Ce nu ştiaţi despre Rotary Club

Imagine  Antonie IorgovanMasoneria, un paravan la smecherie, la mafii, la crima organizata.

Exista locuri în care factorii de decizie din politica, afaceri, educatie si sanatate se întâlnesc departe de ochii „profanilor”, stabilesc aliante de culise si dau verdicte care sunt în defavoarea a milioane de oameni. Rotary este una din gruparile reprezentative pentru aceste cluburi elitiste, care functioneaza dupa reguli si principii identice cu cele ale francmasoneriei.

Clubul Rotary a fost fondat de un mason

Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima întâlnire au participat doar patru persoane: Harris, inginerul minier Gustave Loehr (despre care se stie cu certitudine ca era si el francmason), negustorul de carbuni Silvester Schiele si croitorul Hiram Shorey. Loehr si Shorey s-au retras la scurta vreme de la aceste întâlniri, astfel ca Rotary, la acea vreme nici macar nu se putea numi club, fiind alcatuit din doar doua persoane.

Acest început dezastruos contrasteaza izbitor cu rapida raspândire pe care Rotary o cunoaste de la un moment dat încolo si care se datoreaza, fara îndoiala, interventiei din umbra a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, în scurt timp, ceea ce începuse ca o întâlnire între doi anonimi sa aiba deja anvergura nationala? În 1910 Asociatia Nationala a Cluburilor Rotary îsi deschide prima filiala în afara granitelor SUA, în Canada, iar în urmatorul an ajunge si în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continua, astfel ca în 1922 este prezent pe sase continente, are 20.000 de membrii si îsi schimba numele în Rotary International. În prezent numara la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei gasindu-se numai persoane influente cum ar fi presedinti sau directori de mari companii si politicieni.

Legendele Rotary spun ca numele gruparii vine de la obiceiul membrilor de a-si tine întâlnirile saptamânale prin rotatie, acasa sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, întâlnirile au început sa se tina în hoteluri. Acest lucru face ca astazi, în holurile celor mai mari lanturi hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza sa fie plasate, chiar la receptie, anunturi privind ziua si ora când se tine întâlnirea Rotary. De altfel, proprietarii si managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piata a respectivelor hoteluri se datoreaza în mare parte afilierii acestora la Rotary.

Cercul închis al „Elitei” masonice

Rotarienii au ritualuri si reguli interne asemanatoare cu masoneria. Sunt o organizatie la fel de închisa si de secretoasa ca si aceasta. La intrare se face o selectie atenta: sunt invitati sa faca parte din club fie cei care ajung sa fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni si sunt apoi propulsati în pozitii cheie în lumea afacerilor si politicii. Ca si în masonerie, este nevoie deci de o invitatie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt înca si mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanti interni, numiti „nasi”.

Pe lânga aceste similitudini exista si alte aspecte care demonstreaza ca Rotary si masoneria sunt doar doua fatete ale aceleasi puteri globale. Pâna în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renuntat la aceasta regula, însa si astazi multi din membrii Rotary semneaza condica si în lojile masonice.

O organizatie satanica cu aceleasi concepte ca si masoneria

În aceste conditii, afirmatia facuta în revista de afaceri, Bussiness Magazin de Dragos Nitulescu, care conducea Rotary România în 2006 este doar o poveste buna de adormit copiii: „Nu avem nicio legatura cu masoneria. Dovada cea mai buna este ca printre membrii nostri se afla si reprezentanti ai clerului. Or, se stie ca preotii si masonii nu stau în acelasi loc.“

Acele vremuri sunt de mult apuse. Este adevarat ca în 1928 mai multi episcopi spanioli au declarat ca Rotary „nu este altceva decât o organizatie satanica cu acelasi fond si concepte ca si masoneria. Conform documentelor pe care le detinem, Rotary este o organizatie suspecta si trebuie sa fie considerata la fel de groaznica si de perversa ca si masoneria.” Dar la fel de adevarat este si faptul ca, de atunci, tot mai multe fete bisericesti au ajuns sa detina functii importante în Biserica tocmai datorita apartenentei lor la masonerie. Am asistat chiar în România la alegerea unui patriarh mason cu sprijinul unor masoni notorii, care faceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunza Verde si Constantin Balaceanu Stolnici sunt doar doua exemple în acest sens).

