Conspiraţia Roşia Montana

  Incercand sa-mi explic iesirile disperate in presa ale Fundatiei Soros , am rasfoit putin arhivele negre ale conspiratiilor de afaceri care bantuie Romania de la preluarea puterii de catre esalonul doi al PCR , in decembrie ‘989, imediat dupa anihilarea cuplului Ceausescu. Stiam destule despre afacerea „Rosia Montana, dar pentru a nu cadea in confuzie am preferat sa verific personal implicarea lui Marc Rich si George Soros in combinatia „Gold Corporation”. Pentru neavizati, George Soros este cel care a contribuit prin miscarea „revolutia portocalie” la instaurarea regimului Basescu in Romania . O vorba din batrani spune ca banul si aurul sunt ochiul dracului. Nu intamplator trei miliardari americani , John Paulson, Thomas Kaplan si George Soros au cumparat impreuna cca 60% din activele Rosia Montană Gold Corporation (RMGC).

Interventia D-nei Renate Weber , fost „chairman” al Fundatiei Soros in Romania, in Parlamentul European , devine apetisanta si explicabila. Interesele sunt prea mari si Romania mai constituie inca o vaca de supt pentru capusele lumii „libere”. Soros & Co, finanteaza si coordoneaza prin agenti interpusi , viata politica a multor tari est europene , telul final fiind controlul total asupra economiilor si implicit al politicilor acestor tari. Mentinerea la putere a lui Traian Basescu nu s-a produs fara garantia unei profitabilitati maxime, indatorarea romanilor catre institutiile financiare recunoscute ca „blood tirsty suckers” , au falimentat si cumparat 10/100 economia tarilor unde si-au bagat coada cu complicitatea autoritatilor statelor respective. Basescu si mafia din Modrogan , guvernul impotentului Boc, o marioneta sub stampila caruia Udrea si operatorii de fonduri publice, Videanu , Berceanu, Blaga etc. fura tot ce se mai poate fura in Romania ingenucheata.

Sa trecem la subiectul zilei, Marc Rich este unul dintre actionarii din umbra al grupului Marco International si al Glencore International AG , inregistrata in 1974 in Elvetia , tara cantoanelor. Tot el este si este fugitivul dat in urmarire internationala de catre SUA, partener de afaceri al lui George Soros. Marc Rich si-a facut simtita prezenta si in cartile afacerii „Gold Corporation”. Mandatul emis pe numele lui Marc Rich, ascunde si afaceri de spionaj, Rich fiind suspectat ca fiind agent Mossad cu dubla cetatenie , israeliano-americana. Se pare ca ar fi renuntat la cetatenia ameriana pentru a putea scapa de presiunile exercitate de SUA asupra tarilor in care Rich isi desfasoara activitatea.

Despre Gold Corporatin SRL, care avea ca actionar majoritar, la un moment dat , compania canadiana Gabriel Resources se stie ca a luat in concesiune abia in 1999, purtand semnatura fostului ministru al Industriilor din cabinetul Ciorbea, Radu Berceanu, astazi un ministru de succes al transporturilor. Hotarârea de Guvern 458/1999 prin care s-a aprobat licenta 47/1999 de concesiune pentru S.C. Gold Corporation. Astfel, pentru suma de numai 3 milioane de dolari, cât este contravaloarea concesiunii, firma Gabriel Resources a obtinut dreptul de exploatare a unui zacamânt de peste 800 de tone de aur si 2000 de tone de argint, in valoare de circa 10 miliarde de dolari. Pe deasupra, deoarece zona Rosia Montana a fost declarata de catre autoritatile românesti zona defavorizata; firma canadiana va beneficia, conform legii, de scutiri de TVA pe o perioada de 10 ani, precum si alte facilitati specifice paradisurilor financiare.

In spatele intregii afaceri se afla Mark Rich si Frank Timis. Rich , escroc international cu acte in regula, parte din cartelul ocult Rothschild-Sörös. A fraudat bugetul SUA, apoi a fugit si s-a stabilit in Elvetia care refuza sa-l aresteze si extradeze in ciuda cererilor autoritatilor americane. Chiar daca un alt personaj exotic arestat de curand in Elvetia , Roman Polanski , va fi probabil extradat dupa ce este arestat la domiciliu pentru fapte considerate mult mai grave decat fraudele de miliarde de dolari comise de Marc Rich. In afara de suprematia de pe piata energetica romaneasca in care a reusit sa se impuna prin firme inregistrate off shore si controlate de fosti agenti KGB , Mark Rich si George Soros vor si aurul de la Rosia Montana . Compania canadiana Gold Corporation, cu 80% actionariat „confuz” pe care il controleaza Marc Rich tovarasul de afaceri al omului care a falimentat Banca Angliei , inginerul financiar international, George Soros.

