Lima                         CFR

Stephen J. Del Rosso                     CFR

George De Menil                          CFR

Joy A. de Menil                          CFR

Lois Pattison de Menil                   CFR

Rust Macpherson Deming                   CFR

Jason K. Dempsey                         CFR

Francis M. Deng                          CFR

Robert E. Denham                         CFR

Robert J. Denison                        CFR

Everette E. Dennis                       CFR

Brewster C. Denny                        CFR

David B. H. Denoon                       CFR

Hazel Denton                             CFR

Susan Dentzer                            CFR

Samuel De Palma                          CFR

Phil E. DePoy                            CFR

Raghida Dergham                          CFR

Christopher Alan Deri                    CFR

Patricia Murphy Derian                   CFR

Kenneth T. Derr                          CFR

James V. Derrick, Jr.                    CFR

Vivian Lowery Derryck                    CFR

Alphonse De Rosso                        CFR

Lynn Forester de Rothschild              CFR

Jean-Christophe de Swaan                 CFR

Robert P. De Vecchi                      CFR

Imrie De Vegh                            CFR

Henry P. de Vries                        CFR

Rimmer De Vries                          CFR

Karen De Young                           CFR

Edwin A. Deagle Jr.                      CFR

John V. Deaver                           CFR

Eli Whitney Debevoise II                 CFR

Barbara Knowles Debs                     CFR

Richard A. Debs                          CFR

F. Amanda DeBusk                         CFR

William C. Decker                        CFR

Alfred C. DeCrane                        CFR

Midge Decter                             CFR

Roxanne J. Decyk                         CFR

Fred T. Dedrick                          CFR

Ralston H. Deffenbaugh Jr.               CFR

Terry L. Deibel                          CFR

Frank Del Olmo                           CFR

Andrew John Delaney                      CFR

Stephen J. Del Rosso                     CFR

Carlos Deltoro                           CFR

Marisa J. Demeo                          CFR

Frederick Lewis Deming                   BB/CFR

Rust MacPherson Deming                   CFR

Robert E. Denham                         CFR

Robert J. Denison                        CFR

Alfred L. P. Dennis                      CFR21

Everette E. Dennis                       CFR

Brewster C. Denny                        CFR

David B. H. Denoon                       CFR

E. Hazel Denton                          CFR

James S. Denton                          CFR

Phil E. DePoy                            CFR

Raghida Dergham                          CFR

Patricia Murphy Derian                   CFR

Kenneth Tindall Derr                     CFR

James V. Derrick Jr.                     CFR

Vivian Lowery Derryck                    CFR

Michael L. Dertouzos                     CFR

Padma Desai                              CFR

Rohit M. Desai                           CFR

Vishakha n. Desai                        CFR

MacArthur DeShazer                       CFR

Patrick J. DeSouza                       CFR

Emile Despres                            CFR

Gina H. Despres                          CFR

I.M. Destler                             CFR

Wallace R. Deuel                         CFR

John Mark Deutch                         CFR

Michael J. Deutch                        CFR

Phillip J. Deutch                        CFR

Shelley Deutch                           CFR

Robert P. DeVecchi                       CFR

Caroline Maury Devine                    CFR

John J. Devine                           CFR

M. Colette Devine                        CFR

Thomas J. Devine                         CFR

Rimmer DeVries                           CFR

Thomas Edmund Dewey                      BB/CFR

J. Frederic Dewhurst                     AC/CFR

Byron Dexter                             CFR

Karen J. DeYoung                         CFR

Rene D’Hamoncourt                        CFR

Michael W. Diamond                       CFR

Charley L. Diaz                          CFR

Rita L. DiCasagrande                     CFR

Christopher S. Dickey                    CFR

John Sloan Dickey                        CFR

Laura A. Dickinson                       CFR

Norman D. Dicks (D-Wa)                   CFR

R. Russell Dickson, Jr.                  CFR

Valerie L. Dickson-Horton                CFR

Joan Didion                              CFR

John Diebold                             BB/CFR

William Diebold, Jr.                     CFR

Jackson K. Diehl (Washington Post)       CFR

Robert L. Dilenschneider                 CFR

C. Douglas Dillon                        AC/BB/CFR/CPD

Clarence Dillon                          CFR21

Douglas Dillon                           CFR

J. Richardson Dilworth                   CFR

Joseph (Dick) Richardson Dilworth        S&B 1938/CFR

Rita Di Martino                          CFR

James Dimon                              CFR

Thomas Alan Dine                         CFR

Robert C. Dinerstein                     CFR

Viet D. Dinh                             CFR

David Norman Dinkins                     CFR

Paula DiPerna                            CFR

Nicholas Bernard Dirks                   CFR

Linda M. Distlerath                      CFR

Nadia Diuk                               CFR

Edward P. Djerejian                      CFR

Gregory Djerejian                        CFR

Joseph Di Paola Jr.                      CFR

James F. Dobbins                         CFR

Paula J. Dobriansky                      CFR