Un istoric rotarian confirma strânsele legaturi ale clubului Rotary cu masoneria

Legaturile strânse dintre masonerie si Rotary sunt si mai evidente daca analizam situatia din Marea Loja a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numita de masoni si loja mama a lumii, întrucât este organizatia reprezentativa la nivel mondial. La nivelul UGLE exista mai multe loji Rotary.

Poate cea mai cunoscuta si mai veche a fost constituita în 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care înconjoara un compas si litera G, simbolul francmasoneriei. Într-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizeaza ca toti cei înscrisi în Rotarian Lodge no. 4195 faceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astazi loja îsi tine întâlnirile chiar în Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). În cadrul acesteia mai exista înca sapte loje Rotary. Doua dintre ele au fost constituite la începutul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 si North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adauga altele cinci, aparute în ultimii douazeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 si Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.

Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodata si membru Rotary, demonstreaza ca exista strânse legaturi între Rotary si francmasonerie. „Legaturile dintre Rotary si masonerie sunt vechi si nu trebuie privite cu suspiciune, sustine el. În unele tari est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. În orice caz, existenta medaliilor pe care apare roata Rotary alaturi de simboluri masonice arata ca legaturile sunt înca puternice si astazi”.

Programul Rotary Polio Plus, o amenintare la adresa generatiilor viitoare

Dupa ce mii de copii au fost vaccinati împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns sa fie tara cu cel mai mare numar de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumatate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele actiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurator.

În 1985, Rotary anunta întregii lumi ca va eradica virusul poliomielitei pâna în anul 2000. Dupa ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaratii, peste o jumatate de miliard de dolari si a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continua sa existe. În urma specialistilor Rotary au ramas zeci de mii de morti sau de infirmi care s-au îmbolnavit de poliomielita, leucemie sau cancer dupa ce li s-a administrat vaccinul.

Numarul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la „Alianta pentru vaccinuri” sa admita existenta unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea, oficialitatile nu fac nimic pentru a stopa aceasta campanie ucigasa. De ce? Pentru ca membrii Rotary, care în viata „profana” ocupa pozitii importante în institutiile medicale nationale sau internationale si chiar în guvernele unor tari în care se organizeaza astfel de campanii, nu vor lua niciodata o decizie neconforma cu politica clubului. Asa ca genocidul continua. Într-un discurs tinut la Conventia Internationala a Rotary din 2006 de la Copenhaga, Bruce Cohick sustine ca trebuie întetite eforturile de vaccinare în Nigeria, Afghanistan, Pakistan si India si promite în numele Rotary ca virusul va fi eliminat fara îndoiala cel mai târziu pâna în 2008. O noua gogoasa.

Vaccinul antipolio, o arma importanta în demersul masoneriei de a reduce populatia globului

Vaccinul polio a fost descoperit în 1953 de dr. Albert Sabin si de atunci poarta acest nume. În 1960 s-a descoperit ca este facut din celule prelevate din rinichii de maimuta care contin virusul SV40. Experimentele de laborator realizate de mai multi cercetatori, printre care Bernice Eddy au aratat ca acest virus este strâns legat de aparitia leucemiei si a cancerului. Mai mult chiar, SV40 odata patruns în organism se transmite pe cale genetica de la parinti la copii. Pâna în 1996, zeci de cercetari au demonstrat legatura dintre prezenta virusului SV40 si cancerul osos si cerebral, boli a caror incidenta a crescut în mod inexplicabil (daca nu luam în considerare campaniile de vaccinare de genul Polio Plus) cu 30% în ultimii 20 de ani.

În loc sa fie stopat progamul Polio Plus care raspândea acest virus, au fost stopati, discreditati, marginalizati si persecutati exact cei care i-au demonstrat periculozitatea. Întrebat de ce s-a procedat asa, dr. Sabin a dat un raspuns demn de doctorul nazist Mengele: „Nu cred ca este cazul sa panicam publicul. Pâna la urma, ce mare lucru, copiii vostri sunt injectati cu un virus al cancerului, atâta tot!”