Va intrebati cum de rezista afacerea Rosia Montana reactiilor disperate ale ecologistilor? scria Academia Catavencu in 13 august 2002-. De ce se poate pregati netulburat procesul de defrisare a unei localitati, impreuna cu resursele de existenta pe termen lung pentru o exploatare intensiva din care nici macar statul român nu câstiga aproape nimic? Pai, ce-ati zice daca ati afla ca intre cei interesati de scobârlirea aurului sub gospodariile românilor este un cetatean pe nume Mark Rich? Presedintele companiei straine, tot un evreu, transfug din Romania acun 20 de ani, pe nume V. Frank Timis, a fost condamnat de doua ori in Australia, in 1990 si 1994, pentru trafic de droguri.

Traian Basescu a anuntat ca proiectul „Rosia Montana „va fi discutat si analizat in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii Sansele ca Gold Corporation sa aiba castig de cauza devin certe de la o zi la alta. Sau cel putin asa lasa sa se inteleaga unii membri ai guvernului. Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, s-a declarat favorabil proiectului. Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, a precizat ca va aproba proiectul minier Rosia Montana daca va fi perfect convins ca nu va provoca poluari. Nu in ultimul rand, exista mai multe informatii, , privind posibilitatea acordarii unor garantii de stat de un miliard de dolari pentru aceasta afacere privata in proportie de peste 80 la suta , care nu cuprinde in obiectul de activitate intreprinderea unor activitati publice, pentru a se putea justifica „garantiile ” financiare din partea Guvernului Romaniei.

Sursa: http://secretele–sistemului.blogspot.fr/2…in-spatele.html

Adevarul ascuns: dosarul Rosia Montana-marele secret de stat al SRI-ului
: http://www.fara-secrete.ro/adevarul-ascuns…at-al-sri-ului/

Romania are 6000 tone aur respectiv 250 miliarde euro [./.] Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. “Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei”, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.

Mineritul aurului pe teritoriul României este o tradiţie multimilenară. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judeţul Sălaj şi aparţin epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Încă de atunci, strămoşii noştri cunoşteau metalurgia aurului.

Suntem pe locul cinci în lume [/] “Din străvechime până acum, din Carpaţii României s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plasează pe locul cinci în lume, după Africa de Sud, Canada, Statele Unite şi Australia. După cum se vede în grafice, cea mai mare parte a fost folosită de altcineva decât poporul român. Vestea bună este însă că mai avem, în sediment, de trei ori cât s-a exploatat până acum, adică vreo 6.000 de tone. Rămâne de văzut cum vor fi folosite. Deocamdată, pe noi, pe specialişti, nu ne întreabă nimeni nimic”, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.

«Ţara noastră primeşte prea puţţin pentru zăcămintele pe care leconcesionează» Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează 4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.

“Eu cred că aceste redevenţe sunt în defavoarea ţării noastre, care primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează. Sigur că investitorul trebuie să câştige, dar o afacere trebuie să fie reciproc avantajoasă, adică trebuie să câştige şi România, sau România în primul rând, pentru că este proprietarul”, ne-a spus prof. Gheorghe Popescu. De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%.

Guvernul a secretizat modul de concesionare a rezervelor naturale[./.] Dr. ing. Neagu Florea, fost director al Institutului de Cercetări Miniere, proiectantul câtorva mine de aur din Munţii Apuseni în anii ’70, susţine că dacă până în 1989, mineritul aurului era foarte dezvoltat, după Revoluţie, producţia a scăzut necontenit, astfel că din anul 2005, România nu a mai scos nici un gram de aur din minele proprii, pe care le-a închis. Motivaţia oficială a fost că zăcămintele sunt epuizate.

Cu toate acestea, însă, conform Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), în ultimii ani, opt firme străine au primit licenţe de explorare şi exploatare pentru aur în ţara noastră, exact pe zonele unde, oficial, nu mai existau zăcăminte. Libertatea a publicat un articol amplu pe această temă. Jurnaliştii Libertăţii au cerut atunci ANRM detalii despre licenţele primite de aceste firme.