Daniel L. Doctoroff                      CFR

Christopher J. Dodd (D-Ct)               CFR

Thomas J. Dodd                           CFR

Harold Willis Dodds                      CFR1935-1943

Cleveland E. Dodge                       AC/CFR

William S Dodge                          CFR

Justin W. Doebele                        CFR

David J. Doerge                          CFR

William C. Doherty, Jr.                  CFR

Ayako Doi                                CFR

Harold E. Jr. Doley                      CFR

Charles Dollard                          CFR

Jorge I. Dominguez                       CFR

Thomas R. Donahue                        CFR

Robert H. Donaldson                      CFR

William Henry Donaldson                  CFR/S&B 1953

John E. Donatich                         CFR

Stephen C. Donehoo                       CFR

Karen Erika Donfried                     CFR

Thomas E. Donilon                        BB/CFR

McKay Donkin                             CFR

Edward S. Donnell                        CFR

Ellsworth Donnell                        CFR

James C. Donnell II                      CFR

April Kanne Donnellan                    CFR

Harold C. Donnelly                       CFR

Frederic G. Donner                       CFR

Douglas S. Donohue                       CFR

Laura K. Donohue                         CFR

Thomas J. Donohue, Sr.                   CFR

Hedley Williams Donovan                  BB/CFR/RS/TC

Charles F.Doran                          CFR

Xenia B. M. Dormandy                     CFR

Rudiger Dornbusch                        CFR

Goldthwaite H. Dorr                      CFR

Russell H. Dorr                          CFR

Norman Dorsen                            CFR

Oscar John Dorwin                        CFR

Amanda Jean Dory                         CFR

Grant R. Doty                            CFR

Paul M. Doty, Jr.                        CFR

Frank N. Doubleday                       CFR21

Russell Doubleday                        CFR21

Diana Lady Dougan                        CFR

James P. Dougherty                       CFR

Donald W. Douglas, Jr.                   CFR

Lewis W. Douglas                         CFR 1940-

Michael Douglas                          CFR

Paul W. Douglas                          CFR

Percy L. Douglas                         CFR

Loren Douglass                           CFR

Robert R. Douglass                       CFR

John Nicholas Dowling                    CFR

Walter Dowling                           CFR

James S. Doyle                           CFR

Michael William Doyle                    CFR

Noreen Doyle                             CFR

William H. Draper, Jr.                   CFR

William Drayton, Jr.                     CFR

William Drayton                          CFR

David T. Dreier                          CFR

John C. Dreier                           CFR

Sidney David Drell                       CFR

William M. Drennan, Jr. (Col.)           CFR

Elizabeth Drew                           CFR

Joel Dreyfuss                            CFR

Richard S. Dreyfuss                      CFR

Daniel W. Drezner                        CFR

Jonathan Drimmer                         CFR

Richard Lee Drobnick                     CFR

William M. Drozdiak                      CFR

Joy E. Drucker                           CFR

Richard A. Drucker                       CFR

Pamela Druckerman                        CFR

Roscoe Drummond                          CFR

J.R. Drumwright                          CFR

Ann Druyan                               CFR

Ray N. Dryden, Jr.                       CFR

Orvil E. Dryfoos                         CFR

Kenneth M. Duberstein                    CFR

Seth H. Dubin                            CFR

David Dubinsky                           CFR

J. Delafield DuBois                      CFR

Stephen M. DuBrul, Jr.                   CFR

Robert Ducas                             CFR

David Adams Duckenfield                  CFR

Johnita P. Due                           CFR

Charles A. Duelfer                       CFR

Althea L. Duersten                       CFR

Joseph Daniel Duffey                     CFR

David A. Duffie                          CFR

Gloria Charmian Duffy                    CFR

James H. Duffy                           CFR

Gordon F. DuGan                          CFR

Michael J. Dugan (Gen.)                  CFR

Stephen P. Duggan                        CFR21-1950

Timothy E. Duggan                        CFR

Michael S. Dukakis                       CFR

Angier Biddle Duke                       CFR

Robin Chandler Duke                      CFR

Peggy Dulany                             CFR

Allen Welsh Dulles                       BB/CFR 1927-

John Foster Dulles                       CFR21

Charles F. Dunbar                        CFR

Charles William Duncan, Jr.              CFR

Graham A. Duncan                         CFR

John C. Duncan                           CFR

Andrew Dunigan                           CFR

Patrick Andrew Dunigan                   CFR

Craig G. Dunkerley                       CFR

Joan Banks Dunlop                        CFR

Kempton Dunn                             CFR

Lewis A. Dunn                            CFR

Michael M. Dunn                          CFR

Philip A. Dur                            CFR

F. Tillman Durdin                        CFR

G. Robert Durham                         CFR

Patrick J. Durkin                        CFR

Frederick Gary Dutton                    CFR

Michael Raoul Duval                      CFR

Douglas A. Dworkin                       CFR

James W. Dyer                            CFR

Nancy Bearg Dyke                         CFR

Ester Dyson                              CFR.