Dr. Raymond Obomsawin, analist la Agentia canadiana pentru dezvoltare internationala (CIDA) a realizat un studiu asupra proiectelor de imunizare întreprinse de Unicef împreuna cu Rotary în Thailanda, la începutul anilor ‘90. Raportul sau arata ca asa cum pojarul nu a disparut din Europa în anii ‘40-’50 datorita vaccinurilor, nici poliomielita nu va dispare în urma acestor campanii de imunizare. Tot el arata ca poliomielita este departe de a fi cea mai frecventa si mai grava problema de sanatate cu care se pot confrunta copiii. Pozitia oficiala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) este ca riscul cel mai mare de a se îmbolnavi de poliomielita îl întâmpina copiii malnutriti si de aceea ei trebuie imunizati în primul rând. Ori toate cercetarile au demonstrat ca vaccinul nu trebuie administrat în caz de malnutritie, pentru ca pune în pericol viata copilului. Dr. Archie Kalokerinos arata: „nu poti sa imunizezi copiii bolnavi sau malnutriti si sa zici ca ai rezolvat problema. Vei omorî mai multi decât ar fi murit în mod natural din cauza virusului”.

Însa pentru rotarieni vaccinurile sunt mai „profitabile”, din punct de vedere al costurilor, decât hranirea si crearea de conditii de viata prielnice pentru acesti copii. În fond, companiile pe care le conduc majoritatea dintre ei sunt chiar cele care contribuie la saracirea tarilor în care traiesc acesti copii.

Seful Orange Romania, Bernard Moscheni a fost invitat sa tina un discurs in fata membrilor unui club Rotary din Bucuresti. „Moscheni a facut o prezentare comerciala a serviciilor oferite de compania sa de telefonie mobila“, isi aminteste un participant. Printre rotarienii prezenti la intalnire se afla si Vincent Briot, director financiar la grupul de media Romanian Publi-shing Group, actualmente Edipresse. Clubul elitist francmasonic Rotary Club reuneste oameni de afaceri si factori de decizie din toate domeniile de activitate care se intalnesc periodic, schimba impresii, se pun de acord cu privire la mersul economiei si al politicii. In 1991, Adrian Nastase, pe atunci ministru de externe, a primit o solicitare din partea rotarienilor francezi pentru reinfiintarea organizatiei in Romania. „In 1992, a reinviat primul club Rotary in Romania, iar Nastase a devenit membru de onoare“, povesteste Valentin Negoita, responsabil cu comunicarea in Rotary. Negoita este si presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.Cine poarta insigna Rotary are un cec in alb in fata oamenilor de afaceri care fac parte, la randul lor, din club“, afirma Dragos Nitulescu, guvernatorul Districtului 2241. Nitulescu detine in Baia Mare o companie de instalatii. „Daca faci afaceri cu un coleg din Rotary, nu vei avea surprize neplacute“, adauga Nitulescu.2.000 de rotarieni din Romania si Moldova sunt organizati in aproximativ 60 de cluburi – cate unul in fiecare oras si doua-trei in comunitatile mai dezvoltate. In Bucuresti sunt patru cluburi Rotary, reunite in jurul hotelurilor Marriott, Continental, Hilton si Crowne Plaza. In urma cu exact o suta de ani, parintele Rotary, avocatul american Paul Haris, a facut prima intalnire la el acasa impreuna cu trei oameni de afaceri din anturajul sau. Conform principiului rotarian, urmatoarele intruniri s-au facut in casele celorlalti membri. „Cu timpul, a aparut ideea ca reuniunile sa se faca intr-un loc neutru, cum ar fi restaurantul unui hotel“, povesteste Dumitru Paslaru, fost presedinte de club Rotary si patronul mai multor companii cu activitate in transportul produselor petroliere sau depozitarea in zona libera Giurgiu. „In definitiv, dupa o zi de lucru, este relaxant sa iei masa cu prietenii si sa stai de vorba. Membrii Rotary sunt prieteni.“