Răspuns ANRM: “Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria surselor de interes public. (…) Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate”. Menţionăm că aceste contracte pe bunuri publice, adică zăcămintele naţionale, nu pot fi secretizate, deoarece conţin informaţii de interes public, conform Legii 544/2001.

http://www.aurul-romaniei.ro/romania-are-6…-miliarde-euro/

Români, treziti-va! Intr-o lume bezmetică, aurul este valoarea suprema! Jos labele de pe aurul României! Chiar nu ne pasa si îi lasam pe guvernantii tradatori sa faca ce vor ?

http://viitorulesteverde.wordpress.com/201…de-miliarde-de/ De-a lungul istoriei au fost trei crize majore: 1907, 1929-1933 si 2007-2011! Dar care a fost cauza (motivul ) declansarii acestor crize?! La prima dintre ele, crearea unei banci centrale in SUA, iar urmatoarele doua, existenta Bancii Centrale! Ciudat nu ?! Ei …bine …nu!

Ce este de fapt o Banca Centrala ?! O Banca Centrala este institutia care emite si controleaza valoare monedei unei tari. Ea, banca, are doua parghii :

-dobanda de referinta, si

-controlul inflatiei, prin cantitatea de moneda emisa.

Acum, trebuie sa stim ca moneda este o simpla marfa, ca toate celelate. Valoare ei este data de cantitate (sau raritate, in termeni economici), iar pretul banilor, pentru ca au un pret, este dobanda! In realitate banii pe care ii avem in portofel, si credem ca ne apartin, sunt de fapt proprietatea bancii, care ii imprumuta cu dobanda. Sistemul este urmatorul: Banca Centrala tipareste un dolar si il imprumuta bancilor comerciale cu dobanda. Practic fiecare unitate monetara este purtatoare de dobanda. Astfel niciodata masa monetara aflata in circulatie, bani reali si bani scripturali, nu pot acoperi totalul datoriilor! Astfel o banca central produce de fapt …datorie si numai datorie!

In SUA opozitia pentru creearea unei astfel de institutii a fost foarte mare! Thomas Jefferson(al doilea presedimte al SUA spunea “-…cred ca bancile private sunt mai periculoase, decat armatele invadatoare. Daca poporul American va permite bancilor private sa controleze moneda[…]copiii lor vor ajunge pe strazile construite de stramosii lor…”.

La inceputul secolului XX, principalii bancheri in SUA erau Rockefeller , J.P.Morgan, Rothschild. Impreuna au fortat crearea unei banci centrale! Dar aveau nevoie de un motiv… In 1907 J.P.Morgan, considerat atunci un foarte respectabil bancher, a lansat un zvon, precum ca o banca din New York ar fi insolvabila. Panica creata a dus la retrageri masive de capital, si s-a extins la multe alte banci. Bancile, la randul lor, au cerut returnarea imprumuturilor, pentru acoperirea retragerilor! A urmat un lant de falimente, scadere la bursa si panica generalizata… Astfel pentru a nu se mai repeat o astfel de “nenorocire”, grupul celor patru, plus inca 6 bancheri, s-au intalnit in 1910, pe insula Jekyll, proprietatea lui Morgan si au redactat Legea Federal Reserve, intr-un secret total. Legea a fost votata de Congres in 1913, cu speranta ca panica si recesiunea tocmai s-au …terminat! Bietii oamenii!

Intre 1914-1919, masa monetara a fost crescuta cu 100%. Acest exces de moneda a dus la ieftinirea banilor, dobanzi mici, si implicit la acordarea de imprumuturi mari si multe. Dar…capcana fiind intinsa, si pestele prins …in 1920 Federal Reserve a micsorat drastic si brusc masa monetara, “reusind “ astfel falimentul a peste 5400 de banci independente, care nu faceau parte din sistemul Federal Reserve!