ADITIVII ALIMENTARI care ne pun viata in pericol!

https://i0.wp.com/www.caplimpede.ro/wp-content/uploads/2012/11/20-aditivii-alimentari-680x365.jpgToate produsele sunt ambalate frumos, cu forme si arome imbietoare, mezelurile, inghetata, snacks-urile sau chiar sucurile asa zise naturale pot fi chiar nocive. Aditivii alimentari sunt substante chimice adaugate in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le imbunatati aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate.

Aditivii alimentari (E-urile) sunt substante naturale sau chimice care nu sunt consumate ca alimente in sine si nu sunt folosite ca ingrediente constituente ale unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat. Rolul acestora este de a colora, emulsiona, conserva, de a preveni rancezirea, de a ameliora textura sau de a intensifica gustul.

1. Colorantii. Acesti aditivi alimentari au rolul de a imbunatatii aspectul produselor, iar din cei 80 de coloranti clasati de la E100 la E180, numai 12 sunt naturali, scrie dr. Mihaela Bilic in cartea sa “Traiesc deci ma abtin”.

Colorantul natural este acea substanta care este prezenta si in produsele naturale animale, vegetale sau minerale: E140 (clorofila-verde), E162 (sfecla-rosu), E153 (carbune-negru), E101 (riboflavina-galben). Colorantii alimentari se extrag din pielita strugurilor si tescovina, sfecla rosie si varza rosie, afine, coacaze negre, visine, cirese, mure, zmeura (antociani), din ardei rosu (capsantina), din tomate (licopina). Acesti aditivi se mai pot obtine si prin macinarea corpului uscat al insectei femela Dactylopius coccus/ Coccuscacti (rosu cosenila).

Colorantii artificiali sunt, de exemplu, E102 (tartrazina), E104 (quinoleina) sau E161 (canthaxantina). Prezenta lor in alimente trebuie sa fie atent controlata.

2. Conservantii. Aceste substante ajuta la prelungirea duratei de conservare a alimentelor. Exista peste 80 de tipuri de conservanti de la E200 (acid sorbic) pana la E297 (acid fumeric).

E200 se foloseste pentru conservarea unor sortimente de bauturi aromate non-alcoolice, fructe uscate, masline, branzeturi, produse din oua, produse de panificatie, sosuri. Adaugarea conservantilor in cantitati mai mari de 0,2% determina modificari de gust.

E260 (acid acetic) este folosit pentru conservarea fructelor si legumelor.

3. Antioxidantii previn schimbarea culorii si a gustului alimentelor. Acestia sunt 15 la numar si au coduri de la E300 la E321.

E300, acidul ascorbic, se foloseste la producerea mezelurilor, laptelui concentrat si a dulceturilor.

E320 (butilhidroxianisol) este un antioxidant sintetic folosit pentru a preveni rancezirea produselor grase. Este utilizat, de obicei, in combinatie cu E321 (butilhidroxitoluen ) in alimente de tip snacks pe baza de cereale, supe si ciorbe deshidratate, sosuri, carne deshidratata, condimente si mirodenii, cereale prepreparate, cartofi granulati deshidratati (chipsuri), guma de mestecat, suplimente dietetice.

Aceasta substanta este interzisa in Austria. Bazandu-se pe rezultatele experimentelor efectuate pe animale, Institutul National de Sanatate din SUA a declarat ca E320 este anticipat ca fiind cancerigen pentru oameni.

4. Agenti de textura (E322 si E495). Acestia se folosesc pentru a oferi produselor catifelare, moliciune sau cremozitate.

Pot fi clasificati astfel:

– emulsifianti (acesti produsi pastreaza un amestec omogen intre elemente nemiscibile, precum uleiul si apa)

– stabilizatori (pastreaza sau intensifica culoarea unui aliment)

– gelifianti (ajuta la obtinerea consistentei unui amestec)

5. Intensificatorii de gust. Aceste substante sunt clasate de la E620 la E637 si au rolul de a accentua gustul sau mirosul produselor.

Cele mai folosite sunt:

– E636 (maltol) si E637 (etilmaltol) folositi la guma de mestecat

– E621 (glutamat monosodic)

De la sucuri, salamuri, inghetate la supe instant sau fripturi in toate il gasim pe celebrul E 621 sau intaritorul de gust asa cum mai este denumit. Altfel spus, glutamatul, substanta interzisa de altfel in unele tari, se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial si in semipreparate. Rolul lui este de a da impresia creierului ca acel aliment este foarte gustos, insa consumul de produse care contin aceasta substanta ne poate distruge sanatatea. Acesti aditivi daca sunt consumati in cantitati mari pot determina alergii, greata, dureri de cap, oboseala sau palpitatii. http://www.calauzaortodoxa.ro/credinta/antihristica/cutitul-la-os-un-editorial-despre-elitele-mondiale-si-despre-cum-suntem-condusi/ , http://www.caplimpede.ro/aditivii-alimentari-care-ne-pun-viata-in-pericol/ , http://www.petitieonline.ro/petitie/fara_imprumut_la_fmi_si_banca_mondiala-p67703048.html

Aditivii alimentari(E-urile) – YouTube

Articole preluate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s