Clubul Rotary, poarta de intrare in masonerie
In Arges, masoneria este prezenta la vedere in special printr-unul din cele mai importante bastioane ale sale si anume
Clubul Rotary, organizatie care isi are originile in Anglia. Clubul Rotary a fost infiintat la Pitesti in anul 1998, de catre Eduard Dragusin, fost jurnalist la Ziua si fost director al Radio Contact Pitesti si al ziarului Observator argesean, cotidian detinut de un alt rotarian, Marcel Proca, consilier judetean PSD si potent om de afaceri. Dragusin a fost, de altfel, si primul presedinte (1998- 1999) al Rotary Club Pitesti, el fiind succedat pana in prezent de Cristian Simionas, director de banca (1999-2000), Constantin Arsene, fost director BCR Arges (2000 -2001), Dan Ionescu, AOA (2001-2002), Adrian Ghita, patron Mobiland (2002-2003), Daniel Trandafir (2003-2004), Eugen Dobrescu, fost director OPC Arges (2004-2005), Sorin Grigorescu, om de afaceri (2005-2006), Cristian Vasile, director Jurnal de Arges (2006-2007) si Daniel Radu, judecator (2007-2008). In prezent, presedinte in functie este Cristian Drumea.

Masonii din Arges
Referitor la rotarieni si la clubul lor, Dan Amedeo Lazarescu, fost Mare Maestru in Marea Loja Nationala a Romaniei, spunea ca probabilitatea ca un membru al Clubului Rotary sa nu fie mason este minima, daca nu chiar egala cu zero, dupa cum nu este obligatoriu ca un rotarian sa detina grade semnificative ca importanta in Loja. Surse demne de incredere spun ca masonul argesean aflat pe cea mai inalta treapta este Gheorghe Manole, fost director al Arpechim Pitesti. Alaturi de el, dar pe trepte inferioare, sunt rostite nume precum Marian Dragusin, patron DGM- New Planet, singurul mason care a indraznit sa-si afiseze Echerul si Compasul pe frontispiciul firmei; Florian Goran, fost director al Finantelor Publice; Alin Rainea, om de afaceri, apropiat al PRM; Liviu Banica, patron Pan Trading; Nicolae Radneantu, fost consilier local, patron Ritz Guard; George Rotaru, patron Rotarexim; Marin Ciungu, fost director al Directiei Apelor Arges-Vedea; Catalin Radulescu, om de afaceri.

Masoni cu… grade grele

Aceleasi surse ii dau ca sigur drept purtatori de grade grele (masonice, bineinteles) pe Constantin Stroe – vicepresedinte CA Dacia, George Caval – director BRD-GSG Arges si Constantin Nicolescu – presedintele CJ Arges. Despre acestia se spune ca au devenit masoni pe filiera occidentala, franceza mai precis. Tot pe filiera franceza pare a fi fost initiat si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, un francofon declarat. In fine, o alta personalitate a vietii publice locale despre care se spune foarte des ca face parte din Masonerie este Gelu Mujea, directorul SC Apa Canal 2000 SA Pitesti. Suntem convinsi ca Argesul este o zona care se poate lauda cu mult mai multi masoni dar care, asa cum le sta bine, se afla bine ascunsi in spatele sortuletului de zidar. Numele prezentate mai sus sunt doar ale acelor personalitati care, intr-un mod sau altul, au lasat sa se inteleaga ca au acest statut.

Cele mai cunoscute organizatii masonice

Pe teritoriul Romaniei functioneaza mai multe ordine si loji masonice, fiecare dupa dupa acelasi tipic ca in orice alt colt al lumii. Cele mai importante dintre acestea sunt Loja Albastra, Ritul Scotian Antic si Acceptat, Ordinul Batranului Alb din Munte, Ordinul Roza Cruce, Fratia Solomonara si Marea Loja Nationala din Romania care este formata din 18 Respectabile Loji de Rit Oriental, dupa cum urmeaza: Zamolxis (Zalau), Edmond Nicolau (Bucuresti), Concordia (Arad), Brukenthal (Sibiu), Steaua Romaniei (Bucuresti), Ritualistica si Cercetari Masonice (Bucuresti), Anghel Saligny (Constanta), Stepan Ludwig Roth (Medias), Horea (Alba Iulia), Phoenix (Timisoara), Schassburg (Sighisoara), Cavalerii lui Orfeu (Brasov), Steaua Dunarii (Galati), Pythagora (Braila), Heliopolis (Bucuresti), Cavalerii Dobrogei (Tulcea), Steaua Moldovei (Vaslui) si Alexandru Papiu Ilarian (Targu Mures).