Ramasi fara concurenta, s-au pregatiti de cel mai mare JAF din istoria lumii. Intre 1921-1929 masa monetara a crescut din nou cu 62%, rezultand din nou un val de efervescenta pe piata, o noua “ingrasare a porcului”! In aceasta perioada s-a inventat primul instrument financiar, asa zisele derivate, numit IMPRUMUTUL MARGINAL! Mai pe romaneste puteai avea o actiune platind efectiv doar 10% din valoare ei, restul de 90% fiind imprumutat! Extrem de popular, acest sistem a creat multa bogatie si multa activitatea pe bursa. Toata lumea juca, toti se imbogateau…Sau nu !? Ei exporta inflatia prin preturile la materile prime. Petrol, minereuri, alimente, toate tranzactionate in dolari. SUA scapa de masa monetara inflationista prin deficitul de cont curent. Adica importa mai mult decat exporta. Astfel, sume enorme de dolari, fara nici o acoperire economica, inunda piata financiara mondiala si astfel preturile la materii prime cresc continuu. Mai clar, daca intr-un an SUA importa marfa de 2000 de miliarde si exporta de doar 1500 miliarde, rezulta ca au ramas in afara sistemului lor economic 500 de miliarde, care provoaca inflatie pentru toata lumea. Insa nu si la ei acasa, pentru simplul motiv ca cei 500 de miliarde nu sunt in economia americana si deci nu pot provoca cerere. De aici expresia de “export de inflatie”. Si practic, americanii, primesc bunuri si servicii tangibile, alimente, masini, petrol,etc, si le platesc cu …hartie. Dupa cum probabil a-ti remarcat déjà fiecare criza economica incepe cu o criza financiara. Adica robinetul cu bani se inchide, dobanzile cresc si in general accesul la finantare este aproape blocat. De ce ?! Pentru ca doar cei care au banii, cei alesi, sa poata face achizitii. Hai ma copii, chiar nu va suna cunoscut?!

“ Dati-mi controlul rezervei monetare a unei natiuni si nu-mi va mai pasa cine face legile acelei natiuni” Amschel Rothschild

Si mare atentie…Federal Reserve, adica Banca Centrala a SUA este o institutie 100% privata. Actiunile acestei banci fiind detinute de bancile din sistem! http://www.rumaniamilitary.ro/ Iarăşi mai “miros” o conspiraţie în lumea politico-financiară din SUA, dar şi din întreaga lume. Despre ce e vorba? Despre dolarul american şi Federal Reserve. Dar mai întâi, să vă spun câteva propoziţii despre Federal Reserve (pentru cei care nu cunosc povestea). Până în 1913, guvernul american era singurul îndreptăţit (şi avea dreptul) să tipărească moneda naţională americană, dolarul. În 1913, o adevărată coaliţie a conspiraţiei condusă de malefica familie francmasonică Rothschild, a schimbat situaţia, în sensul că a fost înfiinţată o bancă privată (deci, deţinută de guvern!), Federal Reserve, căreia i s-au acordat toate privilegiile pentru emiterea dolarului american. De un secol, familia Rothschild tipăreşte bani (dolari), împânzind lumea de hârtii din ce în ce mai devalorizate, din moment ce dolarul din 1913 a pierdut din valoare de câteva zeci de ori. Astfel, Rothschild s-a văzut a fi cea mai bogată familie din istoria planetei noastre şi tare mă îndoiesc că cineva va putea sparge acest record.

Până în prezent, toată marea mass-medie occidentală (controlată tot de Oculta Mondială, condusă de Rothschild) părea că cenzurează orice discuţie despre catastrofa produsă în 100 de Federal Reserve (adică banca Rothschild), prin care o familie şi acoliţii săi s-au îmbogăţit pe spatele muncii oamenilor de pe această planetă. Acest fapt era adus în discuţie doar în mass-media alternativă. Zic până în prezent căci, Bloomberg TV, unul dintre cele mai mari posturi de ştiri economice şi financiare din lume, într-o emisiune de pe 17 ianuarie 2013 a produs marea surpriză: a prezentat cum s-a devalorizat dolarul din 1913 până în prezent. Din graficul prezentat în naceaq emisiune (îl vedeţi în josul articolului) aflăm că dolarul american a cunoscut două etape: între 1775 şi 1913 (deci, timp de 138 de ani, când s-a devalorizat extrem de puţin, aproape că deloc) şi din 1913 (de la înfiinţarea lui Federal Reserve şi până în prezent când dolarul american s-a devalorizat de…30 de ori!) Acest lucru demonstrează cât de greşită a fost politica lui Federal Reserve. Continuarea pe http://www.lovendal.ro/wp52/conspiratia-aurului-de-la-rosia-montana-romania-prinsa-in-razboiul-din-interiorul-ocultei-mondiale-dintre-familia-rothschild-si-george-soros/

Reteaua Soros (Rothschild) în România: GDS, ICR, Rosia Montana, Structuri Republicane, SIE, SRI

https://i0.wp.com/htmlimg4.scribdassets.com/9qjfyu6erk1bnbol/images/1-d75b6b7018.jpg Mafia ONG-urilor finantate si controlate din exterior: Uite cine, în numele libertátii, vá pune tiptil funia de gât, în timp ce visati iluzoriu -atât noaptea cât si ziua!- la îmbogatiri personale miraculoase… (Reteaua prezentatá succint aici, nu cuprinde toatá aria extinderii sale, lipsind domenii largi, asa precum massmedia, educatia (conditionarea!) sau antenele acesteia în CSAT, sau chiar activitatea din cadrul structurilor Casei Regale.)