Cum se face initierea
Ritualul inietierii masonice este astfel conceput incat sa-l uimieasca si sa-l marcheze definitiv pe proaspatul recrut. Initiatul este legat la ochi, i se iau banii si obiectele din metal, este imbracat ca un eretic condamnat si este anuntat ca ultima treapta a initierii este invierea dupa moarte. Simbolismul mortii si invierii initiatului este actul prin care se ajunge la treapta de Maestru.

Marile Lumini ale Masoneriei sunt Biblia, Echerul si Compasul. Echerul si Compasul sunt simboluri de notorietate atat de cunoscute incat folosirea lor heraldica in foarte multe  tari este limitata prin lege la domeniul strict al masoneriei.Este un fir nevăzut ce îi leagă pe aceştia, fir nevăzut care explică şi mişcările politice din ultima perioadă. Mai jos vă prezentăm o listă scurtă a membrilor Rotary Club Danubius. Nicolae Barbu – administrator firme Delta-Gas Giurgiu Liliana Ciobanu – administrator Panesim SRL Valentin Mihăilă – administrator Elco SRL Giurgiu Victor Ciobanu – notar Mariean Pană – administrator Atena SRL Cornel Lăceanu – medic-mason Adrian Bucur – Direcţia de Finanţe Giurgiu Cornel Baban – administrator SC Rem-Ro Cornel Barac – Asiban Gheorghe Csender – administrator SC Flover SRL Codrut Câinaru – administrator SC UKY srl Milica Copu – administrator SC Comana Srl Gheorghe Dumitraşcu – profesor Mircea Chiţu – administrator SC MC Prod Guard SRL Gheorghe Garofiţă Cărămidă – administrator grup firme Vâlceanca şi TEC Paul Savu Mitroi – comisar şef MAI Lucian Mitroi – administrator Caro-Impex Liviu Ovidiu Ionescu – administrator SC Delta Gas LNC, firmă în care este asociat Nicolae Barbu cu 50% acţiuni Mirela Matei – director Banca Transilvania George Florescu – administrator SC Master Car SRL Petre Neagoe – Vama Giurgiu Ladislau Pick – Spitalul Judeţean Giurgiu Emil Vucă – avocat Alexandru Vladu – administrator SC EGIS SRL Liviu Mihail Neacşu – preot Florian Nicolae – administrator Grup firme Nova Force Trebuie reamintit faptul că soţia lui Nicolae Florian, Vera Nicolae şi soţia lui Nicolae Barbu, Carmen Barbu sunt membre ale ROTARY CLUB DANUBIUS GIURGIU. În ediţiile următoare vom detalia despre Rotary club şi influenţele lor politice. De fapt, confruntarea politică în această campanie electorală se dă între organizaţia secretă Rotary şi PNL Giurgiu. Mai menţionăm faptul că pe lista de membrii ai Rotary Club Danubius se află şi Camelia Garagancea, directoarea de la şcoala nr. 7, soţia fostului şef al SRI Giurgiu, Ioan Garagancea, cel care în anul 2004, realiza pentru Niculae Bădălău înregistrări despre adversarii politici ai acestuia. Şi cu aceasta cercul se închide. Beianu, Barbu, Bădălău, Floricel, personaje diferite, figuranţi în aceeaşi piesă de teatru. Rotarieni contra Giurgiuveni!Citeşte mai mult pe STIRIGIURGIU.RO: http://www.stirigiurgiu.ro/membrii-rotary-club-danubius-aripa-secreta-a-masonilor-vor-sa-conduca-giurgiu/

Pe situl oficial al Rotary Club Danubius, secţia Giurgiu a rotarienilor, se regăsesc persoane influente, majoritatea cu afaceri prospere. Este un fir nevăzut ce îi leagă pe aceştia, fir nevăzut care explică şi mişcările politice din ultima perioadă. Mai jos vă prezentăm o listă scurtă a membrilor Rotary Club Danubius.

Nicolae Barbu – administrator firme Delta-Gas Giurgiu

Liliana Ciobanu – administrator Panesim SRL

Valentin Mihăilă – administrator Elco SRL Giurgiu

Victor Ciobanu – notar

Mariean Pană – administrator Atena SRL

Cornel Lăceanu – medic-mason

Adrian Bucur – Direcţia de Finanţe Giurgiu

Cornel Baban – administrator SC Rem-Ro

Cornel Barac – Asiban

Gheorghe Csender – administrator SC Flover SRL

Codrut Câinaru – administrator SC UKY srl

Milica Copu – administrator  SC Comana Srl

Gheorghe Dumitraşcu – profesor

Mircea Chiţu – administrator SC MC Prod Guard SRL

Gheorghe Garofiţă Cărămidă – administrator grup firme Vâlceanca şi TEC

Paul Savu Mitroi – comisar şef MAI

Lucian Mitroi – administrator Caro-Impex ,

Liviu Ovidiu Ionescu – administrator SC Delta Gas LNC, firmă în care este asociat Nicolae Barbu cu 50% acţiuni

Mirela Matei – director Banca Transilvania

George Florescu – administrator SC Master Car SRL

Petre Neagoe – Vama Giurgiu

Ladislau Pick – Spitalul Judeţean Giurgiu

Emil Vucă – avocat

Alexandru Vladu – administrator SC EGIS SRL

Liviu Mihail Neacşu – preot

Florian Nicolae – administrator Grup firme Nova Force

Trebuie reamintit faptul că soţia lui Nicolae Florian, Vera Nicolae şi soţia lui Nicolae Barbu, Carmen Barbu sunt membre ale ROTARY CLUB DANUBIUS GIURGIU.
CLUBULUL ROTARY ” MASONII” promovat de site-ul Gandul.info

Valea Prahovei TV promoveaza si ea masoneria CLUBUL ROTARY

Valea Prahovei tv oferă premii Masonilor de la Rotary

Valea Prahovei TV continuă să pupe in cur Masoneria la Ploiesti

Masonii de la Rotary Club se puneau “în serviciul” României !

După 1989, o dată cu căderea regimurilor comuniste din estul Europei, zona a redevenit interesantă pentru organizaţiile masonice. Printre asociaţiile cu scopuri declarat umaniste care au invadat teritoriul de dincolo de Cortina de Fier s-a numărat şi Rotary Internaţional.

Primele cluburi s-au înfiinţat în Uniunea Sovietică, Ungaria, Cehoslovacia şi Polonia. Pe listă figura probabil şi România, devreme ce, imediat după “revoluţie”, la Bucureşti au ajuns emisari francezi rotarieni. Prilejul l-a constituit transportul de medicamente spre Varşovia, unde tocmai apăruse o filială. Din capitala poloneză s-a ajuns lesne în cea română. Un misterios Andy Bolsakov a fost omul de legătură între rotarienii sosiţi cu misie şi noua putere de la Bucureşti. Din cercurile protipendadei dâmboviţene au fost atraşi primii membri ai clubului.

În ianuarie 1990, Rotary Internaţional şi Ordinul de Malta (contele Pierrdon şi Jean Soneriou) au trimis, ca multe alte asociaţii internaţionale bine intenţionate, “ajutoare” pentru România. Cu sprijinul Rotaract şi Inner Wheel (clubul soţiilor membrilor Rotary), au luat calea aerului 50 mc de medicamente destinate Spitalului 4 din Capitală.