IMPERIUL FINANCIAR ROTHSCHILD
 
Blazonul familiei
 
De peste 200 de ani, banca Rothschild este inima finanţelor mondiale. Are o reţea de 40 de birouri, în mai mult de 30 de ţări din Europa, America şi Australia. Edmond de Rothschild (1926-1997) spunea: „Un Rothschild care nu este bogat, evreu, filantrop, bancher şi care nu duce un anume stil de viaţă, nu este un Rothschild”. Istoria este aceeaşi ca a oricărei alte familii de industriaşi din SUA sau din Anglia; numai că trebuie recunoscute împrejurările puţin favorabile în care s-a produs ascensiunea ei. Familia Rothschild, provenind din evrei din Germania, s-a impus încă din secolul al XVI-lea în domeniul bancar şi financiar şi filantropic. La sfârșitul secolului al XIX-lea, a susţinut sionismul, pe care Edmond Rothschild îl explica astfel: „ Un evreu american, care dă bani unui evreu englez, pentru a aduce un evreu polonez în Palestina”.
Fondatorul familiei, „tatăl pieţei financiare internaţionale” – Amschel Mayer Rothschild – s-a născut la 23 februarie 1744 la Frankfurt, ca fiu al lui Moses Amschel Bauer. El a transformat comerţul cu vânzare pe datorie practicat de tatăl său, într-o bancă. Averea lui Mayer a avut ca punct de plecare afacerile acestuia cu aristocratul Guillaume, care moştenise una dintre cele mai uriaşe averi din Europa şi care i-a cerut lui Mayer să i-o gestioneze. De altfel, Guillaume a şi plecat timp de mai mulţi ani într-un fel de exil, având totală încredere în Rothschild.
Amschel avea 7 copii, dintre care 5 erau băieţi. Fiecare dintre ei, cum împlinea 25 de ani, era trimis să înființeze sau să preia conducerea unei filiale a băncii Rothschild din Londra, Paris, Viena, Napoli şi Frankfurt, operă a tatălui lor. Aşa au apărut cele 5 ramuri ale familiei. La 29 septembrie 1822, împăratul Austriei, Franҫois I, îi ridică la rang de baroni pe toţi cei 5 fii ai lui Mayer, astfel încât descendenţii lor pe linie masculină poartă titlul, indiferent de naţionalitate.
În 2005, Mayer a ocupat locul 7 pe lista celor mai influenţi oameni din întreaga istorie, potrivit revistei Forbes, care l-a declarat „tatăl pieţei financiare internaţionale”.
Căsătoriile dintre ramuri au permis familiei să păstreze controlul asupra averii şi să se dezvolte în mai multe domenii ale activităţii bancare, capacitatea lor de a finanţa oferind oportunităţi de investiţii. În secolul XIX au devenit importanţi finanţatori şi acţionari în exploatări miniere şi în căi ferate, două paliere ale dezvoltării industriale din Europa. Schimbările de guverne şi evenimentele politice au jucat, după împrejurări, un rol pozitiv sau negativ asupra averii Rothschild. Revoluţia din 1848, criza din anii ’30 şi apariţia nazismului au marcat serios istoria clanului.
 