Apoi, timp de patru luni, din februarie până în iunie 1990, Rotary a colectat 55.000 de volume în limba franceză, adunate de la particulari şi edituri pariziene. Un avocat proaspăt pensionat şi-a donat chiar biblioteca personală cu cărţi din domeniul juridic. Nu lipseau tratate de medicină, istorie, arheologie. Jacques Collette şi Jean Ascher au fost responsabili cu livrarea noului transport care a ajuns la destinaţie în vara lui ’90. “Am putut să constituim un camion complet, aducând 22 tone de cărţi, destinate în primul rând, cum spuneam, Bibliotecii Centrale Universitare – lucrări de înaltă referinţă”, declara Jacques Collette ziarului România Liberă la 11 iulie 1990.La data de 5 februarie 1991, este reconstituită Loja „Concordia“. La 24 ianuarie, Marele Orient al Italiei creează, în contul masoneriei mondiale, Marea Lojă Naţională a României. Cu ştiinţa Marii Loji Unite a Angliei, „Grande Oriente d’Italia“ a primit sarcina – filiera latină – să reactiveze Francmasoneria Regulară din România  Această Mare Lojă Regulară a fondat pe teritoriul românesc, la Bucureşti, trei „Loji Regulare“, aflate la început sub jurisdicţie italiană. Mentorul lui Corneliu Vadim Tudor, scriitorul Eugen Barbu, a fost membru al Lojii Masonice „W. A. Mozart“ din Roma, aflată sub obedienţa Marelui Orient al Italiei.
La Chişinău, în 1997, Marea Lojă Regulară a Italiei fondează „Marea Lojă a Moldovei“, cu sprijinul preşedintelui de atunci, Piotr Kirilovici Lucinschi, cunoscut pentru politica sa antiromânească. Loja a fost înregistrată cu numărul 113 în registrul Lojii italiene, iar ceremonia de iniţiere s-a desfăşurat pe 7 iunie în Hotelul „Codru“ de la Chişinău, fost al Partidului Comunist.
Fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean, bunul prieten al lui Adrian Năstase, şi fostul premier Dumitru Braghiş sunt iniţiaţi la rândul lor în loja masonică „Marele Orient al Franţei“, dar tot în filiala italiană. Actuala configuraţie a Puterii la Chişinău se datorează în mare parte lui Lucinschi, personaj care manevrează figuri politice proeminente, ca Filat şi anturajul său.
Pe lângă „fraţii latini“, imediat după apariţia italienilor, a început în România să activeze şi concurenţa, astfel că în 1992, au fost „reaprinse luminile“ primei loji române aparţinând Marelui Orient al Franţei – MOAR – de obedienţă liberală şi laică. Primul Mare Maestru a fost Mircea Deac. De la această dată a început un fel de război de gherilă între membrii obedienţelor, care a durat peste un deceniu şi jumătate.

Intersecţia intereselor politico-economice în sânul Masoneriei

Între fostele cadre de rang înalt din masoneria română se numărau şi generalii Gheorghe Rotaru (fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei), Alexandru Grumaz (fost prim-adjunct al comandantului STS), Eugen Badalan (fostul şef al Statului-Major General), Gabriel Naghi şi Iulian Crainiceanu (foşti generali SPP), Dumitru Sorescu (fost la IGP), Gheorghe Carp (fost la Jandarmerie şi IGP), Ovidiu Soare (ex-SRI), colonelul Dănuţ Tanasie, Mare Secretar al MLNR, fost operativ în ex-DIE, diviziunea TS (telecomunicaţii speciale), acum slugă supusă a lui Dinu Patriciu şi Ştefan Masu, Mare preot al Ritului de York, provenit, de asemenea, din ex-DIE, Lucian Bolcaş (senator PRM), Ioan Rus (fost SIE), Florin Mihalache (DIPI/STS), Traian Drăguşanu, Constantin Dinculescu, Sebastian Telbitz, Constantin Mindru Macostrai, Daniel Serghi, Mircea Tănase, Antonio Iervolino, Eugen Zubcov, Dan Enescu, Dan Grigore Adamescu (preşedinte ASTRA ASIGURĂRI), Gheorghe Cirhoc, Ovidiu Drimba (istoric şi profesor universitar), Constantin Maximilian, Ioan Pecsi, Claudio Teseo, fostul ambasador al României la Moscova, astronautul Dumitru Prunariu, „cavaler templier“ şi Maestru Venerabil al Respectabilei Loji „Roza Vânturilor“ din Orientul Bucureşti etc.
S-au distribuit în cele mai importante poziţii de conducere ale lojilor din România tot felul de personaje din structuri. Bogdan Buzăianu era pro-mare mason în Marea Loja a României, condusă de marele maestru Corneliu Vişoianu. Marea Loja Naţională a României a fost o lojă masonică disidentă, constituită în 2003, cu mulţi dintre „fraţii“ migraţi de la alte organizaţii masonice, conduse de Eugen Ovidiu Chirovici şi de Costel Iancu. Sediul Marii Loje a României se află în strada Edgar Quinet la numărul 7, la aceeaşi adresă cu fostul sediu al firmei Energy Holding, şi unde figura şi fantomatica Fundaţie Culturală Delta, al cărei preşedinte este tot Vişoianu. Marele maestru Corneliu Vişoianu era legat printr-un pact de concordanţă cu Loja Alpină din Elveţia, ţara de adopţie a lui Buzăianu. În Marea Loja a României mai era membru şi Radu Boroianu, naşul de cununie al lui Călin Popescu-Tăriceanu, iar Buzăianu şi Boroianu au fost parteneri de afaceri în compania elveţiană B&C Consulting. Boroianu s-a ocupat ca lui VA Tech, compania reprezentată de Bogdan Buzăianu, să i se atribuie contractul de retehnologizare al Porţilor de Fier 1. Avocatul Doru Boştină, un alt apropiat al lui Buzăianu, alături de care a înfiinţat în 2000 Energy Holding, era şi el membru al Marii Loje a României.Inceputul francmasoneriei in Tarile Romane este plasat de istorici in anul 1733, legat de numele secretarului lui Constantin Brancoveanu, Anton Maria Del Chiaro. Prima Loja masonica a fost infiintata la Iasi sub numele de ÑMasoneria romana speculativa“, fiind atestata documentar in 1734 si avind ca Mare Maestru pe domnitorul Moldovei, Nicolae Mavrocordat, iar ca Ofiteri – pe boieri (nobili) paminteni. Dimitrie Cantemir a fost membru al Ordinului Rozicrucian din Scotia, iar spatarul Nicolae Milescu a fost, si el, francmason. Documentele atesta ca si voievodul Constantin Mavrocordat a creat o loja la Iasi, denumita Ñ Moldova“. In Transilvania, miscarea masonica s-a creat pe filiera austriaca, intre cei mai cunoscuti masoni aflandu-se baronul Samuel Bruckenthal.
Influenta Masoneriei franceze s-a facut simtita la noi prin rolul avut in revolutia din 1784 condusa de Horea (Vasile Ursu Nicola), membru al Lojii „Adevarata concordie“. Loja De la Vraie Concorde era condusa de Ignatius Born (originar din Alba-Iulia), care a ajuns consilier pe probleme de minerit in Imperiul Austro- Ungar, pozitie din care se ocupa de relatia cu exploatarile miniere din Apuseni. De la Vraie Concorde era una dintre putinele loji vieneze care aveau printre membri un numar nesemnificativ de unguri. Si Unirea Principatelor Moldova si Tara Romaneasca, la 24 ianuarie 1859, a fost organizata in mare parte cu ajutorul fratilor masoni si incheiata cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al ambelor principate.
Prima Mare Loja, cu caracter capitular, s-a fondat la Bucuresti, in 1880, avand ca prim Mare Maestru pe Constantin M. Moroiu. Daca la formarea statului roman, initial, masoneria, ca retea de interese, a adus laolalta figuri politice romanesti care au contribuit la unitatea nationala, in perioada interbelica rostul masoneriei a devenit cu totul altul. Sistemul retelei masonice a fost utilizat de o buna parte din activistii nucleului „revolutiei mondiale“ comuniste, lansata prin Manifestul Comunist tiparit in 1848 la Londra de Marx, la comanda B’nai B’rith, loja masonica exclusiv evreiasca.
In Romania, masoneria a fost de doua ori interzisa: prima oara in anul 1940, din ordinul maresalului Ion Antonescu.

Fata nevazuta a lumii….: Istoria masoneriei române 1997- 2008

Bratele caracatitei francmasoneriei sunt: FMI, BM, ONU, NATO, UE, Grupul Bildenberg, Comisia Trilaterala, Comitetul celor 300, Council of Foreign Affairs (CFR), Clubul de la Roma, Rotary Club, Lion Club, Jockey Club, The Round Table (Masa Rotunda), Ordinul Templierilor, Ordinul Cavalerilor de Malta, Majestic 12 (MJ 12) , familiile regale din toata lumea si multe alte organizatii internationale care lucreaza pentru implementarea Agendei francmasonice si instaurarea Noii Ordini Mondiale. http://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/ce-este-francmasoneria/

40 de ani de FMI 

 NOTA Search News Global: Ca sa priceapa toata lumea,aaceste javre ordinare masonice se preocupa cu mafie, in afara ca se dau mari politicieni si oameni de afaceri,Rotary Club din informatile pe care am gasit , reiese ca se preocupa cu strangerea de fonduri,oare unde se duc banii pe care evident ii strange de la cei care nu cunosc mai nimic de masonerie ? Tot la ei cred. Surse: http://bisericasecreta.wordpress.com/2010/07/11/ce-nu-stiati-despre-rotary-club/ Articole preluate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s