Putere financiară şi politică  
 
Astăzi, mai există doar ramurile franceză şi engleză ale familiei, celelalte trei – germană, austriacă şi italiană – dispărând. De-a lungul anilor, chiar dacă expansiunea Rothschild era o realitate, a început să apară decalajul dintre ramuri, provocat de viaţa din ce în ce mai decadentă şi plină de snobism şi aroganţă, manifestate de membrii generaţiei a treia de după fondator. Ei şi-au folosit întreaga putere financiară şi politică pentru a-şi învinge concurenţii şi pentru a se instala în noile sectoare industriale create de revoluţia industrială de la mijlocul secolului al XIX-lea.
Crahul din 1929, cu un impact puternic asupra finanţelor, l-a determinat pe baronul Louis von Rothschild să încerce, fără succes, consolidarea Creditanstalt, prin fuziune cu filiala băncii Rothschild. Aşa că în 1938 şi-a abandonat afacerea şi a părăsit Austria. Palatele Rothschild au fost confiscate şi distruse de nazişti. În 1999, guvernul austriac a returnat celebrei familii 250 de opere de artă furate de regimul lui Hitler şi care s-au regăsit în muzeele vieneze. În Italia, odată cu reunificarea ţării din 1861, banca Rothschild s-a închis.
Nici ramura germană n-a fost mai norocoasă. Wilhelm Carl von Rothschild (1828-1901) a fost ultimul bancher al familiei la Frankfurt. Instalat la Londra, Nathan Mayer Rothschild (1777-1836), fondator al băncii londoneze, ar fi făcut avere fiind informat înaintea tuturor, printr-un porumbel voiajor, de victoria englezilor de la Waterloo, ceea ce i-a permis speculaţii financiare avantajoase. Aceasta, pentru că avusese inspiraţia de a finanţa campania ducelui de Wellington împotriva lui Napoleon.
Două titluri de nobleţe au fost create pentru a-i răsplăti pe membrii familiei Rothschild: baronet şi baron. Lionel de Rothschild (1808-1879) va finanţa guvernul britanic în participarea la lucrările de la canalul Suez şi se va lansa în dezvoltarea căilor ferate din Franţa. Fiul său, Alfred, va conduce 20 de ani banca londoneză. Fraţii Rothschild au preluat şi controlul companiei miniere spaniole Rio Tinto, devenind acţionari principali ai minelor de diamant din Africa de Sud.
 
Baronul Guy, patriarhul clanului
 
În Franţa, James de Rothschild (1792-1868) a instalat prima bancă a familiei, pe strada Laffite din Paris. Mare colecţionar de artă, pasionat de cai, vin şi recepţii filantropice, el a construit castelul De Ferrières. Cu trecerea anilor, familia a trebuit să facă faţă şi antisemitismului, moment gestionat cu mână de fier de baronul Guy de Rothschild. Averea i-a fost confiscată de regimul de la Vichy şi de nemţi. După eliberarea Franţei, banca Rothschild s-a relansat, dar a fost naţionalizată în1981. În aceste condiții, Guy a părăsit Franţa, stabilindu-se o vreme la New York şi acuzându-i pe francezi de antisemitism.
Patriarhul familiei Rothschild, cum era denumit Guy, s-a născut pe 21 mai 1909 şi şi-a petrecut o bună parte din copilărie într-un castel al familiei, atât de somptuos, încât se spune că un monarh european ar fi exclamat: „Un rege nu şi-ar putea permite aşa ceva. Doar un Rothschild poate”. După revenirea la Paris, avea să declare: „M-am dus în America pentru că fusesem expulzat din lumea afacerilor în Franţa. Acum, se ştie că noi contăm la fel de mult ca verii noştri englezi”. Fiul său, David de Rothschild, atunci în vârstă de 39 ani, decide să creeze o nouă bancă la Paris. În 2003, el preia conducerea „NM Rothschild”. Deşi a susţinut o politică de investiţii în companii ca Michelin, De Beers şi IBM, despre baronul de Rothschild s-a spus că a avut marele rol de a prevedea extinderea agresivă a investiţiilor în afara Occidentului, inclusiv exploatările petroliere din Sahara şi cele miniere din Mauritania, la care se adaugă finanţările acordate de Rothschild unor mine de plumb din Peru.
În 1980, familia Rothschild avea în Franţa 2.000 de angajaţi şi controla afaceri cu un profit anual la vremea respectivă de peste 11 miliarde de dolari. În anul 2000, France Telecom primea sfaturi de la Rothschild & Co în achiziţia Orange. Numai din consultanţa financiară, Rothschild a dominat piaţa franceză în perioada respectivă, adunând 17 miliarde de euro din 20 de contracte şi încă 10 miliarde din alte 8 contracte din 2001. Elie Robert deținea 25% din averea familiei.
Anul trecut, celebrul clan Rothschild, a fost de două ori în doliu. După moartea baronului Guy de Rothschild, s-a stins şi baronul Elie Robert de Rothschild (90 de ani). Cunoscut drept unul dintre membrii eminenţi ai ramurii franceze a clanului de mari bancheri, Elie a murit în urma unui atac de cord survenit la o partidă de vânătoare, pe domeniul său de lângă Innsbruck.
Elie a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial în trupele aliaţilor şi, împreună cu regimentul său, Anciens Cuirassiers, a fost capturat de armata germană. A fost dus la Nienburg dar, după ce s-a descoperit că avea planuri de evadare, a fost mutat într-unul din cele mai dure lagăre din Lubeck. Acolo s-a întâlnit cu fratele său, Alain, ambii bucurându-se de şansa de a fi trataţi ca ofiţeri capturaţi, reuşind să scape de lagărele de exterminare.
Revenit în Franţa, a contribuit intens la prosperitatea afacerilor familiei. S-a ocupat de celebrele podgorii Château Lafite Rothschild, care se întind pe 100 de hectare. Baronul Elie Robert a deţinut 25% din capitalul imperiului bancar şi a dirijat reconversia companiei feroviare Paris-Lyon-Marsilia într-un lanţ de hoteluri şi restaurante, înainte de a prelua conducerea podgoriilor din Bordeaux. Expert degustător de vinuri, baronul a înfiinţat Château Lafite Rothschild, în anii ’50.
 
Un veritabil Rothschild acumulează averi
 
După 200 de ani de la înființarea dinastiei, Nathaniel Rothschild, 36 de ani, e pe punctul de a deveni cel mai bogat descendent al renumitei familii. Câștigurile obţinute de cel de-al 5-lea baron de Rothschild vor atinge în curând pragul de 1 miliard de dolari. Investiţiile din Ucraina, Europa de Est şi, cel mai important, acţiunile deţinute la Fondul de investiţii Atticus Capital, evaluate la 14 miliarde de euro, îi asigură un loc confortabil între miliardarii lumii.
Asemenea strămoşilor, Nathaniel preferă să fie o prezenţă discretă în viaţa publică. El este principalul consilier al lui Oleg Deripaska, unul dintre cei mai bogaţi oligarhi din Rusia, proprietarul gigantului de aluminiu Rosal, care a fuzionat recent cu alte două grupuri, pentru a crea cea mai mare companie de aluminiu la nivel mondial.
Şi, ca un Rothschild veritabil, lui Nathaniel îi place să trăiască viaţa la maximum: schior pasionat, își are reședința principală în Klosters, Elveţia, şi foloseşte avionul personal pentru a ajunge la celelalte locuinţe din Paris, Moscova, Londra, New York, Grecia. Se întâlnește cu actriţe celebre şi fotomodele, este membru al Brookings Institution, organizația de cercetare din Washington, şi bea vinuri doar din podgoriile Rothschild.
„A face parte din familie înseamnă mult. Nat ştie că-şi va îndeplini misiunea de baron Rothschild doar dacă va acumula mari averi”, spune Jeffrey Leeds, un apropiat al lui. De altfel, povara de a fi urmaşul dinastiei Rothschild e destul de grea. În 1996, unuia din nepoţii lui Rothschild, Amschel, 41 de ani, i s-a cerut să conducă banca familiei din Londra. A fost găsit spânzurat în camera de hotel. Patru ani mai târziu, Raphael de Rothschild moare pe o stradă din New York, din cauza unei supradoze de heroină.
 
Regulile lui Amschel Mayer de Rothschild
 
– Toate posturile importante trebuie să fie ocupate de membri ai familiei.
– Doar bărbaţii au voie să facă afaceri.
– Fiul cel mai mare al celui mai mare fiu este şeful familiei.
– Pentru ca averea să rămână în familie, membrii trebuie încurajaţi să se căsătorească între ei, fiind acceptate căsătoriile între verişori primari sau secundari.
– Amschel a precizat în testament: „Niciodată să nu fie făcut un inventar public de către tribunale sau oricine altcineva, al averii mele. Interzic publicarea oricărei evaluări a moştenirii mele”.
 
Legende
 
Illuminati. Încă înainte de Dan Brown şi „Codul lui da Vinci” se specula că familia Rothschild ar fi înfiinţat şi finanţat organizaţia, pentru a proteja „sângele divin”, ai cărui descendenţi erau.
Al Doilea Război Mondial. Se spune că ei au sprijinit ascensiunea naziştilor, pentru a putea justifica ulterior apariţia statului Israel.
Aurul. O cunoscută teorie arată că preţul mondial al aurului la Bursa aurului de la Londra este stabilit de Casa Rothschild. Cert este că la ceremonia anunţării cotaţiei zilnice participă şi astăzi un membru al familiei.
Stăpânii lumii. Printr-o reţea complexă, cu rădăcini sioniste, familia Rothschild controlează şi astăzi finanţele mondiale prin Federal Reserve, Bank of England și FMI.
Averea. Ultimul, dar nu și cel din urmă mit, spune că membrii familiei Rothschild ar fi chiar mult mai bogaţi decât par. Bazându-se pe ultima evaluare a averii din secolul al XIX-lea, s-a calculat, folosindu-se diferite ritmuri de creştere (orice membru adaugă ceva, nu consumă), că bogăţia familiei ar fi în prezent între 1,4 şi 100 de trilioane de dolari.
 


Pentru mai multe informații pe acest subiect, citiți și postarea noastră anterioară  „David Icke – Sionismul Rothschild aici:http://frumoasaverde.blogspot.ro/2012/05/familia-rothschild-documentar.html

CÂTEVA DIN PROPRIETĂȚILE FAMILIEI ROTHSCHILD
 
Castelul Ferrière – Bordeaux, Franța
 
Castelul Les Fontaines – Chantilly, Franța
 
Conacul Waddeston – Anglia
 
Casa Halton – Anglia
 
Casa Exbury – Anglia
 

Castelul Rothschild – Waidhofen an der Ibbs, Austria. http://frumoasaverde.blogspot.ro/2013/04/imperiul-financiar-rothschild-video-ro.html

Biserica Anglicana si lordul Rothschild vor sa cumpere 315 sucursale RBS

Fondul care administreaza averea Bisericii Anglicane a intrat intr-un consortiu format din mai multi investitori, inclusiv lordul Rothschild, care incearca sa cumpere o retea de 315 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS), au declarat surse apropiate situatiei.

Administatorii activelor Bisericii Anglicane, in valoare de 5,5 miliarde de lire sterline, s-au alaturat consortiului de investitori organizat de lordul Davies, fost presedinte al bancii Standard Chartered, au spus sursele pentru Financial Times.

Consortiul include, printre altii, si fondurile de investitii Corsair si Centerbridge, dar si compania RIT Capital a lordului Rothschild.  http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/biserica-anglicana-si-lordul-rothschild-vor-sa-cumpere-315-sucursale-rbs-91131/

Rothschild isi exercita influenta asupra tuturor marilor agentii de presa.

Unii cercetatori arata ca Iranul este una dintre cele 3 tari din lume al carui sistem bancar nu se afla sub controlul lui Rothschild. Inainte de 11 septembrie 2011 existau doar 7 tari cu sistem bancar independent: Afganistan, Irak, Sudan, Libia, Cuba, Coreea de Nord si Iran. Pana in 2003 Afganistan si Irak au fost inghitite de caracatita Rothschild. In 2011 Sudanul si Libia au disparut si ele. In Libia o banca Rothschild a fost creata in Benghazi chiar in timp ce tara era in plin razboi. Islamul nu permite perceperea de dobanzi, iar asta este o problema majora pentru sistemul bancar al lui Rothschild. Pana acum cateva sute de ani si in lumea crestina era interzisa perceperea de dobanzi, practicarea ei era pedepsita cu moartea, fiind considerata exploatare si inrobire!
De cand Rothschild a preluat controlul Bancii Angliei in 1815, si-au marit controlul bancar asupra intregii lumi. Metoda lor consta in coruperea politicienilor si acceptarea de imprumuturi masive, pe care nu le vor mai putea plati niciodata si astfel sa fie permanent indatorati bancilor Rothschild. Daca un lider refuza imprumutul fie era demis, fie era asasinat. Daca nici asta nu mergea, urma invazia in urma careia o banca Rothschild era creata. Rothschild controleaza Banca Angliei, FED-ul american, ECB-ul european, FMI-ul, Banca Mondiala si Banca Internationala a Schimburilor.
Deasemenea detin majoritatea aurului din lume precum si Bursa Aurului din Londra, care fixeaza pretul aurului zilnic. Familia lor detine jumatate din averea planetei estimata de Credit Suisse la 231 trilioane de dolari si este controlata de Evelyn de’Rothschild, capul actual al familiei. Analisti obiectivi stipuleaza ca Iranul nu este demonizat numai pentru faptul ca ar fi o amenintare nucleara, asa cum nu erau nici talibanii, Sadam Hussein sau Gaddafi.
Care este atunci adevaratul motiv? Sa fie faptul ca trilioane de dolari pot fi facuti din petrol
sau din razboi? Sa fie pentru a falimenta economia USA sau pentru a initia al treilea razboi mondial? Se urmareste nimicirea dusmanilor Israelului, sau eliminarea Bancii Centrale Iraniene, astfel incat nimeni sa nu mai conteste excrocheria monetara a lui Rothschild? Ar putea fi oricare dintre aceste motive sau…mai rau, … TOATE!!!

Rothschild vrea Banca Iranului – YouTube

Sursa: AFP Articole preluate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s